Rozpadající se listy rostlin
a nebo došla nějaká živina ve vodě?
Ano, úplně přesně to samé, půl roku se to šíleně množilo, rozdával jsem, kde jsem mohl a poté najednou to přestalo a totálně mi to skoro už vymřelo
) Třeba to bude tou solí, když jsem léčil krupičku, ještě pár výměn vody a uvidíme.....
Plovoucí rostliny a pistie obzvlášť tohle s oblibou dělají i bez zjevné příčiny. Nějakou dobu se množí jak šílené a pak nějakou dobu vypadají jako na Tvých fotkách. Aspoň u mně to tak je, pořád dokola.
Máš pravdu, upravím ty prezentace...
Co se týče té soli a teploty, pravidelně měním vodu, je ještě něco, co mohu udělat...?
Všem říkáme založ si prezentaci s co nejvíce údaji a pokud ten hlavní není pravdivý tak jaký to má potom smysl. Jinak sůl a vysoká teplota stojí určitě za tvými problémy. Já jsem si takhle zničil rostliny které vyrůstají z růžice která se prostě rozpadla.
Je jich tam cca polovina. Seznam není aktuální.
Každopádně, co to má společného s mými rostlinami, kterým se cca půl roku dařilo tak, že jsem je musel vyhazovat a teď to začalo všechno chcípat?
Nenapadá mě nic, co by se změnilo, všechno stále stejné. Světlo stejné, hnojení stejné.
Jediné, co se dělo byla léčba krupičky. Sůl + vyšší teplota.
Jinak žádné nové zásahy neproběhly.
Nezlob se na mě ale předpokládám že mluvíš o té své největší nádrži, nebo spíše rybí polívce. Na 120 litrů 60 ryb to je tedy masakr.
Tak tady měření, co z toho plyne?
NO2 0
NO3 35
GH 8
KH 8
PH 6,8
CL2 0
CO2 25
Bylo by vhodné změřit aspoň základní parametry vody, tj. obsah NO3. PO4, Fe a K. . Nadbytek některého prvku může blokovat příjem nějakého dalšího, např. nadbytek draslíku ti může blokovat dusík apod.
Hmmm, co s tím tedy? Hnojím, tak nevím, čím to, že by byl nedostatek živin :(
Myslím, že správny tip. Pleseň ale nie je príčinou rozpadu listov, tou bude pravdepodobne nedostatok živín (dusíka). Pleseň iba využíva odumierajúce pletivo listov - keď sa dostanú rastliny do formy, pleseň sama zmizne.
0 26.04.2016 23:19 Shaim – Plíseň?
Zdravím,
tohle je co zač (viz fotka)? Nějaká plíseň, či co? co s tím?
Děkuji.
Starší reakce
Tak to je klidně ostříhej on znovu obrazí. Asi ne přímo ze starého stonku ale udělá si postranní výhonky.
Zůstane jich dost, určitě víc než polovina.
Úplně přijdeš o listy nebo něco zůstane?
Starší reakce
Dík,že jsi mi to připomněl...já to odtamtud zapomněl vymazat,vloni uhynul nejstarší kousek a od té doby je nemám.
V seznamu rostlin máš chybu Limnophila aquatica,Vallisneria nana kdyby se ti nezobrazovali názvy barevně klikni na můj profil-nádrže-tvoje akvárium-rostliny vyber knížku a správný název. To co se ti rozpadlo je zřejmě Lagenandra meeboldii
rybicky.net/atlasrostlin/lagenandra_meeboldii Poměrně náročná rostlina chce dost světla.
Tuším, že Eheim 2213 nebo podobný typ. Mám ho už dlouho.
Napíšeš mi prosím jméno toho filtru?
1. ano, pokud není chráněná (ale řada našich druhů asi v akváriu dlouhodobě moc nepůjde)
2. ne (alespoň můj eheim ne)
0 22.03.2016 16:14 Jan Matula Mám pár otázek. 1. Můžu si vzít rostlinu z jezera a zasadit ji do akva? 2. Jsou venkovn filtry hlučné?
Co tam mám tu druhou rostlinu,tak té se daří nádherně,už je mám přes rok
Mě zrovna nepřipadá moc akvarijní.
jasný chápu
to právě nevím,název se mi někde vytratil :(
Jen pro zajímavost víš co to je za rostlinu?
tak to musíme svést na něco jiného
ne vážně, když ostatní listy vypadají v pohodě a když to srovnám s okusem u sebe v akvu, tak mě nic jiného nenapadlo, no
jenže ancíky nemám
to vypadá jako požer od ancíka
Přátelé,potřeboval bych od vás radu copak této rostlině schází a nebo čím to může být zpusobeno
Starší reakce
Napiš info o páskách a jak hluboké akvarium je, 3ks po délce mi přijdou málo.
Co třeba nedostatek živin? Hnojil jsi před tou výměnou světel? Možná těmi LEDkami dodáváš víc lumenů než zářivkami a rostliny nemají "co žrát" ...
Kolika watové zářivky tam byly a kolika watovè jsou ty pásky?Co rybky,nekupoval jsi nějaké?
Problém je,nemáš prezentaci,takže pokud by Ti chtěl být někdo nápomocen,nemůže mít představu,
co by mohlo být původcem tvých potíží.
0 07.03.2016 00:28 "Rostlinář" – ÚHYN ROSTLIN - bez růstu ...
Dobrý den, mohl by jste mi někdo poradit, máte zkušenosti??? Mám "nové" akvárium 200L asi 3 roky. Vše bylo v poho dva roky ( jak s rybkami, tak s rostlinami ) ... Do té doby, než mi odešly trubice - zářivky v krytu a tak jsem je nahradil LED páskami ... ( mám vsugerované, že je problém od té doby ... ) LED pásky mám celkem tři kusy po celé délce akvária, jeden bílí a dva žluté. Světla bych řekl dostatek ... ALE!!! Rybkám se daří dále dobře, což už se však nedá říci o rostlinách! Veškeré rostliny mi buď to uhynuly komplet, či z nich nezbylo skoro nic. Pokusil jsem se je dokoupit, dvakrát, třikrát. Však bez úspěchu. Vždy se stejným efektem, dřív nebo později z rostlinek nezbylo skoro nic ... Používám "venkovní" filtraci a vše co do té doby, KDYŽ SE DAŘILO. Změna je vážně dle mého "jen" to osvětlení. Máte prosím někdo podobné zkušenosti? Mohl by jste mi někdo poradit, kde je dle vás problém? Případně, jestli je to osvětlením ... něco dobrého doporučit??? Díky moc ...
Starší reakce
Dej Ancistrusům krmivo s rostlinou složkou,nakrájené plátky zeleniny a ovoce: okurka,cuketa,rajče,paprika,kiwi,hroznové víno,kaki,banán,vše po odstranění jádřince,zatížit to můžeš nerezovou jehlou prošitím slupkou.Listy kopřivy a salátu na chvíli vložené do mrazáku přijímají ryby také bez problémů,zbytky odstraňuj následující den.
Nikdo tě neděsí, odpovídáme na dotaz.
Jj, jsou to brusiči, zkus je začít krmit na noc, těsně před a nebo po zhasnutí světla, ale velkou naději tomu nedávám, leč originalita každý nádrže je nevyzpytatelná.
To mě teda neděste, že to ty moji 4 chcípáci zplundrujou ještě víc.
Tak to ještě nic není,počkej za chvíli
Máš dvě možnosti, buď nemít echináče a nebo ancáky, teď už je to nikdo neodnaučí.
To by ses divil co umí,mají v hubě hoblovačku
,takhle nějak vypadali u mě kytky,dokud nešli ancistrusy pryč.
Tak to bych neřekl, že jsou ty kytky schopni takhle ničit.
Je to to mnoho krát diskutované a rozebrané téma ancistrusů. Jsou tam ty typické znaky jejich hoblování.
Šok ze změny podmínek? Ryby to asi nebyly ...
Starší reakce
tenhle voďankovec chutná i šnekům
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 24313x