Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2016 11:37 Petronella – Beta samec
Zdravím a prosím o radu. Samice krásně připravená, výrazné pruhy,došlo k oplodnění jiker, zaneseny do hnízda, hnízdo se začalo zmenšovat a jakoby vysychat, bublinky se začaly zmenšovat a spíš to vypadlo, že tam jikry už nebyly. Kde mohla být chyba prosím o odpověď ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 07:19 Muž motýlek [275] Re: k.lick
velikost není podstatná - důležitá je připravenost samičky ... až bude mít znatelné pruhy, tak ji můžeš zkusit vypustit .. občas se stalo, že pustila jikry už v komínku - pak je to jasné ;-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2016 20:54 k.lick – Pěnové hnízdo
Ahojte, chtěl jsem se zeptat, jak velké musí mít bojovnice hnízdo, aby do něj byli schopni uložit jikry? Sameček staví pomalu již druhým dnem, ale hnízd je opravdu minimální velikosti... Samičku mám oddělenou v komíně... Díky za odpověď... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.01.2016 17:56 Deepinpeat Re: hurvajz77
Můžeš jim ten vipan rozemnout na tak velké částečky, aby se to do nich vešlo. Artemie je dobrá, ale kombinace obou krmiv bude lepší, jelikož je méně jednostranná. Zkusil bych je tím krmit tak brzy, jak to do nich dokážeš dostat. Když máš tu výhodu, že to ryby žerou, tak je asi škoda jim to nedat když nic lepšího nemáš. NA začátku bude asi potřeba jim to párkrát nabídnout, než tomu přijdou na chuť, ale bety by měly brát i tenhle typ krmení od začátku. Asiati běžně rozkrmují na vaječném žloutku například. Ten jim můžeš taky dát, každá bílkovina dobrá a žloutek navíc obsahuje i další živiny vhodné pro rychle rostoucí organismus. Jen se sním musí dost opatrně kvůli znečištění při překrmení. Případně vyluxuj, co zbyde na dně.

S mraženou artemkou poradit neumím, s tím zkušenosti nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2016 18:59 hurvajz77 – krmivo
Chtěl bych se zeptat ohledně krmiva. Malinké Betty mají 1 týden a pořád je krmím živou artémkou. Nemám s tím problém, klidně je budu takhle krmit, než dorostou. Ještě před vykulením, mi ženská v akvaristice narvala do koše Sera Vipan baby a mražené artémie. Když už tohle mám unáhleným nákupem, tak se chci zeptat:
- Kdy můžu použít Vipan baby pro mladé?
- Jak se používá mražená artémie? (použiju ji pro větší ryby)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2016 14:18 kaga – Taky se mi včera rozplavaly
Docela nečekaně, ve staré elementce :-) kde beťák vánocoval a na chvilku tam měl i samičku...

Nasypal jsem jim HOBBY Protogen a kápl JBL Nubi fluid... uvidíme kolik toho přežije...
Jinak na skle se mi taky začalo něco "chomáčkovat" ale připadne mi to spíš jako bakteriální shluky... žeby z toho protogenu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2016 08:39 Muž motýlek [275] Re: zuzabra
podstatné je, zda to máš čím krmit - jestli ne, tak to ponech osudu ;-) ... krmení těch mikro_potvůrek je časově docela náročné ... a na krmení práškovými svinstvy zapomeň - to uděláš více škody než užitku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.01.2016 21:21 Muž Legioix [574] Re: zuzabra
O čtyři stránky zpět máš napsáno jak na to ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2016 20:48 zuzabra
Ahoj,tak tohle jsem opravdu necekala, potrebuji poradit ... Koupila jsem si samecka bojovnice do 100l nadrze - zalozene na konci listopadu, problemy, ktere jsem tam mela se vyresily, viz muj profil. Samozrejme bych to nebyla ani ja, kdybych mu neporidila kamradku. Neco malo jsem si o jejich rozmnozovani precetla, ale ja takove stesti mit nebudu,ze? No a po tydnu seznamovani na to vlitli a samecek se samickou uz dneska hazeli do hnizda vajicka. Nemam plovouci rostliny a tak si ho udelali provizorne z krmitka na zivou potravu. Jde o to, ze ted nevim, jestli to mam nechat prirode nebo zkusit hnizdo podebrat do sklenice a i se sameckem predelat do 20l akvaria,ktere funguje jen 3tydny, mam tam pavi ocka, co jsem vychytala, ze jedna samicka rodi. Nevim, jestli na to muzu "chytnout" nebo to bude velkej zasah? Taky me napadlo jit zitra koupi snad nejakou sit na metraz a prehradit akvarium ve tretine? Dodam i fota, ale ted jsem na tabletu a to uz je nad me sily. Moc dekuji za reakce.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.01.2016 18:40 hurvajz77 Re: Deepinpeet
Fotka k příspěvku Děkuji všem, video si projdu a misku na líhnutí jsem ještě nenašel, ale najdu ;-)
Z vylíhnutých artemií mi to ještě na zítra vydrží, ale pak budu muset vylíhnout nové.
Nějaké vylíhnuté jsem jim už dal, ale nevím, jestli něco rybky požraly. Teď se mi zdají nějak málo aktivní, ale připisuji to tomu, že jsou to ještě malé miminka. Tak jim dávám čas. Většinu plísně jsem odebral a voda už vypadá čistě.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2016 18:21 Deepinpeat Re: hurvajz77
Doporučuju projít téma o artemiích tady na foru, ohledně líhnutí jsem si tam plácal játra několikrát a taky jsem tam dával fotku jednoduché líhnoucí misky pro líhnutí bez vzduchování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.01.2016 16:50 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: hurvajz77
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2016 14:45 hurvajz77 Re: Deepinpeat
Plíseň to je, byl doporučen šnek. Stejně jsem musel snížit hladinu, tak jsem nějakou odebral a snažil jsem se vybrat i ty chomáčky. Trochu vody přidám z té velké nádrže a uvidí se, jestli si se zbytkem neporadí ten šnek. Je trochu větší, tak ho musím hlídat, aby se nepustil do rybiček.
Dostal jsem živou artemii, tak musím nastudovat, jak na to. Pak ji mám ještě v prášku a tu musím nějakým procesem udělat na další dny. Jdu hledat. Jestli jsou nějaké tipy, uvítám je. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2016 12:39 Deepinpeat Re: hurvajz77
A je to určitě plíseň? Jestli se to nějak kazí, tak za stejně teplou, třeba namixovanou vodu zase s vodou z té větší nádrže, aby nebyla úplně čerstvá klidně i méně opatrně. Po rozplavání už snese potěr o hodně víc. Spíš se teď naučit něčím opatrně krmit, pokud nemáš k dispozici kulturu nějakého živého krmiva na těch prvních pár dní. A ta neživá krmiva tomu můžou dost zatopit, člověk si nedokáže představit jak opravdu malé je to málo, které je potřeba. Můžeš zkusit naistalovat malý vzduchem hnaný filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2016 09:53 hurvajz77 Re: Deepinpeet
Tak přenos hnízda se sice povedl, už plavou malé rybičky (nebo jak to nazvat), ale mám velkou obavu z kvality vody. Na hladině a topítku se mi začínají tvořit chuchvalečky plísně. Nevím, jak je to možné, protože při přenosu hnízda bylo vše krásně čisté. Je nějaká možnost záchrany rybiček? Mám opatrně měnit vodu, nebo potěr pomalu přesouvat na jiné místo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 23:43 Deepinpeat Re: hurvajz77
Hele budeš se divit, kolik to hnízdo vydrží, pokud je tedy dobrá voda. Hlavně pokud je v ní hodně výluhů, tak to krásně drží. Kdo se bojí nesmí do lesa:)
Edit: No vidíš, ani jsem Tě nestihl povzbudit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 23:39 hurvajz77 Re: hurvajz77
Tak přesunuto i se samcem. Šlo to docela dobře. Samec vypadá, že hnízdo zná, tak uvidím, jestli to nepožere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 22:39 hurvajz77 Re: Deepinpeat
OK. Jestli se podaří přenést to hnízdo, uvidím, jak se samec s přesunem popere. Přesun hnízda bude asi špatně proveditelný. Hnízdo je fakt povedené a vysoké. Bojím se, že mi polovina zůstane na skle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.01.2016 22:23 Deepinpeat Re: hurvajz77
No s tím samcem to můžeš zkusit, ale skutečnost je taková, že ať se komu líbí nebo ne, jde to i bez něj. Kdyby mi o ten výtěr šlo a musel jsem ho přendavat, tak ho tam spíš nedám, jelikož samce tím přelovením vystresuješ a může to sežrat. Jde o to, že pokud je ta voda nějak mizerná a jikry z prvního tření nekvalitní a oplozenost špatná, tak jim samec stejně nepomůže a pokud je všechno jak má být, tak se vyvinou i bez něj. Ale určitě bys našel všechny možné i nemožné případy, bral bych to jako nácvik, zkus ho přendat, uvidíš jestli se po té akci o to bude starat nebo nebude. Podle toho vymyslíš další postup.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 22:13 hurvajz77 Re: Deepinpeat
Ryby si na velké AQ zvykly a v té dvacítce by to byla katastrofa. Už jsem si tady připravoval nádržky dvě, kde to budou muset přečkat. O přendávání hnízda jsem už četl, ale neměl jsem na to odvahu. Jdu se na to zaměřit a jdu do toho. Samce mám asi nechat s hnízdem po dobu, než se vylíhnou, že? Díky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2016 22:01 Deepinpeat Re: hurvajz77
Celé hnízdo lze opatrně podebrat miskou (dobré jsou třeba průhledné plastové od masa) a přemístit kam potřebuješ, nejlépe do té 20 l nádrže. Nejdřív do ní dej vodu z té velké nádrže a pak v misce přenes hnízdo. Opatrně potopit a hnízdo bude plavat. Důležité je udržet teplotu, pokud jsou správné podmínky, tak i když nějaké jikry vypadnou, většinou se stejně vyvinou. Velkou nádrž můžeš dál zajíždět a nemusíš izolovat velké ryby do plivátka, ale stejně si můžeš zkusit odchovat bety. Než budeš potřebovat další prostor, máš trochu času. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 21:31 Muž Yirka [9126] Re: hurvajz77
Nenapsal jsem blbě, napsal jsem ne nejsprávněji.
A usuzuji to z toho, že čerstvě založené je již zatíženo rybkami. Ostatně si o tom a jak probíhají startovací chemické procesy v těch odkazech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 21:28 hurvajz77 Re: Yirka
Založení AQ souhlasím. A dělám vše proto, aby bylo správně nastartováno. Netuším, podle čeho z mého dotazu, bylo zřejmé, že jsem začal blbě. Samec si pěnové hnízdo staví pořad, a to že mu to vyšlo, jsem nemohl ovlivnit. Řeším pouze vzniklou situaci, tak jsem chtěl radu. Když už je plné hnízdo (a žádoucí nebylo), tak se aspoň něco naučím. Díky za odkazy, mrknu co s tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2016 21:01 Muž Yirka [9126] Re: hurvajz77
U nově založeného akvária bych se nějakými pár jikrami vůbec nezabýval. Hlavně bych se soustředil na správné založení nádrže a její zajetí, protože jsi zřejmě nezačal nejsprávněji.
Jinak informace k chovu a odchovu bet nalezneš zde v atlasu: rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
Edit: ještě dodám, že leccos do začátku najdeš v odkazech v modrém rámečku v záhlaví tohoto tématu - rybicky.net/forum/15-zacatecnik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2016 20:28 hurvajz77 – Bojovnice - jikry
Ahoj,

Prosím o rady. Jsem úplný začátečník a nově založené 112L akvárium se nečekaně připravuje na nové rybičky.
Celá osádka se skládá z:
Bojovnice samec 1ks
Bojovnice samice 3ks
Krunýřovec plochoústý
Přísavka thajská
a dva šneci.
Jsem teď ve fázi, kdy jikry jsou v pěnovém hnízdě a samec je hlídá.
Nevím, jak mám teď postupovat. Mám odebrat všechny ryby a strčit je do malého 20L AQ a až se vylíhnou tak přemístit i samce? Můžu přísavku a krunýřovce nechat v AQ u jiker? Za jak dlouho se vylíhnou? Prosím o všechny rady. Už tady pročítám diskuze, ale raději se ptám, ať něco nezkazím.
Ještě jedna otázka. Jedna samice (není to ta nevěsta) dnešním dnem, kdy došlo k vytření je strašně moc tlustá a má břicho k prasknutí. Není to, že by se přežrala. Je nemocná, nebo se taky chystá k vytření? Je to možné?
Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 20:40 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: BERRYaNUNU
Čekej dál. Může to být něco i přes 24h a až se vylíhne tak budou stejně pořád na místě. Záleží jak moc ta vidíš jestli je hnízdo u rostlin nebo jestli je tam nemáš. Já měl plovoučky tak byli maskovaní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 19:40 Muž BERRYaNUNU [1] – Prosim o radu
Mam bettaka a ten uz ma hnizdo i s jikrama, vcera jsme prisli z prace cca v 15:00 a uz mel hnizdecko i s jikrama, dneska v 18:00 se jeste nic nedelo, poradte dale :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2015 19:23 Muž Tojsouvěci [3587] - Kytky s čudlamaRe: Makky
Druhý výtěr bude lepší,já měl i holčičky které nosily jikry do hnízda místo chlapečků.Ono na poprvé to nebývá zrovna ideální souhra,soustavným tréninkem k naprosté dokonalosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2015 13:35 Žena Makky [101]
Povedlo se !! dneska bylo pářeníčko. Přesně jak bylo popsáno v clanky.splendenspower.cz/…
Beťule nasadila vertikální pruhy a po 2 hodinách prohánění samičky došlo k vlastnímu páření. beťák bude asi určitě ,,chlap´´ na vajíčka kašlal, hlavně že si užil. Většina vajíček padlo na dno a Beťák si nemínil pro ně dojet. V pěnovém hnízdě je tedy jenom cca 7 vajíček. Zbytek se válí na mechu, dně a v rostlinách. Zkusíme jenom zda se potěr vylíhne. Odchov neplánujeme.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2015 15:16 Muž LiborSprysl [9015] Re: eur
Tak to bývá... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.05.2015 14:06 eur – ranné prekvapenie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Večer som bola presvedčená, že ráno musím samičku oddeliť a ráno som ich našla "na kope". :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2015 21:37 Muž Daniel [2] - Labyrintky
Chcel sa spýtať, nektoré odchované Betty majú pri žiabrách vzduchovú bublinu (viditeľnú), a tým pádom im žiabra poriadne neprilieha, ťažko sa im pláva na dno akvária... je to choroba alebo vývojová chyba ? a čo s tým ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2015 13:27 Žena niky [13] Re: Denndi01
To že se vytřeli ještě jednou nevadí, ale samici už bych nechala v klidu. Pokud se samec stará, klidně ho tam nech než se rozplave i druhý potěr. Krmit artemií je samozdřejmost, zobne si i samce :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2015 21:32 Denndi01
Ahojky, mam párek Bett.
Úspěšně se mi vytřeli, samice úplně nesplaskla a po 3 dnech se znovu třeli. Chci se zeptat, jestli to pro ni neni moc vyčerpávající?
Mladý sem nechala ve společném akva, po 4 dnech je jich tam stále kolem 20 + dnes nově vykulení.
Mám se ještě bát že je začnou žrát??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2015 15:35 KAKTUS1010 Re: LiborSprysl
No ja to robim tak isto a čo som videl videa thajských a iných chovatelov tak to robia tak ako niky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2015 04:13 Muž LiborSprysl [9015] Re: niky
No já nevím, už jsem ty zmatky ocenil a ono to furt pokračuje...slečno, mladá či starší paní, buďte ráda, že vám to funguje, ale moc ten váš návod nešiřte, protože to je unikát. :) Já bych podle něj neodchoval ani rybu...
Na mé gusto je nesmysl nechávat samce s mladými co nejdéle! A to z jednoho prostého důvodu. Moji dobře vychovaní samci neustále udržují hejno pohromadě, nejlépe ještě nacpat malé do hnízda. A to je pro vývoj malých rybek špatně, protože se kale nenažerou. V přírodě mu vezmou roha, v akváriu mají tu smůlu, že jeho péči nemají šanci uniknout. Nebublám, je to zbytečné. Naopak výměna vody je u všech labyrintek, které mají jiker nad padesát, velmi žádoucí. Protože dusíci vedou k vývojovým defektům. (Vám tedy pomáhají kytky, ale nepíšete kolik odchováváte mladých. To není pro produktivní chov.) S plži opatrně, práci odvedou, ale také vyměšují a zatěžují vodu, proto jsem pro "měnit vodu". Že vám nevadí jejich výměšky, to je dost nepodstatné smich
Takže by pro zájemce fakt bylo dobré spíš studovat a hledat vlastní model, než roubovat něčí zkušenosti do podmínek, které má k dispozici. Ono se to tak po deseti výtěrech srovná... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 21:31 Žena niky [13] Re: centrum1234
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Stačí jen jemně, proud či větší pohyb vody potěr vyčerpává. Když dám bublifuk, tak je jeho ústí nad hladinou. Teplota při tření 28 - 29°C a to nechávám i potěru klidně 1-2 měsíce.
Objem jde.
Chyba, rostliny pomáhají udržet kvalitu vody a navíc se v nich vždy najde pro nejdrobnější potěr něco k snědku ;-) Okružáci mi nevadí, dávám i krevetky. To co potěr nesežere zvládnou oni.
Samce nechávám co nejdéle, většinou jak nesežere jikry a nerozplavaný potěr, už se to nestane. Naposled se potěr vykulil 20.12.2014 a samce jsem odlovovala 4.1.15 Vždy ale sleduji,jestli potěru neubývá a samce trošku přikrmuji :)
Prvních 14 dní ani neodkaluji nemám co kromě detritu od okružáků a ten mi nevadí.
Pokud se dobře líhne artemie,přežije většina. Rozkrmení je důležité, jak se zadrbe ryby pochcípou nebo špatně rostou.

Potěr neslévám, dělá se to, ale já chci vědět co mi ze kterého výtěru vyroste :) Ba naopak, když máš početný potěr je lepší ho rozdělit cca v měsíci, lépe roste. Nepotřebují ani tak výšku vodního sloupce jako plochu hladiny.
Jak jsou velcí mlady mecuny netuším, na fotce jsou měsíční rybky. Mohou být i větší, ale na fotce jsou Plakati, rostou oproti VT formě dost pomalu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2015 20:56 centrum1234 Re: niky
1 Skusam aj vzduchovanie aj bublifuk.
2 Objem vytieraciek 25L, naplnench na 2/3. Cize cca 16L.
3 Nejakych okruzakov mam, ale odsavam kazdy den. Mam to bez rastlin.
No musim sa pozret po artemke a skusim trochu zdvihnut teplotu.
A ty ked vodu nemenis to any neodsavas? Musim skusit zase nieco. Nove pary vytret nemam problem. Toto je uz moj asi 12. vyter. Ale bohuzial odchovam len okolo 20-30percent z toho co sa rozplava. Tebe toho kolko prezije? Ako dlho nechavas samca s poterom? Kedy zlievas poter dohromady? A aky stary moze ist k sebe?
Aky mas poter po mesiaci ja asi taky velky ako ked sa narodia mlady mecuny zatial dik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   12.03.2015 16:37 Žena niky [13] Re: centrum1234
Ahoj, chyba může být v páru, ale spíše bych to viděla na krmení a výměny vody. Já u potěru vodu neměním.Až tak za měsíc a to temperovanou na stejnou teplotu. Mikročervy budou nejspíše Háďátko vinné???
měla bych pár dotazů
1. máš tam vzduchování?U potěru se jemně vzduchovat musí, pokud máš malou plochu hladiny. Potěr se ti může dusit

2. jaký je objem AQ?
3. máš tam okružáky nebo krevetky kvůli zbytkům potravy?
4. Jsou tam rostlinky?
teplotu klidně pomalu zvedni na 29°C
Přestaň krmit tím Liquifry a začni líhnout artemii ta je u nich základ! Docela dobrá je Easy Fish, ale i ruská není špatná,jen si nemůžu vzpomenout na název stydim
To že visí v 11 dnech není moc OK. Cca 3. den by už měli prcci plavat.Nejsou něčím osypaní?Víš jistě, že ty mikročervy žerou?? Nehladoví ti?? Možná ti to pochcípe, ale další výtěr už bude určitě lepší ;-)

Má vytíračka : 20l, spousta najasu, okružáci, levatky a krevetky. Zvládám to i bez vzduchování ale parametry vody jsou
NO3 ... 0+ ( mírně do růžova /ani ne 10)
NO2 ... 0
gH ... > 7°
kH ... 6°
Ph ... mezi 6,8 a 7,2
problém nemám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2015 20:15 centrum1234 – poter
Cavte, opet mam problem s poterom. Snes ma 11 dni a zaznamenal som hromadny uhyn. Neviem si uz rady voda je ok. Teplota 27, NO3 do25, NO2 0, Ph 6,8.

Od rozplavania som krmil krmivom Liquifry No1. Po 3 dnoch som k tomu pridal mikrocervy (nieco podobne ako vinne cervy). A tak som krmil az doteraz odsavanie kazdy den, vymena 30percent vody dnes druhy krat a velky uhyn. Cca 25-30ks. Plava ich tam este dost ale bohuzial aj dost sa mi zda ze len visia sikmo dole. Takze budu pravdepodobne tiez mrtve. Nie je to prvykrat, uz som tu o tom pisal a preto chcel by som sa spytat:
1) Ja tie mikrocervy nepremyvam davam ich priamo zo steny misky myslite ze to mam premyvat?
2) Preco mi vysia sikmo dole? Je to problem plynovy mechur? Ak ano co robim za chybu a aka je prevencia?
3) Ake je skladovanie krmiva Liquifry No1? Mam to davat do chladnicky alebo to staci volne pri izbovej teplote?
4) Ziabronozka. Ako ju zozeniem alebo kupim? Najlepsie na EBAY pretoze zijem prave v Sev. Irsku. A ake su najvhodnejsie pre tak mali poter (nejake znacky, alebo internetove stranky}?
5) Moj poter velmi malo plava. Povedal by som ze je skor prisaty o steny akvaria. Je to normalne? nie je aj chyba v chovnom pare?

Dik za hocijaku radu s pozdravom Ivan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2015 12:58 JosefVavra Re: Lenka1
Buď ho furt něco vyrušuje a nebo to je "vadnej" samec, kterej právě sám netuší co s vajíčky dělat. Podle mého názoru je sám z chovu kdy jeho tátu někdo stejným způsobem hned odendal. A on prostě starost o potomstvo v sobě nemá, osobně nechávám samce u prcků minimálně 3 dny, ale klidně i týden. Ještě mě napadá, že jikry nemusí být oplozené a on je prostě zbaští protože stejně stojej za prdlačku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2015 11:22 Lenka1 – Sameček žere vajíčka
Ahoj, už podruhé mi sameček sežral vajíčka, mám ho po nakladení vajíček vytáhnout? Názory jsou různé... díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2015 18:12 Lenka1 Re: niky
Ahoj, díky za radu, visí v akvarku :( ale druhej se činí, tak snad aspoň z něj něco vude, i když mi poslední potěr sežral, ještě než se narodili...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2015 13:33 Žena niky [13] Re: Lenka1
Pokud visí pod hladinou a o samici nemá zájem, nemá cenu je nechávat spolu. Stává se že někteří samci hnízdo nepostaví nikdy. Pořádně krmit kvalitním mraženým, živým krmivem. Do vytíračky dát spoustu rostlinek a zkusit to znovu. Rybky by měly být velikostně stejné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2015 08:22 Lenka1 – Odchov
Ahoj, jak se pozná že sameček nepostaví hnízdo? Mám jednoho, kterého se snažím množit a nejak pořád není vidět hnízdo (2 den) péřád jako by visel za hladinu vody ( nevím jak jinak to mám popsat)...Jak dlouho je mám nechat spolu než to vzdám, teda spíš kolik dnů nebo tak mám počkat než ho vrátím do velké nádrže? díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 22:24 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: Tapi
Podľa mňa aj bez samca to pôjde. Hlavne je tu potom možno riziko toho, že ho zmena akva rozruší, ale skús, uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 21:32 Žena Tapi [0] Re: Turbínka
A bez samce by se nevykulily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 21:07 Žena Turbínka [2558] Re: Tapi
Mělo, podebrat miskou a šup s ním vedle do nádrže se 100% původní vody a samcem, dokud bude hlídat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 21:04 Žena Tapi [0] – Tření
Vytřely se mi betty v akva s jinými rybami. Samička je schovaná, samec hlídá hnízdo. Jak mám dále postupovat, abych zachránila alespoň nějaký potěr? Mělo by smysl opatrně přesunout hnízdo do jiné nádrže?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 20:28 Muž klepáčovi [2] Re: JoKa
A porodničkou by to asi nešlo vyřešit jelikož se sežerou navzajem že? tak asi ankonec skončíme u nějakých vytíracíh nádrží

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 34

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 22957x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1646-vodni-plzi?od=201