Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bakteriální rozpad ploutví

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Bakteriální rozpad ploutví
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 02:35 Žena Kytka [2146] Re: Moncicak
Jen dvě poznámky k předchozím radám:
- pořádně prostudovat odkazy v modrém rámečku v tomto vlákně: rybicky.net/forum/15 - nejlépe i pozpátku a není na škodu pročíst i vlákno samotné
- v seznamu krmení máš i ovoce. Co konkrétně rybkám dáváš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.06.2014 00:33 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Moncicak
Taky bych se přidal k ostatním. Tohle není poprvé, co se v poslední době potýkáš s nemocí v akváriu. Tak si myslím, že stojíš před volbou:

Na webu jsi si našla asi něco "dostatečně jednoduchého," aby se to "snadno vyřešilo." Ale už sama z předchozí zkušenosti víš, že takhle se jedno onemocnění přeléčí, druhé se za pár dní objeví. Není zbytí. Takhle bude akvárium pořád mikrobiologickým experimentem.

Nebo se můžeš vykašlat na hledání nepodložených, útržkovitých a rozporuplných informací tu a tam. Místo toho si pořádně přečíst tady na webu, co a jak zajistit a udělat, aby se to dalo do cajku a aby se už nemoci nevracely. Vhodně dimenzovaný filtr (kritériem není, co největšího mají ve zveráku, ale co ta nádrž opravdu potřebuje - to tady už zaznělo), vhodná rybí osádka, vhodné rostliny, vhodná údržba. Přes to prostě nejede vlak. Ty rybky (kterých se taky nikdo neptal, ke komu chtějí), mají taky jen jedno zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 00:20 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Moncicak
Moncicak napsala: Ted sem neodkalla dno 5 dni a ryby mi chytli plisen!
To ale zcela určitě není důvodem, proč tu plíseň chytly. Je to tvoje akvárko, dělej si s ním, co chceš. Ale připadá mi, že prostě nechceš slyšet, že příčinou jsou nevhodné podmínky v akváriu a o žádnou radu nestojíš. Pokud je nezlepšíš, akvárium ti stejně nikdy fungovat dlouhodobě nebude. My ti to tady nepíšeme proto, abychom ti vynadali nebo aby ses naštvala, ale abychom ti poradili, co je potřeba udělat, aby ti akvárko prosperovalo. Je na tobě, co si z toho vezmeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2014 00:06 Žena Turbínka [2558] Re: Moncicak
A můžeš nám sdělit jaký léčebný postup si našla? Docela by mě to zajímalo.
A pokud stále stojíš o názor ostatních uživatelů - ten můj je podobný jako Marka s Montym. Nekvalitní nitrifikace akvária, málo rostlin, parta bordelářů, nestabilní rovnováha prostředí, ale tím jen opakuji co kluci řekli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2014 00:01 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Moncicak
Opravdu bys toho potřebovala hodně přečíst , pokud neodstraníš příčinu nemoci , vrátí se ti jak bumerang za pár dní zpět a pravděpodobně ve větším rozsahu , pak už ani léčiva nebudou účinné , ale komu není rady , tomu není pomoci , snaha poradit byla , ted je to na tobě , hodně štěstí přeji ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2014 23:57 Žena Moncicak [0] Re: MonterMonty
Ted sem neodkalla dno 5 dni a ryby mi chytli plisen! No nic ptala sem se jak vylecit nemoc ale nasla sem si to uz na internetu. spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.06.2014 23:52 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Moncicak
I tak si troufám říct že ten molitan je tak nax do 30ti litrového , chce to akvacit aspon 10X10X20 www.akvaristikafm.cz/…
tím neustálým odkalováním tomu taky moc nepomáháš , spíš naopak , ve dně jsou bakterie zabydlené taky , ty je odsaješ a poddimenzovaný filtřík pak nestíhá odbourávat N látky ,takže bych poradil pořídit ten větší akvacit , starej vymačkat v kyblíku s trochou akvarijní vody a ten novej pak v tom kyblíku pořádně vymáchat (naočkovat) denně pak aspon tejden měnit třetinu vody , druhej tejden obden , pak už normální režim jednou týdně odkalení a výměna třetiny vody , prvních 14 dní neodkalovat dno , krmit velice střídmě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2014 23:29 Žena Moncicak [0] Re: MonterMonty
Je to 100 l akvarko a molitan je pres 1/3 vysky, je to ten nejvetsi co meli ve zverimexu. Zivorodky so rasata proto odkaluju dno obden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.06.2014 23:25 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Moncicak
Zkus vyfotit ty nemocný ryby, ať aspoň zkusíme identifikovat tu nemoc. Jestli je to ta plíseň, tak její další šíření způsobují právě nevhodné podmínky v nádrži (přerybněno, špatný filtr, málo rostlin atd.) a hygiena. MonterMonty radí dobře ohledně toho studování. ;-)

rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.06.2014 23:18 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Moncicak
koukám i na ten pidi molitan - pokud je tam jen ten , je to absolutně nedostačující na 200L akvárko , zvlášt pro takové čuníky jako živorodky jsou , tam musí dusíky haprovat o sto šest , to bude i příčinou špatného stavu ryb , chce to nastudovat témata jak zakládat , zabíhat , vybavit akvárium aby fugovalo , bez toho budou jen neúspěchy a zklamání
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.06.2014 23:01 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Moncicak
Jak ryba plave na hladině na boku, tak to bývá konečná. Utratil bych ji.
Dej sem fotku těch ryb, jak vypadají.

Navíc v tvé prezentaci není fotka, kde by bylo vidět celé akva, ale máš tam hrozně málo rostlin a šílenej maglajz ryb. A Dánia pruhovaný, který tam máš, klidně okousat ploutve pomalým rybám, které tam máš, můžou. Obzvlášť, když je tam máš jenom tři (ta Dánia - dle prezentace). Ale u tebe to budou prostě nevhodné podmínky, které způsobují problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2014 22:44 Žena Moncicak [0]
Zdravim potrebuju rychle poradit. Uz asi tyden mam samici ktera ma bilej oblicj a oko, radila sem se tu a pry je to plisen. Po lecbe soli se ji to presunulo na druhou stranu. Dnes rano byly vsechny ryby ok ale ted sem prisla z prace mrkla do akva a samec paviho ocka plave na hladine na boku a bocni ploutve ma jakoby sezrane a spolu s tou napadenou rybou ma taky bile oko a plavou v rohu spolu. V akva mam same mirumilovne ryby takze ploutve nemuzou byt okousane. Je to bakterialni rozpad ploutvi? Jak to lecit? Vodu menim odkakuju......... to vsechno vim, ptam se na nemoc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 21:37 R Muž romant [27981] Re: ivinka 02
Opravdu ukončit a naučit se o akvo správně pečovat. Tedy vodu měnit jednou za týden min. 1/3 objemu, filtr neměnit, ale šetrně čistit, stejně tak jako dno odkalovat, pořídit živý rostliny a mít teplotu min. 25 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 21:34 ivinka 02 – betta - nemoc??
dobrý den,
chci se zeptat, mám bettu už 1,5 roku a cca před 4mi týdny začala být divná, taková nafouklá, šupinky na těle mi přišly odchlíplé, chuť k jídlu má, ale je taková těžkopádná - má problém vyplavat na hladinu, když vyplave, aby se najedla, jde hned ke dnu jako kámen.
Když jsem se byla zeptat ve zverimexu, jestli nemůže být nějaká nemocná - řekli mi, že je to stářím ať si koupím jinou.
Jelikož mi jí je líto - nevyhodila jsem ji do wc a řekla si, že ji nechám dožít, ale dnes jsem si všimla, že ji chybí na ploutvičkách a ocásku ´´blány mezi kůstkama´´ - podle toho co jsem našla všude na internetu, to je, jako když má rozpad ploutví - koukala jsem i diskuzní fórum, kde se mluví pořád o nějakých ntibiotikách, ale nenašla jsem nikde - jaké a kde se dají sehnat ,nebo co by jste mi poradili? co použít?
rybka je v akváriu sama, má filtraci, voda se mění 1x za měsíc, když měníme filtr, má osvětlení, jídlo ji dáváne 3x-4x denně a do vody dáváme látku na úpravu vody pro bojovnice, na spodu akvária má kamínky a úmělou květinu.
Vždy bylo vše o.k., ale právě před těmi cca 4mi týdny jsme ji koupily novou kytku s bambusem a tak do týdne to začalo.

jak jsme si toho všimli -kytku jsme vyhodily, obden ji přidáváme teplou vodu.....

prosím o radu, nechci rybku vyhodit do WC.

děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 19:35 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Aquasafe třeba není a ovlivňovat se solí se nebude a jak psal kolega, ten filtr nečistit tak často a rozhodně ne v okamžiku odkalování dna, po týdnu po sobě a volil bych interval měsíční, jako nejkratší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 19:03 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: UndeR
Chtělo by to rampu po celé zadní stěně není potom tak silný proud v jednom místě v kterém se potom obvykle daří řasám. Ten filtr bych tak často nečistil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 18:59 Muž UndeR [80] Re: vaaclav
Fotka k příspěvku Rampu? V příslušenství mám jen tuhle... V čem je ta rampa lepší ve srovnání se standardní tryskou?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 18:57 Muž UndeR [80] Re: romant
Je pravdou, že filtr čistím pravidelně při každém druhém odkalování dna...molitanové vložky vypláchnu ve vypuštěné vodě. Zkusím přidávat tu sůl. Jen teď nevím, "novou" vodou ošetřuji pomocí Tetra Aquasafe, nebude se to s tou solí navzájem nějak ovlivňovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 18:45 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Při výměně vody, ne pokaždý, lehounce vodu přisol, bude postačovat rozpuštěná pol. lžíce. Ten filtr je nějakým způsobem čištěn a pokud ano, jak často, neprobíhá toto i společně s odkalováním dna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 18:44 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: UndeR
Filtr máš slušný jen bych k němu přidal rampu a k zadní stěně přesunul všechny stonkovky. Každá nově zakoupená ryba může mít takovýhle důsledek. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 18:15 Muž UndeR [80] Re: romant
Hmm...odkaluji jedenkrát týdně společně s výměnou 1/3 vody. Nepřekrmuji a odumřelé listy rostlin pravidelně odstraňuji. Tak že by špatná filtrace...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 21:58 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Voda a to jmenovitě její nicotnější kvalita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2014 21:56 Muž UndeR [80] Re: romant
Tak celkem tři razbory bohužel padly za oběť. Nicméně, zdá se tím být infekce zažehnána, protože na dalších rybách jsem již příznaky nezjistil. Možná hloupý dotaz, ale čím mohlo k takovémuto zaplísnění dojít? Jaké jsou nejčastější zdroje takovéto nákazy? Ptám se proto, abych věděl, čeho se popřípadě do budoucna vyvarovat. ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2014 22:42 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Zoidik
Lepšie by bol preliečiť sera bactopurom v tablete a v karanténe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2014 08:32 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím
Ahoj.
U tří karasů v zahradním jezírku (cca 4800litrů) mám podezření na nějaké bakteriální napadení, nebo počínající bakteriální rozpad ploutví (jedna mladá rybka cca 2-3cm nemá hřbetní ploutev, druhé dvě větší kolem 10cm jedna bílý flek na hlavě, druhá na boku). Mám se pokusit preventivně přeléčit celé jezírko, nebo pouze napadené jedince v nějaké samostatné nádrži? Preventivní přeléčení celého jezírka by se mi zdálo jako nejschůdnější. Vytahovat tři jedince může být boj s větrnými mlýny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2014 18:02 R Muž romant [27981] Re: UndeR
Ano, tak se věci mají. To co jsi se dočetl, je bezpečná koncentrace hlavně pro rostliny při použití soli ve společenským akváriu. Pokud vodoléčba kombinovaná se solí nebude slavit valného úspěchu aplikoval bych šetrné léčivo a tím je eSHa 2000. O BRP se prozatím nejedná, ale přítomnost nějaké bakteriální nezdoby již teď vyloučit nelze. Pokud by se to mělo směrem k tomu rozběhnutí bakterií posunout, tak postižený jedince odlovovat a léčit v separé nádrži při použití Bactopur directu od Sery, čímž bude docházet k narušování biologické rovnováhy a proto tu léčbu v tom separé(flaška vod vokurek se vzduchováním, taky možnost).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2014 17:36 Muž UndeR [80]
Fotka k příspěvku Potřeboval bych poradit. Řeším teď v akváriu problém. Začaly mi uhnívat rostliny, ale co hůř dnes ráno jsem objevil mrtvou jednu razboru a u druhé jsem si všiml zaplísnění ploutví (viz. přiložené foto). Vyměnil jsem 1/3 vody, teplotu udržuji neustále okolo 26,5°C. Karanténní nádrž zatím nemám. Bude vhodné vzhledem k problému s rostlinami použít k léčbě sůl? Pokud jsem ze zdejší diskuze dobře pochopil, tak v mém případě bych měl dát dvě zarovnané polévkové lžíce vzhledem k velikosti akva. Děkuji za jakoukoliv radu či připomínku ;-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2014 06:49 Muž Yirka [9118] Re: yxcvbn
Úplně normální to pochopitelně není, pokud se nejedná o zranění. Vedle tebou zmiňovaného BRP to ještě pravděpodobněji může být nadbytek N látek a ploutvičky jsou "upálené". To pak může velmi úzce souviset s hygienou nádrže a pomáhají opakované výměny 1/3 vody. Hojí se pak velmi rychle, menší postižení do týdne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2014 21:52 Muž yxcvbn [1] – ancistrus
Ahoj, dneska jsem na zadní ploutvi u mého ancistruse objevil, že na obou rozích mu jakoby chybí ploutev a jsou vidět ty "kostičky". Vypadá to jako na těchto fotkách www.akvarko.cz/… , www.akvarko.cz/… , fotku toho mého bohužel nemám. Může to být nějaká nemoc nebo je to u ancistrusů běžné? Ryba je normálně čilá a potravu přijímá více než dobře...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2013 21:32 Muž patamatix [408]
A sem tam mě chcípne nějaká ta ryba,ale jen samice až na jednu vyjímku. Tak co by to mohlo být? Plíseň? Prostě je konec ploutve decentně roztřepen a je do běla.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2013 21:32 R Muž romant [27981] Re: patamatix
Velmi, do druhýho dne máš ryby bez ploutví a večer je po nich, bakterie je v podstatě sežerou.
Edit: Doplnil jsi a vypadá to na nějaký zaplísnění, tedy bez fotky je to tip. Lehce zasolit(pol. lžíci na 50 litrů) a měnit vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2013 21:30 Muž patamatix [408]
V malém akvárku se my opakovaně objevují na ocasních ploutvích rozpadání ploutví nebo plíseň? Ale nijak se to rychle nešíří trvá to opakovaně několik týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2013 21:28 Muž patamatix [408]
Neví jak rychle se šíří bak.rozpad ploutví?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 20:59 R Muž romant [27981] Re: Morie
Nově založený akvo, jenž je brzy osazeno rybí osádkou, bez podpory v podobě těch častých výměn vody, je velmi nestabilní prostředí a výskyt nejen plísňových onemocnění je daleko pravděpodobnější než v akváriu zaběhnutém. To, že si člověk přinese rybku již nemocnou to vyloučit nelze, ale zase je to o podmínkách kam ryby jdou. Je docela praktické používat karanténu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 20:52 Žena Morie [0] Re: romant
Budu to takto praktikovat. Ještě jednou mnohokrát děkuji za cenné rady!
Ještě si ověřím svoji domněnku......plíseň se objevila z důvodu nově založeného akva? Tedy, že při nasazení rybek ještě nebyl dostatečně osídlen filtr bakteriemi? Odkalovala i měnila 1/3 vody 1x/týden, přerybněno nemám, krmím velmi opatrně v malém množství, filtr doposud nečištěn. Rybky byly v akvárku 14 dní před vypuknutím plísně. Mohla jsem si nakaženou rybku donést z prodejny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 20:11 R Muž romant [27981] Re: Morie
Měnil bych 2x do týdne a lehounce zasolil(pol. lžíci na 50 litrů vody), teplotu bych dal do normálu na 25 stupňů. Když budou vhodný podmínky v akváriu, tak se to zacelí tak do měsíce, možná dřív, možná později, je to o těch podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 20:04 Žena Morie [0] Re: romant
Je to již pátý den vodoléčby. Zaplísnění se trochu zlepšilo již druhý den po zahájení léčby, tečky na ocasní ploutvi jsou pryč. Konec prsní ploutve se však stálé bílý. Rybka se již začíná zajímat o žrádlo i o samičku. Jak dlouho může trvat navrácení ploutví do původního stavu? Mám již teplotu v akvárku snížit? Bude již stačit výměna 1/3 vody 1x za týden, jako před napadením plísní? Díky!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 21:07 R Muž romant [27981] Re: Morie
Praktikuj těch několik dní vodoléčbu a budeme vidět, kam se to pohne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 21:02 Žena Morie [0] Re: romant
Je založený čerstvě - přes měsíc a půl. Rybky i krevetky nasazeny před 14-ti dny. Na fotce to moc není vidět, ale na tý břišní ploutvi má mečovky na konci bílý chomáček. Konec prsní ploutve má bílý, lehce roztřepený. Na ocase jak kdyby krupičku hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 19:44 R Muž romant [27981] Re: Morie
Možné to je, ale bude postačovat několik dní po sobě výměna 1/3, ten trend se bude po těch několika dnech jistě dát vysledovat. Prostě vylepšit prostředí a sledovat vývoj a určitě by pomohla prezentace předmětný nádrže s uvedením co nejvíce údajů o akváriu, aby bylo pro případný další postup tzv. z čeho vařit. Není to akvo čerstvě založený?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 19:38 Žena Morie [0] Re: romant
Moc děkuju za radu. Voda vyměněna, osolena, teplota zvednuta. Mám nadále měnit 1/2 vody každý den? Bez solení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 15:29 R Muž romant [27981] Re: Morie
Vyměnil bych polovinu vody a lehounce zasolil(rovnou pol. lžíci na 50l vody), dělá to na mě dojem, že to bude jenom zaplísnění, ale to se velmi záhy potvrdí, či vyvrátí, do dvou dnů bude jasněji. Teď bych měnil tu vodu s tím zasolením(po první výměně). Teplotu, pokud není možno zvednout na 27-8 stupňů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 13:36 Žena Morie [0] – Je to BRP?
Fotka k příspěvku Dnes jsem objevila na ploutvích mečovky plíseň - viz foto (pěkně je to vidět na konci prsní a břišní ploutvi. Na ocasní ploutvi má také tečky jako krupičku). Rybka je apatická, včera byla v pořádku, žrala. Dnes už ne. Mírně postiženy jsou také dvě červené tetry, možná i další rybky. Je to krupička, či nějaká plíseň, či BRP?
V akvárku mám také krevetky Neocaridina davidi var. Red cherry. Poradíte vhodnou léčbu, aby ji přežily i krevetky? Vím, že by nejlepší bylo léčit rybky v karanténě. Nejraději bych ale přeléčila všechny rybky (cca 20 kousků), nemám je kam do karantény dát a veškeré krevetky nejsem schopna přes hustě zarostlou nádrž odlovit :-( Je řešení? Děkuji moc za radu začátečníkovi!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2013 14:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DANMAZUR00
Pokazde lecis, pozabijis nitrifikacni bakterie, akvarium nema sanci se zabehnout a pak se po case zase nahromadi nicim neodpouravane latky, ktere prispeji k navratu techto problemu. Poctive odkaluj, men vodu, nelij do akvaria leciva, sul taky vynech, a vsechno bude za cas dobre. Misto soli prilij Torben a nebo podobny vyluh.

Klidne ted men vodu obden a na filtr nalij den po vymene vody Nitrivec. Ryby, kdyz jim das sanci vhodnym prostredim, se mnoha vecem (a k tem tyhle bakterialni rozpady ploutvi patri) dokazi bezvadne ubranit uplne samy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.08.2013 14:12 R Muž romant [27981] Re: DANMAZUR00
Už jsem Ti to psal v jiným vlákně, správně pečovat o akvárium a bude to jak má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2013 14:00 DANMAZUR00 – POMOC!!!!!!!!!!!
Co mam delat uz pul roku bojuju z bakterialnim rozpadem ploutvi.Uz po 5 se vratil ja uz nevim co mam delat pokazde lecim i davam sul.Ten samec paviho ocka uz ma polovinu ocasku pryc a vypada to ze jeste 2x me to postihne a bude vypadat jako velka samice.Co mam delat

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2013 18:38 R Muž romant [27981] Re: O.Tom
Ta zelená barva je od malachitové zeleni, kterou ten omnipur obsahuje. zítra by to mělo bejt už čistý a pokud jsi dodržel návod, tak by se nikomu nemělo nic stát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2013 18:18 Muž O.Tom [439] Re: romant
No, tak jsem včera vyměnil zhruba 1/3 vody, přisolil. Dneska znovu 1/3, dosypnul ještě sůl.
Preventivně pročistil filtr a nasadil 15 ml omniput na tech cca 250 litrů s tím že tam nechávám jet externí filtr.
Takhle zelené akvárium jsem ještě neměl a sekavci jsou možná z té látky trošku nervózní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 21:34 R Muž romant [27981] Re: O.Tom
Omnipur, nebo eSHu 2000. Prozatím vodoléčbu a lehounce zasolit(pol. lžíci na 50l vody).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2013 21:30 Muž O.Tom [439]
Fotka k příspěvku Ahoj, včera jsem se díval, jeden panceřníček panda měl podivně zkrácenou ocasní ploutev.
Ostatní vypadali normálně, tak jsem to ještě nechal být.
Dnes už jsem viděl druhého a to ještě v horším stavu než ten první.
Zkusím přidat foto a co nejlépe na ně pořídit ? omnipur nebo baktopur ?
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 18 19

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 34693x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/413?od=401