Hádanky - copak je to za rostlinu?
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Pokud myslíš to světle zelené, není to nějaký druh pupečníku?
Pozná někdo, co je ten zelený "leknín" zač?
Starší reakce
Z jednoho bodu rostou pouze tři listy, Ammania senegalensis má 4.
0 11.06.2017 08:59 jamajcan Tak schválně zahradníci?
Příště zaktualizuji později
.
Jinak, zjišťuju, že čím méně světla, tím lépe (lezou na ni méně řasy). Mám ještě kousek v akváriu s C. Flamingo a asi ho odtamtud hodím jinam.
Barbula sp.
Kdyby si neaktualizoval prezentaci, bylo by to těžší.
Šířka trsu je asi 4 cm. Co je to?
Pěstovaná emerzně a strčená do akvária.
Emers nějaká Alternanthera.
Copak je to za rostlinu?
Starší reakce
Také si myslím. Jeden, dva výhonky jsem do tohoto akvária dal a zrovna u P. stellatus je tu v atlase fotka emerzní rostliny:
rybicky.net/atlasrostlin/pogostemon_stellatus
P.S. Jinak mě překvapilo, že se neozval vaaclav. Když jsem si donesl submerzní P. stellatus Octopus a nevěděl, co to je, určil ho správně.
Tu nevlastním
. Žádnou limnophilu.
Pomůcka: Všimněte si, že okraje listů nejsou hladké.
Má to logiku, roste to mezi ní, ale myslím, že ne. Emerzní heterantheru jsem už viděl a vypadá jinak.
Je to emerzní forma Heteranthera zosterifolia.
Myslím, že vím, co to je za rostlinku uprostřed a zajímá mě, jestli mi to někdo potvrdí.
Stejná fotka ve větším:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Starší reakce
Starší reakce
Ano, tady je z lepší strany.
Riccia fluitans
Zajímavé je,že jsem ten lomariopsis kupovala in vitro a až teď jsem se všimla,že v něm roste taky monosolenium.
Ha,už jsem se lekla,když jsem viděla Václav,ale přeci jenom jedna chybička
První 2 dobře,ta třetí je velice dobře vyvinutá, takže asi zmátla
Lomariopsis lineata, Monosolenium tenerum, Microsorium pteropus 'Windelov'
0 23.01.2017 21:15 lenkalor – 3 rostliny
Kdopak pozná 3 rostliny ?
Starší reakce
Ona by se určitě sehnat dala, pokud bys ji chtěl.
No nejvíc mi tu co hledám připomíná asi tahle
www.google.cz/… Ten čas letí, hledám kytku co fičela před 25 lety... Já naivka..
novotňák napsal: Strejda Gůgl ne, strejda novotňák jo.. "Pamatuju" si ty kytky nějak jinak..
Ještě k té Tradeskantii. Podívej se na třetí řadu, poslední obrázek a vem v úvahu že kytky pěstované ve vodě nemají tak intenzivní barvu. A tu úplně první si pamatuji, že se občas jako ampulovka pěstovala taky.
Se mnou je to stejné. Když se mě blbě zeptáš, budu trapně mlčet. Ale díky tomu, že jsem počítačový troglodyt, naučilo mě to dávat do vyhledávání více výrazů a někdy se trefím.
Strejda Gůgl ne, strejda novotňák jo.. "Pamatuju" si ty kytky nějak jinak..
Zadal jsem výraz voděnka rostlina a ukázalo mi to tohle. Je jich tam celá řada druhů. Strejda Gůgl není blbej, akorát se ho to chce správně zeptat.
www.google.cz/… To je rychlost! Jsem myslel že nikdo nezná, nepamatuje... Asi T. fluminensis
0 20.11.2016 12:46 novotňák – Poděnka, voděnka...?
Ahoj, tentokrát je to bez fotky... Ještě za totáče bývaly na stěně v nádobkách jen s vodou, kořeny pod vodou, zbytek rostliny nad. Ve školách, v čekárnách u doktora, atd. Měly bílé nebo narůžovělé kvítky. Říkalo se jim "voděnka". Když jsem googlil tak žádná z nalezených fotek se na tu rostlinu nepodobá.
Víte prosím někdo co to je za rostlinu, případně přesný český/latinský název?
Předem děkuju
Ten kvitek je srandovni. Kdyz jsem protrhavala akvarko, tak jsem si nahodou vsimla, ze kdyz se stahne pod vodu tak se rychle zavre. A kdyz se vynori, tak se zas otevre.
Heteranthera zosterifolia.
Ano.
vaaclave, to jsou dva květy na jednom stvolu?
Starší reakce
Já měl v ruce i jejich semena a to se nezapomíná.
Taky jsem viděl mangrovy v přírodě, ale k poznání podle obrázku by mi to paradoxně asi nepomohlo. Poznal jsem, protože jeden cichlidář z Dúbravky mangrovy pěstuje právě takto ze semen a já přemýšlím, že si od něj časem koupím.
Máte netradiční a vzácnou vodní rostlinu či zajímavou fotografii běžných akvarijních kytek a chcete jimi potrápit hlavy ostatních akvaristů? Zde je pro položení takové hádanky to správné místo.
POKUD SI JEN SAMI NEVÍTE RADY a potřebujete pomoc ostatních s určením rostliny, použijte správné vlákno
http://rybicky.net/forum/13192-jaka-je-to-rostlina Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 21
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 28401x