Hornbach
Starší reakce
Hmm. Za poslední rok asi 10x nákup z Hornbachu v Brně a potřeba to nebyla.... Jinak pokud nepočítám cenu za rostlinky (denerle), tak jsou tam na techniku ceny podprůměrné.
Třeba takové razborky skvrnoocasé za tu super cenu, proč je nevzít. Ihned jsem je dával z Olomouckého Hornbachu do akvária a bez nemocí.

Olomoucký Hornbach - spokojenost.

Ahoj,co se tyce Hornbachu v Ov,uz to neni takova hruza,alespon ne ve Vitkovicich,ale je pravda,ze kdyz jsem si sem tam zakoupil rybky v Hornbachu v porube,taky toho moc neprezilo.Na druhou stranu se mi jevi hloupe,kupovat rybky po vsech prodejcich,podle mne hrozi mornost ruzneho nakazeni cele nadrze.
Chovu zdar

Tak jsme včera byli v Brně a jeli kolem Hornbachu. Říkáme si, stavíme se, máme čas a stejně potřebuji koupit novou kostku biokvacitu k Atmanovi a nějaké kořeny a rostliny. Vlezeme tam a spadla mi čelist. V prvé řadě na některé ceny (hlavně kořeny byly šíleně předražené a ještě hnusné), biokvacit už nevedou, po čerpací hlavě Atman ani památka. Říkám si o.k., omrkneme ryby a kytky. Tam mi znovu spadla čelist. Většina kytek v žalostném stavu a začínající cenovkou 149,- za košíček! Pak jsem chvilku sledoval prodavače jak loví ryby pro skupinku čtyřech kupujících. Zabil bych ho za tu prasárnu co tam předváděl se síťkou a rybama. No a aby to nebylo málo, tak jsem začal vnímat tu skupinku kupujících, co kupovali ryby. Oni totiž vybírali i rostliny. Vzali si do ruky mobil s uhlopříčkou asi 5 palců, otevřeli si jejich domácí akva plné umělých! barevných kytek a vybírali další barevné umělé! kytky tak, aby jim to ladilo. Chtěl jsem jim něco říci, ale má milá mne odvlekla se slovy, že už nejsem nejmladší a že se nemám rozčilovat

Můj syn, který je již také silně akvaristikou nakažený jen nevěřícně kroutil hlavou a to je mu terpve 11 let...
P.S.1: ještě než jsme vlezli do Hornbachu, tak jsme zaskočili do toho nového velkého PetCentra taktéž na Heršpické, ale z tama jsme utekli po 5 minutách, tak to ani nebudu rozebírat
P.S.2: asi si taky otevřu nějako prodejnu s rybkama a žrádlem, bo to není možný, že se to uživí s takovým přístupem

Starší reakce
...Tam, kde má voda vysoký obsah vápenatých a hořečnatých iontů, tak je vymění za sodné. Po takové "chemické bombě" je problém, aby to mnohé rostliny vůbec rozchodily. Fungovat v roztoku sody bikarbony je pro mnohé problém...
V Hornbachu, když změkčují vodu, tak pomocí sody bikarbony?!
...A prodavači? Divím se, že tam ještě jsou - manipulace při lovu ryb z nádrží - to je zážitek; prostrčit tou škvírou nejde ani nejmenší síťka, natož pak ruka...
Není to dlouho, co jsem si v olomouckém Hornbachu lovil rybky osobně a problém s nějakou "škvírou" jsem při tom neměl.

Že by v Olomouci neměli při sestavování nádrží provozní manuál?

Příručku zrovna ne, ale provozní manuál ano. Holt německá "dokonalost".
A abych byl úplný, mají vstupní úpravu vody přes změkčovací kolony. Tam, kde má voda vysoký obsah vápenatých a hořečnatých iontů, tak je vymění za sodné. Po takové "chemické bombě" je problém, aby to mnohé rostliny vůbec rozchodily. Fungovat v roztoku sody bikarbony je pro mnohé problém. Co se týká ryb, nemocné ryby tam nejsou, ale nevhodné vysoké pH je natolik oslabí, že nám jako extra náchylní jedinci onemocní doma. A prodavači? Divím se, že tam ještě jsou - manipulace při lovu ryb z nádrží - to je zážitek; prostrčit tou škvírou nejde ani nejmenší síťka, natož pak ruka.
Starší reakce
hafo vtipny je jak mají pozkládané ty léčíva testy a hnojiva je to 100% schodné jako v hornachu brno

oni na to mají snad nějakou příručku

Díky za fotky, ty tlustý bambusový tyčky sháním už delší dobu, takže jedu na výlet

.
Pěkné to tam máte

2 01.05.2014 13:45
Deathbull [1928] - Cichlidy Pro zájemce co chtějí vidět jak to tam vypadá. Je to foceno mobilem, ale na obrázek to stačí.
rybicky.net/nadrze/15200
Složka Hornbach Řepy, je to 50 fotek to jsem sem nemohl plácnout.
Byl jsem tam dneska. Je to prakticky kopie Hornbachu Řepy, až na to že to je nové a znáte to s tím koštětem. Obsluha solidní, jsou tam dvě holčiny a něco i vědí...když si např. rodinka vymyslela že chtějí 5 samečků a 1 samici pavích oček tak jim poradila naprosto správné počty a řekla jim narovinu že samci samici uhoní běhěm týdne atd. Sortiment totožný, možná mají více věcí než ČM a méně než Řepy ale nijak výrazně. Klasika v podobně záměny razborek bornejských a skvrnoocasých (20 jsem jich musel stejně vzít, nekup to za 140 kč

), zlaté sturisomy za pade, MEGA velké kořeny za 400 atd. I milovníci nanoakvárií se vyřádí, diletanti s plasty v akváriích tam mají celý regál těch nejbarevnějších kýčů k jejich plné spokojenosti
Ale co je hlavní, všechny ryby v naprosto perfektní kondici, jen některé ryby v ne zcela špičkové kvalitě...sice zdravé, ale prostě se mě nelibily.
Za chvilku hodím pár fotek jak to tam vypadá, snad to nevyzní jako reklama fakt tam nedělám

)
Starší reakce
Byl se už někdo kouknout v tom novém Hornbachu v Čestlicích?Jakou tam mají akvarisltiku?
Starší reakce
Dnes jsem opět po delší době zavítala do Hornbachu, už delší dobu si brousím zuby na krevetku moluckou. Bohužel moje dnešní dojmy jsou rozpačité. Do sortimentu přibyly jezírkové rybky, moc krásní jeseteři, koi kapři a dokonce i hezké závojnatky. V akváriích to ale bylo rozpačité, pár cichlidek u dna, 3 z 5 čtverzubců viditelně na odchodu, ale zase nádherné razborky, kardinálky a krásní pancéřníčci. Bohužel když jsem došla ke krevetkám měly v nádržích ploštěnky

Hlavně v té první s cherrynami tak bohužel z nákupu krevetky molucké sešlo. Kdyby náhodou teď někdo chtěl brát v Plzni krevetky, tak pozor!
Starší reakce
Přesně tak, origo zářivka mi držela rok a čtvrt a když jsem u nás nesehnal náhradní, tak jsem ji kuchl a vyměnil za klasickou 9W DZ - samozřejmě na vlastní nebezpečí

I mně.

Hlavně ale kvůli ceně a LED osvětlení jsem tento týden pořídil dva kousky od Diversy.
Zářivka do AQUELu stojí pár korun a značková vydrží rozhodně déle, než pár měsíců.

A mně se i nádržky se všemi hranami lepenými líbí víc, než ty kulaté rohy u dennerle

Ten aquael bych nekupoval. Dost lidí si na to osvětlení stěžuje a po třech měsících museli měnit zářivku. Ta Diversa je super. Mám od ní osvětlení 10,1W. Nemám s tím žádné problémy.
Trochu OT, ale možná to někomu pomůže v rozhodování, jaký NANO set pořídit.

Za cenu prázdné nádržky od Dennerleho se dá pořídit komplet od AQUELu
petdiscont.cz/…
případně Diversy (LED lampička)
petdiscont.cz/…
Za kolik bylo to Nano 30? bylo to dennerle? ja prave schanel nejakou designovku pro krevetky a dival jsem se prave po dennerle nano cube complete plus..vsude ceny kolem tech 2600-2800, tak jsem mrknul na bazar a nakonec jsem poridil nano cube 20 complete za 550 ve vedlejsi vesnici.. foto dva dny po zalozeni, bohuzel s plisni na korenech, cele to vyslo sakum prdum na krasny 1500 vcetne podstatvce
Být tam může, ale já bych jí tam nedal. Koule je dobrá, pro mě na rozmnožení rostlin.

Už jsem nad tím uvažoval, že bych ji koupil a nechal si tam rozmnožit rostlinky

Jirko, já tě lehce doplním a to tím, že slušná koule je lepší než pidi midi kvádřík, stejně je to o údržbě, tady na tvaru nezáleží.

Betta budiž, ale jak jsem viděl tuhle maminu tak to u betty nezůstane, protože se dívala i na další ryby než tu bettu koupila
A proc by Betta nemohla byt v kouli? Vzdyt se odchovavaji i v lahvich...
Sis měl koupit aspoň budku

Ať jim uděláš nějaký ten vývar

Starší reakce
No tak jsem to byl včera omrknout, některé slevy tam jsou dost velké, třeba set Ambiance 120 z 11 tisic na 8500, nebo skřinka pod ambiance 101 z 2400 na 1000. Pak ještě nějaky set 50l o tisicovku a i nano 30l dobrá sleva...nicméně Juwely jak na schval nebyly slevněné ani o korunu

takže jsem koupil granule pro králíka, mrknul na slevy ptačích budek a zas jel domu

no asi budu mít čas až večer kolem 8mi...

přesněji do te doby nebudu mit auto no, tak leda bych se projel tramvajkou

proletel jsem to letem svetem, nic jsem nepotreboval, takze moc neporadim. Pokud to nemas daleko tak tam mrkni, ale urcite cim drive tim lepe, kdyz muzes tady poreferovat vice i ostatnim.
Fakt jo? No sice jsme měli v planu set kupovat až za pár měsíců, ale tak asi se tam zajdu mrknout

jestli to teda podle tebe stojí za to

Dnes jsem navštívil hornbach v Ostravě u Svinova a měli tam vypuštěne všechny akvária s tím že připravují novou prezentaci nádrží. Hotovo by mělo být 7.3.14. V současné chvíli tam měli pouze rostliny a výrazné slevy na akvária, sety, skříňky... Kdyby někdo něco sháněl možná by to stálo za to se tam zajet podívat.
Starší reakce
hlavně prvních pár litrů vody z vytoku filtru rovnou vyhod do kyble... at to nepustis do akva...
no jo, není lízátko jako lízátko

Pohlídáš si to výměnou vody, hlavně neodkalovat dno.
to jsem chtěl zkusit,ale byla krátká

Už mám objednanou novou.Zítra si ji vyzvednu.Tak snad to akva a bakterky ve filtru vydrží bez úhony
kdyby jsi to měl moc akutní, tak to jde dočasně nahradit "špejlí" z lízátka

samozřejmě tou plastovou jestli víš co myslím. Jen pak filtr trochu vrní

A jak to tam vypadalo? ( rybky, rostlinky)
Zkus jim tam brnknout. Já tam byl nedávno, ale tohle bohužel nevím. Podle mě by to mohli po telefonu zodpovědět
Ahojk nebyl teď někdo v Hradeckým bachu? Mají tam filtr Eheim prof.3 2075 600 Lit.?

Níže je odkaz na AQ sortiment, ale jestli je tam vše nevím.
Starší reakce
A když najdeš u nějakého malého eshopu lepší cenu než u velkého shopu, tak většinou plátce není a pak ti to v hornbachu vysvětlí, že musí to DIČ zadat do systému. V tomto případě byla paní v Plzni také skvělá našla o trochu dražší, kde DIČ měli a také to vytiskla.
v Hornbachu je mají na kus
Přidat reakci
1 ...... 24 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43210x