Jak aplikovat CO2 z hasičáku?
Urcite, ty jsi snad nikdy nevidel ruzne velke bubliny?
0 25.01.2010 20:58 Usine – Re: PavelSiKra
Mám soupravu od Ráje bomba 1,5kg redukční ventil s jehlovým ventily elektromagnet,počítadlo bublin a difuzér s počítačem bublin.Mám problém v tom,že na počítači bublin s difuzérem a akváriu je menší počet bublin než na předchozím počítadle.Je to asi rozdíl 50% .Je možné ,že jsou bubliny jinak velké nebo to někde utíká zkoušel jsem to mýdlovou vodou a na nic jsem nepřišel.
Starší reakce
mám dotaz, z hasičáku máš tu páku stlačenou na doraz ? čím to máš zajistěné at je to pořád otevřeno ? Je jedno jestli ten ventil otevřu naplno nebo jen trochu ?
Starší reakce
Hmm, to mě čekají pěkné věci. Není to jen tím že máte nastavený výstupní tlak na redukčáku na 1 atm, což je v podstatě mimo pracovní rozsah ventilu?
No jasně, u mě je to kombinace žádný kontroler + dobrý reaktor.
To jsou prave dve odlisne veci, redukcni ventil redukuje tlak, jehlovy protok. Pokuz zacpu vyvod z jehloveho (nebo za nim zavru magneticky), bude az po uzavreni tlak stejny, jako vystupni tlak z redukcniho. Pokud cela soustava "pojede", bude za jehlovym tlak odpovidajici tlaku ktery je treba k "profouknuti" kaminku + sloupce vody (nebo cehokoli jineho co je za nim) + diference odpovidajici rychlosti "bublani".
Samozrejme to spolu souvisi, zvetsim tlak na vystupu redukce, zvetsim diferenci, bublam rychleji, pritahnu jehlovy, bublam pomaleji ...
Ted nevim, co jsem chtel rict ... proste bez zasahu zvensi znamena zvyseni vystupniho tlaku red. ventilu rychlejsi bublani. U me to ma pak ten efekt, ze ze driv vypina elmag, ze rychleji klesa Ph (nez si vsimnu, ze bomba dochazi a pritahnu). U nekoho to muze mit efekt ten, ze Ph bude trosku niz, a tam se uz udrzi (syceni, spotreba a vyprchavani bude v rovnovaze), u nekoho s dobrym systemem rozpousteni a malym cerenim hladiny to treba muze vest az k uspani, jako u Tebe.
Řešit by to měl asi jehlák, ale ten mi při větším tlaku taky pustí víc bublin.
Podle ventilu a velikosti akva, a vody, u meho (sera set) by to bez rizeni Ph controllerem nutne resit asi bylo, tlak stoupne ke konci z nastavene mene nez 1atm i na 3-4atm.
Pravda, kdysi mi takhle docházející flaška uspala ryby.
Když se nad tvojí připomínkou zamyslím, tak musím uznat, že zbla pravdy na tom bude
Jak napsal hf, jen jeste malinke doplneni, tlak v lahvi klesa s ubytkem plynneho co2, a tlak ZA redukcnim ventilem (redukovany) vetsinou stoupa (s ponechanym nastavenim), podle konstrukce ventilu (maloktery zvladne udrzet rozumne diferenci pri polovicnim vstupnim tlaku).
Co coo? Dokud je tam CO2 v kapalné formě, tak je tlak stejný ať s tou stoupací trubkou nebo bez trubky. A když už tam žádné kapalné CO2 není tak tlak klesá s ubývajícím množstvím plynného CO2 v celé nádobě i trubce stejně, jedno jestli je odebírán ze dna nebo z vrchu nádoby. (Předpokládám tedy, že výšku nádoby můžeme zanedbat). Nebo sem něco zaspal?
Trubka netrubka, je to jedno. S trubkou je tlak CO2 na redukčák stejný až do posledního dopšouknutí. Bez trubky chvilenku před vyprázdněním tlak pozvolněji klesá.
Tak, tak. Ověřeno, vyzkoušeno, zavedeno.
Kdyby se četlo každý vlákno pořádně, tak se jeden diví, že v každým hasičáku je trubka a není nutné ji za účelem hnojení vytahovat. Průtok bude tak zanedbatelný, že redukce ani ostatní věci nezamrznou
tu máš škrtiace ventily, môžeš nimi nastaviť počet bubliniek, sú spolahlivé, mne takto fungujú druhý rok
asi tak
Třeba i tím, ale stačí i obyčejné škrtítko na hadičku. Ale osobně bych klasický kvasničovač nešteloval vůbec. Jde o to, tam dát rozumné poměry složek dle potřeby - z naměřených hodnot vody ( v ustálené nádrži )
čím mám štelovat co2 z kvasnicovače jehlovým ventýlkem za zapalovače?
0 15.01.2010 09:58 Tommys – Re: lachon
Jehlovej ventil mám až na hadičce za redukčákama, na budikách je hlavní ventil a pak ještě jeden na jemnější ladění, nerozumím tomu takže to vyprávím stylem termínus technikus, ale funguje mi to ke vší spokojenosti
jo ale na svařecích hodinách neni jehlový ventil.
0 15.01.2010 09:52 Tommys Používám 6kg lahev hasičáku CO2 pouze jsem si sehnal ventily ze svaření CO2, spustil na pořád spouštěč(taková ta páka na hašení, nevím jak se to jmenuje) nasadil na bombu ventily s budíkama a bublám, bomba zůstala bez úprav, s hasící náplní, s trubkou uvnitř, jedu na to už pár měsíců a funguje to normálně až to dobublá nechám znovu naplnit a pak znovu a znovu a znovu, mě to vyšlo na 0,- Kč, bomba i redukčáky z fabriky, moje sada vypadá tak jako na obrázku výše akorát s budíkama
proč ne,čím dřív začne,tím se mu bude dařit lepe.
Hasičáky používám, tak popíši svoji variantu. Hasičák CO2 vyřazený 6Kg nijak neupravený.. Na něj našroubovaný Redukční ventil CO2 (bez manometru):http://www.horaky-pb.cz/zbozi/katalog_php.php#svarecky
a na něj našroubován elektromagnetický ventil:
www.marinfo.cz/…
spojeno spojkou a zároveň slouží i jako výstup na hadičku:
www.airbrush-model.cz/…
Víc nepotřebuješ a už to bublá.
Petr
1 15.01.2010 07:40 JuraS Za prvé mě zajímá co tak světoborného je tady napsáno, že jsou palce nahoru...a pro tazatele..nefunguje na fóru vyhledávání ? že by lenost ? o co2 a jeho výrobě ze všeho možného jsou tady tuny..s kontakty, fotkami, zkušenostmi..zaplevelovat fórum zbytečností..adminové LOCK
0 15.01.2010 01:25 Pepas hasičák i s co2 náplní stojí asi 600kč,hmotnost náplně 6kg,ventil500kč a jehlák s elektro magnetem doporučuji koupit origoš u slovenského akva šopu,vyjde nejlevněji.
Starší reakce
To je fakt. Takže oprava: dotyčný použil tlakovou láhev z hasicího přístroje.
CO2 z hasičáku znamená, že dotyčný použil prázdnou tlakovou láhev z hasicího přístroje s céóčkem. Osadil patřičným ventilem a nechal naplnit CO2. Je to levnější alternativa drahých originálních tlakových láhví na akva hnojení CO2.
2 30.12.2009 17:02 Maro – Jak vyrobit co2 z hasičáku?
Nevite někdo jak se výrábí co2 z hasičáku, protože ja sem si tak čest na jedne strance a jeden pán tam psal že má právě co2 z hasičáku tak by mě zajímalo jak se to dělá a z jakého? Tak jestli by někdo mohl poradit jak to vyrobit.
Starší reakce
Viem, napisal som to ako pre debilov
(prepac)
Ak to nepojde tak si ho zle poskladala
0 30.06.2009 08:19 callito – Re: prisavnik
díky
Ako nevies nadstavit prietok? Proste ako normalny ihlovy ventil. Zasrobovanim sa snizi a odsrobovanim zvysi prietok
jajaapaja - Stříkačkový ventil jsem také zkoušel, ale má jednu podstatnou vadu. V případě že se tlak vydá touto cestou (posunem pístu), musí se ručně vrátit.
Michal1987 - Ventilek u mě funguje bez problémů. Před naplněním láhve jsem zkusil celý systém tím, že jsem na PET flašku šlápl a pořebný přetlak šel přes tento ventilek.
Kukni do mojej prezentacie
Nemozem ho vynachvalit
0 30.06.2009 07:30 JuraS Nevím jakou pojistku je třeba..Používám 2 lt petku od coca-coly...(mají tužší materiál)..dávám dovnitř vody tak do 3/4 (po to horní zůžení)...do toho tak 1/5 klasických kvasnic, 1 kávovou lžičku sušených, hrnek na kafe cukru a půl lžičky výživé soli pro kvasinky..(výživnou sůl jsem viděl v drogerii tak jsem ji koupil a nevyhodím ji přece, sušené kvasnice měli v nějaké akci tak jsem jich vzal balík, normální kvasnice mi připadají účinnější)..do víčka petky jsem udělal dírku vrtákem o 1 mm užším než je hadička..tu jsem naslinil a prostě nasilu protáhl..hadička vede do 3/4 lt petky s vodou..z ní vede hadička přes zpětný ventil do akva k difuzeru boya c-170...než ho profoukne tak to potřebuje sakra tlak...celou tuhle aparaturu klidně stavím na okno ať se hezky zahřeje...a ještě mi nic nikam neuteklo a nebouchlo..to se dřív vyškubnou ty hadičky z petek než by měla bouchnout petka
Někde tady měl kdosi udělanej pojistnej ventil tak že do výčka udělal ještě jednu dirku a tam vrazil injekčnistříkačku.V půlce stříkačky měl další dirku vypustnou.Takže když se udělal větší tlak tak vytlačil píst stříkačky k té dirce a tam přetlak vyfouk.
Dobrý večer, chcel by som sa opýtať, či máte s tým autoventilom z duše na bicykel nejaké dobré/zlé skúsenosti, teda či pomôže PRÍPADNÉMU výbuchu fľaše s kvasinkami atď... teda či je to dobrá prevencia. Ďakujem.
0 29.06.2009 21:54 callito – jehlový ventil ze zapalovače
Vyrobila sem si jehlový ventil z plynovýho zapalovače podle návodu na akvárku.Ale nevim jak(a kde) nastavit ten průtok..
Přidat reakci
1 ...... ...... [13]
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 17673x