Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Malinko to připomíná najas marina
.
Na něco podobného jsem narážel v rybnících na jihu Čech.
Ani malé trenky nejsou tak napínavé jako tato hádanka. Je Ti jasné, že už se sestavuje neoficiální pořadník jako kdysi na Favorita? A očekávej, že Ti v následujících létech budou před barákem hřadovat desítky nadržených akvaristů ve spacácích, aby se dočkali této zajímavosti.
Oba. Ani pogostemon, ani potamogeton.
Kdybych to viděl já a nevěděl, co to je, napadlo by mě, že jsem už někde něco podobného viděl (takže bych věděl, kde zhruba hledat). Připomínalo by mi to jednu rostlinu, která se vzácně vyskytuje i u nás, je spíš do jezírka a shodou okolností jsem o ní docela přemýšlel.
Tohle dovezl před měsícem kamarád z Botswany a včera mi to donesl. Je to jiný druh, než ta, co roste u nás, ale vzhledově podobný. Obecně rozšířen v Africe a na Madagaskaru (možná invazivní).
Nevím o nikom, kdo by to někdy v akváriu měl, konkrétně o tomto druhu nic v češtině není, ale nemusel by to být náročný druh (roste to v nejrůznějších typech vod) a kamarádovi to přežilo v akváriu skoro měsíc.
Pogostemon?
Budu přímný. Neočekávám, že to někdo určí až na úroveň druhu. Nicméně rod by se možná dal.
Já nevím nic, ale vypadá to náramně zajímavě. Pokud se Ti ujme a rozroste, zamlouvám si přebytky!
Ptám se na rostlinu se "zubatými" listy.
Dopředu upozorňuju, že se chlubím cizím peřím - právě jsem to dostal a nevím, jestli přežije a jak se jí bude dařit. Taky ji ještě nemám nikde zapsanou, takže nemá smysl hledat v mých prezentacích.
Starší reakce
Ano
*nemal som internet, nemohol som odpovedať
Do kelu - ona to bude ta Callitriche.
Už rozumím, proč to Cyklohentán nechal tak dlouho bez odpovědi. Nevěřil, že budeme tak blbí a nikomu nedocvakne, že se to tu už probíralo.
Co takhle Heteranthera dubia
Dá se to napsat příjemněji (jako například Pepan posledně). Nicméně s podstatou věci souhlasím. I mě to zajímá.
Pokud nám nechceš zdělit co to vlastně je za rostlinu tak to sem příště nedávej.
Je mi ľúto, nie je
Neduzivy D.diandra, nebo L.arcuata.
Vypadá to na nějakou Rotalu.
Nějaká drobnější Heteranthera zosterifolia?
Vypadá to dost jednoduchá rostlina. Jednodušší, než Heteranthera zosterifolia
. Snese i výrazně nižší teploty.
Držím pěsti aby se Ti s ní dařilo.
Obávám se že se nikdo nechytl. Prozradíš tajenku?
Rostlina roste submerzně i emerzně. První fotka jsou drobné výhonky pod vodou.
Starší reakce
Už druhý květ. První jsem nezachytil nebo se rozvinul ještě míň. Třetí už se vyhání.
Nekecej že Ti vykvetla ta Ottelie?
... vodní rostliny. Kdo určí druh?
P.S. Není úplně perfektně rozevřený.
Starší reakce
Už jsem na to několikrát koukal, ale vždy mi docvaklo, že to není do akvária
.
Dalo se to poznat podle jemně zoubkatých listů a podle toho, jak vypadá kompaktní a tuhý.
Dva jsem si odložil na chodbu abych viděl jak se množí, protože jsem je viděl vždycky až po tom co roztál led.
Helanthium bolivianum 'Isthmicus' ?
Starší reakce
Už jsem to dělal několikrát byla z toho už koule a ne koberec.
Stejně jako larix. Proč jsi to stříhal?
Byla toho plná hospoda
Viem, čo to je (neprezradím, nech majú možnosť aj ostatní) ale priznám sa, musel som pozrieť do tvojej prezentácie. Inak mi to pripomínalo vyťahané a odlistené stonky P. helferi. Zaujímavá fotka
Taky jsem zvyklý, že to má vypadat trochu jinak. Vyloženě jsem se kvuli tomu na fotku od tebe podíval. Jestli jsou tam banány
.
Nevím proč ale banánky jsou u mě trochu jiné než jsem si vygooglil. Třeba se časem změní.
Aha. Ok. Ty banány v pozadí jsem považoval jen za oddenek.
Nějaký lotus?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x