Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prodavači v akvaristikách - podělte se o zkušenosti

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Prodavači v akvaristikách - podělte se o zkušenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 20:23 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: LiborSprysl
Při tom světle v prodejně tomu moc šancí nedávám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 15:38 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pepan
Ono to nezhnije dlouho...kapradí je podvodník vůbec a hosta zmákne trvalé zamokření i tři týdny...Mám ji vedle kohoutu s vodou a občas žije ve velkém močálu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 15:29 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: LiborSprysl
V té nádrži pod vodou to taky vypadalo zajímavě. Je otázka, jak dlouho. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 15:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: Pepan
Na břehu pod stromem budou na břehu jezírka vypadat dobře...teda pokud není rantl betonový, ale je tam příbřežní část... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2014 11:12 Muž Pepan [5045] - Rostliny
Dneska jsem se "pobavil" v zverimexu v Tescu v Ostravě Třebovicích. Avizovali mi tento týden, že dostanou nové kytky, tak jsem tam dneska zašel. V nádrži s kytkami, kromě prustky, kterou bych asi běžně do akvárka nedoporučil trůnily i tyto dva skvosty
botanika.wendys.cz/…
www.hosta.cz
Když jsem prodavačce říkal, že to nejsou akvarijní rostliny, řekla, že chtěla kytky na hladinu jezírka a poslali jim tohle. Tak jsem zvědavý, kdo si to koupí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2014 20:41 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: Ivoš
Parametre ktoré si nameral tomu nasvedčujú ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2014 20:37 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: savan
I to je možné, právě proto jsem chtěl mluvit s tím jejich zaměstnancem ale "madam" nepřipustila žádnou diskuzi, či dokonce nějakou záměnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2014 20:27 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: Ivoš
A nenatankoval ti náhodou tú odpadnú vodu?Možno tú novú osmozu zapojili naopak a splietli si odpadnú s čistou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2014 10:04 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Mořské akvárium s.r.o. v Praze
Bohužel jedna velice špatná zkušenost:-(
Asi 2x jsem si tu kupoval vodu z RO, poprvé byla v pořádku ale podruhé, když jsem si jí doma po několika dnech proměřil, mi konduktometr hlásil 3.999 mS a kontrolu kapátkovým testem jsem ukončil, když jsem se dostal přes 11°dGH a vypadalo to, že bych mohl kapat dále a dále aniž by se zabarvení vzorku změnilo.
Jelikož se mě zaměstnanec této prodejny vždy při vydávání vody ptal, zda jí chci pro sladkovodní či mořské akvárium, řekl jsem si, že se třeba spletl a načepoval mi tu mořskou a že se půjdu přeptat přímo.
Bohužel jsem do této akvaristiky přišel ve chvíli, kdy tam onen zaměstnanec nebyl ale za pultem byla jakási madam, dle chování spíše majitelka než zaměstnankyně.
Když jsem jí vysvětlil situaci a chtěl po ní vysvětlení, jak je to možné, zda tedy nedošlo k záměně vod, řekla mi, že mají krásnou velkou RO s krásnými novými filtry a že mezi vodou pro sladkovodní a mořská akvária není žádný rozdíl, že pro ta mořská se voda mineralizuje dodatečně. Na moji opakovanou otázku, jak je tedy možné, že jsem si od nich přinesl vodu tak tvrdou, že se ani nedá změřit a zda to tedy nebyla za dodatečně mineralizovaná, mi opět odpověděla, že to není možné, že mají krásnou velkou osmozu...atd.

Čili, netvrdím ať do této akvaristiky nechodíte ale radím, že jakmile zde budete chtít cokoli, co by vyžadovalo aspoň nějakou odbornost, neztrácejte čas s touto madam, hledejte zaměstnance.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 16:23 Žena miguela [21] Re: RAP
A proto jsem tam šla.. :-D co Ti na to mám říct? :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 16:18 RAP Re: miguela
miguela napsala: Jak je teda možný, že mi včera pan Kučera napsal, že se mi pokusí pomoct?
Protože pan Kučera takový je, tedy takhle ho znám já.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 16:13 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Skoro bych to směroval i jinam stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 16:11 Žena miguela [21] Re: RAP
a co bych s tím mohla zpětně udělat? Třeba bych to pak pochopila, že jsou neprodejné. To mi nemohl prodavač říct? Jak je teda možný, že mi včera pan Kučera napsal, že se mi pokusí pomoct? Mohl mě rovnou poslat do šípku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 16:08 RAP Re: miguela
...radši bych si nechala mazat med kolem pusy
Takže raději si nechat namazat pusu medem a pak se oklikou či náhodou dovědět, že posloužily jako krmení? To bych nechtěl vidět ty příspěvky zde.
Nemůžete očekávat, že se v prodejně budou chovat jako v charitě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 16:02 Žena miguela [21] Re: Beda81
Ano, přesně tak. To jsem napsala i panu Kučerovi.. Nebyla jsem připravená to slyšet na plnou pusu, že se tohle běžně děje.. Už k tomu ani víc říkat nechci, každý jsme jiný :-D Naštěstí.. :-D:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.02.2014 14:44 Beda81 Re: miguela
Procetl jsem si tady tu "zaplavu".
Mam pocit ze miguela patri k "citlivejsim" lidem.
Kdyby prodavac misto "doneste je, nechame je sezrat"(nebudu presne citovat).
Ale pouzil treba "tyhle ryby jsou neprodejne, vzalibychom pouze jako potravu pro jine ryby",
tak by tato diskuze nebyla.
Holt miguela "neunesla" primou-uprimnou, z poheldu jejich oci, "drsnou" odpoved.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 12:51 Žena miguela [21] Re: RAP
Ano, řekla jsem vykupujete, ale ne konkrétní peníze. Vidím v tom rozdíl. Kdybych mu řekla, hele mám tady ryby za 500,- tak to pochopím, že mě pošle do šípku, ale cenu jsem neřekla.
Cichlidář tam může být nejlepší na světě, to chápu. Mě nejde o lidi, jak vypadají, co dělají, ale jak se mnou mluví, na to jsem hodně alergická. Jak by jsi reagoval ty na tuhle situaci? Jdeš se zeptat na azyl pro svoje oblíbený zvíře a řeknou Ti tohle? Jak jsem psala panu Kučerovi, nebyla jsem na to připravená, že to řekne tak na rovinu a radši bych si nechala mazat med kolem pusy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   11.02.2014 10:43 RAP Re: miguela
miguela napsala: Já jsem mu neřekla ani slovo o penězích, jen jsem řekla: "Dobrý den, vykupujete ryby? Mám tohle a támhlento".
Slovo vykupujete není o penězích?

Jde o parmičku červenoocasou, 2x červenoploutvou a dva trnovce. Vše to jsou velké, dospělé, zdravé, dobře vybarvené ryby.
Píšeš ty, v tvém akváriu možná - určitě. Po přenesení do jiných podmínek se rychle mohou stát zdrojem nemocí pro ostatní ryby, přestože samy budou nadále vitální a krásně vybarvené.
Mimochodem ve Viváriu dělá jeden z nejlepších cichlidářů co znám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2014 08:34 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Po ránu jsem šel okouknout kam to dospělo...nevím sice o kanále kde by žily očka ale je pravda že jsou bohužel v podstatě po celým světě tam kde by bejt neměly a originál divoká forma je vzácnost ale budiž. Ale taky je pravda že pro ty ryby je to přirozený prostředí-domov. V přírodě se ryby požíraj navzájem to je normální. A slečna rozhoduje o tom čí život má větší cenu. Pokoru, pokoru, pokoru. Kdo rozhoduje o tom že je např hloupej člověk? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:52 Žena miguela [21] Re: TomášKučera
Dobrý večer,

jen mě zamrzelo, co tady píšu celou dobu, že jsem nechtěla slyšet: "Ano, přines rybu, (ke které máš vztah) my jí zkrmíme". Na rovinu, radši si nechám mazat med kolem pusy a budu doufat, že se jí bude dařit někde jinde lépe. Doufám, že jsem se Vás nedotkla těmi mrtvými rybami, to mi vadí všude, ne jen u Vás!! Jen jsem v tu chvíli nebyla připravená na to, že to uslyším tak upřímně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:45 JosefVavra Re: grunda
máš pravdu i já tu mám oka za třeba 150kč a nově vyšlechtěná a ustálená forma má hodnotu pro dotyčného šlechtitele i třeba milion korun ( po částech třeba 500kč za pár s tím že po takové rybě bude hlad a prodají se jí tisíce kusů )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 27   10.02.2014 22:45 TomášKučera Re: miguela
Vážení přátelé, toto vlákno si občas se zájmem přečtu, z příspěvků se dozvím pohled z "druhé strany" a můžu ledacos potom změnit k lepšímu. Dnešní čtení mě natolik zaujalo, že jsem se dal do psaní. Nejprve mohu slečně Miguele nabídnout, že mi může zavolat (602448253) nebo se za mnou zastavit a společně můžeme probrat a pokud to půjde, tak ji můžu třeba i pomoci s umístěním ryb, které chce dát pryč. Zeptám se třeba kamarádů, jestli by je nechtěli.
Možná bude vhodné,když napíšu také pár poznámek. Tak třeba výkup velkých ryb - opravdu je to tak, že velké ryby moc nevykupujeme. Je s nimi problém, nehodí se do každého akvária a velice často nám v nádrži zůstávají řadu měsíců a pro jejich agresivitu k nim nemůžeme přidat další ryby. Zákazníci si většinou raději koupí menší mladé ryby.
Mrtvolky - ano každý den u nás uhyne několik ryb. Někdy více, někdy méně. Máme asi 150 akvárií, kde plave dohromady asi 10.000 ryb. Navíc ryby v každé prodejně nemají úplně ideální podmínky. Nádrže jsou nepřirozeně přerybněné ve srovnání s běžným domácím akváriem a navíc neustále přichází nové ryby, často si sebou přináší i onemocnění, které musíme řešit. Ač nádrže kontrolujeme průběžně, tak občas něco přehlédneme.

Občas uděláme chybu.Stále se učíme a snažíme se zdokonalit. Ale pokud nás na chybu někdo upozorní, tak naše snaha je chybu napravit. Chovatelství je krásný koníček a měl by lidí spíše spojovat, než rozdělovat. Vše záleží jen na snaze se domluvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:44 Žena miguela [21] Re: sivon
máš pravdu palec prostě jsem chtěla pro živého tvora, kterého mám ráda něco víc, než se jen nechal sežrat.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   10.02.2014 22:42 Žena sivon [1716] - PlžiRe: miguela
Ano, myslím, že jsi uhodila hřebík na hlavičku - každý má jiné priority. Pro někoho je plevel paví oko, jiný to piplá, pro druhého je plevel kočka, pro druhého je víc než dítě (bohužel).
Prostě jste s prodavačem nebyli naladěni na stejnou notu. Lidí, kteří mu vnucují nějaké přerostlé (myslím tím vzhledem k rozměru jejich akvária) či přemnožené ryby, se tam za den objeví asi více. Chápu, že ke svým rybám máš určitý vztah, to asi každý hobby akvarista, ale pochop, že pro prodavače to není Ferda či Princezna, ale jedna z tisíce ryb, které mu projdou rukama a navíc potenciální nebezpečí nákazy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:39 Žena miguela [21] Re: Eva_R
co oči nevidí, srdce nebolí.. radši si nechám mazat med kolem huby, narovinu.. dělá to tak skoro každý.. :-D prostě jsem si naivně myslela, že by se jí mohlo dařit v tom úžasném Viváriu lépe jak u mě, asi jsem si to myslela špatně :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:37 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
No tak to chápu. Ale ve Vivárku ti řekli, že jí zkrmí, taky nemuseli nic říkat a udělat to. Pokud bys jim jí teda dala zadarmo. Docela by mě zajímalo, jestli se ti je podaří prodat, nebude to asi lehký.
cezarmilan Taky si říkám, chudáci admini :-) Už končím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:33 Žena miguela [21] Re: Eva_R
rybu, kterou mám 2 roky a mám jí ráda nepošlu během pár sekund na smrt..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.02.2014 22:32 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Zašli ste už ďaleko, alebo sa mýlim? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:32 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
Pořád nemůžu pochopit tvoje priority.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:31 Žena miguela [21] Re: Eva_R
podle čeho soudíš?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:31 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
Takže to znamená, že máš ráda jenom svoje zvířata?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:29 Žena miguela [21] Re: Eva_R
ano hodinky x holinky.. prostě Tvoje a moje priority jsou nikde úplně jinde a já Ti to neberu :-D co člověk to názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:28 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
A kočka není plevel? Vždyť jsou přemnožený, žije to v každým kanálu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:27 Žena miguela [21] Re: grunda
uvozovky to snad vysvětlují.. :-D to je jako otázka pro všechny: co je víc, parmička nebo paví očko? :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.02.2014 22:26 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: miguela
a o tom co je plevel rozhoduje kdo? Viděla jsi někdy čisté šlechtěné oka na výstavách, a ty cenovky u prodejních kusů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.02.2014 22:25 Muž MarekP [812] - MalawiRe: JosefVavra
Já krmím želvy zase jenom zdravými rybami. Želvy jsou pro mě cennější. Ale chápu, že někde jinde ve světě si zase z želv vaří želví polívku. Chápu to a nebudu se přece zbytečně bouřit. Ale svou želvu bych uvařit nenechal. A o to tady podle mě jde celou dobu Miguele. Byla naštvaná, že její oblíbenou rybu chce někdo jako potravu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:24 Žena miguela [21] Re: MarekP
tak to mi přijde jako kdybych měla poslat svýho kocoura na smrt.. takovej trochu nepoměr, paví očko je "plevel", vždyť to žije i v kanálech..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:22 Muž MarekP [812] - MalawiRe: miguela
Máš pravdu, že když kupuju ryby na krmení pro želvy, tak jdu po těch levných, což jsou zpravidla neonky nebo paví očka. Každopádně třeba taková parmička červenoocasá není o tolik dražší, ale zase bývá zpravidla větší, takže kdybych to zvážil a přepočítal, tak 1kg neonek a 1kg těchto parmiček bude za stejnou cenu. Ono taky želva se z jedné dospělé parmičky červenoocasé, která má 15 cm, nají stejně jako z cca 5 pavích ok. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:18 Žena miguela [21] Re: JosefVavra
tak to zkus vysvětlit ostatním.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:17 Žena miguela [21] Re: Eva_R
v tom případě máme jen každá jiné názory a priority.. :-D nic víc.. :-D já po tobě chci reakci, ne aby jsi mi zobala z ruky.. :-D o tom fora jsou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:17 JosefVavra Re: miguela
jediná náročnost je v tom si hlídad chov ale jinak to náročné není a každý to dělat asi nebude ( prostory ) jinak za darmo ani kuře nehrabe ( v dnešní době ) a jako krmné ryby to je škoda , když vidím jak chcípe něaká samička tak ji vezmu a hodim arowaně a jiným popelnicím ale zdravou rybu by jsem nezkrmil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:15 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Eva_R
Jj, díval jsem se, že máš klapavku. ;-) Já mám dvě želvy nádherné a dávám jim ryby živé, většinou jich koupím víc, tak jim to na pár dní vydrží a aspoň si zaloví. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:15 Žena miguela [21] Re: grunda
ano, je to můj boj.. :-D já jsem neřekla, že je jdu udat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:14 Žena miguela [21] Re: MarekP
každý tomu rozumí tak, jak chce.. :-D :-D já jsem se jen podělila o zkušenost.. :-D nic víc..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 22:13 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: miguela
plácáš a plácáš, prostě ti to řekli na rovinu a tobě se to nelíbí, jak bych tak řekl - tvůj boj. Tahle akvaristika je velmi kvalitní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:13 Žena miguela [21] Re: Eva_R
nevím jak vysvětlit váhu živorodky, která se Ti množí neskutečně rychle a váhu ryby, kterou není lehké odchovat.. budeš krmit želvu pavíma očkama, které si sama "namnožíš" nebo jí budeš kupovat ryby za 50,-? :-D už nevím, jak to vysvětlit.. nebudu dávat želvě rybu, která má x krát takovou hodnotu než paví očko..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:12 Muž MarekP [812] - MalawiRe: miguela
Ale oni chtějí. Na krmení :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:10 Žena miguela [21] Re: JosefVavra
to naprosto chápu, živorodky nejsou továrny na mladý, to by je pak dělal každý :-D a zrovna čistý odchov musí být náročný!!
jen mi přišlo "nelidské" poslat dospělou rybu na smrt a ještě mu jí tam poslušně přivezu. Kdyby mi řekl, hele slečno, nevykupujeme, nebereme, nechceme.. Stokrát lepší odpověď..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:10 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciJosefVavra, MarekP
Tak jsem to nemyslela! Sama mám želvu a krmím jí rybama (akorát s ní před zkrmením klepnu o zem), jenom mi to přišlo divné, že miguela v rodině tohle schvaluje a ve Viváriu je to špatně.
Na tom videu tenkrát ta želva rybku nejdřív chvilku nosila a pak jí začala drásat, nebyl to hezkej pohled, ale nikdy bych nikomu nevymlouvala krmení rybama, naopak, mám želvy moc ráda :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:09 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: miguela
když se to umí, tak v tom není skoro žádný rozdíl ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 18696x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16933?od=51