Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hornbach

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Hornbach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2013 17:41 Muž vikimaki [32] – Ostvava Vítkovice
Dnes jsem byl v Ostravském Hornbachu ve Vítkovicícy poprvé a v oddělení akva jsem byl mile překvapen . Vše čisté, personál příjemný , bylo málo lidí, syn byl nadšený. S Hornbachem ve Snvinově se to nedá srovnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.12.2013 15:23 R Muž romant [28002] Re: sasula
Tak nevím jak dalece máš povědomost, kdo jim ty ryby dodává, ale moje informace říkají, že je to import jenom z části a neměl jsem s rybama konkrétně z hornbachu z HK problém, ale jak jsem psal, karanténu bych rozhodně každýmu doporučil a nejen při nákupu v bachu, to by měla bejt samozřejmost při každým nákupu a to jak od chovatele, tak hlavně z burzy, kde je to mnohdy dleko horší a prodávají se tam daleko "exotičtější" ryby než v bachu. Bude to samozřejmě market od marketu a jako obvykle je to vo lidech. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2013 15:11 radim Re: sasula
co konkrétně mají s vodou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2013 14:57 Muž sasula [274] Re: Flozik
hodne velky vliv... dalo by se rici, ze ryby od nas jsou jedny z nejkvalitnejsich pro chov v nasi vode...

izrael, vietnam, thajsko a dalsi zemne odkud se dovazi maj uplne jiny chemizmus vody. to neni jen o ph,kh,gh,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2013 14:08 Muž Flozik [8]
To je prave ten problem, ze zadnou karantenni nadrz nemam... A trochu me strasi ta povestm jakou Hornbach ma, co se tyce akvaristiky. Ze by byly z Izrael ma vliv na kvalitu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 18:18 finnnp Re: Flozik
Z Gupkama je dneska problém.Nevím co mají v Hornbachu v HK,ale šacoval bych to na Izrael.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.12.2013 17:42 R Muž romant [28002] Re: Flozik
Pokud máš karanténu, což doporučuji při nákupu nejen v Hornbachu, tak proč do toho nejít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 17:34 Muž Flozik [8] – HK
Máte někdo zkušenosti, v jaké kondici jsou ryby v Hradci Králové? Májí tam nádherný paví očka, ale mám strach je tam koupit... Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.12.2013 23:52 Muž Dawe_CZ [34]
Taky bych rád přidal svou zkušenost s prodejnou Hornbach na Rudné ulici. Jezdím už tam nějakou dobu a někteří prodejci už mě z vidění znají, tak když mě vidí tak mě pozdraví :-) Akvárka mají pěkná, čistá, udržovaná. Rybky jsou čilé a krásné. Nakoupil jsem tam už spousty ryb a neměl jsem nikdy problém. Rostlinky nakupuji hlavně tam, i když jsou trošku dražší, v košíčku jsou větší trsy rostlin a jsou opravdu nádherné. Mají taky krásné ukázkové akvárium Malawi a vystavené akvarijní sety. Co tam příjdu, mají tam něco nového. Prodejci jsou ochotní, příjemní rádi poradí. S Hornbachem na Rudné ulici v Ostravě jsem velice spokojen ahoj a vždy když tam jedu, velice se těším co tam mají zas nového :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 38   17.12.2013 23:02 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jmalyska
Ta stará rašple by měla radost, kdyby si přečetla, jak ji titulujete. Ale to je spíš vaše vizitka, než její.
Protože tu paní znám už nějakých pár let a hafo hodin jsme spolu na téma akvaristika, (a především akvarijní rostliny + to, co k nim patří), proklábosili, o jejich znalostech cosi vím. Rozhodně se za ně nemusí stydět.
A to, že "prodá kde co komukoliv", není její chyba, ale "chyba" systému; přijít o práci není nic příjemného v žádném věku, v tom "pokročilejším", kdy jsou šance na nalezení nové značně složité, kór...
Jak by se vám líbilo, kdyby o vás někdo psal třeba jako o chytrolínovi, který si tahá triko, a přitom si na něj cintá?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 21:15 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: jmalyska
já naposledy bral v olomouci otíky, zrovna měli přebírku zboží. Nové ryby hodily na zem, ještě trošku zavazely, tak se koplo do sáčku, tak jak jsem olomoucký Hornbach chválil, tak za poslední chování jejich prodavače bych někoho kopl, nejraději jeho rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   17.12.2013 21:07 JosefVavra Re: jmalyska
zkus si tam stoupnout na měsíc smich hele a to beze srandy teť před vánocema to musí bejt na oběšení , mě osobně již měsíc chodí skoro 30 objednávek za den a pořád to samé do kolečka , to tě otráví ani netušíš jak , v sobotu jsem byl v Úvalech od 8 do 10h a od 11 jsem už řezal sklo a makal ( vánoční šílenství )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 18:14 Muž Mozkomor [167] - Amerika – Olomoucký Hornbach
Ta starší rašple něco ví, ale taky prodá kde co komukoliv. Kšeft je kšeft.
Týpek mi není už od pohledu sympatický, heslo "já a celý Hornbach jsme nejlepší" mu jde cítit z očí. Rád nabídne SUNGLo jako nejlepší zářivku an světě zrovna pro to vaše akvárko (jiné tam snad ani nemají krom těch -GLO) a je tak tochu důležitý. NA co se nezeptáš, ti neřekne. Mladší brejlatá paní/slečna je na tom asi nejlépe, rozumí rostlinám, poradí, ryby nabídne takové, jaké se k sobě hodí, stejný biotop a řekne z patra kolik jich dát do hejna, když člověk chce 1ks třeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 14:12 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ciffik
Nevím, které dvě třetiny obsluhy myslíš... já vím, že se tam střídají asi 3 prodavači - nejčastěji narazím na "pana pjůvodku". Ten toho ví docela dost o rybkách a nebojí se přiznat, když něco neví, a najde to velmi rychle v knížce, které tam prodávají a které taky dokáže dobře doporučit. Pak je tam paní. Ta umí rybky velmi dobře nalovit a rozumí rostlinkám - o většině rostlin, které tam mají, dokáže docela dobře říct, na jaké místo v akva se hodí, jak asi vyroste a jaké potřebuje osvětlení. No a pak je tam ještě někdo, s tím jsem zatím moc nepokecal, prchá vždy, když se blížím k oddělení... Ten tedy zřejmě rozumí technice. Té ale moc nehovím já, tak asi proto jsme nikdy neměli šanci moc popovídat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 14:07 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: malyLibor
Tedy, na moc dobré úrovni mezi ostatními Hornbachy, ale dostává se na úroveň některých menších akvaristik. a podle mne je to rozhodně zásluhou lidí, kteří tam pracují, stejně jako v tebou dobře hodnoceném Hornbachu na Rudné, který chválí spousta lidí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 13:54 Muž LiborSprysl [9016] Re: malyLibor
malyLibor napsal: Jen jedno malé doplnění k arowaně - ve velkké části Asie je považována za svatou rybu, která svému majiteli nosí štěstí. Údajně je to proto, že má podobat letícímu drakovi.
A pak velká připomínka - Olomoucký Hornbach - tedy jeho akva oddělení - je na moc dobré úrovni.

Náboženství a svaté bych teda do toho nepletl, zůstal bych spíš jen u toho co už bylo napsáno...že pro asiaty je arowana(Scleropages formosus - ne ta americká) znakem společenského postavení a její přítomnost má přinést jejímu majiteli bohatství a štěstí(ve zkratce, je to složitější).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2013 09:21 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: jmalyska
Jen jedno malé doplnění k arowaně - ve velkké části Asie je považována za svatou rybu, která svému majiteli nosí štěstí. Údajně je to proto, že má podobat letícímu drakovi.
A pak velká připomínka - Olomoucký Hornbach - tedy jeho akva oddělení - je na moc dobré úrovni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 15:06 Muž Robo [45] Re: radim
Já se taky normálně ptal, takže nechápu tu tvoji reakci hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.12.2013 12:40 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
když už se to tady rozběhlo tímto směrem, tak bych rád připomenul, že pro asiaty je arowana(Scleropages formosus - ne ta americká) znakem společenského postavení a její přítomnost má přinést jejímu majiteli bohatství a štěstí(ve zkratce, je to složitější). Což je samozřejmě důvod proč je tak šlechtěná a taky tomu odpovídá její cena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:42 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Kolco
Kolco napsal: Je ale fakt,že ty ceny se mi líbily už méně.

záleží jak u čeho, zkus třeba sehnat eheim 2213 s dvoukohouty a filtr. médii za 1300,- jako v hornbachu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:40 radim Re: optimas
normálně se ptám..rostlinám nerozumím X-) hlavně klid, at ti nepraskne po ránu cévka :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:35 Muž Kolco [57]
No, já jsem byl v olomouckém Hornbachu v sobotu,jen tak kouknout a opravdu jsem koukal.Čisté,uklizené nádrže, v nich plno krásných,zdravých ryb,docela velký zájem ze strany zákazníků - inu Vánoce jsou na krku.Je ale fakt,že ty ceny se mi líbily už méně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.12.2013 09:35 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Sid
2/3 obsluhy...za to ten třetí človíček moc příjemný a ochotný mladík, koukal jsem na filtry, hnedka pozdravil a že jestli mi může pomoci, nebo jestli nechci ten filtr rozbalit a mrknout se a mě padla brada coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:26 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: jmalyska
Co je hrozného na oddělení akvaristiky v olomouckém Hornbachu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:24 Muž Mozkomor [167] - Amerika – Anubias
Taky nevím celou debatu prodavače, avšak Anubias byl doporučen jako nenáročná a "stálá" která moc neroste a na ní třeba stříhat a dělat na ní údržbu, což je fakt. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:10 Muž Robo [45] Re: radim
Ty zase nevíš jaké další rostlinky jim nabídl. Tak celkem nechápu proč převracíš oči.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.12.2013 09:08 Žena lucie.aqua [511] Re: jmalyska
Taky tam ráda chodím, když se dostanu do Ostravy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 09:00 radim Re: jmalyska
je anubias vhodná rostlina při zakládání akva s jeho pomalým růstem? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.12.2013 01:51 Muž Mozkomor [167] - Amerika – Hornbach Ostrava Rudná ul.
Dneska jsem po dlooouhé době s ženou navštívil Hornbach v Ostravě na Rudné ulici.
Kdybych měl zhodnotit 1-10bodů (10 nelepší) tak dávám za 11!!!

Proč?
a) prodavač č.1 velice příjemný, zodpověděl vše okolo vlastností vody, kterou tam mají, kde co lijí, solí.. palec
b) docela velký výběr "základních" běžně dostupných rostlin, všechny v pěkném stavu a plně osvíceny potlesk
c) prodavač č.2 dobře radil zákazníkovi při plánování zakládání akvária (akvárko už měli napuštěné, chtěli ryby a rostliny) Nabídl anubias jako méně náročnou na světlo a která neroste do výšky (nana) palec
d) akvária čisté, klidné, žádné mrtvolky
e) ryby se jim tam hojně třou
f) v jednom akváriu mě hooodně potěšili s Arowanou........ Na otázku kam jí dají, až jim vyroste (za 14 dnů prý 10cm porostla) - měli jí ve 100cm široké nádrži mi odpověděl prodavač č.1 že neví, že jí asi zlevní. Ale že se možná prodá, neb jim tam prej na ty Arowany choděj Vietnamci. Při mém smíchu a poznámce že si z toho dělají polévku mi prodavač č.1 řekl, že oni ty ryby darují, že to je nějakým symbolem... Hm, zajímavé. Cena byla tuším 1189kč nebo 1899, teď bych kecal...

Souhrnem - přístup prodavačů k zákazníkům, péče o akvária, sortiment (krásně velké amazonas kořeny-kmeny za 399) u mě opravdu zabodoval a jsem mile překvapen (ve srovnání s jinými prodejnami Hornbach, kde chodím (Ostrava Svinov, Olomouc) a i jinými akvaristikami, kde to je někdy taková hrůza, že to už musí hraničit s týráním zvířat...

A na závěr krátké videjko, že nekacám ;) www.youtube.com/… ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2013 11:03 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: JosefVavra
JosefVavra napsal: Na Hornbachu mě vadí jen jedna věc a to je jejich cenová politika

V jakem ohledu? Neco jim dodavas, chces dodavat, nebo jen prodejni ceny?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.11.2013 20:59 JosefVavra Re: ondralomnice
vzhledem k možnostem co tam ty chlapy mají, si myslím že je to super
ale v jejich kůži by jsem bejt nechtěl :-D od 9 ráno do 9 večer poslouchat odborníky co se chtěj dohadovat a nebo 50x za sebou odpovídat na stejnou otázku a ještě se usmívat :-)

podle mě pokud chci kvalitní ryby a nebo rostliny tak hledám kováře a ne kovaříčka

u mě to je : Živorodky = Nováček Čelákovice
ostatní ryby = Kalaba , Pan Kalaba i pan Nováček mají ryby ve špičkové kvalitě
Rostliny= Hořánkovi Kostelní Lhota , asi nejlepší pěstírna akvarijních rostlin , Paní Hořánková ještě pokecá se mnou a pan Hořánek s Otcem a z návštěvy pro deset kytek je několika hodinová návštěva :-D
Akvária si dělám sám
Technika= levnáakvaristika.cz ,Sera,Macenauer

z dlouholetých zkušeností nekupuji nic od firem jako je třeba aquel a jiné podezřele levné euročínské značky

Na Hornbachu mě vadí jen jedna věc a to je jejich cenová politika
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2013 15:25 Muž ondralomnice [81]
Tak sem dnes vezl manželku do Práglu a cestou dom sem zavítal do hornbachu na čerňáku.
Rybky i menší rostlinky vypadaly celkem dobře, ale obsluha byla děs a hrůza když sem zamířil k mladému muži co to tam zrovna šéfoval tak jako by přede mnou prchal(v předtuše že bude muset něco dělat nedej bože na něco odpovídat :-D )do pronásledování sem se nepustil a s povzdechem sem vložil do košíku ( po marném boji se slepou hladinou) skimer EHEIM.
Fajná věc po cca půl hodině hladina jako zrcadlo. Toliko má zkušenost s hornbachem čm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2013 12:09 Muž fido16 [631] Re: Onix
Ne to tam nemají :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2013 11:34 Onix – ADA
Zdravím, ADA substráty v Hornbachu asi nemaj že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.11.2013 10:42 Muž sasula [274] Re: smidakkuba
tak u me rostou kytky i ve velmi jemnem kremicitem pisku. jedine co je limituje je hnojivo co jim nedavam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 23:17 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: smidakkuba
Do rostlinného akva ti v Hornbachu nejlépe vyhází Liapor - 50 litrů za 149,-Kč. A kytky v tom rostou jak střelený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2013 21:53 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: Ičin
Chci to do rostlinného akvárka tam mi asi vychází nejlíp asi to manado jelikož ty jejich šumivé štěrky ne...Leda že by měli něco co nešumí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 21:31 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: sasula
pro akvária s cichlidama prakticky nejlepší volba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 21:29 Muž sasula [274] Re: smidakkuba
Maj. Pisek do bazenove filtrace...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 20:56 Muž Burik [727] - AquascapingRe: smidakkuba
Mají tam Dennerle štěrky,JBL Manado a pak takové ty obyčejné šumící kamínkové drtě,ale i říční písek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 20:53 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy
Maj v hornbachu nějaký štěrk,písek či něco podobného kolem 1-2mm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 20:40 Muž ssendy [0]
Zajel bych si tam z Kromerize tak at tam nejedu zbytecne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.11.2013 20:29 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: ssendy
Tuším jsem je tam viděl. Kolem 25,- ale ruku do ohně bych za to nedal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 20:23 Muž ssendy [0]
Cau vsem.Nevite nekdo jestli nahodou nemaj v Olomouci v Hornbachu Razbory Hengelove?Dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.11.2013 15:49 amrtin Re: Burik
Jo,jo,taky už se mi to stalo,chodil sem kolem nové dodávky rostlin a říkal si:tahle,tahle taky,ta taky,ta je super,....ta se mi líbí,tu bych moc chtěl...ale není kam jí dát sad :-| :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 13:52 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: fido16
Mně říkal prodavač, že zboží do akva vozí ve čtvrtek (sháněl jsem rostlinky), ale ne vždy prý zásilka dorazí. Někdy se stane, že 14 nic a pak dorazí obě najednou, ale jemnolisté už prý bývají dost na sra...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 13:02 Muž fido16 [631] Re: Burik
Jasně to mě taky napadlo že bych tam mohl zkusit zavolat. Ale přece jenom když už tam v sobotu jedu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 12:38 Muž Burik [727] - AquascapingRe: fido16
Nejlepší bude si do konkrétního Hornbachu zavolat a zeptat se přímo prodavačů u akvárek:)
Já dnes byl v Řepích a rostlinky skvělé..velký výběr a super stav.
Škoda,že mám akva úplně plné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2013 11:57 Muž fido16 [631] Re: baletka
V Hornbachu mají hezké rostliny sice trošku drahší ale výběr je hodně veliký. A když trefíte zrovna den kdy je dovezli tak je jistota že jsou čerstvé. Tak jak se to podařilo mě zapomněl jsem se však zeptat jak často a v který den rostlinky dostávají :-) abych věděl kdy je nejlepší si na ně zajet. Cena je trochu jinde ale řekl bych že je vyvážená kvalitou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.11.2013 22:22 Žena baletka [624] Re: dome
Souhlasím s amrtinem. Jsou sice drahé, ale kromě toho jedny z nejlepších rostlin, které mi v akva rostou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 24 25

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43210x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3620-hornbach-?od=375