Rozpadající se listy rostlin
Mačerbídna = majitel černobílého dna. Nemusí to být jen draslík stačí klidně i slabší světlo.
Nevím, co je mačerbídna, ale vaší hygrophile chybí draslík. Ten můžete dodat v několika formách - obvykle ve formě K2SO4, KNO3 nebo KCl, případně v jejich různé kombinaci. Nejlépe s ohledem na parametry vody ve vašem akváriu a vstupní vody.
Jsou i jiné formy, ale ty už vyžadují více se v otázkách chemismu vody orientovat.
Tenhle nevhodný substrát do akvária už musel vydělat miliony. Další kdo se nachytal a je mačerbídna, jak tomu říkám.
0 16.03.2013 09:29 harrycallahan – Dírky v listech
Takto mi odumírají listy, jakoby hnědě dírky v listech. Postupně se zvětšující až list odumře. Začalo to z ničeho nic. Netuším co by to mohlo být. Prosím o radu. Děkuji
Starší reakce
Díky za identifikaci
. Šplhovník je výstižné pojmenování.
Na lednici máte potos alias Scindapsus. Nově používaný název je též šplhovník.
Kdepak, to je úplně něco jiného
Ta první se mi zdála podobná té, co máme na ledničce
. Jestli je to "Nana", tak je fakt hodně zhuntovaný...
První a třetí kytka je anubias. Jestli je nebo není vhodný pod vodu, snadno zjistíte ve zdejším atlasu rostlin.
Jisté je, že se na situaci podepisují i ancistrusi.
prý je to nějaká kryptokoryna. Dal mi ji kamarád z práce, ale prostě to nerostlo a navíc se teď asi o ní postaral ancistrus. Možná je chyba ve světle. Nevím. Jsou to všechno nenáročné rosltiny, zvláště ta valisnerie, ale i ta teď najednou nějak přestala růst
Je ta první a třetí kytka vůbec vhodná pod vodu? Přijde mi, že je znám z květináče.
Starší reakce
Měnit, střídat, pestrost, rozmanitost.
Dekuji za rady
a a ten spenat s tou rybou mam davat kazdy vecer ?? Nebo nejak menit, dekuji ;)
Starší reakce
ViktorX napsal: ...ale "průsvitnost" by možná mohla být způsobená nedostatkem železa...
Určitě, proč ne, nejenom železo může býti na vině, ale v případě tohoto tazatele půjde prvotně o toho ancíka.
Nebijte mně, ale "průsvitnost" by možná mohla být způsobená nedostatkem železa, taky se mi to dělá u nových rostlinek, akva ancíkem nepolíbené. I to žloutnutí listů (pokud nebyly emerzní).
Starší reakce
vaaclav napsal: Dělá to hlavně v noci.
Jak píše kolega, z toho plyne, zkusit ho přikrmit po zhasnutí světla nějakou zeleninou
rybicky.net/forum/3996…. Normálně krmit masem, patentky, rybí filé atd. a když to nezabere, tak se rozhodnout, buď echináče, nebo ancák.
Dělá to hlavně v noci. Já jim dával špenátový protlak a nějakou tu nejlacinější mořskou rybu. Množství asi 1 : 1 na drobno nakrájet a zamrazit. Jsou vánoce a tak i to co zbylo z kapra pokud to neskončilo v polévce.
Bez problémů, on totiž v té nádrži nemusí létat, stačí mu plavat.
Fakt ancik ?? Aby takhke znicil celou rostlinu ? Za par dni ? Nemyslel jsem si ze by to zvladl :( kdyz je tam sam ? A i takhke vysoko ?
Aha, svítím LED pásky 8h s přestávkou 4h. Jak píše romant "nádech-výdech".
Fakt za to může jen absence CO2? Já taky nebublám a mám je docela zdravé.
Tak ty první dvě poškozené rostliny to je ancistrus. Alternanthera, tak za tu asi ancík nemůže, ale bez CO2 rostou tyhle rostliny dost špatně.
a ještě :( Alternanthera 'Splendida' (plevuňka nádherná)
a mam tu další :( Echinodorus bleheri
Začínají se mi rozpadat rostliny :( tak poraďte co s tím mám dělat děkuji a tohle je Hygrophila corymbosa 'Siamensis' (mokřanka 'Siamensis')
Starší reakce
Bude, jak jednou zkusí, už nechtějí jinak.
Starší reakce
mrch jedny... půjdou z domu tak jako Mřenky pakistánské, které dělaly bordel s dnem z liaporu... budu stěhovat opět do druhého akva kde tolik škody nenadělají, díky
Ale rozpad listu, až na síťovinu tu asi na svědomí nemají... Ale mají. Dej je pryč protože se to nezmění.
Ano, také na podnět po přečtení tohoto článku jsem snížil osvětlení, jelikož nehnojím EI kde je silné osvětlení v normě, ale PDMM a dle uvedených grafu mi vycházelo že mám silně osvětlenou nádrž. I když ji mám 70 cm hlubokou - 10 cm dno, proto jsem snížil osvětlení ze 4 na 2 xt5 39w. Na rostlinách u hladiny se mi dělala zelená řasa žabí vlas a už je pryč tedy zatím.. Světlo jsem při hnojení, tedy při dostatku živin a dostatečném CO2 považoval za omezující faktor růstu, což by mělo být pro rovnováhu a růst rostlin OK dle výše uvedého článku a jemu podobnému na rostlinná-akvária.cz. No vidím to tak, že doberu namíchané PDMM a vyzkouším EI, zda bude nějaká změna patrná... Ale jak jsem na to koukal vychází o něco dráž pokud dobře počítám. PDMM balení výdrží při dávkování do 200 l - 10 ml/den cca 7 týdnu a EI při dávkování 126 ml/ týden na cca 5 týdnu v ceně o 100,- dražší.. Nevíte v čem je ten rozdíl? Díky
0 26.08.2012 09:42 grunda [1781] - Cichlidy Ty vyžraná kolečka v listech vypadají opravdu na ancíky. Co se týče toho rozpadu rostlin vypadá to na nedostatečný přísun živin. Nejsem odborník, ale možná chybí draslík. Něco si můžeš přečíst tady
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Když přidáváš velké množství Co2 a sám říkáš, že Ti jde Co2 test do žluta je blbost kvůli řase omezovat osvětlení, tím řasu pravděpodobněji vyvoláš. Hodně Co2, hodně živin, hodně světla = zdárný růst rostlin. Hodně co2, hodně živin, málo světla = nastupuje řasa...??? Je potřeba najít rovnováhu, zkoušet.
Zdravím Vás ve spolek,
rád bych Vás poprosil o radu, v akva mám relativně dost rostlin a aniž bych cokoliv o čem bych věděl změnil zdá se mi že přestaly růst tak vydatně jako dřív. U některých rostlin se mi začaly také rozpadat listy. Z něčeho podezírám ancitruse, zvlášť když je díra zakulacená přesto že jím dávám relativně pravidelně okurky, potravu jím střídám a obsahuje rostl. složky. Ale rozpad listu, až na síťovinu tu asi na svědomí nemají... Hodil jsem pár fotek do prezentace do složky rozpad list
rybicky.net/nadrze/15471 ... Měření vody mi dle testu ukazuje 5 DKH a NO32 0 - 12,5 fakt to podle barvy na tom lístku nepoznám je to skoro stejné,přidávám CO2 z láhve, CO2 test od JBL je stále krásně zelený, až lehce přechází do žluta. ... Hnojím základní PMDD bez KNO3 8 ml/den, a ubral jsem trochu světla na T5 2 x 39 W kvůli omezení růstu řasy, ale tomu to nepřisuzuji.. Hledal jsem příznaky nedostatku živin na netu ( třeba tady
akva.wu.cz/… , nebo tady
www.rostlinna-akvaria.cz/… ),ale ničemu to moc nemůžu připasovat... Přemýšlel jsem jestli by to nemohlo být těmi dusičnany, ale fakt nevím... můžete poradit, pokud máte někdo představu!!! díky
Starší reakce
Pro to, aby Ti někdo smysluplně poradil by to chtělo co nejvíce informací o předmětným akváriu, nejlépe formou prezentace, kterou doporučuji zřídit. Jinak informací o Tvém problému je zde dost a dost, chce to více hledat, třeba v tomto vlákně.
rybicky.net/forum/15208 0 26.06.2012 18:39 Ajwori Jinak podotýkám že přidávám CO2 a hnojím PMFE a PMDD, svítím 2x20w aquaglo a v dopoledních hodinách do cca 10:00 mi na na levý bok svítí denní slince jen z boku tzn přímo na tu rostlinu co se rozpadá
Přidat reakci
1 ...... [12] 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 24313x