Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Ale jo,jasně
Já reagoval na fotku ze zdejšího atlasu a emerzní repens zase znám až moc dobře
Netřeba řešit. Pěstují se stejně a beztak to jsou všechno kříženci. Jinak toto je spíše podobné rostlinám, které jsou v atlasech a příručkách považovány za L. palustris.
Palustris je má ale vyloženě do špičky...tahle je víc podobná emerzní formě repens.
No, já to vidím spíš na ten Palustris. Ten má zaoblenější listy než Repens. Moc díky za rady!
Podle mě to je na 100% ludwigia repens.
Zkus Ludvigii palustris
Prošel jsem si obrázky Ludwigia a příjde mi, že na některých fotkách má delší a užší lístky než ta moje. Jiné obrázky ale zase ukazují to co mám já. Zdá se, že jsi dost blízko. Popis souhlasí. Pokud tady někdo nenavrhne jiné určení, tak to nechám jako Ludwigia.
Moc děkuji za rychlou reakci a pomoc!
Dobrý den.
Mám v 25L akváriu rychle rostoucí rostlinu, kterou jsem původně specifikoval jako Vrbina Aurea (
rybicky.net/atlasrostlin/lysimachia_nummularia_cv_aurea), ale teď o tom pochybuji. Lístky má zespodu načervenalé. Pomůžete mi prosím určit správně tuto rostlinu?
Předem děkuji.
Starší reakce
smekám
z takového popisu to poznat... Ono se tomu asi říká v každé vesnici jinak. Díky moc.
Jméno mi nic neříká, ale co takhle Stellaria media?
0 01.03.2014 21:44 radim ahoj
nevíte někdo co je zač rostlina, které se u nás lidově říká "kuřačka" jako malý jsem byl nucený na ni chodit pro drůbež a cpali jsme to i papouškům. Žrali to všichni jak diví... Chtěl bych z toho dělat žrádlo pro eLka, ale nejdřív si o tom chci něco přečíst.
je to nízká docela křehká rostlina s drobnýma lístkama a nenápadnými bílými květy
0 01.03.2014 19:30 amrtin –
Re: Sid O.K.
Kdybych po ní nějak strašně toužil,tak mě ty tři stovky nezabijou,ale stejně bych jí neměl kam dát
Ale to že takhle kvete je pro mě zajímavý info a "nikdy neříkej nikdy"
Neřeším, kolik stojí Bucephalandra na ebayi nebo třaba v Německu, ale u nás.
Rostlina je to jinak parádní už tím, že i pod vodou skoro neustále kvete. Až zlevní na pro vás přijatelnou cenu, určitě ji zkuste, stojí za to.
0 01.03.2014 19:17 amrtin –
Re: Sid Tak jednak na ebay vyjde na 2x tolik a to už je opravdu hodně,ale ani ty tři stovky není zrovna málo.Ale já jí nepotřebuji,mě jen zaujalo co je to za rostlinku.
Nevím, jestli je pro vás "dost drahá" Bucephalandra za cca 300,- Kč? (Za tuto cenu se dá u nás koupit.)
Super odkaz!
,díky
.já jí totiž pak našel na ebay a byly tam tyhle odrůdy,jenom sem netušil co která znamená a už to vím
Akorát je dost drahá...
Děkuji,já že jsem to ještě nikde neviděl
0 01.03.2014 12:24 amrtin – Netuší někdo,co je tohle?
Starší reakce
? nějaký druh rotaly
Starší reakce
Tak mě Johan předběhl. Tipla jsem si a dokonce správně
Děkuji vám pěkně
Ludwigia repens, palustris.
Pomůže mi někdo s určením této rostlinky ? Podle mě je docela běžná , ale zde v katalogu ji nemohu najít.
Starší reakce
dík, tam se bohužel až do třech trojek asi nedostanu
U nás je několik rybníčků, které jsou jí doslova zarostlé (Praha 8)
V tom případě nám budeš muset věřit. Toto opravdu U. vulgaris není.
Řekl bych že každý květ je jiný, některé i deformované, hodně totiž prší a nejsou si moc podobné. Většina jich vypadá jinak a nemají červené zbarvení.
Přesně jak píše raviolka. Je to U. australis. Podle měchýřků se poznat nedají. (a když, tak jen orientačně - velké měchýřky má U. vulgaris). S jistotou se poznají podle květu. Květy U. vulgaris -
www.biolib.cz/… - jsou sytěji žluté a dolní pysk je sedlovitý a né takhle placatý.
Ta má podle obrázků docela velké měchýřky což ta moje nemá.
Aj nad tou som uvažoval.
To ale bude podle květu spíš Utricularia australis. Naše nejběžnější bublinatka, přesto moc hezká a určitě potěší
Máš pravdu. Jak se ke mně dostala to nevím, protože jsem ji nikde neviděl, zamořila mě jezírko že jí musím vyhazovat, ale květů moc nemá.
Myslím si totéž
Bublinatka obyčajná - Utricularia vulgaris
Nápověda: roste to ve vodě v naší přírodě.
Ty víš, že já vím, že to víš.
Dobrovolně se ze soutěže diskvalifikuji.
napadala me utricularia gibba ale ta vypada jeste trosku jinak...
Kosatec?
Starší reakce
to by mohla být ona
Hádanka je to i pro mě - víte někdo, co je to za rostlinu? Koupila jsem ji i s akváriem, ale nevím, copak to je zač. Je to teda focené mobilem, takže se omlouvám za kvalitu..
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x