313.10.2014 18:55MARTIN HORÁK[907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy. – První návštěva akvarijní burzy
Zdar všem při pondělním podvečeru. Příští víkend se s přítelkyní chystáme zajít poprvé na akvaristickou burzu. Měl by pro nás někdo pár rad? Takový návod jak moc lze smlouvat, jak správně vybírat, na co si dát pozor při výběru ryb a hlavně rostli apod.? Myslím, že informace by pomohli nejednomu burzovnímu začátečníkovi Děkujeme Martin a Veronika
Starší reakce
018.09.2014 22:5777Dasa[1] - společenské akvárium – daruji/vyměním
dva ancistruse spec,vel asi 4-5cm
mám je zhruba 6 týdnů a do mého akva to nebyla nejlepší volba
poptávám za ně buď přebytek stonkových rostlinek...něco,co máte navíc
píšu tady,protože můžu donést v neděli na burzu
EDIT:tak rybky už jsou pryč
romant napsal: V té naší ostravské burze se ,,skrývá" daleko víc než nabízí prodejní stolky. Tohle platí obecně na drtivou většinu obdobných akcí u nás pořádaných. Zajímavý špíčky se na pultech, stolech, školních lavicích nevystavují, ale obchoduje se s nima tzv. na přímo.
Ony totiž obvykle nejsou v takovém množství, aby se daly vystavit a plošně nabízet.
V té naší ostravské burze se ,,skrývá" daleko víc než nabízí prodejní stolky. Tohle platí obecně na drtivou většinu obdobných akcí u nás pořádaných. Zajímavý špíčky se na pultech, stolech, školních lavicích nevystavují, ale obchoduje se s nima tzv. na přímo.
Mimochodem ono se stačí občas trochu líp koukat, nebo se zeptat a domluvit se. Prodejci často vozí jen to, co se ,,prodává". Pokud chceš něco spešl, tak si o to musíš říct a domluvit se. V té naší ostravské burze se ,,skrývá" daleko víc než nabízí prodejní stolky.
Mimochodem ono se stačí občas trochu líp koukat, nebo se zeptat a domluvit se. Prodejci často vozí jen to, co se ,,prodává". Pokud chceš něco spešl, tak si o to musíš říct a domluvit se. V té naší ostravské burze se ,,skrývá" daleko víc než nabízí prodejní stolky.
Tak po cca. 25 letec jsem byl zase na burze. Celkem zklamání. :( Očekával jsem od toho více. Prodejců rostlinek málo. Jeden stánek měl tak ošklivé rostliny, že jsem se divil že to někdo může prodávat. Ceny jak kde. Zdálo se mi, že tam bylo málo světla. Veliké přítmí. Nakonec jsem přeci jen něco koupil. Lidí strašně moc, to jsem nečekal. Nakonec to za to vstupné stálo za to.
No tak já třeba tam za poslední rok nechyběl ani jednou, i když jsou tam nabízeny pokaždé skoro stejné ryby a zvířata, pěkně nakoupím zásobu červů, cvrčků atd. Kouknu za kolik se prodávají strašilky a zda nemám zdražit/slevit a jdu spokojeně domů. To nic nemění na tom, že by se mi rozhodně nechtělo pokaždé dělat fotky, když bych fotil furt totéž.
predator3313 napsal: Tak komu by se chtěla furt fotit, když tam je vždycky skoro totéž.
A protože je tam pořád skoro totéž, chodí tam pokaždé davy lidí a utrácejí neskutečné peníze. Za skoro totéž.