Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
Vypadají hezky. Krm je až je zhasnuté a nejlépe tabletami se spirulinou
0 12.05.2013 21:18 R Jája [1426] - Živorodky Tak jsem dnes byla na burze (Praha 4) a měli tam otíky. Neodolala jsem a osm jsem jich koupila, jeden za 25Kč. Údajně byli po karanténě, když jsem se zeptala, jak je prodejce má dlouho, bylo mi řečeno že 3-4 týdny a že zrovna tato dodávka vypadá dost dobře. No nevím, bříška mají propadlá a jeden už umřel, ale s vědomím rizika vysoké úmrtnosti jsem do toho šla. Tak jsem zvědavá, jestli mi jich pár přežije. Jsou to takoví hubení drobci, tak nevím, ale po třech týdnech karantény a výkrmu by podle mě měli vypadat jinak. U známé jsem viděla otíka, za kterého sice dala 80Kč, ale to byl tedy nádherný velký macek s plným bříškem, ne jako ti, co jsem přinesla dnes z burzy. A jedna fotečka.
Starší reakce
Možná jim nějak ta změna chemismu nesedla. Mimochodem taky se mi odporoučeli krunýřovci, ale obyč ancíci. Ten otíci. Ale obecně vápenec v akva moc dobroty nedělá.
A myslis teda,ze ten vapenec a CO2 muzou za uhyn tech krunyrovcu? Mimo to mi uhynula i jedna ampularie...
V delším časovém horizontu asi jo. Z toho CO2 a vody tam mimo "sifónu" vzniká i slabá kyselina uhličitá. Te raguje s vápencem a vzniká hydrogenuhličitan vápenatý, který zvedá právě uhličitanovou tvrdost, který má vliv na poměr CO2 a pH. Při vyšší tvrdosti je vyšší stabilita pH a pouštění CO2 tolik pH neovlivňuje.
Zmereno a naprosto stejnej vysledek. Myslim, ze ten vapenec teda vodu vubec neovlivnuje...
Změř i kohoutek, abys věděl, jaký tam máš rozdíl. Myslím si, že tvrdost bude nižší, takže příznivější.
vaaclav napsal: Začal si používat CO2 tak ti ty bílé vápencové šutry začaly zvedat pH a tvrdost, jestli je tam tedy ještě máš. Dosáhl jsi pravého opaku než chceš.
Tak sem si dneska poridil kapkovy testy a vysledek je GH = 17 dGH, KH = 7dGH a pH = 6,8. Podle zdejsiho atlasu by jim to vadit nemelo, takze chyba bude asi jinde, nebo se mylim?
Ne vápencovýma šutrama, třeba nějakým křemenem.
Kdyz me se tam jako dekorace strasne libej
Cim je nahradit, aby vytvorili stejnej barevnej konstrast? Cerna-bila?
Burčák klidně nech, ale vyndej ty šutry.
Kurde... to me mrzi, ze za to muzu vlastni chybou.. Poridil sem si JBL CO2 permanentni test a myslel sem si, ze to bude v poho. No burcak odpojen a snad se z toho vzpamatujou...
Hmm, tak potom je vaaclav ten kdo míří na terč daleko přesněji než já.
No je pravda, ze se to zacalo projevovat az potom, i kdyz prvniho mrtvyho sem nasel ani ne den po zacatku aplikovani...
A projevuje se to po té aplikaci burčáku, nebo docházeli i před tím?
Je mi divny, ze se to ale projevuje az po mesici a pul...
Kolega může mít samozřejmě pravdu, ovšem ty papírkový testy zahoď, to není ani na orientační posouzení. Já si spíš myslím, že ty rybky jsou načatý už od nákupu, mají toho většinou za sebou docela řádnou porci, než se dostanou do našich akvárií, ale můžu se samozřejmě mýlit.
vaaclav napsal: Začal si používat CO2 tak ti ty bílé vápencové šutry začaly zvedat pH a tvrdost, jestli je tam tedy ještě máš. Dosáhl jsi pravého opaku než chceš. Popravde sem je moc casto jist nevidel... snad to neni tak, ze sem je vyhladovel... sezenu nejaky specialni krmeni primo pro ne
Podle papirkovejch testu, co pouzivam od zacatku, se zadny parametry vody nezmenili...
Jak dlouho je tam máš, žerou všichni, tedy i ti kteří odcházejí?
Začal si používat CO2 tak ti ty bílé vápencové šutry začaly zvedat pH a tvrdost, jestli je tam tedy ještě máš. Dosáhl jsi pravého opaku než chceš.
Zacali mi nejak chcipat otici a ja vubec netusim, z ceho by to mohlo bejt... Za posledni tejden sem nasel dve mrtvoly a dneska sem si u dalsiho vsim, ze nejak polehava, ma stazebou ocasni ploutev a jednu prsni zase roztazenou (viz foto). Akvarium udrzuju jednou za 14 dni (vymena vody + odkaleni), podle testu vsechny hodnoty v poradku... Netusite nekdo, co by mohlo byt pricinou?
Hurááá už mám v nádrži 4ks Otíků koupil jsem je na Akvaburze v Třeboni.
azonic napsal: Na sinici jsou lepší krevetky
Pověst krevetek coby řasobijců má své hranice...
0 22.03.2013 17:42 tengos Zvyknú sa otíci často zaseknúť medzi koreňmi, poprípadne v koreni ???
Už mi dvaja takto odišli, a neviem či mám radšej dokúpiť daľších, alebo porozmýšlať nad inými rybkami.
díky a krevetky Japonicy? a šneky konkrétně?
Na sinici jsou lepší krevetky
Že by se na sinice nějak specializovali, tak to asi ne, ale řasožrouti to jsou znační. Když už jsem u té sinice, tak dobří konzumenti jsou šneci okružáci, ale jak v případě otíků, tak okružáků to bude o aktuálním výběru potravy a momentálních preferencích, prostě když není potravy nazbyt, tak i toxickou sinicí nepohrdnou.
na Rybičkách jsem ted narazil na článek o těchto rybkách, kde stojí, že požírají i sinice,má s tím někdo zkušenost nebo je to blud?
Starší reakce
mimo jiné, zkontroluj i všechna akva kolem, mají je propojené, takže nemocné ryby v jednom - velká pravděpodobnost nákazy ostatních
Já bych jel do toho v Řepích..zkusím tam mrknout..takže plná bříška,jo?
já mám doma 15 otíků a všechny z Hornbachu, všichni jsou v pohodě
0 14.03.2013 21:35 Drahoš . [389] - Rostliny Tak tos měl štěstí, že jsi trefil zrovna dva Otíky stejného druhu... Škoda, že se nepovedli... každý odchov je skvělý úspěch.
Tak kdyz uz jsme u toho praskani, tak ja na sebe prasknu, ze jsem tentokrat jako chovatel zklamal a z posledniho vrhu se mi nepodarilo zadneho maleho udrzet. Nejdele nakonec vydrzel ten, ktereho jsem zapomnel ve spol. akvarku. Odchovna nebyla dobre zajeta a prvotniho krmeni bylo velmi malo. Navic nebyl cas na vymenu vody 2x denne
Taky na sebe prasknu, ze matka vsech mych odchovancu byla koupena v klasicke akvaristice, ale otec je tez z Hornbachu
Ano, bral jsem to pragmaticky. Když jsem jich koupil deset, oproti burze jsem zaplatil o 40 korun více. Ale dostal jsem ryby v dobré kondici. Pokud by to byl čerstvý dovoz, pravděpodobnost úhynu je mnohem větší a pokud by mi uhynuli minimálně dva (což je celkem běžné), byl bych na tom finančně hůže než při nákupu z Hornbachu. Ale ještě jednou podotýkám, že mě takto navedla moje kamarádka, která je i přispěvatelkou tohoto fóra.
Velmi rozumné. To je při nákupu Otíků asi nejdůležitější - dívat se, aby měli plná bříška, což svědčí o tom, že umí příjmat i doplňkovou stravu, protože řasy si v prodejním akváriu moc neužijí.
někteří se budou dokonce tlouci do čela, prásknu se, že svoje otíky jsem si koupil v Hornbachu. Bylo to na radu mé kamarádky a vysvětlím, proč jsem to udělal. Nakupoval jsem ve Vítkovicích, kde obsluhu akvaristiky znám a vím, že jí mohu věřit. Otíci byli sice o čtyři koruny dražší než na burze, ale Hornbach za mě udělal dovozovou karanténu a ryby rozkrmil, takže jsem si vybíral z nádrže, kde byli otíci perfektně vybarveni a s plnými bříšky, na rozdíl od burzy, kde byli vystresovaní a vybledlí.
Dnes mi do mého nového akvárka (ne to co je v prezentaci), dorazilo 6 Otíků. Chvilku se jen tak drželi v rohu pohromadě, ale za chvíli již rejdili po celém akvárku a vypadají spokojeně. Je to docela zábava je pozorovat, jsou jak neřízené střely. Asi ještě alespoň čtyři přikoupím. Akvárko je 126l, vody 100l. Musím to vyfotit a udělat novou prezentaci.
Starší reakce
Tak dnes jsem v Č.Budějovicích oběhal 4 akvaristiky a otíci nikde ...
V jedné akvaristice mi pání řekla že je špatná srzona na krunýřovce a v druhé mi bylo řečeno je už je delší dobu neměli a že je o ně velký zájem.No a ostatní 2 akvaristiky (radši ani nebudu jmenovat) když jsem viděl v každém akvárku mraky mrtvých rybiče některé už staršího data tak i kdyby tam otíky měli tak bych si je odsud nevzal protože by mi asi stejně chcípli.Hold si budu muset počkat do 23.3. na burzu do Třeboně a doufat že je tam seženu ...
Myslíte, že je možné, aby se partička třech mladých Otíků postarala během cca třech hodin o mrtvé tělíčko modré neonky? Jiní živočichové už v akva nejsou. Měl jsem hlášení a po příchodu domů tělo nenalezeno. Akva má pouhých 38l a tak se mi nezdá, že by nešlo najít...
Já si rybky objednal do akvaristiky Naděje v KH a když jim přišly, byly ve špatném stavu a mrňavý. Paní prodavačka mi zavolala, že v tomhle stavu mi je prodat nemůžou a tak je měly asi deset dní na srovnání/selekci. A taky mi přežily všechny až do řádění potěr vodící samice kakadu. Byly pak za 25Kč/ks i kvůli velikosti. Tuhle akvaristiku můžu doporučit, solidní jednání
.
Tak nějak nevím, kde stojí osmdesát kaček...tam kde jo, není třeba kupovat...
no nevim,jestli se to dá takhle brát,při přepravě se holt občas stane,že né každý jedinec to rozdejchá,ale určitě nejni tragédie,když přijdeš rybičku která stojí 20kč,nebo jí máš koupit,jak některý píšou až za 80kč(to už je potom k nasr...)
Ono je to celkem fuk i AQA je dováží ve stavu takovém, jako je níže popisován...
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33948x