Jaké zářivky?
Věčná diskuse, která vede téměř vždy k obyčejným trubicím 8** (830,840,865...) místo předražených speciálek. Barva světla záleží na vás, každý to vnímá jinak, na růst rostlin to má minimální vliv.
bude se kutit.. protože mám v plánu celé akvárko předělat na jezero Tanganika. Doufám, že mě od toho neodradíte, už jsem si posháněla všechny info a pracuji na tom přes rok. Takže jak mám kryt předělat?
Přesně jak píše Sidonius. Buď pěstovat méně náročné rostliny, nebo se investicím a "kutilským" pracím na přidávání trubice do krytu nevyhnete. Jak se rozhodnete?
Set má rozměry 80x35 cm, je to kupované od firmy Juwel, akvárko Record 110L. Chtěla jsem rostliny typu Vallisneria a Cryptocoryne...
Hm
tak to je blbý. Protože mám set jen na 2 zářivky. Budou ty 18W stačit??
Ahojky, mrkla jsem na stránky Narvy a moc ráda bych si objednala zářivky od této firmy, jenže háček je v tom, že nedělají 36W o délce 60cm. Této délce odpovídají pouze 18W. Můžete mi poradit, kde bych je sehnala? Chci 840 a 860. Díky za odpověď.
Starší reakce
1 05.04.2007 11:12 tonik666 Mám jen studené bílé a vypadá to ok. Chtěl jsem zářivky s nej. růstovými výsledky.
1 05.04.2007 07:58 Rossi To Štěpán:
zpomal ty vědátore!
Divně to vypadat může, ale jak se to světlo smíchá, tak je to celkem v pohodě.
Trošku se mi jenom zdá, že zelená je trošku vybledlá. Pod samotnou 865tkou byla asi lepší. Jak bude čas otestuji různé kombinace zářivek a jaký to bude mít vliv na barvy a úroveň osvětlení v akvárii.
1 04.04.2007 22:02 tonik666 Ty předřadníky především mohou být umístěné mimo kryt. Buď vypadají jako tlumivky, nebo jsou "hotové", tj. na jedné straně vidlice do zasuvky, na druhé patice(většinou vodotěsné). Uprostřed drátu předřadník s vypínačem.
1 04.04.2007 20:34 Štěpán žlutá s bílou kombinovat mi přijde divný. žárovka a denní světlo se teda dost tluče...
1 04.04.2007 20:32 Rossi Lidi tvrdí že je to dobrá kombinace, ale kde jsou důkazy
Já mám krátce 2x36W 830+865. Zdá se mi, že to rostlinkám svědčí.
Tepla to vydává dost, ale já to tam dal spíš kvůli světlu. Že ty 8XX zářivky svítí dobře můžu potvrdit.
Ahoj, mám akva 112l a v něm 2 x 18w zářivky philips, takže nic moc, už sem se dočetla o nějakých zářivkách 860 a 840, myslím, že by to mohlo být dobré, hlavně aby rostly rostlinky.
Taky bych se chtěla zeptat, jestli je nějaký rozdíl u určitých zářivek(18w), které by vydávaly při svícení třeba míň tepla.
Za odpovědi díky.
Starší reakce
Copak si predstavujes ve spojeni "úplně obyčejnou bílou" neni bila jako bila...
1 27.03.2007 14:31 Honza Kup úplně obyčejnou bílou ,jestli chceš aby rostly kytky .........
pro Alena.sv: podle mne velmi dobrá volba. A pokud se Vám bude zdát svělto moc "studené", zkuste přiobjednat ještě jednu 830. Ale skutečně, jen pokud se Vám světlo nebude líbit. Pak si budete moct skutečně "udělat" světlo dle vašeho gusta.
Mimochodem, Vámi vybranou kombinaci používám také.
poro Isamik: dobrá práce příteli!
Pro informaci:teď tam mám dvě orig.v setu- 18W STANDART SYLVANIA 54/765.To je na ni napsaný.Tak si polepším, ne? Nebo vyměnit obě?
Pro Nortona : Tomu nerozumím,tak bude ta oceanic nature svítit víc? Nebo je stejná jako ta levnější 860 ?
Tak ještě jednou díky za rady.
... jsem se patlal s fotkami.
Pro Wladys a Isamik:
"oceanic nature" je zářivka s plným spektrem, to znamená, přirovnal bych ji spíš k tzv. "pětipásnové" 960.
pro Alena.sv: Jinak májí kolegové ve všem pravdu a radí Vám dobře. Pod tou AquaGlo jsou rybičky skutečně hezky vybarvené, až nepřirozeně krásně. Ale to je tak jediná "dobrá" vlastnost této zářivky. Což je na její cenu dost málo.
Jo teď jsem si to přečetla.Zase jsem o něco chytřejší.Budu přemýšlet.Asi si nechám poradit a zkusím tvůj návrh.Já jsem úplný amatér.
Věčná diskuse, která vede téměř vždy k obyčejným trubicím 8** (830,840,865...) místo předražených speciálek. Barva světla záleží na vás, každý to vnímá jinak, na růst rostlin to má minimální vliv.
Přidat reakci
1 ...... ...... [31] 32 33
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 21753x