Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlinaStarší reakce
Nějaký vodní zééélí
Nie... Ale nevyzerá úplne ako na štítku
A co takhle Echinodorus Scarlet Snake?
Hmmm, keby som ja vedel. Skúste uhádnuť ten anglický druhový názov
Mne sa to tiež nezdá, ale na štítku nebol. Bolo tam iba Echinodorus _. _ nebolo po latinsky. Je to od dennerle, takže by sa tomu malo dať veriť
Cyklohentán napsal: Nie. Ďalšia rada: nemá latinský názov...
Každá živá kytka má latinský název. Aspoň rodový, pokud se jedná o nějaký hybrid.
To mi přijde dosti zvláštní
Nie. Ďalšia rada: nemá latinský názov...
Nene. Rada: do veľkosti môjho akvárka je totálne nevhodný
Co třeba Echinodorus 'Gren Pepper'
Nie, nie je
Je to nějaký uruguayensis.
Tá rotala ide pekne do rúžova
A čo ten môj echináč, trúfate si?
Přesně. Má pomalu na každým stonku jiné listy a barvu, myslel jsem že to bude matoucí.
Ta rotala je rotundifolia green.
Je to Proserpinaca palustris. Určite
A čo ten echináč?
Tá napravo vyzerá ako rotala ceylon, ale tá v strede. Neviem si spomenúť
Bolbitis
Starší reakce
Sympatická rostlina! Neznal jsem!
Řekl bych že to je Ludwigia arcuata.
vedle
Ano
Ses kouknul do prezentace Rostlinné baňky, že jo?
Fissidens sp. "Miroshaki"
Pardon, nebyl jsem tu chvíli.
Ctibum: Není to mech z lesa, ale je to mechorost.
Lankator: Ano, je to Fissidens. Dost mrňavý aktuálně. Skoro mi vyhynul a musel jsem ho vyfotit makrem, abych zjistil, jestli se mu daří.
Jestli to ještě někdo určí podrobněji, nevím.
Tak nějaký fissidens ?
Ale pak už končím a je mi jedno, jestli vykoupíš celý supermarket.
Vypadá jak mech z lesa
Barclaya ?
Ne
Jdu nakoupit, přijdu za 45 minut.
Starší reakce
Netuším, ale: Je tam tolik živin, že mi pěkně roste Ottelia ulvifolia. Dostala zeminu pro pokojové rostliny pod štěrk, detrit a bahno z potoka. Sajrajt tu vyloženě pěstuju. P. stallatus 'Octopus'mi tu roste největší a nejkrásnější ze všech nádrží.
Jj, díky za radu. O hořčíku také uvažuji, už proto, že zdrojová voda je měkká, hořčíku je málo a navíc v nevhodném poměru k vápníku (1:9). Tady už jsme asi OT, prosím o přesun do Hnojení.
U mňa bola zvrchu sýtozelená, spodná strana listov bola sivozelená s jemným nádychom ružovej. Rástla burinnou rýchlosťou, tak som ju musel zrušiť. Jirko, predppokladám, že netušíš, ako je na tom voda v tomto akvárku s dusíkom a fosforom.?
Tudy: Skús najprv horčík (ak nepomôže, tak železo, a potom mangán).
Dlouho jsem měl stejné trampoty s podobnou
Limnophila hippuridoides alias aromatica. Teď zrovna je nemám, ale bohužel nedokáži identifikovat, co vlastně pomohlo...
Asi jsem měl chvíli počkat, mám ji v akva
Jinak u mě je o mnoho světlejší, hlavně růstové vrcholy, něco jí schází, zatím zkouším draslík. Ta Tvoje fialová je moc pěkná
Tudy: Ano!
Akorát se zespodu zabarvil do fialova a obrátil se vzhůru nohama, tak jsem si říkal, že by to někoho mohlo zmást.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x