Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nálevník

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 10 Žádná další stránka   1  
Nálevník
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 18:46 Muž Nik [191]
dej tam bublifuk než se to trochu zajede, pak nebude potřeba. Mě se povlaky a nálevníci dělají ve vytíračkách úplně běžně a docela dlouho tam vydrží. Je zajimavé, že obvykle zmizí ve chvíli, kdy samec bojovnice postaví hnízdo - má antibakteriální sliny a ty ovlivňují okolní vodu:-D.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 16:33 Muž matlala [798] - Rostliny – nálevníci
ahoj,
založil jsem 12L akva rybicky.net/nadrz.php…
ale je bez filtrace založeno je 3 den.
Objevili se nálevníci, sice o tom vím že se objevují(přemnoží) když akva není zaběhlé. Doslova za půl dne bylo v akva bílo něco jako "mlha a bílé povlaky"
jelikož s nálevníky jsem nikdy problém neměl a ani se mi je ještě nikdy nepovedlo v nově založeném akváriu mít, tak se ptám za jak dlouho by měli zmizet. Nebo dát do takového malinkatého akva filtr když tam bude hodně rostlinek?
Obyvatelstvo: zatím 4 krevetky cherry na případný výskyt řas
Voda: půl na půl-destilka smíchaná s vodovodní a 50% z rudého holanďana

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2007 14:13 ja
Nalevnika sa najjednoduchsie zbavis tym, ze najlepsie na filter, presne ten ktory mas, napojis na vystup UV lampu. Po par hodinach je po nalevnikovi. potlesk

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2007 20:11 Buri
Rostliny nebudou ani pozdeji, je to nadrz pro tlamovce. Uz se to lepsi nalil jsem tam vodu ze stareho akvy kdyz jsem odkaloval. S teplotou jsem to zkousel a opravdu to asi nema vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2007 18:04 Muž []
Nechat běžet nádrž, on vymře hladem sám.Neměnit vodu, jinak se zase přikrmí a zůstane.Rostliny musí být v nádrži od začátku v hojném počtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:21 Žena azalka [38] – Nalevnik
Mně se zákal udělal při 20°C i při 25°C, takže o teplotě to asi nebude. Do 48 hodin by měl být pryč, buď v klidu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:17 Buri
Trpelivost je samozrejme na miste, me zajima hlavne teplota, pokud nekdo nevi. Treba to na nalevnika vubec nema vliv. Jinak rostliny nebudou je to pro tlamovce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:11 smajlik – nalevnik
Nech běžet filtr,můžeš přidat něco, např.Aquaclear od tetry,nitrivec od sery,ale nemusíš,hlavní věc co MUSÍŠ,je být TRPĚLIVÝ.Čekat až se to vyčistí.Třeba týden,dva,tři.A já bych tam rostliny v každém případě dal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:11 smajlik – nalevnik
Nech běžet filtr,můžeš přidat něco, např.Aquaclear od tetry,nitrivec od sery,ale nemusíš,hlavní věc co MUSÍŠ,je být TRPĚLIVÝ.Čekat až se to vyčistí.Třeba týden,dva,tři.A já bych tam rostliny v každém případě dal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:03 Buri
Jeste jsem nerekl ze nesvitim a nemam moznost sebrat nekde plankton nebo perloocky. Pokud by nekdo mel koupim :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2007 16:02 Buri – Nalevnik
Kdo ma zkusenosti z likvidaci nalevnika v nove nadrzi. Je to 250l zatim bez ryb. Nalevník se rozmnozil hned pres noc po napusteni. Nejsou tam rostliny. Filtrace bezi na plno Tetra Tec Ex 700 a vzduchovani taky. Zajima me jestli mam teplotu zvednout nebo snizit pro urychleni likvidace. Ted tam mam 27.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2006 20:36 procha – zdarec
Tak tfuj, tfuj, ať se vede! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2006 18:21 Baron – nálevníci
Tak dnešek rozhodne. Vyměnil sem částečně vodu upravil dno nasadil filtr. Bylo tam pěknýho čurbesu, a hlavně změnil osvětlení zdá se mi že ta zářivka je nějaká slabá a dává divný světlo. A připadlo mě že léčení zabralo mečovky čile prohání závojnatku a neonky si plavou krásně v hejnečku, no krása. Jen abych to nezakřikl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2006 20:28 procha – bílo
Doporučovala bych ti opravdu sehnat ten akvaria clear. Pomohl během tří dnů.Každé ráno jsem ho tam nalila podle návodu.Změna byla znát každým dnem.Rybičky jsem 3-4 dny nekrmila a fakt to pomohlo.I když mi jich bylo líto.Po tuto dobu jsem nesvítila.Mám tlamovce,oblizováka,oblázky,rostlinky a Titanic.Jediný co mě zase trochu rozčiluje je drobná zelená řasa, ale beru to tak, že do vody patří.Přestože akvárko založil můj manžel, aniž by cokoliv prostudoval, všemu se dobře daří.Teprve po netu jsem se dozvěděla,co všechno jsme "udělali špatně".Ale jak říkám, čím hloupější sedlák, tím větší úroda.Nezoufej.Uvidíš,že se Ti zadaří. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2006 17:45 Baron – nalevníci
Taky si myslím že moc chemie škodí, za jak dlouho tak ti nálevníci zmizí, a mám rybičkám svítit nebo ne. V hornbachu me kořeň div nedal přes hubu když sem mu řek že mám v akvarku nálevníka teď záleží na tom jestli to je nálevník. Jestli to neďelá něco jinýho před tím sem měl bílej štěrk a ten ze sebe uvolňoval vápník (koupeno v Hornbachu), pak sem měl krásnej kořen kterej zase pouštěl barvu do dvou dní bylo akvarko hnědý páč pouštěl barvu (Koupeno v Hornbachu) Tak sem udělal dno z pěkných valounků a oblázků a štěrku z řeky a ejhle nějaký bílý svinstvo ja nato už kašlu. Ale rybky jsou všechny zaplať pánubohu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2006 08:14 Muž [] – nigule
Ten MULTI - MEDIKAL dávat při každé výměně vody je tak trochu zbytečnost a může se ti stát že toho jednou budeš i litovat. Bakterie které ryby nosí v sobě jako zárodky nemocí si na něj vytvoří protilátky a ryby naopak ztratí imunitu. Takže až se nějaká nemoc objeví tak ti léky nebudou fungovat a přijdeš klidně i o celé akva kvůli takové maličkosti. Přidávání chemie je třeba brát s rozvahou. Jednou za 1/4 - 1/2 roku snad ale jinak se tomu snaž vyhnout. To samé platí i o soli. Prostě dokud vidíš že jsou rybky zdravé tak je nech ať si žijou po svém X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2006 06:34 Baron – nálevníci
Tak uvidíme co bude dál akorát su zvědavej jestli to pomůže. Tchán má akvarko a nemusí na to šáhnout jak je rok dlouhej a mě se to furt s... Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2006 20:12 nigule – multi-medikal
bohuzel ti neporadim, co toje. ale multi-medikal me dali v akvaristice, coby spis prevenci chorob, davam trosku pri kadzy vymene vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2006 19:51 procha – nálevníci
Já ten přípravek neznám, tak nevím co by to mohlo být. Já jsem měla ten druhý, co jsi nesehnal.Bylo to v poho.Rybičkám jsem dala při jeho použití tři dny hladovku.To mi řekli v obchodě, kde mi to prodali.Doufám, že se ti povede lépe.Já jsem takový hloupý sedlák s největší úrodou. Moc toho nevím, ale rybičkám se bohudík daří. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2006 18:12 Baron – Nálevníci
Aplikoval sem proti nálevníkům Multi-Medikal protože sem nesehnal akvaria clear a vcelku se nic nedělo až dneska ráno se jedný mečovce udělala kolem taková bílá s..... a jak kdyby to měla nafouklý tak neví co stím v návodu taky toho moc nenapíšou. Poraďte někdo to akvariu je snad prokletý nebo že by já nevím.
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 9 ...... [10]

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13024x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4822-nalevnici?od=451