Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prodavači v akvaristikách - podělte se o zkušenosti

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Prodavači v akvaristikách - podělte se o zkušenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.10.2012 14:31 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: kahua
Já se špatně vyjádřil. U nás v Hornbachu (Olomouc) mají většinou rybky zdravé, obsluha něco o rybkách ví, co neví, tak klidně přizná, že neví - toho si cením mnohem více, než když mi někdo tvrdí nesmysly, jsou příjemní a ochotní, je to prostě o lidech. Já to myslel tak, že v tom Hornbachu bych očekával neznalost z toho důvodu, že akvaristika potřebuje velice široké znalosti, které ten personál prostě nemůže mít vzhledem k tomu, že na jeho úseku ZOO hoby je akvaristika obratem naprosto okrajová záležitost, nejvíc se tam prodávají různá krmiva pro psy a kočky a tak... Nemyslel jsem to ve zlém... I když na druhou stranu, když vidím brněnský Hornbach, tak tam je akvaristika po dlouhá léta úděsná... Je to prostě o lidech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   13.10.2012 14:28 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: kahua
Klidně je tam naházet můžeš, budou ve stejném pytli jako pánové a dámy obsluhující v pet centrech a podobných řetězcích. Oni za to nemohou, prostě sháníš práci, zaměstnavatel je ochotný vzít člověka co není z oboru, ani nemá žádnou praxi. A vzhledem k tomu, kolik tam ti lidé berou, ani se nedívím že to mají u kloaky a nějaké samovzdělávání jim za těch pár šušňů nestojí. Tohle je ale všude, pokud člověk chce mít prodavače na úrovni, musí je zaplatit.

Takové lidi najdeš jen ve specializovaných prodejnách, kde navíc ještě za ryby většinou ušetříš a to že zaplatíš víc za krmení a techniku vyvažuje právě ta odbornost, která se ti dostane.

Jiná věc jsou wannabe akvaristiky a zooshopy, kde je to drahé a ještě tam nikdo neví která bouchá. Je až s podivem, že se něco takového dokáže v Čechách udržet...kor když je akvaristika u nás skutečně okrajovým zájmem. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.10.2012 14:15 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: malyLibor
Tady se pořád haní Hornbach, ale my třeba navštěvujem v Praze na Řepích a tady jsou kupodivu pánové, kteří i akvaristice rozumí. Jsou ochotní, poradí, nemají tendenci vnutit vše, pokud chcete 2 rybičky a je to hejnovka, tak vás na to upozorní. Občas sice mívaj rybky nemocné, ale zas je neprodávají a léčí. Tak bych všechny Hornbachy neházela do jednoho pytle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 12:36 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Xixao
Inu, to je Hornbach, tam by to člověk tak trochu očekával... ale když jsem šel do krevetária kupovat No planaria do akvaristiky naproti ušatému domu v Olomouci, tak obsluhující mládenec vůbec netušil, co že to No planaria je - což bych mu prominul, nemůžeme všichni vědět všechno, ale potom mne začal přesvědčovat, abych si koupil nějaký širokopásmový přípravek, který je zcela výjimečný a zabije všechny bezobratlé. Když jsem mu řekl, že to chci do krevetária, tak na mne nejdřív tupě koukal a pak z něj vypadlo: "Vážený pane, přípravky proti jedné nemoci se už dávno nevyrábějí, dnes firmy vyvíjejí širokopásmové přípravky, je to pro ně mnohem jednodušší. A tento přípravek je stokrát lepší než nějaká No planaria. Vy to nechápete? Zbaví vás to všech bezobratlých a budete mít klid." Na mou chabou námitku, že krevetky jsou taky bezobratlé už neměl odpověď. To se stalo před rokem a půl. Od té doby jsem byl v této akvaristice 2x nakouknout, jestli tam nenajdu nějaké zajímavé rybky, a na tohoto hocha jsem tam už naštěstí nenarazil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 11:26 - Re: Xixao
Biznis,všetko zlikviduješ a prídeš zas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 08:07 Muž Filip_CZ [165] - Rostliny
Zkusenost s horbach akvaristikou cerny most kdyz jdu koupit nejake veci do bytu byla pro me zajimavs odpoved prodavace. Na dotaz jake z nabizenych kamenu obsahuji vapenec odpoved byla: vsechny ho maji dostatek... na druhou otazku co je nejlepsi na rasy v krevetariu byla nabidka pripravku s obsahem medi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 07:00 S Muž invalida [3881] Re: LiborSprysl
Tak mi uteklo to vivárium...Já si to přebral jako že v běžnejch obchodech....blbej sem tentokrát já ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 06:50 Muž LiborSprysl [9015] Re: invalida
coze Nechápu...říkám, že jeden den se objeví betty a druhý den bývají pryč. Tedy prodané a za nemalé peníze, protože je do Vivária vozí excelentní betaři soutěžící na evropských výstavách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 06:48 S Muž invalida [3881] Re: LiborSprysl
Upřesni mi tu vyjímečnost prosím...To je to tradování že jsou šťastný v sardinkoidní velikosti nádržky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 06:45 Muž LiborSprysl [9015] Re: invalida
To ne...ono se opravdu ví, kdy betaři přivezou přebytky a ty jsou opravdu velmi často do druhého dne vyprodány....To jsou totiž velmi výjimečné ryby.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 06:44 S Muž invalida [3881] Re: haka
Co když jen odešli do věčnejch lovišť stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2012 04:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: haka
Je třeba vyčkat na velkého dodavatele...ten den je fakt na výběr z velké krásy... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 20:43 haka Re: kyo
Doporučuju ale nejdřív zavolat nebo písnou mejl,kolikrát jeden den mají plno bojovnic,a druhý jsou skoro všechny vyprodány.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.10.2012 19:46 Žena kyo [271] - LabyrintkyRe: LiborSprysl
ja si je vychovam z tech, co uz mam - zoo branik, sice taky s nejvetsi pravdepodobnosti velkochov, ale aspon meli nesrovnatelnou peci :) a jak jsme se bavili, po trech generacich uz budou vsechny malicke rybky ok a nebude takove mnozstvi odpadliku. aspon se dopracuju do toho, co chci pres problemy a naberu zkusenosti. do Melniku jsem ale mela v planu se nekdy podivat v kazdym pripade.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 05:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: kyo
To je bohužel nedostatek informací a nebo nezájem o ně...Kupodivu (ne tedy ty betty) často více než 60% prodávaných ryb v těchto petech jsou české produkce...Jestli prahnete po českých betách, což jsem tak možná trochu vytušil, vyražte na Mělník do Vivária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 00:29 Muž lopuchojd [10] – akva most
Jak to tu tak ctu tak se taky podelim o zkusenosti z obchodu.Jedna se o prodejnu Pet centr pobliz intersparu.
Jednou sem tam zasel jen tak se mrknout a v akvarku se zavojnatkama jsem uvidel mrtvou rybu.Prodavacku jsem na to upozornil a ta mi odpovedela.Dekuju za upozorneni, budu ji muset vyndat.Po cca 3 tejdnech sem tam mel opet cestu a koukam se na ryby a v akva uz byli mrtvolky 2 pricemz ta jedna uz ve znacnem stadiu rozkladu.
No ma to cenu jim neco rikat?
Pritom tento obchod je jeste v centralu v moste a tam se prodavaci chovaj uplne jinak.Vetsina prodavacu bych rekl ze tomu rozumi i kdyz taky ne vsichni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 22:36 Žena petulinakk [2016] Re: romant
Přesně tak... taky jsem byla svědkem rozhovoru prodavače se zákaznicí, kdy jí přesvědčoval že ta rostlinožravá piraňa sice normálně opravdu dorůstá do té velikosti jak může vidět tady v akvárku, ale pokus jí dá do malé, tak tolik nevyroste, on sám jítakhle má taky doma ve 100l už několik let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 18:06 R Muž romant [27987] Re: kyo
Je to vo lidech. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 17:50 Žena kyo [271] - Labyrintky – Pet centrum
poslala jsem pritele po praci do Petcentra Cestlice, aby koupil sneky k poteru, zduraznila jsem mu, aby rekl sneky k malemu poteru, aby je nesezrali. udelal jak jsem rekla a vratil se s dvaceti ampulariemi. palec

dalsi zkusenost:

pred kinem skocime na kukacku do Petcentra na cernem moste. koukame na ryby, no cistota nic moc. najednou vidim cichlidy parrot. dve z hejna ale plavou nafoukle brichem vzhuru. pri odchodu prijdu za prodavacem a rikam mu:
"pane, plavou vam tam dve mrtve cichlidy"
"jo? no tak to aspon poslouzi jako krmeni"

znova petcentrum...
prijdu a ptam se na rybicky odkud berou a tak celkove sonduju.
"odkud berete rybicky?"
"tady ty z Thajska /ukazuje na betty/"
"aha, a berete i od ceskych chovatelu?"
"prosimvas, videla jste nekdy ty ryby od tech nasich chovatelu? to jsou mrzaci, krmi to varenym vejcem. to bude vzdycky lepsi import!"
coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 15:48 Žena Danila [4489] - SumciRe: ivaha
Já nejsem vlezlej prodavač a zase nechci klienty otravovat ...:-D Ale pokud dá slovo slovo, nebo se něco řeší, tak se na nick na rybičkách optám :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 14:35 mamla Re: LiborSprysl, romant
Ad kelímky: Prodávat by se to takto prezentované IMHO nemělo, vypadá to opravdu nedobře. Byl jsem po dlouhé (opravdu dlouhé) době mrknout po akvaristikách a tento "jev" mne opravdu konsternoval. Někde už byly mrtvolky (tolik k tomu jak je to "fpohodě" pro ryby)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 12:57 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: LiborSprysl
LiborSprysl: Asi jak kde a neříkám, že všechny. V zimě (po Novým roce) jich tam měli vyskládaných několik a na jaře tam ještě dva chudáci zbejvali, furt v kelímkách. Snadno (a nově objednaný určitě nebyli). ;-)

malyLibor: tak to jsou ty holky dobrý, když si sbírají informace palec . Ale myslím, že takových moc nebude...

Danila: mě jste se na nick neptala ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 12:06 Žena JJaanca [67] Re: Danila
No to je fakt, když má člověk presentaci, nemusí nic vysvětlovat - to je servis potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 11:35 Muž LiborSprysl [9015] Re: ivaha
Tři měsíce? coze Zase trochu nevěřím...Jsou to obrátkové ryby...Mají nevýhodu, že jich je hodně velmi podobných... smich ano Jo aha, vidím, že to máme s Romanem podobné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 11:33 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
Nějak jste přehlédl tu mou poznámku o betách plácajících se v blátě (v troše vody) zavlažovacího kanálu čekajících i několik dní na další přísun, aby se z toho mohly dostat...To jen k těm celám... smich Vím, že se beťáci dají prodávat i z nádrže...Dělá to hodně akvaristik. Jsou spíš výjimky, kde jsou v kelímcích...jsem psal, cílem je prodat, ne aby ryba chcípla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   27.09.2012 11:32 Žena Danila [4489] - SumciRe: JJaanca
JJaanca napsala: Jéé, to je dobrý, to se ptá Danila každýho příchozího jestli má nick na rybičkách :-D
:-) Ptám se, protože pak mám možnost přiřadit k nickům i osoby a to je super.

A hlavně - pokud má někdo prezentaci nádrže na rybičkách, tak mi to úžasně usnadňuje práci - při problémech stačí se zákazníkem kouknout na jeho prezentaci, parametry, fotky a to je pak radost řešit problémy - kouknu a (většinou) vidím potlesk Je to velkej přínos pro naší práci a hlavně pro klienty palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   27.09.2012 11:02 R Muž Mrakoplash [1776] Re: JJaanca
5 litrů je na samce betty krásná litráž :-)

(s mínusy počítám)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 10:46 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
To by ses divila. Znám holky ze zooshopu, které když mají volnou chvíli, tak jsou tady na rybičkách. Sbírají zkušenosti, čtou si o rybkách a rostlinkách, co mají v obchodě, a snaží se vytvořit jim co nejlepší prostředí. Myslím si, že vše je o lidech. Pokud by se všude o beťáky starali tak, jak psali ve svých příspěvcích LiborSprysl a romant, nikdo by se tu proti kelímkům moc nebouřil. Je to jen o lidech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 10:28 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: JJaanca
jasně, mám to se smajlíkem. Ale je to příjemný a člověk se hned cítí líp. To víš, vidlák v práglu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 10:24 Žena JJaanca [67] Re: KarlosS
Jéé, to je dobrý, to se ptá Danila každýho příchozího jestli má nick na rybičkách :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   27.09.2012 10:19 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostliny – zoo braník
Tak jsem konečně taky navštívil vyhlášenou akvaristiku zoo bráník. A musím napsat, že i když jsem tam byl poprvé a jsem z Karlovarska, cítil jsem se tam jako doma. Hned se mě ujala příjemná prodavačka Danila, zeptala se na můj nick na rybičkách a opravdu domácí atmosféra. Sortiment bych řekl standartní (až teda na úvodní nádrž:-)), ale překvapil mě výběr živého krmení. To bych potřeboval doma, mí halančíci mi líbaly ruce (v podstatě ve všech rybách, co mám, jsem probudil dravce). Bohužel krmné potvory vydrží jen týden a tak na pravidelný přísun mohou rybky zapomenout. Další výhodou pro mě byla možnost zakoupení PMDD s dokonalou instruktáží. I když měla Danila fofr (s dodavateli, údržbou a zákazníky) vše zvládala s úsměvem a nadhledem.
Odcházel jsem velice spokojen a s pocitem že patřím mezi "akvaristy" - (dala si mne zde na rybičkách do přátel:-)).
Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 09:45 R Muž romant [27987] Re: ivaha
To co popisuješ, je přesně o tom, co jsem psal ve své první reakci a to o přístupu a kompetentnosti majitelů akvaristik a jejich personálu. Toť můj poslední příspěvek k této nekonečné diskusi. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.09.2012 09:43 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: romant
Možná to většinou lehce mimo je, ale třeba ve zdejší akvaristice těch pár zbylých tam zhruba takhle dlouho měli. A pokud mi teda dva kousky zbydou a mám je kam dát, tak proč je budu "sušit" v tom kelímku? Je to zbytečný a na pultě by přitom byli taky.
Já vím, je to stokrát omílaný téma. Tady se tím kecáním o tom stejně nic nevyřeší. Jako těch pár dní, než se většina prodá, tak ten kelímek i pochopím a překnousnu. Ale potom se ten zbytek dá umístit i jinak, je to jen o tom, jestli si někdo v prodejně tu hroznou námahu dá a zkusí nad tím maličko popřemejšlet. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.09.2012 09:41 Žena JJaanca [67] Re: romant
Mě to ani taky moc nevadilo (když je to akční zboží) do chvíle, kdy mi pár lidí řeklo, že se má u nich Betta v 5 litrové kouli s umělou kytkou jako v ráji, protože jí zachránili z toho kelímku v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.09.2012 09:25 R Muž romant [27987] Re: ivaha
O.K. To je o osobních zkušenostech a možnostech. Ono, ten Tvůj příklad s těma třema měsícema je lehce mimo, protože to ve skutečnosti probíhá tak jak píšeš, jdou velmi rychle do světa, právě proto jsou na tom pultě, jako takový, populárně řešeno "akční zboží". Nic proti Tobě, ani ostatním a jejich snaze dopřávat rybičkám co nejlepší prostředí v obchodě, ono když má člověk možnost se na to podívat optikou tzv. z druhé strany pultu, tak na to má třeba potom obdobný názor jako já. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.09.2012 09:15 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: romant
Pro mě je to moc dlouhá doba, a to i při slušný péči o ten kelímek. Kdyby ta prodejna byla moje, tak šup šup, co nejrychleji je prodat (když už by teda byli v takových kelímcích) a co by po tejdnu nebo dvou zůstalo, nastrkat jinam. Jako když má na pultě dvě nebo tři prázdný akvárečka, ve kterých beztak nic neplave, tak nevidím problém v tom, dát tam po jednom ty beťáky (ale to by musel někdo udělat, že jo hmm ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.09.2012 08:50 R Muž romant [27987] Re: ivaha
No, já opravdu nemám problém vidět na tom pultě ty tři měsíce rybu v tom kelímku, fakt je to o tom přístupu, péči o ten kelímek o ničem jiným.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   27.09.2012 08:45 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: romant
O přístupu prodejce je to určitě, to ano. Ale určitě je rozdíl, tu rybu v onom kelímku mít krátkodobě, nebo v akvaristice vidět ty stejný ryby na pultě už třeba 3 měsíce :-( . Ať mi nikdo neříká, že pokud prodejci zbydou dvě nebo tři betty, že je nemůže strčit někam jinam. Může.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   27.09.2012 08:42 R Muž romant [27987] Re: malyLibor
Včera jsem tady psal, že jsem ryby v kelímku taky prodával a neměl jsem s tím problém. Je to o přístupu prodejce, když dokáže kupujicímu vysvětlit jak se věci mají, tak to problém není. Takže já za sebe říkám, že když budou ryby v kelímku prodávat informovaní prodavači, tak aby předávali správnou informaci dále, tak proč ne. Rozhodně se nechci pouštět do diskusí o kompetentnosti personálu v akvaristikách, to ne. Je to můj názor. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.09.2012 08:28 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: LiborSprysl
No, já vám nevím... Budete si připadat jako v ráji v temné cele bez oken, v níž budete celý den zavřený o krajíci chleba a dvou deci vody jen proto, že jinde bude někdo zavřený v poloviční cele a bude dostávat jen půl krajíce chleba a půl deci vody? Myslím, že je to jen o úhlu pohledu. To, že se někde chovají k rybkám ještě hůř než u nás neznamená, že se k nim u nás chováme dobře. A ruku na srdce. Jste skutečně přesvědčen, že na všech prodejnách se o beťáky starají tak vzorně, jak píšete?
Stejně jako vy jste alergický na mluvení a psaní o týrání beťáků, já jsem alergický na týrání beťáků. Že se dají betty prodávat i jinak, kultivovaně a civilizovaně, ukazuje těch několik slušných akvaristik, které u nás jsou. Jen pro příklad šumperský Rataj, tam kelímek s bettou neuvidíte.
Rád bych zdůraznil, že toto není nic proti vám, vy ani já to nezměníme. Je to spíše k zamyšlení pro majitele akvaristik. Mnohem závažnější otázkou totiž je, jestli jim taková praxe naopak nevyhovuje. Lidé, kteří vidí rybku v takovém kelímku, si řeknou: "To je ale nenáročná a krásná rybka". Koupí si ji, šup s ní do nějakého desetilitrového akva s umělou rostlinkou.. a za týden jdou kupovat nového beťáka... a za týden zas. No, ale když už takto filozofuji, tak skutečnou příčinou jsme vlastně my, akvaristé. Dokud budeme u takových prodejců nakupovat, tak oni budou takto rybky prodávat. Jediné řešení asi je: Nelíbí se mi, jak se někde chovají k rybičkám? Nekoupím si tam ani granule pro psa, i kdybych pro ně měl jezdit až do Brna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.09.2012 06:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Mrakoplash
Možná nejen...on přivezl fotky z místa Karel Zahrádka a kolovaly u nás mezi "betaři" docela zhusta.
Měl jsem fotky i z lokalit...vysýchající zavlažovací kanály do rýžových polí a tam možná v ještě méně než decce voddy, spíš v blátě, bety čekající na další přísun vody, aby z louže mohly uniknout...Tak doufám, že je patrné, proč jsem alergický na neustálé omílaní "týrání beťáků". U nás se mají povětšinou jako v ráji. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 06:20 R Muž Mrakoplash [1776] Re: LiborSprysl
Já to kdysi někde vyčet a zkusil trochu hledat :-) Myslím, že odkaz bude i někde na splendens fóru :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2012 06:19 Muž LiborSprysl [9015] Re: Mrakoplash
Ty jsi zlatíčko...Já jsem někde měl (možná ještě mám) v počítači fotky...No nenajdu je smich Ale farma je to kupodivu totožná, takže praxe zůstala smich
No tak jsem zvědav, zda mne dámy odškodní... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   27.09.2012 06:16 R Muž Mrakoplash [1776] Re: LiborSprysl
asi tak www.youtube.com/…

a ještě jedno delší ale je ta víc detailů www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.09.2012 05:22 Muž LiborSprysl [9015] Re: Kytka
Jako již po několikáté, povedu trochu monologu na téma beťáci a kelímky.
Na asijské farmě je v nádrži tisíce asi třícentimetrových bet, z nichž se již začínají ukazovat kluci. Pilní zaměstnanci je rychlostí blesku loví ( díky praxi soudím, že rukama) a umísťují s trochou vody do půllitrových flašek od chlastu, jehož značku si nepamatuji. Flašky pěchují jednu vedle druhé a protože to jsou "drobci" - ti zaměstnanci- podobni znakoplavkám, běhají ve svých sandálech po těch flaškách s hadicí, a mění vodu způsobem, který snad popisovat nemusím. Když samci narostou balí se do sáčků s možná deckou vody - někdy snad i méně - a po stovkách v jedné bedně se dopraví do Čech. To netrvá den...Terez možná se ti už chce blinkat, ale toto je mnohem horší, než když jsou ti beťáci u nás v kelímcích. V normálních prodejnách mají snahu je prodat, takže jim vodu mění opatrně a většinou i každý den. Takže lítost stranou. Pokud se budou u nás kupovat vcelku levní importoví beťáci, sice někdy i velmi pěkně oploutvení, budou se dovážet za takových podmínek i takto přechovávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:33 Žena Jupí [125] - AsieRe: romant
Sorry měl to být poloměr 3cm (průmer 6) a já taky neřídím a ještě nějaký čtyři roky řídit nebudu tak se nemusíte bát :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2012 18:23 R Muž romant [27987] Re: Jupí
On ten kelímek povětšinou nemívá průměr kruhový, ale je to takovej ten kelímek na salát(třeba rybí, ať jsme styloví) a to je rozměr obdelníkový, nebo-li kvádrový. Tedy alespoň jak jsem to většinou zahlédl a i na výstavě v HK osobně v takovýchto kelímcích(denně měněna voda) prodával. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   26.09.2012 17:24 Žena Jupí [125] - Asie – týrání
Tak sem byla v pátek minulý týden v Plzni potřebovala sem clea helenu . Tak sme byli v nejakych akvaristikach pak jsme to vzdali a šli do tesca. Tam jí měli tak sem si řekla hurá. Paní prodavačka byla tak hrozně nepříjemná až mi jí bylo líto na dotaz jestli by mi nemohla dát jednu helenku chvíli stála pak řekla že teda jo vzala takovej malej kelíšek vzala do ruky pár helenek a až tu desátou mi dala do toho kelíšku . Tak helenka za padesát . Pak koukám u pokladny asi dvacet stejnejch kelímků (tak výška 3cm , průměr taky tak 3cm) a v nich beťáci mě jich bylo tak líto a když ta prodačka viděla jak na ně žalostně koukám udělala takovaj škleb (až sem jí už chtěla něco říct jenomže mamka tam byla se mnou tak sem byla slušná. A navíc mi dala nejspíš prázdnou ulitu helenka se za tejden ještě nehla . Teď už jen od chovatelů nebo od zkušenějších prodavačů tohle mi stačilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.09.2012 20:54 Muž Ad@m [1051] Re: Kytka
Ja som bol zase minulý týždeň v utorok v akvaristike u nás a keď som sa opýtal, či majú JBL Manado ponúkli mi nejakú lacnú napodobeninu v miske. Na otázku, či by mi mohli objednať originálne balenie mi povedali, že oni ho tak nepredávajú ale že toho ich "JBL Manado" majú okolo 20 l. Tak som povedal, že chcem len originál balenie a že ak ho nevedia objednať tak sa popozerám inde a odišiel som. Vo väčšine akvaristík žiaľ zarábajú najmä na neskúsených zákazníkoch. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 25   25.09.2012 18:19 Žena Kytka [2146] – Akvaristika Nuselská
Nemůžu si odpustit popis dnešního rozhovoru při návštěvě v akvaristice Nuselská. Slečna - blondýna, tak kolem třiceti k prodavači: "Mám doma třicetilitrové akvárko, v něm několik neonek, dvě betty, pak jmenovala ještě něco dalšího. Jedna neonka mi spáchala sebevraždu skokem z nádrže, tak chci novou a ještě bych si tam ráda pořídila nějaké další rybky, které tam můžu dát?"
Prodavač: "To by bylo dlouhý jmenování, já vám radši řeknu, který tam dát nemůžete. Tyhle, tyhle a tyhle (ukazoval na tlamovce, gibbouše - výstavní kus měl přes 30 cm a čichavce), všechno ostatní tam jde."
Tiše jsem se za zády prodavače ujišťovala, že vážně řekla třicet a že jsem se nepřeslechla. coze
Prodavač v klidu vylovil neonku a slečna si mezitím vybrala vzrostlé Xify - samce a samici.
Ještě si vybrala nějaké dvě rostliny, ale to už jsem neměla sílu sledovat které. Plastové naštěstí nebyly.
Na můj dotaz, jestli má minutku, že bych jí před obchodem ráda něco řekla, odvětila, že moc spěchá.
Potkaly jsme se o pár minut a pár metrů dále na zastávce tramvaje.
Když jsem jí sdělila, že rybky, které má doma a ty, které si k nim ještě nese, nejsou do tak malé nádrže vhodné, zírala na mne jak na UFO. Na můj dotaz, zda o tom něco četla, vypadala, že neví, co je to knížka a k čemu je to dobrý. Prý proto chodí do odborného obchodu, aby jí poradili. A ještě dodala, že zatím vše, co jí poradili v té prodejně, funguje skvěle. Ráda bych si s jejíma rybkama někdy pokecala. hmm
Opravdu je mi líto, že bylo ve středověku zrušeno veřejné lynčování stydim

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 18696x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16933?od=351