Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlinaStarší reakce
Čistotu přírody
Čo čakáš od Dunaja
Je pěkně zasr...j
Já den
Našiel som to v ramene za domom
ešte si odtiaľ určite niečo vylovim, je tam kopa zaujímavých rastlín
Akurát stále netuším čo je ten "Danubias"
No mám ji teprve deset dní, tak si to ještě pomatuju.
Je to potagometon
Lepšie foto nemám, sme na chate
To jsi zase našel v Dunaji? Rdes
Chtělo by to kvalitnější foto, ale tipuju nějaký potamogeton.
Dobrá jsi!
Tá vysoká v strede
Dostala jsem podobnou od Jožky a je to Salvinia cucullata... tak třeba ta?...
Dnes jsem dostal. Jsem trochu skeptický, protože mě hladinovky nejdou a pro jistotu se podělil s dalšími dvěma lidmi.
Starší reakce
Jo asi vsechny stonovky jsou nejkrasnejsi a pekne vybarvene az prave u hladiny coz je v me vysoke nudli kamenem urazu
Nic diky za urceni rostlinky a mej se
Nejlépe mu rostla v miniakváriu bez substrátu a těsně pod hladinou a žárovkou.
Jo ten přechod je velmi zajímavý.
Nedávno jsem ji viděl se stejně ružovými listy u jednoho kluka
Vypada skoro stejne. Jen na tech obrazcich v atlasu je krasne husta a ta moje je takova chuda a to nemyslim barvu ale ty listky rostou daleko od sebe ze ten stonek je takovy moc vytáhnuty. Pred necelymi 3 tydny jsem ji tu postoval co to je a Vaclav psal ze to je
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_macrandra coz evidentne neni. Fotka je jak jsem ji posilal pred temi 3 tydny.
2 26.01.2019 14:41 JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky Klasický kvíz do tohoto vlákna.
Starší reakce
Ano
Co třeba Hygrophila 'Araguaia'...
Že by nějaká Alternanthera? Rot?
0 06.06.2018 20:14 jamajcan – ?????
To asi nebude tvrdý oříšek.
Starší reakce
Mě se líbí
Dostal jsem asi 20cm a je trojnásobná
Drž ji, není to zase tak běžná kytka.
jen jsem se zeptal Jirko, a díky
Asi to bude E.najas
Maq: Hmmmmmmm...
Angus68: Nejsem Pepan, ale není. Lagarosiphon má zoubkování tak jemné, že to pouhým okem vypadá jako hladký lístek
Ještě dodatek - Zkus se podívat na Egeria najas.
Já Ti nevím. Naživo jsem Lagarosiphon nikdy neviděl a v akváriu vypadá trochu jinak než se sběru v přírodě. Porovnej a urči si to sám.
www.google.cz/… JirkaŠčobák napsal: Ale třeba chtějí obě rostliny měkkou vodu a jsem v loji.
Jirko, když jsi takový sběratel, a my Ti tady zcela zištně držíme všechny palce... nemyslíš že bys měl mít reverzní osmózu???
Je to pár stovek (korun).
vskutku krasotinka
Ta mi právě jen tak tak přežívá.
Jsou rostliny, které mi nejdou (mimo náchylných rostlin na CO2). Například Phyllanthus fluitans mi vždy vychcípalo. Salvinia detto. Martinovi Botumatovi obě fičí, že je může těžit.
Pokud Ti roste ta bublina z Ázie, tak tohle by mělo taky.
Eeee. Netuším, jak se lagarosiphonu bude dařit, netuším, jaké chce podmínky. Nechávám ho vzplývat, ale možná by chtěl raději do dna. To už ta Najas horrida, té bych věřil trochu víc.
Ale třeba chtějí obě rostliny měkkou vodu a jsem v loji.
V Česku to asi nemá nikdo a Slovensku jsi asi taky první vlastník. Jo a až budeš mít hektar, tak bych zaškemral o oplégr.
Trošku mi to připomíná nějaký Lagarosiphon, ale asi jsem vedle.
... ještě jednu
.
Taky Botswana.
Originálně by asi měla růst z oddenku ze dna vzhůru a být mnohem větší. Mám takovéto dva kousky, uvidím.
Teď je otázka, zda populace z našich vod by byla schopna celoročně vegetovat v akváriu s tropickou faunou a flórou. Nemám to odzkoušeno, ale četl jsem, že třeba naše růžkatce v akváriu dlouhodobě nepřežijí a proto se v nádržích pěstují tropické populace. Nevím, ale je to převzatá informace. Je docela možné, že u Najas marina to bude obdobné. Jo a evidentně ses koukal dobře a chodíš přírodou s otevřenýma očima. To se cení.
Náhodou, protože sem se na tu najasku koukal předevčírem. Viděl jsem ji totiž u nás na tůňce.
Prosím, nerozebírejte králíka, který ještě běhá po poli! Třeba mi to neporoste!
Maq reagoval jako první, ty jsi druhy. Ale co s Amatértomem, který se přiblížil maximálně, jak jen to šlo?
Tak hádanka je rozluštěna, teď kde se sestavuje ten pořadník?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x