Přihlásit se RYBICKY.NET »

Divné chování ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Divné chování ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: romant
Tak je fakt, ze skokovej vyskyt moznej je, me uhynuli behem 3 dnu 4 gavunci, priznaky na otravu dusikatejma latkama, ale jak jsem meril, tak jsem meril a vsechno parada ... hmm A ostatni ryby nic, vcetne otiku ... nekdy muzem patrat jak chcem a o prave pricine si stejne jisti nebudem, ale to nejsou nekdy ani doktori .... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Mislow
Já netvrdím, že je to permanentní, ale prostě mě ta myšlenka skokovýho výskytu stále neopouští, ono tedy podle mě jsou tyhle přírodní formy živorodek, ještě větší cíťové, než třeba gavůni.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: romant
Pochybuju, ze kdyby tam byl cpavek, tak by tam jeste byli gavunci, ale vymeny vody urcite az dokud tam nezbude zadnej zbytek z tech leciv .... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Shimamoto
Tak jestli multimedikal bakterku jenom polechtal, tak nitrifikaci mohl docela slušně načnout a jak jsem již psal, nelíbí se mě to Ph a měl bych podezření na přítomnost čpavku. S tou výměnou vody samozřejmě souhlas, kdo by mě mohl podezírat z nesouhlasu u této rady. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Shimamoto Re: romant
Jestli se nemýlím, tak na druhé fotce vidím na dně nějaké zdechlé piskořky. Jestli ten "lék" dodělal šneky a ti se tam rozkládají... No potěš pánbu, jedno k druhému. Asi bych tady udělal generálku, úplná výměna vody, dno radši vyhodit a všechno další důkladně omýt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: LiborSprysl
Tak přiznávám, že jsem i myšlenku na lítající N látky měl, tedy v souvislosti s tím Ph.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: romant
No já bych i trochu prohrábl ten písek... je to dost jemná huťárna a bude to i v něm...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Shimamoto
Taky si podle těch fotek na rozpad nesázím, tohle je jak píšeš, buď okus a nebo jenom osliznutý ze zhouputý vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: LiborSprysl
No, takže na záčátek ke klasice, trochu přitlačit na výměny vody, aby se to více vypláchlo, tedy ta malachytka, formaldehyd a modř a jak píšeš, živá je živá a divokých forem ryb obecně, nutností. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mexxx
Že by je rvaly živorodky jsem nezpozoroval. Když spozorují žrádlo tak normálně vyplavou a žerou, ale pak se kryjí za kamenama u dna a neplavou. Občas to dělají i gavúni. Připadají mi nějaké jakoby světloplaché ale jak jsem již říkal, na hladině vlaje hodně rostlin takže světlo ostré není.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Shimamoto
Moc bizarní není. Jsou to sviňky jako všechny gambusie... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Shimamoto Re: Mexxx
Ti gavúnci mi, až na ty orvané ploutve, připadají zdraví. Tak mě napadá - byl to vůbec bak. rozpad ploutví? Neorvaly je ty živorodky? Jasně, trochu bizarní teorie, ale toto je málo známý druh živorodek, třeba se chová, jako například ž. komáří. Ty za určitých okolností můžou jiné rybičky oštipovat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: romant
No mně teda na nich také nepřijde nic anomálního... zdá se mi že vychází z množství světla procházejícího do nádrže...
Upřímně řečeno, teď jsem zrovna před chvílí o tom mluvil s kolegou... divoké živorodky nijak moc nemilují styk s chemií a léčivy. A to i po poměrně dlouhé době chovu v akváriích... Pamatuji to sám z dob, kdy jsem ještě jezdil na živé. A musel léčit. Také ztrácely barvu, tmavly. Takže pokud žijí, nechal bych to být. Koukl bych po živé koretře...
To právě takhle vykresluje ten blesk. Jinak je to jejich normální vybarvení. Ale nechápu to chování.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Mexxx
Kacířská, není to jejich normální vybarvení? Ovšem to je spíš otázka na někoho kdo chová tyto divoké formy.
Fotka k příspěvku Samice a samec. Bez blesku to nejde, je to jen tmavá šmouha. Musel jsem je povyhnat jinak bych to nevyfotil. Tady na fotce je pod filtrem kde je úplná tma, jen blesk to zkresluje.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mexxx Re: romant
Fotka k příspěvku Lepší nemám, vzadu je samec Rosenky zrovna trochu povyplul. Někteří gavúni jsou ještě orvaní, jak říkám nic lepšího jsem neměli, zítra ještě jedu do jedné akva tak snad. Zkusím ještě něco vyfotit

Tak multimedikalem jsi bakterku jenom polechtal, tedy jestli to bakterka byla. Ono je klidně možný, že ten problém přetrvává, jenom v jiný podobě, ta fotka by nás mohla posunout.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mexxx Re: LiborSprysl
Nedokážu to vyfotit, jsou u zadního skla u kamenů na fotce by byla vidět pouze černá šmouha, už jsem to zkoušel. A když vyplavou dopředu tak se normálně zabarví.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Mexxx
No kdyby byla fotečka, nebyla by to taková tipovačka...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mexxx Re: romant
Dělají to každý den. Léčil jsem multimedikalem co mám doma, v akvaristikách jsem byl pro něco lepšího ale nic nikde neměli, jen zase multimedikal.. Když měním vodu tak odjakživa liju vždy z kohoutku do akvária, není to ideální ale bohužel nemám možnost doma skladovat na odstátí tolik vody. K tomu přidám lehký výluh z olšovek, a vzduchování na max.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mislow Re: Mexxx
Ahoj, je to jen uvaha, ale nemohla by byt pricina souziti s gavunky? Gavunci jsou dost aktivni ryby a kdyz dorostou tak takovy hejno gavunku muze udelat v akvu peknej vitr. :-D ... tedy nemam g. diamantove, ale jezerni, tak jen strilim. :-)
Dělají to i v den, či den po výměně vody? Čím vlastně jsi tu bakterku léčil?
romant: Moc ne, normálně plavaly, občas se schovávaly ale vůbec ne tak jak teď. Právě jsem krmil a vypluly v pohodě a nakrmily se s řádným apetitem(artemka). Poté zase ztmavly a zapluly ke dnu za kameny. Nevím. Gavúni se občas taky tak kryjí, hlavně v úplné tmě pod rostlinami. Na hladině vlaje ceratophylum a místy pod trsy hnědovek je velká tma, a ryby tam hodně zaplouvají přitom hladina je cloněná aby světlo nebylo tak ostré. A krmení, zařadím i přes týden mražené.
A nemění se to chování směrem k víkendu? ... to totiž nejsou rybky, které by vyloženě jásaly nad suchým krmivem...
Dva filtry klidně být můžou, jen to chce trochu upravit výtok vody, aby to nebyl takový "fičák":-D
Chovali se tak i před léčbou?
LiborSprysl: krmím hlavně mraženým- artemie, koretry, dafnie atd. a přes týden když jsem ve škole doma krmí vločkami, granulemi a sušenými moskyty.
Shimamoto: dobře, zkusím vyndat jeden filtr, jestli se to nezlepší. Rybám nic jiného není žádné zranění ani nic takového, tak uvidím. Vibrace v okolí akvária ani hlasitá hudba nehrozí. Uvidím co se stane po ubrání proudu, děkuji moc za rady :-)
Asi u tebe v bytě straší smich Ale ne, teď vážně. Pokud jsou ž. Rosenovy rybky z potůčků, tak brakickou vodu škrtáme. Ty rybky jsou ovšem viditelně vystaveny nějakému stresu, který může být, jen tak mimochodem, prvotní příčinou toho bak. rozpadu ploutví. Co takhle nějaké vibrace? Že by byt u železničního viaduktu, nebo nad zkušebnou hardcorové kapely? Možná trochu přeháním, ale zkus popátrat ve svém okolí, může to být úplná "prkotina". Pokud se ale jedná o stejné akvárium, jako ve tvé prezentaci "Mamebrano", řekl bych, že ten proud tam je fakt dost velký - ostatně jsi to asi tak chtěl, imitovat biotop prudkého potoka. Proudy ze dvou filtrů mohou vytvářet vír a to není ok ani pro ryby z takových toků. Gavúnky diamantové jsem nikdy nechoval, ale podle tvaru těla je to spíše ryba klidných pomalých řek. A ty potůčky, ve kterých žijí ž. Rosenovy, také určitě nebudou žádné dravé bystřiny. Takže skladba druhů pro tvůj záměr je nevhodná. Ryby z klidnějších toků krátkodobě snesou větší proud vody, je to něco jako pořádný liják v přírodě, ale ne napořád. Zkus tedy ubrat proud vody z filtrů, myslím, že to tvé ryby ocení;-)
No já bych teda také neviděl tu sůl... to vypadá že jim cosi neštimuje... čím krmíte?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mexxx Re: Shimamoto
Děkuji za rady, o brakické vodě u těchto živorodek jsem nikde nečetl, pH by pro ně mělo být ok. Filtry jedou naplno, ale zas až tak silné nejsou, jak jsem si představoval. Než se ryby začaly takhle chovat tak normálně plavaly s gavúny v tom nejsilnějším proudu přímo proti ústí filtru. Teď třeba plavou normálně a nic jim není, jsou vybarvené a ploutve mají ok ale za chvíli zase ztmavnou, schovají se a začnou být lekavé. :-O Můžu zkusit vypnout jeden filtr, ale předtím jsem je choval normálně při vysokém proudu a dobré, mají pocházet z kamenitých potůčků.
Hm, jestli jsou gavúnci ok, tak už mě toho moc nenapadá. O živorodce Rosenově nevím nic - třeba, jako dost druhů živorodek, vyžaduje vodu spíše brakickou, než sladkou. Ale to bys měl vědět lépe ty, když je chováš. Nebo - vysvětlení může být jednoduché. Říkáš, že dva filtry jdou naplno? Jestli voda v akváriu připomíná mixer, tak se nedivím, že drobné živorodky jsou nervózní a schované u dna. Jestli je živorodka Rosenova druh ze stojatých louží (jakože to nevím), tak masivní pohyb vody, který říční ryby (jako gavúnci) skousnou, může tyto malé rybičky dost stresovat...
Vzduchování jede na max. pořád, kyslíku by tam mělo být dost. :-O gavůni jsou relativně ok, ale živorodky jsou pořád tmavé a leží na dně, i když jedna samice porodila mláďata.
Ryby se sytě do tmava vybarvují při přesycení vody oxidem uhličitým, nebo při různých otravách. Možná ten utrejch na bakteriální rozpad ploutví rybičkám dobře neudělal, ale to je jen spekulace...
Zdravím, pH vychází na 7,4 podle rataj testů. :-O

Starší reakce

Jaké je pH???
Ok, přihodil jsem i spoustu rychlerostoucích kytek(ceratophyllum) a vodu měním. bohužel jsem přes týden pryč tudíž stíhám měnit jen 2krát týdně. Přidávám i olšové šišky. z obou filtrů jde vzduchování non-stop. když mají zrovna ryby náladu tak žerou v pohodě, ale jakmile zase ztmavnou a začnou být lekavé a namáčklé ve tmě, tak neberou nic.
No, tlačil bych to do té kvality vody, jak čtu o BRP a léčbě, tak ta voda bude hodně houpavá. Listy mandlovníku mořského, jako rekonvalescenční péči a do budoucna na furt.
Zdravím, prosím o radu. U gavúnků jsem teď léčil bakteriální rozpad ploutví a už nějakou dobu se ryby divně chovají, včetně 3 živorodek Rosenových které ale nemoc neměly. Hlavně živorodky mají velmi ztmavlé barvy a kryjí se pod kameny a ve vegetaci a jsou velmi lekavé a plaché. Někdy je to přejde a vybarví se, plavou jakoby nic a vypadají úplně zdravě a za hodinu zase skoro černé, lekavé, a posedávají na dně. Takhle se to opakuje už asi 14 dní, nevím co s tím. Vodu teď měním 2 krát týdně asi 40l, akva 120l, 2 filtry, 25°.Podobně se chovají i ti gavůnci. díky za rady :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - radim
míň krm a spokojené budou obě strany;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - meleri
Zjistila jsem ze na jednom listu echinaceou mi tleje Stare krmivo. Musím dávat pozor kde to padá. Ty listy jsou všude. Děkuji za rady!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
To budou Nka. Ten povlak vypadá na překrmení. Jak píše Radim vyměnit vodu. Případně nalít Toxivec pokud doma je.
Filtr jsem cístila před měsícem nebo dvěma je vnější. Muže vnější filtr nejakym způsobem otrávit vodu? Jo a syn me tam hodil žalud, už jsem ho vyhodila. Krmim mrazenyma patentkama. Občas Suchým. Mam bohužel Přerybneno kvůli povím ockum, zkusím se jich zbavit. Jinak to funguje bezmala rok a půl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: meleri
Podíval bych se na funkčnost filtru a u toho vyměnil částečně vodu.
zas nějaké krmení?
Ahoj něco se mi děje s rybami. Ráno jsem to zaplatí a najednou Vidim ze na hladině jsou bublinky a velmi slabý povlak na hladině, ale málo znatelný. Ryby jsou neklidne, rychle dýchají hlavně neonky. V utery jsem měnila vodu. Vysílá jsem teplotu z 21 stupňů na 25 26. Ted jsem ji projistotu snizila. Co s Tim? I pancernicku jsou neklidne a porad chodi nahoru pro vzduch.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - markiz – ucpany cichavec
zdravim, dnes mi zacal blbnout cichavec - dela jak kdyby chtel neco vyplivnout (takovy to jejich prezvykovani), i pritom couva jak kdyby cekal co vyleze, ale nic.. jen lape naprazdno. Zacal to delat pote, co zas zkoumal a ochutnaval dno, tak mam podezreni ze se zacpal kouskem palenyho jilu - jde mu nejak pomoct, nebo proste jen cekat co z toho vyleze...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sufin Re: Turbínka
Sice jsem to chtěl nechat na zítra, protože se mi v akvárku blbě loví, ale ulovil jsem ji, počkal a chvíli pozoroval, jestli je to opravdu ona. A zvolil dekapitaci...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: Sufin
Bohužel, žádný zázračný lék na tento stav neznám a pochybuji, že by ti někdo poradil něco, co by ji dostalo zpátky do kondice. Je to ryba ještě v "karanténí" době, nečekala bych s utracením.
Zkus sodovku, ledovou vodu nebo pro mě cestu nejmenšího zla "pytlíkovou metodu".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sufin Re: Turbínka
Já si to myslel, ale ještě jsem nemusel nikdy utratit žádnou rybku, tak tady hledám něco jako požehnání. Zítra jí vysvobodím...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: Sufin
Importy z Hornbachu můžou mít snad všechno, nepídila bych se po přesné dg. a poslala rybu na druhý břeh, ty příznaky nevypadají nadějně, akorát se trápí a v ohrožení jsou potenciálně i jiné ryby.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 16977x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2931-divne-chovani-ryb?od=175