Jak aplikovat CO2 z hasičáku?
v pardubicích přímo nevím,ale jinak je u opatovické elektárny u nadjezdu na čeperku
Starší reakce
Nevite nekdo z Pardubic, kde se je nejaka nejblizsi plnirna ? diky
Starší reakce
Jasne, potom len redukcia
A úniku CO2 by som sa nebál - stačí omotať závit teflónovou páskou, tú u nás dostať v železiarstve.
Ne všechny redukční ventily jdou rozebrat.
Potom přichází v úvahu redukce.
Ja som kúpil redukčný ventil s matkou na argón (iný nemali), k tomu matku na CO2 a relatívne jednoducho som matku vymenil...
jasný ,jasný,díky moc,už tomu rozumím
Whitworthův závit = W21,8 = závit na argon.
www.lebl-profi.cz/…
Mají ho dnes všechny nové hasicí přístroje.
3/4 coulový závit na CO2 mají všechny lahve na sváření + starší hasičáky.
Takže podle toho co seženeš za lahev podle toho si kup hodiny. Ten první je ten menší.
Tak v tom případě se teda už vyplatí ta cos mi nabízel ty..nová za 1400
podle me to chapes uplne spatne, zavit W21,8 je to vlevo na fotce, to v pravo tipuju jen na "streva" kohoutu
ten jsem taky už viděl..ale 1400 se mi zdá prostě moc..
Jsou dva druhy závitů, jeden je na CO2 druhý na argon. Takže podle láhve kup redukční ventil. Existují i redukce, ale to je další možnost úniku Co2 a i peněz (asi 200 kč)
to ta za 1400 taky, jen kdyz clovek potrebuje link, tak ho nemuze najit, ani kdyby se ...
edit.
tak a je to
www.pozarnitechnika.eu/… ok dík..stejně se asi kouknu po hasičáku..ten má rovné dno a bude stát
W21,8 ...koupíš na to redukčák s odpovídajícím závitem
jinak teď se mi nedaří najít ten shop s novýma lahvema za 1400, když na to narazím tak to sem hodím, popř. mě třeba někdo předběhne
Na tu jsem už asi koukal..to má klasický 3/4 coul,že?
edit:aha,tak to má nějaký závit W21,8
za 1400 byla normalní 2kg bomba, zkusim najit odkaz, nekde tu na foru byl...
edit.
tady jsem zatim nasel repas. lahev za 1000,-
svarecskepotreby.cz/… já jsem právě klasickej hasičák za tu cenu nenašel a za 1400 jsou ty bomby jen 500g
než kupovat novej hasičák za 1200,- tak se vyplatí nova CO2 bomba za 1400, která je dělaná už přímo pro akvaristiku, tzn. není vevnitř trubka a má otočnej kohout...pokud hasičák, tak použitej, kterej se dá sehnat kolem 6kil
0 10.11.2012 18:44 Burik [727] - Aquascaping Zdravím, moc se v tom nevyznám, chci použít i tento
hastex.cz/… hasicak
Je potřeba měnit ten ventil? Nebo jen napojit redukční ventil tam kde je ted ten plastový usmerňovač? Nebo to musím nechat předělat na jiný ventil? Netušíte jaky to má zavit?
Starší reakce
přesunul jsme ti to do fóra, kde najdeš ve starších příspěvcích odpovědi, pak se ptej na nejasnosti
Zdravím, potreboval by som poradiť aké súčiastky budem potrebovať medzi tlakovú nádobu s CO2 a hadičku s kamienkom. V týchto veciach sa totiž vôbec nevyznám.
Čo sa týka nádoby, bolo mi povedané že má 3/4 cólový závit.
Starší reakce
Starší reakce
myslýš v tom lepidle nebo na těsnící pásce na uzavíracím ventilu? Jinak zalepeno, šlo to hezky, protože už byl povolený. Jsem ten zývit trošku očistil,dal bacha abych nevytratil a neobrátil tu vnitřní pružinu s tím kovovým válečkem a těsněním na špičce.
Dal jsem to už i na hasičák, ten dal do skříně a natahal hadičku, Tčko a jehlové ventily. Zbytek zítra a na jehláky musim udělat drůžáček, protože na té trvrý hadičce je to strašně neprakrický. A tak ve středu snad budou i atomizery, tak to spustím.
Tam je hliníkové těsnění. Tu barvu (většinou modrou) používají ne na těsnění ale kvůli ochraně před povolením.
teflon na 50-60bar jo? Já to mám jako matku a lepidlo dohromady za 100,přechodka stojí 200 a kámoš mi ji nesehnal.
Jéééé, také peniaze, šak stačí teflonová páska za pár korún
tak nevim jak revizak, ale pokud stale plati fazovy diagram
cs.wikipedia.org/…
tak ve flasce s kapalnym CO2 nemuze byt vic nez 73.825 baru - coz je pro tento plyn tzv. kriticky tlak - pak uz je smazana hranice mezi kapalinou a plynem a tlak dale nestoupa
ale nejsem revizak
to proc obcas v aute nekomu ufoukne hasicka je to, ze je preplneny - tzn. ze kapalina se pak teplem roztahne a vyplni celej objem flasky a nastane stejny efekt jako kdyz led roztrhne flasku
No ten revizak tam pisal ze rozdiel je velky....
"Při 0 st. C je v lahvi okolo 5 barů, ale při 30 st. C okolo 190 barů"
To mozno zaujme niekoho kto ma hasicak v aute....
Pre "nas" bude zaujimavejsie len to rozpetie ako pise Moucha.
a pri 20°C, 25°C a 30°C je to kolik?
kortezhugo napsal: preco zle?
2kg - 1m3 - 1000L
2g - 1L
pekne se bavite - pokud byste to chteli presne tak je to pri 15stC 1069 l plynu z 1kg kapalneho CO2
V pohode...
Ja som to len tak prerataval -pre lepsiu predstavu kolko je toho cca "objemovo"
Rozpustat sa da aj dokonale -len este treba do tohoto "vzorca" pridat spotrebu rastlin a tiez CO2 unika hladinou tak ci tak...
Tak ze v podstate sa da zratat len kolko sa do vody prida...-kolko bude "realna" koncentracia vo vode? -tazko povedat
tak to sorry jsem se prekoukl....
jen ten litr by se musel rozpustit dokonale, tj. dobrej reaktor, zvon ci neco obdobneho u ktereho neutikaji bublinky na hladinu....
preco zle?
2kg - 1m3 - 1000L
2g - 1L
1L = 1 dm3 takova malicka chybka se vloudila, takze to mas blbe
1kg CO2 = cca 0,5m3 = 500L
navic dost zalezi na teplote....
Zaujimave cisla
Tak potom 2g CO2 je liter plynu...
Ak sa ten liter rozpusti v 100L vody vznikne koncentracia CO2 20mg/l
To je 20 000 bublin...tj.4.3 bubl/s na 24h
PS:asi sa moc nudim co?
Tak promena velicina je v kazdym pripade objem bublinky. Pro objem bublinky ktery jsi zvolil to mas spocitany spravne
Nicmene jeste spocitam svuj objem bublinky jakmile se mi bude chtit
budu bublat a vytlacovat vodu do injekcni strikacky. Tak jsem zvedav
To neznamená že to nemám špatně.
Zajimave
Jeste ze existuje neco jako matematika
Diiky
bublina u kapačka má zhruba 0,05 ml, takže se do 1m3 vejde zhruba 20 mil bublin. Čili při dávkování jedné bubliny za sekundu po celý den to vydrží 231 dní. Stejně tak při vašem zadání.
No, vecer spocitam objem jedne bublinky, to jsem teda opravdu zvedavej.. Kazdopadne 2kg CO2 jestli je 1m3, to se mi nezda moc pozitivni... Mel jsem az to, ze je tam o hromadu vic....
--
vysledek tu zverejnim
no kolega v praci spocital ze 2kg CO2 ma objem cca 1m3
a zde to taky resily a potvrdily to
www.mo-na-ko.net/…
tedka jen staci zjistit prumer bubliny, vypocist jeji objem a pak uz je to jen o nasobeni a deleni
ono bude zalezet jak velke ty bubliny jsou
ja mam 2kg a bublam nonstop pri cca 1 bublinka za 2s v Ratajovo difuseru pocitam tak 2-3 mesice
Kluci, mam a sytim z CO2 hasicaku 2kg, ale nemam predstavu, jak tento hasicak dlouho vydrzi bublat, nez dojde? Muzete mi dat predstavu, trebas 2bubliny/sec po dobu 12ti hodin treba pul roku?
Jen orientacne prosim
Starší reakce
jinak i bezna zahradni hadice vydrzi vic jak 1Mpa (pokud se nepletu je to 10 baru)
tak mezi jehláky a redukčákem budu mít tlakovbé hadičky do 10bar určitě. Mám pak ještě doma zbytky, ty by měly stačit na zubytek.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 13
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 17673x