Jaké zářivky?
Věčná diskuse, která vede téměř vždy k obyčejným trubicím 8** (830,840,865...) místo předražených speciálek. Barva světla záleží na vás, každý to vnímá jinak, na růst rostlin to má minimální vliv.
...za to ti radim kup si 830+840+865 a "skusaj" co sa ti "vyhovuje"...-tazko sa radi to musis "vidiet" ako to svieti...
Já má kombinaci 830 a 840. 4 kusy na střídačku, kytky o.k. a pohledově taky.
865 mám a ta je už dost bílá - do studena ( na oko svítí míň ) počítej s tím
ale tam mas 2 trubice - nie???
...9xx maju asi najlepsie podanie farieb ale truchu menej Lm ako 8xx - ak ti to "nevadi"??? kludne ich pouzi...
0 15.03.2010 07:33 JuraS tady je škalá barevných telpot víc "roztažená "
www.podzemi.net/… 640 ku mám teď v akva ..v kombinaci s jinými , obměnil jsme kytky...prozatím si soud ponechám...btw...jak to dělají v bankách, obchodech, firmách..velké haly, žádná okna, nahoře ve výšce několika metrů světla a na zemi v květináčích palmy, draceny aj..živé...jak to že jim tam rostou ? domníváte se, že tam posílají horolezce aby jim každejch pár měsíců vyměnili zářivky ??? u nás na chodbě bez oken rostou blánzni, potos, scindapsus..jen tak stojí v uříznuté petce a roste si...a svítí u nás nějaké obyčejné zářivky které se mění jen když nesvítí...
0 15.03.2010 02:17 AquaDoubek – Re: Moucha
Domnívám se,že podstata zda používat zastaralejší typy s menší svítivostí je závislá i na výšce vodního sloupce, který má prosvítit akva.Samozřejmě bude rozdíl při 50cm vůči 30cm.Od toho se samozřejmě odvíjí i možnost růstu rostlin,včetně jejich výběru na světelný požadavek.Na tohle nejspíše byla ta chytlavá diskuse.Schvalně neudávám žádná typová čísla.
0 15.03.2010 00:31 protein007 [57] - Ryby brakických vod Jasně, ale primární uživatel není akvarista, nýbrž kuchyně pokoje atd. tam jde o studená nebo teplá bílá.
barevne stejne jsou nikoliv ale ostatni
...ono je to tak 90cm je "nestandartny" rozmer...a cenu urcuje urcite aj predajnost...za to su najlacnejsie 60 resp 120cm trubice...
tak nejak nechapu vetsinou bejvaj shopy lacinejsi a td zjistuju ze to neni pravidlem
)Kdybych je pred cca mesicem nekupoval tak se nedivim a nez jsem je koupil koukal jsem i v OBI a tam 840 jeste na ni psali +20procent svitivosti osram stala 105KC a to se mi OBI zda dost drahy
)
osram lumilux 150cm 840 i 860 stojej v kazdym elektru 65-75KC a myslim ze s tema philipskama budou srovnatelny
edit-uf ted koukam na ten osram shop a 104KC nechapu proc v elektru jsou levnejsi
))
...mival jsem tam lepsi zarivku (nez odesla), kytky sly vcelku obstojne...
Já vás nechci otravovat, ale když tu poměrně striktně "odsoudíte" konkrétní typ zářivky konstatováním, že pod ní moc kytky nerostou, chce to něčím podpořit. Co kdybyste zkusil sehnat tu "lepší" zářivku, co jste používal, než vám odešla? Třeba se kytky pod ní zase bez dalšího opatření rozjedou. Mimochodem, co to bylo za typ zářivky?
...ved si vygugluj nieco u Vas...Sylvania,Osram,Philips,...to mas "jedno" hlavne nech su 8xx
2 roky? - to uz mozes vymenit kludne...ale zalezi na tebe ak svietis 12hodin denne tak to mas 8700 hodin - teda asi v polke zivotnosti...
ale 8xx maju 20000 hodin zivotnost
ja napr. trubice menim ako ma napadne - pre mna 4x18W ziadny problem - to mam 2-3-oje cigi
Z těch uvedených všechny.
0 14.03.2010 22:03 charlie [-3] - Labyrintky mival jsem tam lepsi zarivku (nez odesla), kytky sly vcelku obstojne...
a misto abych se s tebou hadal a ty jsi me chytal za kazdou nepresnost, ci zjednoduseni, tak se jdu radsi vyspat, bude to lip vyuzity cas
Proč vyhýbat? Jestli máte nezpochybnitelnou jistotu, že nic než typ zářivky může za to, že vám moc kytky nerostou, pak sem s argumenty.
A jak jste zjistil, že je to vinou zářivky, že vám kytky moc nerostou?
mam 640 v odchovne, 10W, v tyhle watazi je dost malej vyber.....
ale jak tak vidim tak ty me SIDe naucish nekterym tematum zdaleka vyhejbat
co som pozeral tak je aj v svietivosti rozdiel 18W 640 ma cca 1150Lm - a 8xx maju 1350 - teda pri rovnakej sportebe "viac" svetla
Taky jsem je celou řadu let používal. Obvykle v kombinaci se "760". A muselo to jít.
...640 je ta nejobicejnejsi... pod ni moc kyti nerostou...
Máte vyzkoušeno?
Tak špatná zase není ! prostě jen starší typ
To mě se v elektru snažili pořád vnutit 640, že je levnější a jinak jsou úplně stejný, ale já jsem trvala na 840. A nakonec z nich stejně vypadlo že jsou třípásmový a mají lepší rozložení světla
...
zaujimavy obal
pard - aj podla mna "coskoro" zakazu...
spis bych to videl neco jako varovani na krabicce cigaret.... nehlede na to ze 840 je drazsi nez 640... treba je to nejaky narizeni
Věčná diskuse, která vede téměř vždy k obyčejným trubicím 8** (830,840,865...) místo předražených speciálek. Barva světla záleží na vás, každý to vnímá jinak, na růst rostlin to má minimální vliv.
Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 21753x