Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Stěhování akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Stěhování akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2015 12:54 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: charli27
Na krevetky ideálně past. Já si dělal z petky. Na netu je spousta návodů. Jedna je i tady na rybičkách rybicky.net/clanky/1104-jednoducha-past-na-mensi-ryby-a-krevetky
Dovnitř trochu žrádla a řekl bych že víc jak 95% v klidu odlovíš. Ale bude to chtít s tímhle začít dřív ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2015 09:37 Muž charli27 [9]
Jo a zapomněl jsem dodat k komu stěhování akvária,že tam mám dané i krevetky,takže nemám představu jak je budu lovit

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 23:42 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: TRULY
Pokud budeš pravidelně měnit tu vodu, tak dlouho. A nekrm je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 20:06 Muž TRULY [164]
Ahojte. Vcera som kupil akva ale musel som robit upravy na stoliku a ryby dat docasne do vedier. Mam ich podelene vo vedrach zivorodky a ikernate a prisavnikov. Vcera som ich dal do vedra okolo 16.00 Vymenil som vodu vecer za cerstvu asi 80% a dnes naobed zase. Ako dlho su ryby schopne vydrzat v takychto podmienkach? Vrchy vedier su jemne odkryte a v izbach sa snazim udrzat tmu. Prosim piste surne vdaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 12:24 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: Johan
Johan napsal: 200 l jsem stěhoval tak, že jsem vylovil ryby, vypustil všechnu vody, přenestěhoval, napustil čerstvou trošku teplejší vodou a po srovnání teploty a odstranění přebytečných plynů (urychlí to čeření či vzduchování) jsem dal ryby nazpět. Ale stěhoval jsem ho v rámci jednoho patra. To, jestli ho zvládnete přestěhovat je na vašem zvážení.
Případně bych to vše vyházel a stěhoval zvlášť, ale v principu postupoval jak jsem popsal výše.

Já pro změnu napustil vodu z akva do 50litrových sudů,ryby do sáčků,písek a rostlinky jsem nechal jak byly,po přestěhování akvárka na nové místo se během pár minut vrátila voda pomocí čerpadýlka zpět do akva,po půl hodině filtrování i ryby a vše bylo jako před stěhováním.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 17:49 Muž charli27 [9] Re: Johan
ono to bude cesta tak na 15 min,ale tak uvidím až to bude blíže aktuálnější
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 16:25 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: charli27
200 l jsem stěhoval tak, že jsem vylovil ryby, vypustil všechnu vody, přenestěhoval, napustil čerstvou trošku teplejší vodou a po srovnání teploty a odstranění přebytečných plynů (urychlí to čeření či vzduchování) jsem dal ryby nazpět. Ale stěhoval jsem ho v rámci jednoho patra. To, jestli ho zvládnete přestěhovat je na vašem zvážení.
Případně bych to vše vyházel a stěhoval zvláš´t, ale v principu postupoval jak jsem popsal výše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 15:02 Muž charli27 [9] Re: Designer
s tou myšlenkou si také pohrávám,že by jsem ho celé znovu předělal,mám už jinou představu o uspořádání,něž byla vloni na jaře :-D Tak s tím jsem asi počítal,že to mi řeknete,že ho budu muset celý vyprázdnit.. :-D Ale tak většinu vody si stejně nechám,ať to má co nejmenší šok hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 14:59 Muž charli27 [9] Re: lhajek
cesta by byla relativně místě bydliště,když se budu loudat tak 15 min :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 14:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: charli27
Hlavne se toho nedes, ja se trosku desim, ale uklidnuje mne pocit, ze si to budu moct cele znovu usporadat a nebudu muset hledet na to, abych co nejmene rostlinam ublizoval presazovanim.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 14:11 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: charli27
Obávám se že takový objem budeš muset komplet vše vybrat a zase zpět nastrkat. Se vším všudy jen s odpuštěnou polovinou vody jsem si dovolil stěhovat jen 20L akva.

Pokud budeš mít tu možnost tak by nebylo od věci si nechat cca třetinu až polovinu vody z původního akva a tu použít. Filtr nechat co nejdéle běžet třeba někde v kbelíku s odpuštěnou vodou a po převozu zase co nejdříve ideálně v původní vodě zapnout. Tím se zajistí přežití maximálního počtu bakterií ve filtru a nebude se muset znova zabíhat (potřebují kyslík a proto to pozdní vypnutí a pak brzké zapnutí). Záleží ale jak dlouho bude cesta trvat .... pokud by to bylo nad cca 2 hodiny tak bych se už pak k akváriu choval jako ke skoro nově založenému s tím že už tam budu mít živočichy, takže ze začátku častá výměna vody (i každý den).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 14:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: charli27
Protoze mne to ceka po vikendu, tak Ti popisu, jak to udelam.

V praci si napustim provizorne mensi akvarko, dam do nej filtr, topitko a ryby, plus par rostlin. Rostliny z akvaria pobalim do igelitu, vodu vypustim, pisek do pytle. Sklo pak polozim na prkno, ktere ma v rozich diry a je tim protazeno lano. Unese to i jeden chlap jako tasku pres rameno, ale kamos mi slibil pomoct, aspon bude mensi sance to rozbit. Ze je neco zabehnute, na to hodim bobek (snad mimo filtr), dno nebudu propirat a budu doufat, ze se to na novem miste zase rychle chytne. Mozna jeste premyslim, ze bych si dokonce poridil jine dno, je to idealni sance.

Ma vyhoda je ovsem v tom, ze ryb mam opravdu jen par kousku a jeste drobnych.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2015 13:40 Muž charli27 [9]
Zdarec akvaristé,za pár měsíců mě čeká stěhování do nového bytu,chci se zeptat na postup jak by jste postupovali při stěhování 200 litrového akvária.Za rady předem děkuji a je teprve 6 měsíců čerstvě založené a vůbec nemám představu jak to mám udělat

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2015 09:02 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: RadekH1
Akvárko není nutné, stačí jakákoli plastová nádoba nebo kýbl. My jsme k tomuhle účelu použili plastový box na hračky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2015 08:42 Muž RadekH1 [129] Re: Ivoš
Díky moc. Bohužel jiné akva neseženu, tak budu muset použít plastovou vaničku pro prcka :-)
Snad to doma projde. Vůbec se na to netěším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 22:58 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: RadekH1
Tím, že se akvárko bude stěhovat relativně nedaleko, ti hodně ulehčuje.
Obecně: Abys to rybám co nejvíc ulehčil, doporučuju sehnat si (stačilo by jen dočasně) ještě jedno akvárium aspoň o polovičním objemu než je to stěhované abys mohl uchovat část původní vody a měl kam umístit ryby, kytky a filtr než bude akvárko na novém místě. V případě nouze nejvyšší se dá vyjít i s vanou.
Doporučuju tento postup: do toho rezervního akvária nanosit původní vodu, umístit filtr a nechat ho běžet. Pak bych tam dal kořen, kytky, ryby.
Původní akvárko stěhuj prázdné.
Po přestěhování do něj dej písek, do půlky napusť čerstvou vodou, vodu nech pár hodin ustát (pokud by se ti podařilo zachránit všechnu původní vodu, tak použij tu a samozřejmě můžeš hned pokračovat). Pak přendej kořen, zasaď kytky, umísti filtr a doplńuj původní vodou, umísti ryby.

S tím potěrem je to ve hvězdách. Možná rodiče skousnou všechno a budou v pohodě, já osobně bych před stěhováním potěr odlovil jako první do další nádržky a pak odchovával odděleně.

V případě, že to riskneš a necháš rodiče s potěrem v té přechodné nádrži a rodiče potěr nesežerou, tak by ho neměly sežrat ani po přelovení do přestěhpvané nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 21:34 Muž RadekH1 [129]
Ahoj,
tak pomalu přichází čas stěhování a začínají se mi honit hlavou různé otázky. chtěl bych předělat vzhled celého akvaria a to protože dnes je akva pravým bokem u zdi, ale v novém bude levou stranou u zdi a tak musím dát filtr na druhou stranu, s tím souvisí i dekorace (jako kořen) a trošku jinak zasázet kytky.
prosím jak na to? Mám je vyndat doma a přenést a pak zasázet? (Stěhujem se jen o 3 vchody vedle)
A nejvíc otázek mám co s rybama? Bohužel jak naschvál mi páreček hrbohlavců vyvedl mladý. Je jich tak cca 30. Mám je opatrně vylovit do většího kýblu i s rodiči? A první vylovit rodiče a pak mladý, nebo je to jedno. Jde mi o to, aby nebyly ryby ve stresu a potěr nepožraly v kýbly. A jak je vypustit potom zpět? A jak se o akva po stěhování starat? nevím jak dlouho to celé bude trvat, ale chvilka to rozhodně nebude. i když je to kousek.
Děkuji moc za všechny rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 13:06 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Kaira
Ano, moje piskořky později v noci svůj kosmický program taky ukončily a vrátily se na dno.

Dnes ráno byly zase mírně vykolejené tetry, protože se akvárium s novým layoutem poprvé rozsvítilo. Tak se rozdělily na dvě hejna a společně zkoumaly nové uspořádání. Tak uvidíme, kdy se zorientují a za jak dlouho si největší samečkové zase okupují nějaká "teritoria." Nejlíp to zatím nesou otíci, kteří si spokojeně dál okusují řasu. Snad si zvyknou na nové parametry vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2015 12:52 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: michalt
Když jsem loni v létě stěhovala obsah 180l akvárka do 250l, tak se tohle dělo taky, že piskořky začaly hromadně vylézat po skle k hladině. Za pár dní se to srovnalo, taky mi přišlo, že jsou jen trochu vykolejené z přeorání dna. Rybky byly po celou dobu v pohodě a přestály to bez úhony. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2015 20:03 R Muž romant [27987] Re: michalt
Tak vypadá to jako po přestěhování. ;-) Pokud se ryby neshlukují u hladiny a nelapou jakoby po vzduchu, tak bych ty piskořky jako indikátor považoval za lehce zmatený a jestli to co popisuješ nedělají nějak systematicky, měl bych za to, že je to reakce na tu předělávku. Někdy takto reagují když se odkaluje a mění více vody, ale po té jedné cestě se vrací zpět na svoje místa. Takže bych měnil zítra.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2015 19:59 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: romant, LuboZ, PaDa
Ahoj. Tak jsme to akvárium tedy přestěhovali.

Filtr byl pořád ponořený ve vodě, asi šest hodin běžel v barelu s akvarijní vodou, asi hodinu byl bez napájení jen ponořený ve vodě.

Ryby (všech 33) bylo po dobu asi pěti hodin v přepravním sáčku, který byl z jedné třetiny naplněn čistou vodou, ze dvou třetin vodou z nádrže. Pak zpátky v akváriu po přestěhování, nainstalování filtru a stabilizaci teploty.

Při transportu byla hladina zakryta polystyrénem, ale stejně to trochu házelo. Tu vodu, která byla v nádrži při stěhování, jsem později vypustil.

Teď to v nádrži vypadá poněkud rozporuplně a nevím, jestli to nějak řešit. Proto by mě potěšila rada od zkušenějších. Všiml jsem si, že v jednom místě začaly piskořky masově směřovat ke hladině. Když tam došplhají, zase spadnou zpátky na dno. To by signalizovalo sníženou kvalitu vody. Ale test NO2 neukázal vůbec žádnou koncentraci, která by dávala důvod na znepokojení. V akváriu je mírný zákal, asi zvířené dno. Je tam asi 1/2 staré vody, asi půlka nové (hodinku odstáté, napuštěné přes sprchu).

Ryby se chovají téměř normálně, ale občas zvědavě vyplavou k hladině, jakoby si chtěly něco zobnout. Nevypadá to na nedostatek kyslíku nebo na zvýšenou koncentraci látek obsahujících dusík. Ale normálně to taky nevypadá.

Tak nevím. Mám počkat s výměnou vody do zítřka (rána) nebo mám rychle měnit i za neodstátou a studenou za cenu poklesu teploty v nádrži? Vůbec nevím, jaké parametry zdejší voda má (Praha Kyje), jen to, co jsem vyčetl z map vodáren.

Díky a mějte se hezky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2015 13:07 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: michalt
Mrkni se na rybicky.net/nadrze/7413… do složky stěhování.
Tam je zdokumentované, jak jsme to stěhovali tenkrát my (akvárko skoro 200 l).
Proběhlo to úplně bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2015 10:11 LuboZ Re: michalt
michalt napsal: ... Myslíte, že když jej čtyři chytneme za rohy, můžeme jej bezpečně přemístit?
Myslím si, že 2 lidi budou stačit. To akvo není tak velké, takže 4 lidi by si překáželi.

Když brácha dělal novou podlahu v obýváku, tak jsme museli přemístit rohové akvárko cca 180 l. Stěhovali jsme ho s pískem i s rybami. Odčerpali jsme z něj skoro všechnu vodu, nechali jsme jen tolik, aby ryby mohli trochu plavat. Pak jsme ho ve dvou přenesli do vedlejší místnosti a zase dopustili vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2015 06:20 R Muž romant [27987] Re: michalt
Použiješ nějakou rovnou desku, větší než je akvo a na ní celý akvo přesuneš, necháš pod akváriem tu podložku a i s tou deskou si to přeneseš kam budeš potřebovat. Opatrně do něj strčit můžeš, prostě rukama se opřeš přes rohy a už s tím hejbeš. Když se to bude realizovat ve dvou, neměl by nastat problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2015 00:33 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: michalt
Ahoj, celá akce stěhování akvária 128 litrů mě asi čeká v úterý a chtěl bych se ještě zeptat na jednu věc: Jak to akvárium vlastně přemístit? Bude z něj odčerpaná většina objemu vody - zůstane na dně 20 kg písku a řekněme dalších 20 litrů vody. Se sklem to bude kolem 60 kg. Tloušťka skla je 8 mm. Musím to akvárium dostat na vozík, z vozíku do auta, z auta zase na vozík a z vozíku zase na skříňku. Myslíte, že když jej čtyři chytneme za rohy, můžeme jej bezpečně přemístit? Nepoškodí jej ta hmotnost písku a vody uvnitř, když nebude žádná opora pod plochou spodního skla? Vůbec nemám představu, jakou hmotnost takové sklo unese a jaké napětí tam může vznikat.

Teď je nádrž na skříňce, která má stejné rozměry jako nádrž. Nedá se tedy pohodlně zvednout z podstavce. Můžu jej trochu šoupnout tlačením z jedné strany? Mezi podstavcem a spodním sklem je elastická podložka. Omlouvám se, jestli jsou to samozřejmé věci, ale chci mít jistotu, že si nechystám rozbití akvária. Díky za odpověď a hezký den.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.12.2014 12:55 R Muž romant [27987] Re: michalt
Dno necháš kde je, tedy pokud to není nějaká bažina, což nepředpokládám. :-) Ta operace bude v řádu hodin a to bych nic neřešil a po přestěhování, dopuštění vody, znovuzprovoznění filtrace, dosazení rostlin, ryby vpustil hned a jenom si to pohlídal denníma výměnama vody. Rostliny není třeba úplně všechny ze dna vytrhávat, lze nechat zasazený, vodu neodpustíš úplně, necháš řekněme poslední třetinu a utěsníš hladinu na fest vloženým polystyrenem, čímž se hladina nebude hejbat a tak to prostě přetransportuješ a následně budeš mít lepší výchozí pozici v tom restartu, jak jsem psal výše. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 12:31 Muž michalt [737] - Miniakvária – Stěhování 128 litrů
Ahoj, na začátku ledna budu muset přestěhovat akvárium 128 litrů z prezentace asi 11 km v rámci Prahy do nového bytu. Není mi jasných několik detailů a moc bych ocenil radu zkušenějších:

Co se dnem? Je tam asi 20 kg flexi obkladů. Mám je vyndat a pak vrátit zpátky nebo je raději nechat v nádrži s trochou vody a transportovat tak? Bude bezpečné hýbat s akváriem, když v něm bude 20 kg dna? Myslel jsem, že bych to akvárium možná šoupal i s podstavcem do výtahu, pak do auta, pak z auta do bytu na nějaké podložce nebo nízkém vozíku. Z hlediska zákalů a nitrifikace se mi zdá být lepší, když se s tím dnem nepohne. Ale tady všude čtu, že dno vybrat a dokonce proprat. Myslíte, že se to zvládne, když tam to dno nechám?

Mám možnost nechat si měsíc zaběhnout vnější filtr (Eheim Ecco) a asi 45 litrovou nádrž (čistý objem). Myslíte, že by bylo vhodné, abych do takové nádrže umístil na několik dní 27 teter měděných a 7 otíků? Myslel jsem, že by nádrž mohla být bez dna, jen s několika volnými rostlinami a topítkem. Ryby bych tam dal, aby přečkaly období usazení jejich velkého akvária po stěhování. Neumím odhadnout, jak moc se stěhováním naruší nitrifikace a jak rychle bude obnovena. Tak jsem myslel, že bych ryby dal třeba na týden do téhle malé nádrže, aby přečkaly "to nejhorší." Myslíte, že ten pobyt ve 45 litrech bude méně zatěžující než vhození do čerstvě přestěhované nádrže?

Děkuji za odpovědi a přeji všem hezký den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 12:27 Muž vlk9 [296] - HalančíciRe: georg
polystyren asi neseženu, ale mám tu dvě menší starší matrace, takže bych využil ty. Každopádně dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 11:54 Muž georg [112] - AfrikaRe: vlk9
Podlož to polystyrenem, a jen to stáhni popruhama tak ať to na vozíku neskáče. Mezi popruh a sklo dej taky něco na proložení, třeba karton. Pokud se ti ty popruhy neuvolní cestou a poskakovat bude vozík i s akva,a ne každé zvlášť, tak to vydrží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 11:44 Muž vlk9 [296] - Halančíci
Tak a mám dotaz i já, a přiznávám hned na začátek, že jsem celý vlákno nečetl :-O
Jde mi o přepravu akva 160x60x50cm na káře za autem na vzdálenost cca 200km. Nějaký zkušenosti, jak to zakurtovat, vypodložit, zaklínovat, připevnit a já nevím co ještě? Děkuji mnohokrát :)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2014 12:02 Muž Yirka [9126] Re: dravec
Odpusť 70% vody, ve dvou to vezměte "do teplejch" a je to..... Nic jednoduššího nevymyslíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 11:54 Muž dravec [72] - RostlinyRe: Yirka
praveze som letmo pozrel a nenasiel som...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2014 11:47 Muž Yirka [9126] Re: dravec
Kdyby ses opravdu podíval zpět do tématu, je to tam popsáno ze všech stran a pro různé situace. Jen si vybrat. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2014 11:11 Muž dravec [72] - Rostliny – premiestnit 180 litr. AQ
Potrebujem premiestnit 180 litr. AQ do inej casti bytu. Da mi niekto know how ? Co nezanedbat, ci komplet preprat substrat, či vycistis aj samotne AQ nejakou chemiou...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 20:44 R Muž romant [27987] Re: samuel
Tam už by to 10mm sklo připadalo v úvahu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 20:42 Muž samuel [0] - RostlinyRe: romant
a keby malo na výšku 50 asi tiež račej 12
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 20:19 R Muž romant [27987] Re: samuel
Akvo obložíš třeba dekama, matracema a přikurtuješ ke stěně. Ne, to už musí bejt z 12mm skla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 20:16 Muž samuel [0] - RostlinyRe: romant
Desku, na ní třeba polystyrén, nebo filc, na to akvo, přikurtovat a jede se.
na ni na co na podlahu
akva priratovať tomu asi rozumiem
a co povieš 190 60 60 sklo LEN LEN 10mm
nikdy som to nerobil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 20:14 R Muž romant [27987] Re: samuel
Desku, na ní třeba polystyrén, nebo filc, na to akvo, přikurtovat a jede se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 20:10 Muž samuel [0] - Rostliny – Re: Heimdall
:-D :-D :-D
jasne ale ako na to dáke deky alebo poloziť na podlahu dodavky alebo so stolíkom postavene
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2014 18:53 R Muž Silent [5949] Re: samuel
Jak přepravit dvoumetrové akvárium autem? Velmi opatrně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2014 18:39 Muž samuel [0] - Rostliny – re re
no dobre a ako prepraviť 2metrove akva asi pol hodinu autom
a nechcem vedieš ako ho založiť to ma nezaujíma pretože staré bude doma a postup bude ako pri novom

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.05.2014 14:00 R Muž romant [27987] Re: buballa
Tím že to vypucuješ cu grunt, tak to znovuzaložíš, ale lepší bude to jenom přestěhovat s minimem otravujících zásahů do dna, bydlící bakterie v něm se budou po přestěhování hodit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.05.2014 13:53 radim Re: buballa
to pucováním bych až tak moc nepřeháněl...sklo jako takové vypucovat jo, ale zbytak bych jen opáchl od hrubého bordelu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2014 13:48 Žena buballa [0]
dakujem vám za rady,
mám v pláne celé aq vypucovať a následne presťahovať, takže asi budem ten štrk prepierať coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2014 22:08 radim Re: buballa
Určitě si vem co nejvíc vody z akva a pokud nebudeš dávat nové dno, tak to staré nenechávej např. v kyblu stát snad ani den, nebo vše živé v něm zahyne a solidně to pak zasmrádne...zahnije. Ani mi ten kýbl nejde doteď vypucovat...
Ryby stěhuj pokud možno, aby měly tmu (nádobu s nima dej např. do černého pytle)
Ten kořen opravdu jen s krunýřovci. Ostatní ryby, hlavně ty větší si při takové akci můžou o něj dost ublížit. Už tak to pro ně bude dost nepříjemný zážitek.
Ať se to povede;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2014 21:44 amrtin Re: buballa
Já bych jen podotknul,že ancáky stěhovat klidně i s kořenem(pokud je to možné),oni se k němu pčicucnou a nepustí se :-D Přeji stěhování bez problémů ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2014 13:07 Žena buballa [0]
Ahoj,
kvôli svojmu dieťatu neviem prečítať celé téma, tak poprosím o nejaké dobré rady ohladne sťahovania akvárka.
ide o:
145*60*50 cm hebedo, kt sa premiestni do iného bytu na druhý koniec mesta, cesta cca 7 min. autom. osadenstvo uvidíte v mojom profile, jednoducho ide o dospelé jedince, celkom veľké kúsky.
máme pripravené:
dodávku, 120 l barel, pevné vrecia, vedrá s krytom, poprípade termo bedňu ...
čo ešte odporúčate? veľmi by mi to pomohlo diky
sťahovanie sa predpokladá na tento víkend, bude u nás okolo 24°

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2014 22:10 Muž krtekpetr [0]
Tak sem to opatrně "odbagroval" na substrat a pak ve 2 lidech zvedl a zase polozil akva je napustene a drzi takze to dopadlo dobře potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2014 05:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: krtekpetr
Za mne odebrat půlku a zbytek rozprostřít po celém dně a mohlo by to projít...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 13

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 14623x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1396?od=251