Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 18:59 Muž Ryboň [5] - Amerika
Fotka k příspěvku A ešte sa chcem spýtať sú to ikry otíka?

Foto:
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2013 18:58 Muž Ryboň [5] - Amerika
Fotka k příspěvku Ahoj,chcel by som sa spýtať aký je to druh otíka lebo som ho kupoval pod názvom Affinis a všetci veľmi dobre vieme ako to je s tými našimi otíkmi potlesk

Prikladám foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.01.2013 15:07 Muž Kaplan007 [51]
Neřekl bych, že lapají po dechu. Podle toho, kolik jich tam je soudím, že se v takovém kačáku mají velice dobře. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.01.2013 13:20 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: vlacek
Ony to mohly být třeba skupinové námluvy. Kdyby totiž ti otíci lapali po dechu, byli by rozptýleni po celé ploše té tůně a nebyli by v jednom jediném místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 13:13 Muž vlacek [402] Re: Pepan
I to je mozne. O chovani otiku ve volne prirode vim prd ;-) Nebyt to otici, mohlo to byt treni, ale u otiku treni takto velmi pravdepodobne neprobiha, ryby jsou pri treni v klidu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.01.2013 12:42 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: vlacek
Zelená voda znamená, že obsahuje spoustu mikroskopických řas, které ve dne uvolňují kyslík. Spíše si myslím, že tam byla taková koncentrace těch otíků (podle úlovku), že když se sem tam některý šel nadechnout, vypadalo to, že celé hejno lapá po dechu. Je to ale pouze můj dojem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 11:55 Muž vlacek [402] Re: Pepan
Moc tomu vysvetleni nerozumim, ale evidentne lapaly po dechu soude podle hladiny. Otik to cas od casu dela ale ne permanentne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 11:46 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: vlacek
S ohledem na to, jak byla ta voda zelená a tudíž kolik obsahovala mikroskopických řas, se asi nedusily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 11:40 Muž vlacek [402] Re: monty
Hmm, dobra stoka. Easy money. Jako chytat ryby lapajici po dechu v dirach v ledu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 11:28 Muž monty [86] - Amerika
www.youtube.com/…

Pak nemaj Otíci chcípat...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 09:48 Žena Ammi [22] Re: vlacek
Omlouvám se za zmatek s řasou, je to tahle www.rostlinna-akvaria.cz/… ,ten druhý obrázek s kameny je přesně ona. Taková pavučinka nebo chomáček a když ji odsávám, tak se drobí na prach. Rozsivkou jsem myslela drobné hnědé skvrnky na listech šípatkovce (i když podle článku v odkazu je to to stejné jako chomáčky), jinde není, a právě tu ožírá neritina. Jinou řasu nemám, ale co není, může brzo být ;-) Sterilně čisté akvárium rozhodně není, mám hodně levatek a ty kadí jak o život. Při výměně vody (teď každý třetí den) to odsávám z kořene a velkých listů, ze dna se mi to moc nedařím, musím si koupit jiný odkalovač, vždycky mi ho ucpe liapor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 08:08 Muž vlacek [402] Re: Ammi
Nevim, co presne je hneda prachova rasa, ja mam na mysly takovy hnedy film na skle pripadne kamenech. Z Johanova clanku o rasach mi neni uplne jasne, o kterou se jedna, okem neni pozoravatelna zadna struktura. U mne v odchovne jeji pritomnost byla nahodou a vydrzela pouze nejake obdobi asi mesic po zajeti nadrze se objevila a za dalsi dva zmizela.
Kombinace otocinclus - pancernicek neni vhodna jen kvuli tomu krmeni a na to jsem chtel upozornit, jinak je naprosto v pohode. Kdo ma rad klinicky ciste nadrze a tudiz bez prekrmovani, nemel by je kombinovat, protoze pri nedostatku krmeni se nebudou mit otici na cem zivit a potazmo neporoste pro ne ani rasa ;-)Otici sice prioritne cisti ploche povrchy rostlin a, skla , kamenu a korenu, ale kdyz tam nic nenajdou, musi na dno ke krmeni pro panciky, protoze na listy se spatne krmi. Na sbirani treba vlockoveho padleho na listy nejsou moc uzpusobeni, potrebuji hlavne seskrabovat. Jelikoz tobe uz rasa ale roste a akvarko mas na otiky dost velke (nevsimnul jsem si predtim, ze je mas do 170l, je-li to tak), nebude problem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 08:03 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Za stávající cenové politiky v tomto byznysu určitě ne...Leda... smich že by to téma uchopil některý z prezidentských kandidátů pro své zahraniční cesty.... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.01.2013 07:26 Žena Ammi [22] Re: vlacek
Mám hnědou prachovou řasu, ta by jim chutnala? Jinak trochu rozsivky na velkých listech, tu zatím úspěšně požírá neritina. S tou ne uplně vhodnou kombinací pancéřníček - krunýřovec jsi mne trochu zaskočil, dívala jsem se do prezentací, že to takto má hodně lidí. Myslela jsem, že otíci žerou spíš řasu z listů a ze skla a pancéřníčci šmejdí po dně. Podle údajů tady v atlasu ryb by otíci měli zvládat pH 6-8 a tvrdost do 19° dGH, což mám, problém je akorát s NO3, které - jak psal malyLibor - by mělo být pod 10.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 06:51 R Muž romant [27981] Re: LiborSprysl
Ano, měl jsem na mysli, jak já říkám produkční odchovy, ale logika věci říká, že těch se u nás jen tak nedočkáme a budeme ještě dlouho číst, jak jsou otíci citlivý protože to jsou importy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2013 05:34 Muž LiborSprysl [9015] Re: vlacek
Odchovy má již mnoho koníčkářů u nás. S těmi druhy je to tak trochu pofiderní, málokdo opravdu ví co vlastně odchoval...zvláště třeba s těmi affinisy, jak se téma jmenuje je to veselé...Ale k tomu se tu erudovaně vyjádřil dr. Hofmann.

Já k těm odchovům. Tys Romane myslel určtě komerční odchovy. Těm pokud mne paměť neklame tak se vskutku této disciplíně myslím nikdo nevěnuje. Především pro technickou náročnost a nízkou výtěžnost. Závislost většiny těchto krunýřovců na kytkách, hledání jiker...no a pak ve finále cena importové ryby...Je to jasná rovnice.

Mimochodem na horách jsem měl také sedmikusový odchov...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 22   23.01.2013 22:00 Muž vlacek [402] Re: muťa
Fotka k příspěvku No predevsim ja je nerozmnozuju, rozmnozuji se sami ;-) Jinak to v podstate vystihla Katida ve svem clanku, zde nekolikrat zminovanem :-) U mne teda podminky trosicku jine, teplota je u mne v dobe treni (obvykle leden - duben, ale nekdy i jindy, foto je z cervence) kolem 23-24C, pres leto mam i 28C. Vstupni voda Prazska mekka (KH/GH cca 6), pH kolem 7.5. Zarizeni akvarka- koreny, valouny, valisneria, cryptokoryna, anubias, jemny pisek (pro panciky), proudici voda). Treni jsem nevyvolaval tak drastickym snizovanim teploty jako Katida, ale protoze v temze akvarku mam pancernicky, pres zimu menim vodu za chladnejsi, ale celkove teplota po vymene neklesne ani kratkodobe pod 20C. Krmeni rataj minitabs (20%spirulina), obcas ukurek, obcas sparena kopriva. Pro panciky pak mrazene patentky, na kterych otici obcas take hoduji. Treni otiku jsem pozoroval rano i vecer, viz foto z 07:47. Soucasne treni pancernicku je podle nekterych zdroju stimulem ke treni otocinclusu, coz vsak nemohu potvrdit ani vyvratit, vzdy jsem je mel spolu a vzdy se treli v priblizne stejnem obdobi. Odchoval jsem i "negrose", ti jsou podle mne i dalsich zdroju o neco mene narocni na odchov. Jikry otiku jsem vzdy posbiral (resp. ulamal listy valisnerie na kterych prevazne byly a dal do 10 litr odchovny a nechal je tam vylihnout (po 3dnech). Odchovna by mela vyt zajeta, uplne nejlepe porostla hnedou rasou, to je veliky akcelerator rustu a v takovem pripade neni nutne krmit nicim. Odchovna s holym dnem popr. par kameny. Neni-li hneda rasa, odchoval jsem i jednu varku ciste na sera micron praskovem krmivu pro poter. Aplikoval jsem to vzdy pri vypnutem filtru trubickou na dno, tak aby se krmivo nezvirilo (kameny mi vetsinou delaji stin proudu, takze za nimi se krmivo udrzi i pri zapnuti filtru. Po 14dnech je mozne zacit s obcasnym prikrmovanim okurkou. Pak ale bacha na kvalitu vody. Okurku necham ve vrele vode nejakou dobu, pak dam do akvarka. Ke konzumaci je pro otiky ale nejdrive 24h po vlozeni do akvarka.
Me osobne se nikdy nepodarilo o.vittatus odchovat v puvodnim aklvarku s rodici. Vzdy tak po vou az trech tydnech zmizeli, asi nedostatek potravy. Negrosove mi prezili v pohode. Take se mi nepodaril odchovat jedinny o.vittatus, ktereho jsem premistil z puvodniho akvarka do odchovny. Pokud se v ni nenarodil, neprezil tam, i kdyz vstupni voda je stejna. Ve spolecenskem je vetsi sance na odchov, aplikuje-li se praskove krmivo primo na listy. Je to samozrejme docela pracne... Ze dna, pokud neni tvoreno vetsimi plochymi kameny nebo neni hole, mladi zrat nebudou.
Ja mam pouze jeden par otiku, ktery mam uz pres tri roky :-) Negrosu jsem mel vice, ale pak jsem je po vytreni daroval a mam jen potomky.

P.S. Ten maly mezi listy v rohu fotky neni vhodnym doplnkem pro rozmnozeni otiku, je prilis zvidavy na to, aby mu nejaka jikra neunikla ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 19:27 Muž Danego Perros [17] - Raci, krabi, krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 19:19 Muž muťa [554] - RostlinyRe: vlacek
A jak je rozmnožuješ? Můžeš to popsat? Bylo by to určitě přínosné.

EDIT: A jo teď jsem si všimnul, že máš vittatus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 19:10 Muž vlacek [402] Re: romant
Co vim tak prave otiky (nazev clanku je zavadajici, jelikoz se netyka primo otocinclus) zde jeden uzivatel odchoval (ted si nemohu vzpomenou nick), ja jsem odchoval dve varky, mladi asi nekde plavou po Prazskych akvarkach. Parecek od ktereho je mam mozna letos jeste treti sezonu neco "vyprodukuje" :-) V mem pripade jde o otocinclus vittatus.
A ano, rasy zerou ale nazyvat je rasobijci je dost prehnane, asi jako u ancistrusu ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.01.2013 17:32 R Muž romant [27981] Re: Kaplan007
Kaplan007 napsal: ... Prý se u nás moc nechovají a většina je z dovozu. Oni se u nás neodchovávají vůbec, tedy až na první vlašťovky rybicky.net/clanky/1138-odchovej-si-vlastniho-otocincla a tuším že i kolega vlacek je jeden ze šťastlivců. Ty ryby toho mají za sebou docela dost, než se dostanou do našich nádrží a velmi záleží na péči o danou nádrž, aby se nedala moc příčina k rozvinutí nějaký choroby, která jak známo v horších podmínkách vykoukne snadněji. Já mám tu zkušenost, že když se to nepodceňuje, tak je úmrtnost minimální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 17:19 Muž Kaplan007 [51] Re: OP
Já je jeden čas měl a neřekl bych, že to jsou vyloženě řasobijci. Měl jsem je jen pro dekoraci a měli dost velký úhyn (cca 80% dvou měsíců). V akvaristice, kde mi je prodávali mě na to i upozornili. Prý se u nás moc nechovají a většina je z dovozu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 17:13 Muž vlacek [402] Re: OP
No, tak to nepredpokladam, ze by jsi videl nejaky jeji ubytek diky otikum...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 16:46 Muž Shrimpman [36] Re: OP
Fotka k příspěvku Ještě dotaz - jak moc žere řasy? Mám teď výrazně porostlou čtvrtinu mini krátkou zelenou řasou, ta bude oťákům chutnat?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 15:52 Muž vlacek [402] Re: Ammi
Jen pro potvrzeni - pH kolem 7.5 neni pro otiky prekazkou. Pro odchov uz to neni idealni, ovsem take to jde, ale vyssi tvrdost by byla asi vetsi problem. Nicmene odchov je stejne zatim spise ojedinely.
Jinak kombinace pancernicci a otici neni uplne nejlepsi kombinace. Sam je tak mam, ale problem je v potravni konkurenci. Aba druhy umi potravu pouze sbirat ze dna, pripadne listu. Nechyti ji na hladine nebo ve vodnim sloupci. Aby se otici dostali k potrave, musi jim pancici neco nechat (preci jen jsou pancici aktivnejsi), cimz je tendence k prekrmovani.
Jinak jen potvrdim Vaclavova slova, ze krome hnede rasy otici moc viditelneho uklidu neudelaji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 15:39 Muž vlacek [402] Re: OP
no do tricitky bych dalsi dva moc nedaval, pokud teda nebuji rasou. Uvidis na nich samotnych, jaka maji briska. Pokud plna, neprikrmuj. Pokud budou vypadat vyhuble, urcite byc je prikrmoval, alespon budou zvykli v pripade, ze bude obdobi s nedostatkem potravy. Uvidis sam, jestli o ni maji zajem nebo ne. Pokud ne, prestan davat, nemaji patrne nouzi o potravu. Chvili jim ale trva, nez se nauci zrat ze dna, tak i s tim pocitej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 12:26 Muž Shrimpman [36] – oťas v 30l mini
Fotka k příspěvku Tak jsem do svého 30l mini koupil dva oťase. V nádrži nejsou žádné další rybky, jen pár šneků. Přemýšlím, že bych koupil další dva. Kolik se jich tak vejde do 30 litrů s hustě zarostlým dnem? A akva je dost řas, má cenu je přikrmovat tabletama?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2013 15:11 Žena Ammi [22] Re: malyLibor
Libore, děkuji za pochvalu :-) Ano, pH mám 7,2-7,6 podle papírkového testu JBL. Ostatní testy mám Sera a po srovnání s tím JBL (je to 6v1) byly hodnoty Sery o trošičku nižší, tak to třeba může být i 7. U NO3 je problém se vstupní vodou - brněnská měla 38. Takže i když mi v akváriu hodnota trochu klesne, při častých výměnách vody to zase o tolik nebude a na 10 se - myslím - nedostanu nikdy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.01.2013 14:59 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Ammi
Tak řasu bych teď vůbec neřešil. Akvárium je čerstváček, řasa se bude objevovat a zase mizet, s tím bych si hlavu nedělal. Otíci mají rádi vodu měkkou a kyselou, pH pokud možno pod 7. Ty máš vodu tvrdší a pH bude okolo 7,2-7,4, jestli smím věštit... což by Otíci zvládli, ale... A to ale je NO3. Akva je ještě čerstváček, jakmile ti začnou pořádně fungovat rostliny, klesne ti NO3 pod 10 a v tu chvíli bych teprve vysadil Otíky. Dříve raději ne. Vyšší tvrdost, vyšší pH a hodně dusičnanů by na ně bylo asi moc. Zkus teď koupit pancíky, kterých do svého akva můžeš dát klidně i 10 (pokud to nebudou torakáti), a s Otíky ještě měsíc počkej, Věř mi, že čekání se vyplatí... a i kdyby ti akva za ten měsíc trochu zarostlo řasou, neboj se, 10 Otíků ti tam udělá velmi rychle pořádek.
Edit: A ještě tě musím moc pochválit. Po dlouhé době vidím první akvárko, které má vhodnou velikost, není přerybněné a vypadá krásně... je vidět, že jsi se na něj připravovala opravdu pečlivě. Moc a moc chválím palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.01.2013 14:50 Žena Ammi [22] – Kvalita vody pro otíky
Zdravím, ráda bych si pořídila do akvária otíky. V akváriu jsou kromě hromady šneků pouze neonky. A teď dotaz - jaké přesně parametry má mít voda pro otíky? Všude se píše, že jsou nároční na kvalitu vody, lepší je dávat do staré (zavedené) nádrže, ale nikde jsem nenašla přesné hodnoty. Akvárium má 5 týdnů, voda stabilní (NH3/NH4 0, NO2 0, NO3 25-50 (nejsou mezistupně, odhaduji tak 30-35), KH 8-9, GH 14, výměny vody prodlužuji, teď každý třetí ten. Plánuji je dát na 14 dní do karantény, akvárium by mělo tedy kolem dvou měsíců. Stačí to? Původně jsem uvažovala o pancéřníčcích jako o druhých rybách, ale mám tam pořád řasu, se kterou by otíci mohli pomoct.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2013 00:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
No, do kuchyně chci jednu ameriku... asi tak 900 litrů... nebo 2x450... to by mohlo být lepší :-) Ještě uvidím.... Ale ne, jedno akviško asi věnuji otíkům a cichlidkám... nějakým pěkným... třeba vysokoploutvým... nebo akarkám zlatým... nebo tak něco :-) A moc se mi líbí i kombinace otíci + kreveťule, jak je má právě Katyda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2013 00:18 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Tak si holt vedle svých asijských akvárek uděláš jednu menší Ameriku, aspoň budeš mít změnu ano
Ale vážně - je neskutečně zábavný otíky sledovat, z celý nádrže asi nejvíc šmíruju právě otíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2013 00:06 Muž malyLibor [5371] - Asie
No právě... u mne je ten problém, že u mně všechny řasy sežerou moji miláčkové pagoduly, jen ty vláknité ne... Mně sice nijak výrazně nevadí vláknitá řasa, dokud se mi ale nezaroste do mechu... to jsem pak nepříčetný a vyrvu ji z celého akva :-D Takže pro otíky musím vymyslet jiné akva... do Asie prostě otík nepatří, byl by tam potravním konkurentem jiných živočichů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2013 00:04 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: ivaha
Já měla žabího vlasu díky rakovi habaděj a otíci si ho vůbec nevšímali. Kdéépak, čistit sklo, kytí a kořeny od běžných povlaků, to ano, ale tyhle fujtajblíky, to nepapají :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:59 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Těžko říct, buď se mi to tam nedělá nebo to sežerou dřív než si všimnu. Anubias od tmavozelenýho povlaku očistili slušně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:56 Žena darka [520] Re: malyLibor
U mě bohužel ne tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:36 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: vlacek
Ts.... výstavní akva... koukni na mou třístovku, dnešní fotky... je fakt, že po provedení údržby vypadá zas trochu jinak, ale stejně... A co ty vláknité řasy, žabí vlas, ty taky žerou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:35 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: darka
Ojedou i tu špejli, když jí tam zapomeneš :-D Je to měkký dřevo, na tu se nějaký ty mikroskopičnosti chytnou raz dva a hnedle je otík na špejli.
Jinak na kořenech, jak píše vlacek, jsou nejčastěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:30 Žena darka [520] Re: malyLibor
Jj, sendvič na špejli s okurky salátovky a ledového salátu mohu jen potvrdit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:27 Muž vlacek [402] Re: malyLibor
:-) Go for it! Ale zadne vystavni, pedantne udrzovana akvarka nemaji radi :-) Doporucuji zaridit vetsimi plochymi kameny at uz stojicimi nebo na dne na plocho. Cim vice povrchu listu a dekorace v akvarku, tim vice mista pro rasy, a tim lepe pro otiky. Neradi lezi a sbiraji potravu na pisku nebo sterku. Nauci se, ale kameny a velke listy na ktere potrava napada maji radeji. A na koreny jsem zapomnel :-( Ty take radi cisti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:26 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
Určitě si je pořiď, stopro se nebudeš moci vynadívat palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:21 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: vlacek + ivaha
Samé pozitivní zprávy. Děláte mi radost... vidím, že jim vyčlením jedno akva v plánovaném stojanu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:20 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Drahoš .
Krmné krevetky. Jinak jsem viděl u kluka normální krevetky červené a red cherry s diskama... kuli jsem oči jednak kvůli teplotě vody, protože krevetky spíš snesou 2°C než 30°C, a druhak právě proto, že se v tom akva vesele množily... nebyly tam jiné ryby a diskové si jich naprosto nevšímali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:20 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: vlacek
Jdou i na listy salátu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.01.2013 23:12 Muž vlacek [402] Re: malyLibor
malyLibor napsal: Do jak velkého akvárka je chceš? Jsou to veselé rybky a čím víc jich tam dáš, tím víc se s nimi budeš bavit... rostliny nežerou, bohužel ani zeleninu, snad s výjimkou okurky, ale to není jisté, a snad - ale zase neověřeno - spařené kopřivy. Zato řasu spásají skvěle, líp než ancíci nabo slavné SAE, a přitom díky své velikosti nepoškodí ani nejmenší rostlinku. Pokud máš málo řasy, dají se dokrmovat spirulinou koupenou v normální lidské lékárně.
Jediná jejich nevýhoda je, že nemohou být s velkými cichlidamy... ty, když je neznají, si je snadno spletou s kořistí a přijdeš o Otíka i o cichlu. Jinak ale vřele doporučuju a už vážně přemýšlím, že si je dám i do asijského akva.


Okurky zerou a koprivy take - mnohokrat overeno! ;-) Pak spise pro zajimavost, mrazene patentky take maji radi :-)

Pro sichr - bavime se o otocinclus vittatus resp. macrospilus, nejcasteji prodavane druhy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 23:04 Muž Drahoš . [389] - Rostliny
neonky nežerou ale krevety tam mají životnost 3 minuty stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 22:58 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: romant
Já vím, že diskusy neonky nežerou, běžně se spolu chovají... ale třeba taková akara potoční je schopna Otíka spolknout a tím zabít sebe i Otíka... na to jsem upozorňoval níže. To o tom, že by si terč dal radši neonku než Otíka byla tak trochu nadsázka... prostě ujištění, že s diskama Otíci být mohou a jedněm od druhých nebezpečí nehrozí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   17.01.2013 22:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: darka
Je skvělý, napsala ho slečna, co v Česku studuje, ale je Ukrajinka a já ji obdivuji, jak má přesto pěknou češtinu. A přesto, že je začínající akvaristka, tak si dokázala vyhledat, jak na to, a dokázala to, s čím si u nás dlouho nikdo nevěděl rady. A ještě o tom napsala článek, aby si svého Otíka mohl odchovat každý a nemuseli se v takovém množství vozit odchyty. Prostě před kolegyní Katydou klobouk dolů palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2013 22:29 Žena darka [520] Re: romant
Děkuji palec , tento článek jsem nějak přehlédla stydim
Je skvělý, ještě jednou dík za upozornění! potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.01.2013 21:58 R Muž romant [27981] Re: darka
První vlašťovky(ne jediné) již zde jsou, ale spíš na podarování, ne na produkční chov. rybicky.net/clanky/1138-odchovej-si-vlastniho-otocincla

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33715x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3426-krunyrovec-jednopruhy-otocinclus-chov?od=801