Nálevník
me na nalevniky pomohla tydeni hladovka, zvysena filtrace a vzduchovani... za tyden byla voda krasne cista...
0 06.03.2010 07:56 Krevetka – 80l AQ & 20l AQ
Ahoj mám takový problém .. Proste napustil jsem si akvarko 20 lv a je v poho .. Uplne kristalova voda .. je tomu tak mozna uz rok a stale menim jen cast vody týdně ..Zatím co jsem napustil 80l Akva a mam tam nálevníky .. ;( Nevite jak je to mozne ?
0 06.03.2010 07:25 Krevetka Jestli muzu poradit .. Nalevnikovi velmi pomaha svetlo .. Co ti poradim vem neake desky nebo noviny a oblep akvario ze vsech stran a do 2 dnu je nalevnik fuc ;)
Starší reakce
Sid napsal: ...Nejhorší je, že si nejsem jistý, že jsou to nálevníci... ale je to jakoby velmi jemný prach...
Zkuste nabrat vodu do skleničky a tu nechat nějakou dobu v klidu. Uvidíte, jestli se "prach" usadí.
Pak nasviťte skleničku a pozorujte, jak se "prach" chová. Nejlépe pomocí lupy zkuste zjistit, jestli se částečky pohybují, případně jak. Na zvěr do kleničky kapněte kapku Sava (Domestosu ap.), a sledujte reakci.
Tak jsem to zkusil... prach se neusadil ani cca po 2 hodinách.
Bohužel lupu nemám, ale zdá se mi, pod světlem, že se nic nehýbe... je prostě rozptýlený ve vodě.
Pak jsem přidal savo... něco se z té vody jakoby vysráželo a kleslo to ke dnu.
Ale jinak zůstala pořád zakalená tím velmi jemným prachem...
Co to znamená? Předem děkuji
...Nejhorší je, že si nejsem jistý, že jsou to nálevníci... ale je to jakoby velmi jemný prach...
Zkuste nabrat vodu do skleničky a tu nechat nějakou dobu v klidu. Uvidíte, jestli se "prach" usadí.
Pak nasviťte skleničku a pozorujte, jak se "prach" chová. Nejlépe pomocí lupy zkuste zjistit, jestli se částečky pohybují, případně jak. Na zvěr do kleničky kapněte kapku Sava (Domestosu ap.), a sledujte reakci.
Pavel napsal: Nalevnici se stratí samy az se zaběhne dobře filtr. Okamžitá akutní pomoc je nejlepší UV STERILIZATOR stačí zapnout na 12h a jsou pryč. případne akci opakovat druhy den. Jinak doporučuji používat UV každý den asi 15 minut. Tím udržíš sterilní vodu i když občas překrmíš a likviduje i zarodky řas.
Silně o ní taky uvažuju... mám akvárium jak na houpačce... 14 dní čisté, 14 dní zákal a pořád dokola.
Napřed zákal, strádaly rostliny, začal jsem přidávat CO2 a lehce hnojit PMDD, zákal zmizel.
Pak se zase objevil, zmizel, teď aktuálně to mám hnusně zakalené.
Už mě to drtí
Nejhorší je, že si nejsem jistý, že jsou to nálevníci... ale je to jakoby velmi jemný prach...
UV lampu používám jen vyjímečně např.po léčbě, jinak preventivně bych ji doporučil jednou za týden na 2 hodiny, denně 15 minmut nemá žádný význam
2 25.07.2009 12:34 Pavel Nalevnici se stratí samy az se zaběhne dobře filtr. Okamžitá akutní pomoc je nejlepší UV STERILIZATOR stačí zapnout na 12h a jsou pryč. případne akci opakovat druhy den. Jinak doporučuji používat UV každý den asi 15 minut. Tím udržíš sterilní vodu i když občas překrmíš a likviduje i zarodky řas.
Starší reakce
Možná bude stačit nálevníkům ten motůrek ukázat.
0 31.10.2008 14:08 Jirka88 a stačí když tam dam vzduchovací kámen nebo tam mam dát vzduchovací motůrek?
kdyby jsi se trochu namahal, tak bys tu na foru nasel zpusob "boje" proti nalevnikum
tj silne vzduchovat a nemenit vodu takze nedelat nic, jak ti uz bylo receno
0 31.10.2008 11:32 Jirka88 geniální rada
a něco co by pomohlo?
0 31.10.2008 09:51 Jirka88 Já mam stejnej problém...nebyl sem 5 dní doma a o akva se nikdo nestaral a jak sem se dozvěděl tak tam mam už asi 4 dny nálevníky....obsah mam 37l, dno je starý a na něm nový ale voda je komplet nová,odstátá....tak sem včera zapnul filtr naplno ale beze změny...žádné rybičky tam nemám...tak co s tim ted?
Starší reakce
0 11.06.2008 17:07 irza Pokud dalas neodstatou vodu tak je to tim za dva dny to bude v poho
předpokládám, že akva je ouplně nové od včera, tedy včera vše zařízena pro to aby se tam ta závojnatka mohla dát (chudinka)
jinak bílý zákal jsou nálevníci, další info o nálevnících už sama
Jak dlouho máš AQ založené? Jaký má obsah?
0 11.06.2008 17:03 Alice – Bíle zakalená voda
Chtela jsem se zeptat, cim to je ze se mi voda v akvariu zakalila do bila... vcera jsem dala cerstvou vodu a dala do ni nove koupenou zavojnatku(je v akvariu jen zavojnatka)...dnes je voda zakalena... co s tim?
Starší reakce
0 27.03.2008 22:10 Nobody – Re: Jurasek
Díky za upozornění.
Už někdo opravil název tématu. Původně tam bylo: Jaká má bít voda...
0 27.03.2008 21:58 Nobody – Re: Vítek
Záleží na tom,jestli máte kraba sladkovodního nebo mořského.
0 27.03.2008 08:31 Vítek – Jaká má být voda v akvaterárium s krabem?
nevim jakou vodu tam mam davat ?do akvaterária které mam
Starší reakce
Starší reakce
0 02.12.2007 12:11 werča Aha, tak tohle nemám...
A nemohli by být podobní červi třeba od neritin? Mám v akvárku tři a mám pocit, že ta vajíčka na skle kopírují jejich cestičku za řasami...
0 01.12.2007 10:57 werča Já to mám jak u krevetek tak u žab. Myslím, že to likviduje starou potravu. Jednou dobou jsem toho měla plný sklo, ale teď se to tak nějak ustálilo a objevím to občas. Ale dělá mi to na sklo vajíčka, co vám?
Doufám, že se mě teď nezeptáš "A mezi které patří tahle?"
0 01.12.2007 10:49 magda – Re: matlala
já to měla v každém akva, do kterého jsem dala krevety, občas zmizí, občas se objeví, nepozorovala jsem, že by škodili. každopádně jsem ještě nepřišla na to, co způsobuje jejich mizení a objevování, ale mám dojem, že třeba pravidelná výměna vody na to nemá vůbec žádný vliv. a krmín v podstatě pořád stejně. tak nevím
ahoj,
včera večer jsem rozsvítil moje nové 12l akva a co nevidím jsou v něm nějací červíci a kolik ve vodě jich plave přes 50.
Akva je nově zařízené.
Starší reakce
0 20.11.2007 16:30 Sidonius Teď jsem si uvědomil, jak mám "zasoplené" přísavky od topítka... Budu muset nasadit vysavače na fujtajbl... (Ampulárky.
)
Zkus mírně probublávat bublifukem a nějakou dobu vydrž.
0 20.11.2007 16:16 Sidonius matlala: na rostlinách jsou bílé povlaky (jedna kniha říká že je málo CO2
To nebude tvůj případ. Nebo mají rostliny na listech drsný povlak?!
Aktuálně mám podobný stav v nově založené nádrži. Domnívám se, že jde o přemnožení bakterií a následně nálevníků. Akva je bez ryb, takže tomu nechávám volný průběh - nálevníci zkonzumují bakterie a pak jak přišli, tak odejdou. Možná by v akva bez ryb šlo použít některý z antibakteriálních přípravků. Ovšem s ohledem na rostliny velmi obezřetně.
Přidat reakci
1 ...... ...... [9] 10
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13199x