Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina a to je submerz?
edit: jinak bych rekl emerzni rotundifolia
Ne, ale už jsme ve správné čeledi. =)
Zatiaľ skúsim iba rod - Rotala?
na první pohled mě hned napadla Shinnersia, ale rivularis má jinej tvar listů
To mě bylo jasný,že to bacopa nebude,když jsi napsal,že to je těžší
lístky to má jak špenát
Vypadá to podobně, co? Ale Bacopa to není. Ani jí to není příbuzné.
0 19.01.2012 09:28 Johan [4950] - Rostliny Tak zase jednou něco těžšího. Copak je to za rostlinku? =)
-první nápověda za pár hodin.
Starší reakce
Tak substrát musí být těžší a hutnější jinak plave. Jinak na světelné podmínky je velmi náročná a kvalitu vody taky. Ať děláš co děláš tak prostě nové lístky nebo dokonce odnože nevyhodí dokud nevyhodíš další kačky z peněženky.
Martin Honzejk
Nevíte někdo jakej vyžaduje substrát? Chtěl bych jí,ale nevim jestli pro ní mam vhodný podmínky
To přece znáte.
Kytkus plastulus var. viridis z čeledi Syntetithaceae.
Nevím, nějak se mi to nezdá...
Plastoflorou se zabývá celé vědní odvětví. Moc komplikovaná hádanka.
Posle obrázku (vím že to není fotka), tak mi to připadá jak nějakej Bakelitum plastatum, nebo něco podobného.
Martin Honzejk
Starší reakce
ono moc moznosti uz nebylo
Najas guadalupensis
Ha, egeria by to být skutečně mohla.
Jsem docela zvědavá co to bude
Ještě by to mohla být Limnophila aromatica. Ty háčky na listech a jeho zakřivení by mohli i odpovídat...
kolikrát je to zvětšené?
Nějaký Pogostemon? Ale to asi není zas až tak obvyklá rostlinka.
0 19.11.2011 01:21 Fugee Nějaká Vallisnerie / Eleocharis?
Starší reakce
Hádal bych spíše na nějakou Alternatheru (v akva se slabším světlem) - v každém případě ustřihnutím a přesazením vrcholu nic nezkazíte.
Starší reakce
Je to kultivar - Rotala Russila, připojen byl originílní štítek od Rataje. Poznat rozdíl zvláště u emerzní formy je ale opravdu těžké.
já myslim, že ta nejběžnější plevelná, Rotala rotundifolia
Velmi správně, je to Rotala, ale která ?
Také vedle, napovím tedy, že je to něco běžnějšího
Hedyotis salzmannii?
Nee, ani rodem nejste blízko. Rostlina je v dobrém stavu (nejpíš ještě emerzní), kořínky byly čistě bílé, včera koupena a zasazena, originální štítek mám.
Vypadá to jako Ludwigia inclinata ve špatné kondici.
Dobře, příště dám lehčí.
díky,alespoň už můžu klidně spát
to mi fakt nic neřeklo...
Veronica anagallis-aquatica.
Moc pěkný rozrazil, který pod vodou roste poměrně rychle. Dá se z něco vypěstovat kompaktní keříček, ale vypadá jako salát.
Jinak ty listy jsou klidně i 5 cm dlouhé a pod vodou vypadá dost podobně jako Veronica beccabunga (ten sem tu dával dříve).
Je to submersní forma (a tak stačí jen rod).
první nápověda - ve zdejším atlase druh ani rod není.
druh nápověda - s bacopou je řazen do stejné čeledě.
no počkej..
našla jsem snad všechny stonkovky...že by nějakej druh Bacopy?a nebo můj tajnej favorit alternanthera aquatica... a na fotce je submerzní forma,nebo emerz daný do vody?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [19] 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x