Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prodavači v akvaristikách - podělte se o zkušenosti

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Prodavači v akvaristikách - podělte se o zkušenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:08 Žena miguela [21] Re: Eva_R
já jsem ŽÁDNÁ rozhodnutí nedávala.. :-D předání zkušenosti snad není nic tak hrozného.. :-D nejde mi o cenu, ta mě nezajímá, ale sama musíš cítit ten rozdíl, paví očko se ti množí jak potkan, je to živorodka, a jak odchováš parmičku? Zvládneš to? O to mi jde..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 22:05 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
A přesně tak nemůžeš rozhodovat ani o Viváriu. Takže ono jde od začátku o cenu té ryby? To jsem to pochopila jinak :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.02.2014 22:04 JosefVavra Re: miguela
hele i mě chcípají ryby a mám je rád , prostě to je život , zrovna chovám roky čisté formy guppek a životnost samičky je tak jeden rok možná o trošku déle a deně vyndavám okolo 30 ryb
ze 4000L vody ( samičky se vyčerpají a prostě odejdou ) betty odchovávám ale z 10 importovanejch kousků kterýma jsem začínal , mám dnes 4 samce a z 20 samiček nemám již žádnou a není to tím že by jsem se jim špatně věnoval
odchované betty mám stále a v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:59 Žena miguela [21] Re: lubaan
kdyby mi to nebylo tady na webu doporučováno, tak tam ani nejdu, protože to tam nemám ráda.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:58 Žena miguela [21] Re: JosefVavra
nejde o mrtvoly atd.. jde o princip.. o nic víc mi nešlo.. pokud prodávám živá zvířata, musím k tomu mít vztah, to, že se nikomu rozbije filtr nebo chcípne kytka mě netrápí, ale to, že nikomu chcípá ryba je podle mě problém..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:57 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Eva_R
Co je na tom drastického? Já tak želvy krmím normálně a nic drastického mi na tom nepřipadá, protože želva polyká ryby vcelku, želvy totiž nemají zuby. Jedině, kdyby byla ryba větší, tak ji želvy uloví a roztrhají předními drápy na nohou, což ale zrovna u pavích oček nehrozí. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.02.2014 21:56 Muž lubaan [61] Re: miguela
Nevim, jak bych reagoval, bral bych to jako zkušenost. Ani bych je tam nenes, protože vim, že většinou je nikde nechtějí. Málokdo chce živit rybu, kterou nakonec stejně asi neprodá. Ber to jako zkušenost a příště si ryby nech nebo je prodej přes inzerci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:56 Žena miguela [21] Re: Eva_R
Já o tom, co dělá moje sestra, kterou vidím jednou za měsíc až dva rozhodovat opravdu nemůžu, od toho má rodiče a jak jsi četla, ostatní to tak dělají běžně..
Paví očko je "běžná ryba", která se množí jako potkani. Parmička je podle mého ušlechtilejší a cena tomu také odpovídá. Pokud by se Ti povedlo mít mladé, tak gratuluji!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:56 JosefVavra Re: miguela
jednoduše to utnu tím že to není veřejně prospěšná činost a že jde jen o kšeft a ryba,kytka,filtr a žrádlo pro ryby jsou položka v sortymentu , nikdo z obchodníků nechce aby jim to chcípalo protože se tím připravují o kšeft a tím by jsem to ukončil :-)

to je pořád keců že támhle má želvička špatný rozměry akva a že támhle plavala chcíplá ryba a x dalšího .... prostě a jednoduše to je prezentace té firmy a basta a myslím si že i ve zde slavné ZOO Bráník mají x mrtvolek stejně jako Kučera a x dalších ( importy ryb stojejí za prd )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:52 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
Tak já tam moc rozdíl nevidím, mezi krmením pavíma očkama a velkou parmičkou, že by ta cena 48,-Kč byla tak důležitá? Nebo jsem to pochopila nějak blbě? Zase jí daj sežrat nějaké větší dravé rybě, ne?
A mimochodem, viděla jsem někde na videu, jak želva žere živé paví očko a bylo to docela drastický, docela se divím, že to tvoje malá sestra dokáže a že jí to schvaluješ.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:52 Žena miguela [21] Re: invalida
Ok, opět mám přehnané reakce. Prostě jsem se jen chtěla podělit o zážitek pro mě nikdy nezapomenutelný..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:50 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Víš co ..podívej se na vybarvení svejch ryb v noci...když jim nečekaně rozsvítíš...Třeba se rozsvítí tobě. Karanténa je Pana kučery a co v ní bude mít je dost možná jenom na něm. Teda myslím si. A končím.
miguela napsala: Karanténa by to nevyřešila? To se jen ptám, to není ironie.. :-D papír snese vše, někdy je těžké to rozeznat..
Krátkodobý vliv z přepravy trvale způsobuje horší vybarvení ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:47 Žena miguela [21] Re: Deathbull
Já jsem mu neřekla ani slovo o penězích, jen jsem řekla: "Dobrý den, vykupujete ryby? Mám tohle a támhlento".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:47 Muž MarekP [812] - MalawiRe: miguela
Tady ale vůbec nešlo o paví očka. Tady šlo o princip. Mimo to, shodou okolností mám v želváriu jedinou rybu, která tam úspěšně přežívá už asi rok a půl. Je to parmička červenoocasá. Tenkrát jsem těch parmiček koupil 5. Ale vzhledem k tomu, že jsou teritoriální a v želváriu je jen jedna možnost úkrytu za filtrem, tak z těch parmiček přežila jen jedna, protože ta nejlsilnější ty ostatní vyhnala a želvy je sežraly. Každopádně po nějaké době si želvy na tu jednu parmičku červenoocasou už zvykly a teď plavou kolem sebe navzájem a už si sebe ani nevšímají. Želvy už loví jen nové ryby. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:46 S Muž invalida [3881] Re: MarekP
Blbý je to možná těm rybám...ovšem příroda vymyslela endorfiny tak že to taky nebude takovej děs. Třeba takovej velkej prekursorovej peptid proopiomelanokortin. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.02.2014 21:44 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: miguela
Praxí člověk otupí, taky mám rád svoje ryby, ale také chápu že ryba není pes a dravci něco žrát musí. A bohužel zrovna tvé ryby jsou ve větší velikosti prakticky neudatelné, nejen neprodejné. To že jsi čekala nějakou částku za něco co prodáváš ještě neznamená že to tu cenu má, nebo se toho dá zbavit. Dnes a denně mi jezdí lidé s "poněkud" přemrštěnou představou o ceně svého překrásného vozítka a také kolikrát jsou rádi že je toho zbavím aniž by řešili eko likvidaci a odhlášení z registru (a já si to pak někde za bukem s gustem rozmlátím na úplně malilinkatý kousíčky a odvezu do sběru, takže to ještě něčemu poslouží, konkrétně destruction choutkám mé osoby) smich

Co by třeba měl teď říkat kamarád, co měl doma krásného morčáka jejich dcery, ta následně někde dostala holou samičku takže výsledek je ehm no....no prostě se mě dneska ptal, jestli nemám doma hady smich

Co se týče Vivárka, tak bezchybný není nikdo..jenže díky jejich reputaci u nich mrtvá rybka v nádrži vypadá větší než jinde..jako kdyby tam ležel nahnilý kapr. To co člověk přejde jinde, tady prostě nesnese, sám jsem toho příkladem, v letních měsících jsem občas také viděl něco co bych tam nečekal..a jinde se nad tím ani nepozastavil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:42 Žena miguela [21] Re: lubaan
já jsem myslela, jak by jsi reagoval na mou situaci s nabídkou ryb..
Krmení online mi taky nepřijde nic divného, taky se mi to líbí, ale tak to tam není, krmí po zavírací době (18:00) a do druhého dne tam plavou půlky rozervaných tělíček.. To mi přijde nechutný..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:40 Žena miguela [21] Re: MarekP
Rozmnožit paví očka do neskutečného množství není tak těžké, to umí i moje 7 letá sestra a želvu tím krmí taky. Ale 15cm parmičky mi tak vodné ke krmení nepřijdou. Jen srovnej pořizovací cenu- paví očko max. 10,- parmička 48,-. Třeba to vidíš jinak, to chápu. Nechci Ti nutit svoje názory. Ráda si vyslechnu ty Vaše palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:38 Muž lubaan [61] Re: miguela
Okouknul bych, jestli něco koupim včetně akvárií s mrtvejma rybama a pak podle sitace bych neco vzal nebo ne. Když bych se nachomejt ke krmení živýma rybama, tak bych to ze zájmem pozoroval. To je život. Větší žere menšího. Pro dravce přirozenost a pro žranýho bohužel taky. Jako třeba liška a králík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:37 Žena miguela [21] Re: invalida
Karanténa by to nevyřešila? To se jen ptám, to není ironie.. :-D papír snese vše, někdy je těžké to rozeznat..
Krátkodobý vliv z přepravy trvale způsobuje horší vybarvení ryby?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:35 radim Re: Miguela
Trošku vám tu zasáhnu OT skrz ty děti. Před lety bylo v Hodoníně akvarijnictví na Masarykově náměstí a krmili tam hady před zákazníky. Neřekl bych že jsme z toho jako děti měli děs a hrůzu, spíš naopak. :-) A že zákazníkovi úkážou krmení dravce je úplně normální X-) není na tom nic nevhodné. Jsem vychovaný na vesnici se spoustou domácích zvířat, tak to asi vidím už od mala jinak no hmm Na tera burzách taky prodávají malé roztomilé kuřátka a k čemu jsou asi určené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:35 Muž MarekP [812] - MalawiRe: miguela
Trochu mimo téma, ale snad neva. Já mám kromě akvária, které mám v prezentaci, ještě 300 litrové želvárium, kde mám 2 vodní želvy. Občas jim koupím nějaké neonky nebo paví oka, většinou tak po 30 kusech jako potravu. Přijde někomu z vás tohle jako něco hrozného? Pro želvy lepší potrava než živé ryby neexistuje. Je to přece naprosto přirozené, když predátor loví slabší kořist. No a když jsem ještě kdysi choval paví očka, která se množila rychle, tak jsem želvám dával i je, až vyrostli (z potěru by se želvy fakt nenajedly). A jak tu ještě někdo psal, že je pro nemocnou rybu lepší, když jí něco sežere, tak já musím říct, že jsem želvám dával a dodnes zásadně dávám pouze zdravé ryby, aby želvám něco nebylo. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 21:34 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Eliminovat možnou nákazu rybamaz neznámýho zdroje je naopak velmi profesionální...a jestli ji chtěl jen získat bez nákladů s následným zpeněžením je i velice obchodní a typicky české hmm Ovšem o tom pochybuju v pýípaděb vivária. A neodpovědělas na mou otázku! A jak mohl poznat vybarvení ryb? Ty máš nějakej nám neznámej fígl že dokážeš přepravovat rybu bez stresu? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:29 Žena miguela [21] Re: lubaan
jaká by byla tvoje reakce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:28 Žena miguela [21] Re: invalida
Ano to jsem psala, já jsem mu pokaždé volala a on to tam prostě nechal, proto mi to bylo trapné před zákazníky. Taky ho za to nechválím, spíš naopak.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:28 Muž lubaan [61] Re: miguela
Však já už mlčim, to by jinak bylo do půlnoci. ahoj :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:27 Žena miguela [21] Re: Eva_R
neříkám, že je to tam pořád. Ale přijde mi to neprofesionální, když jsou tak prestižní a vychvalovaná firma. Jsem v amoku, jsem schopná na ně vytáhnout cokoliv :-D
Jde o parmičku červenoocasou, 2x červenoploutvou a dva trnovce. Vše to jsou velké, dospělé, zdravé, dobře vybarvené ryby..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:26 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Nezdálo se mi to žes nedávno psala že když byl problém tak si posílala zákazníky za majitelem, že jenom prodáváš? Šlo tam o nějaký úhyny tuším... stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 21:24 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: miguela
Párkrát jsem ve Viváriu nakupovala a nikdy žádný úhyn, naopak, všechno zdravé. A nikdy jsem tam neviděla mrtvou rybu v akváriu, i když při tom množství by nebylo divu!
Jednou jsem se trochu zklamala, měla jsem objednané tři páry rybek, nějaká slečna prodavačka mi je šla vylovit, a doma se z nich vyklubala jedna samička na pět samců :-D Ale nikdo nejsme bez chybičky.
To, že jí rovnou chtěli dát na zkrmení asi znamená, že o takové ryby fakt není zájem, a asi si mysleli, že to víte :-) Pokud si dobře pamatuju, jde o tu parmičku červenoocasou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:23 Žena miguela [21] Re: invalida
chodí tam pořád dokola od nádrže k nádrži, celý den, vkuse!! Mě bylo neskutečně trapně, když jsem prodávala rybu a plavala mi v nádrži jiná mrtvá..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:22 Žena miguela [21] Re: lubaan
Ano, chápu krmení pavíma očkama, ale nakrmím snad večer a když vím, že druhý den mi tam přijdou zákazníci a děti na čumendu, tak si to ráno znova celý projdu, zkontroluju a když vidím problém, vyřeším ho.. ASI.. Když jsem prodávala koi kapry, karkulky, vyzy, jesetery atd, tak jsem chodila kontrolovat nádrže několikrát denně..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:22 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Stav s mrtvejma rybama u nich hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 21:19 Muž lubaan [61] Re: miguela
No já už tam dlouho nebyl, mam to docela daleko, ale pochybuju, že by se to nějak výrazně zhoršilo. A krmení masožraců očkama dělají chovatelé běžně. Těžko by ryba zvyklá na očka vzala jen tak vločky nebo jinou náhražku. A že tam maj sem tam mrtvou rybu? Ne všechny ryby vydrží transport v pořádku. Než se dostanou do krámu, tak si něco zažijou a občas pak nějaká pojde. Ale nechávat je tam samozřejmě nemají, o tom žádná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:18 Žena miguela [21] Re: invalida
není standardní výkup ryb? asi jsem nerozuměla.. :-D v tom amoku.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:15 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Jo, já sem klidnej typ. A nemyslím si že to tak jak popisuješ je standardní. Ani v jedný prodejně. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:11 Žena miguela [21] Re: invalida
jak by jsi zareagoval ty na tuto situaci? nechalo by tě to klidným? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:10 Žena miguela [21] Re: lubaan
Všiml sis někdy toho množství mrtvých ryb u nich v AQ? Jak tam kajmana krmí pavíma očkama? A děti se dívají na rozpůlené ryb nebo jak dodělávají? To je i na mě moc.. Chápu, že pan Kučera je na tohle krátkej, když musí celý dny vysedávat u kompa. Vždy jsem ho tam tak viděla, i dnes.. Je mi jen líto, když vidím, že v Hornbachu to fungovat může a tady ne.. Mrzí mě to, nevyčítám jim to..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 21:10 S Muž invalida [3881]
Klasickej příklad různýho pohledu na věc. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.02.2014 21:08 Žena miguela [21] Re: invalida
samozřejmě, je to jen můj názor, nenutím Ti ho :-D omlouvám se za ty výrazy, ale věta: "Máme rádi zvířata" si každý vykládá jinak.. Já jsem po něm nechtěla, aby mi líbal nohy a děkoval mi, mohl mi to říct jinak. Nezlobte se, nevykupujeme. Zkuste to jinde. A ne, že mi na féra řekne, přines je, já je zabiju..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:06 Muž lubaan [61] Re: miguela
Nepřežila od nich jediná ryba? To se mi moc nepozdává, jen aby nebyla chyba u tebe. Nic ve zlým ale, ju? A co se cen ostatního zboží týká- e-shop nemusí svítit a topit rybám a rostlinám, nemusí platit několik prodavačů atd.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:05 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Můžu si doufám myslet něco jinýho? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:04 Žena miguela [21] Re: invalida
neonky, barbusáci, dánia, tetry, atd.. Já nechci a nemůžu mít nic náročnýho..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:03 Žena miguela [21] Re: invalida
proti panu Kučerovi nemám jedinou výhradu, ale jeho zaměstnanci mu tu "prestiž" neskutečně kazí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 21:03 S Muž invalida [3881] Re: miguela
No a určitě si koupika chcípáky a vina je na jejich straně. hmm Ve vivárku maj i náročný druhy který nejsou pro každýho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2014 21:02 Žena miguela [21] Re: kofejn
On se mě ani nezeptal, jestli za ně něco chci. Jen řekl, jo přines to, já je hodím k masožravkám.. Promiň, ale strašně mě to naštvalo. To přece neřekne člověk, který má rád zvířata. Tak řeknu, hele nezlob se, nemůžu, nejde to. Přece ty ryby nepošlu na smrt..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.02.2014 21:01 S Muž invalida [3881] Re: miguela
Tón? Kdo bez omáčky říká to co si myslí nebejvá většinou oblíbenej. Musíš vynechat to citový...Pan Kučera je náhodou dobrej prodejce a má svý zásady. Pochop to stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 21:00 Muž kofejn [963] Re: miguela
Já odnesl do akvaristiky 3 odrostlé samce skalár a byl jsem rád, že je vzali a ani mě nenapadlo za ně něco chtít. Vraždit jsem je nechtěl a rvali se jak koně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:58 Žena miguela [21] Re: lubaan
Nepřežila mi od nich jediná ryba.. Krmení a další cajky mě vyjdou levněji po internetu i s poštovným. Dobré rady jsem se tam NIKDY nedočkala. Na inzerci už je mám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:55 Muž lubaan [61] Re: miguela
Neřeš to a buď ráda, že máš v blízkosti takovou akvaristiku jako je Vivarium. Co by za to jiný lidi dali. Ryby si nech nebo je zkus prodat tady přes inzerci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 20:43 Žena miguela [21] Re: kofejn
tak proč stejná ryba o velikosti 4cm stojí 48,- ? a já chci za 15cm 80,-?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 18696x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16933?od=101