Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Jasně
100% si jistý nejsem, ale je to bublinatka?
Starší reakce
Tak zrovna Cr.pygmeu mám v několika exemplářích, ale podoba
Chvilku sem měl to domnění, ale když si psal jak je to malý, zavrhnul sem tip
- tak tedy pygmea
- Crypt. pygnea lutea hobbit
Zatím raritní druh, tak to bylo spíše o tipu, než o znalosti rostliny z prostředí akvárií
- o trochu známější, je další novinka Crypt. walkeri lutea hobbit, která už byla v nabídce obchodníka v ČR
Cr.minima de Wit
Nechám se podat
Ty mě napínáš na špagát
Počkej příště ti dám já hádanku
Že by se spiralis?
-
lutea je správně, jedna z rostlin, která byla použita ke krížení
- ta rostlinka na fotu má více širší listy a je mnohem větší
- další nápověda, Mezi O až Z, tedy v druhé polovině abecedy
Připadá mi jako tahle moje zakrslá Cryptocoryna, ale nevzpomenu si. Asi je ta moje Parva.
Že by Cr. lucens a lutea?
- parva to není, ta je vyšší, ale rod je správně
- Lilaeopsis ten je větší, vzpřímeně tvořené listy, nesprávný rod,
- jde tedy o
mini cryptocorynu,
- teď jen které že to jsou, nápovědu jsem zvýraznil
Mohl by to být Lilaeopsis? Pokud ano spíš než název zkusím hádat ze kterých rostlin byl křížen.
0 27.02.2020 17:43 R lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy - minule to bylo lehké, přitvrdime
- novinka z Izraele, laboratorní šlechtění, pochází ze dvou druhů rostlin, velikost do 5cm,
- základní rostlina na fotu je 3 měsíce stará a má již odnože
Starší reakce
- trefa
- jeden z mála majitelů této rostliny, aby se netrefil
- foto i s chovatelem a úspěšným pěstitelem bucek
Eriocaulon parkeri
No že je to Eriocaulon jsem si byl skoro jistý ale cinereum je jediný který znám tak to nechám ostatním.
- skoro, první část správně
Eriocaulon cinereum? Ale jistota to není...
Starší reakce
Taky mě ta rostlina napadla, ale jen proto, protože jich moc jezírkových neznám.
A palec si nezasloužím?
ne dělám si srandu. Každopádně pěkná hádanka.
Ano to byl také jeden z mých nápadů. Zkusím stratiotes aloides?
Ano i ne, je to vlastně něco podobného jak u echinodorů ale tam s přeslenu vyroste pod vodou několik rostlin, tady většinou jen jedna a ostatní odpadnou do dna a na jaře z nich vyrostou nové rostliny.
Myslím, že na fotce je turion - zimovací pupen, který vodní rostliny vytváří, aby přežily zimu. Akorát nevím čeho.
A množí se tak jak je na fotce?
Tak mám jí v akváriu z důvodů kdybych v jezírku o ní náhodou přišel. V mé prezentaci akvárií ji ale nehledej. Každý rok jí tak i trochu rozmnožím.
A roste ti v akváriu, nebo ji tam máš za nějakým jiným účelem?
Ne. Není to ale akvarijní rostlina i když ji v akváriu mám už několik let.
Že by nějaký turion? Myriophyllum verticillatum?
Starší reakce
0 07.10.2019 14:53 R vaclav [14811] - Echinodory + stonkové rostliny Starší reakce
jo to je ona
asi je to jednoduché ale zkusím. Kvítek které rostliny je na fotce?
Starší reakce
0 22.08.2019 12:27 R vaclav [14811] - Echinodory + stonkové rostliny Starší reakce
Super! Je to ludwigia
.
Tak nějak mi kvetla Ludwigia Palustris...
No jo, pryskyřnik, to mě taky mohlo napadnout
žlutá
a já že to jedna a ta samá
Dvojka Vrbina, trojka Plavin? Ta jednička asi nebude Stulik, co?
Která fotka
Vrbina penízková a Plavín?
Blatouch bahenní to není. Re Silvie to je kyprej u nás roste v pangejtech u silnice.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x