Ploštěnka
Sear tremazol? OK podívám se na to
Protože jsou i jiné řešení co jsem se tu dočetl. Bohužel Panacur asi moc nepomáhá! Šneci si v klidu žijou a ploštěnka taky...
Spíš se zeptám jak se dneska zbavit ploštěnky z mechu? Akvárko pak odstavím a nechám vyschnout tím bych měl zlikvidovat i tu ploštěnku.
Písal som ti.NoPlanaria alebo Sera Tremazol.
možno si to tu už riešil ale prečo si nekupil rovno tu noplanariu? u vvas sa to da v pohode objednať za nejakých 240kč a predava to viac stranok.
V neděli jsem tam dal nerozpuštěný panacur a včéra jsem tam nalil rozpuštěnej...
no nehovorím že objavovať, len momentalne mam entizol po ruke, resp. viem ho zajtra vydvihnuť a noplanaria neviem nikde na svk objednať
Nač objevovat, když No planaria funguje spolehlivě...
Tojsouvěci napsal: Při správném dávkování je účinek Panacuru 100%ní,u veterináře se dají koupit za dvacku jednotlivé tablety na rozdíl od celého balení Flubenolu.
On také Flubenol ploštěnky většinou ignorují...
kolko je to času od aplikacie?
Panacur mě stál 16kč jedna tabletka. Dávkování jsem překročil několikanásobně na tu 54l nádržku. Jedna tableta by měla učinkovat na 400l pokuď si to dobře pamatuji. Možná ne ale to je fuk.... Už tam jsou dvě tabletky. Akva se založí znovu. Šlo mi jen o ten mech... Abych ho zachránil.
Při správném dávkování je účinek Panacuru 100%ní,u veterináře se dají koupit za dvacku jednotlivé tablety na rozdíl od celého balení Flubenolu.
NO prečítal som si to, aj chápem že to nieje na 100%. Takže ako som písal mal by počkať a nasledne bud zvýšiť dávku alebo už ako radíš či v článku alebo tu
Vypadá to ,že jsi si nepřečetl mojí první reakci dotaz,tak znovu přikládám odkaz,je tam vše popsáno,další zkušenosti tam najdeš v komentech diskusí.
www.krevetkus.cz/… myslim že do detailu ti tu neporadi nikto. Nechaj to učinkovať a uvidiš. Ale určite by som si v hlave robil založný plan na kompletny reštart celeho akva
Tak jsem včera rozpustil v horké vodě jednu tabletu... Kdy nastane účinek? Chtěl bych ten mech ještě použít jinak bych to nedělal. A jak to vlastně bude z mechem? Mám sním ještě něco dělat než půjde do dalšího akva? Jasný musím ho propláchnout.. Bude to stačit?
Dánský přírodovědec Otto Friedrich Müller popsal v roce 1744 ploštěnku tmavou jazykem přírodních věd (latina) názvem Planaria torva.
www.natur.cuni.cz/…
ziva.avcr.cz/…
Neboj Romante... V akvu nic není krom ploštěnky a šneků... Rybičky a krevetky jsem přestěhoval bez kytek a ostatních věcí.
Jenom k těm šnekům. Může se stát, že ta úmrtnost bude momentálně nadlimitní, tedy vůči tou, co je schopno akvárium vstřebat a voda pro ostatní živočichy, tedy ty který se snažíme použitím planarie ochránit před ploštěnkama, razantně změní parametry směrem do negativních hodnot. Tedy nečetl jsem celou kauzu, ale raději varuji před možnou kalamitou.
to asi ano, zdejším akvaristům bude stačit, že planaria je anglicky ploštěnka
To ano...ale to už je nadlimintní pro místní akvaristy...
tak že má každý druh jiné druhové jméno, je snad jasné, ale ploštěnky(Turbellaria), jako třída kmene ploštěnců, májí spoustu různých rodů, nejen rod Planaria
dudak napsal: jen pro upřesnění
Planaria je latinské rodové jméno pro živočichy, kterým česky říkáme ploštěnky, ale rodů ploštěnek je mnohem víc a mají jiná rodová jména. Nevím jak je to ve slovenštině.
... a mají jiná druhová jména...spíš...
jen pro upřesnění
Planaria je latinské rodové jméno pro živočichy, kterým česky říkáme ploštěnky, ale rodů ploštěnek je mnohem víc a mají jiná rodová jména. Nevím jak je to ve slovenštině.
Neboj se... Mám jich všude jak much. Jako nejsou tam piskořky, helenky a neritiny. Je tam nějaká ta klasika co by šla stejně do jezírka na krmení...
Šneků bude škoda, pokud to pozabíjíš.
Ta teplá voda mě taky napadla
nic dnes budu pokus opakovat. Stejně v tom akvu není nic co by mělo žít.
Tak mám doma Flunebol. Někde jsem četl kolik se toho má dát do akvária 54l ale zapomněl jsem to takže jsem tam dal celou tabletu. Rozdrtil na prach a rozmíchal ve skleničce. Pak jsem to vylil do akvaria. To byla neděle večer. Včéra (úterý) jsem čuměl do akvária a ploštenky si v klidu lezou pod hladinou. Myslel jsem si že to vyřídím ale si ne. Tak by mě zajmalo co jsem mohl udělat špatně? Šneci si taky v klidu lezou po akvariu. A flunebol se moc nerozspustil. Všude po akva jsou kousíčky.
Starší reakce
Tak jsem přendal ryby a nějaké krevetky. Zítra budu pokračovat a pak to akva vypustím a vydrhnu. Zkočím na veterinu a koupím nějaké ty jedy abych zachránil rostliny...
Neřekl bych, že to je pohrdání (když nepočítám Vaaclava...
), ale spíš to je nevědomost, že něco takového existuje...
verim ze se nekomu od vas vali ve skrini nevyuzity ozonizator...... a nabidne ti pomocnou ruku........
nezapomen kdyz ho pouzijes vytahnout veskery život
...... akvarium jako takove jak je bych davkoval prvne 10mg na 100 l/h .... pokud by cistka nezabrala zdvojnásobil bych dávku)... ale bacha i na rostliny.......
pro "neutralizaci" zbytkoveho ozonu nech par hodin provzdusnovat a mas to....
Však u té pasti píšou, že redukuje množství. Vajíčka na špek nikomu neskočí... ☺
O tom ozónu jsem nevěděl. Taky nejsem dědek Vševědek.
Tak to je pěkná cenovka. Jinak máš pravdu. Škoda že jsem z Prahy
Škoda ze ses az praglu. Už bych ti půjčil na víkend ozonizator a v pondeli bys mel ciste akva.
Zajímavé je ze se tu rádi chemie a dalsi ale ozonem všichni opovrhuji...... proč jít kratší a snazší cestou když existují delší a složitější že.....
BuldozerGT86 napsal: Ono když tam rozsvítím tak najdu max 2-4 ale když nadzvednu květináček tak jich tam mám minimálně 10ks.
Jakákoliv biologická redukce je jenom o redukci. Pokud se jich chceš zbavit, budeš muset použít chemii.
Ono když tam rozsvítím tak najdu max 2-4 ale když nadzvednu květináček tak jich tam mám minimálně 10ks.
Tak to je jiná. Ty moje super líný elegansky na to prděj.
A tetry jsem tam nedával kvůli ploštěnkám, ale proto, že byly tak trochu v plánu od začátku. Vyžranej parazit je bonus navíc
To ti samozřejmě věřím, protože tak je to tu se vším...
Přijde mi, že snad jediná věc, na který se tu možná shodnou všichni, je, že bez vody se to neobejde...
Taky je dost možný, že až si tam v noci posvítím (do akvárka...), tak se budu divit. A googlit
Dík za tip. Taky jsem byl na této stránce. Zajímavé počtení. Mám kliniku tady v sokolníkách. Já to akvárko chci stejně předělat. Rybičky a krevetky příjdou do jiné nádrže. Pak začnu řešit ty kytky. Asi si to koupím abych vyčistil rostlinky a mechy.
No já tam mám mimina elegans tak nevím co by s nima udělaly tetry..... To pro mě není řešení... Taky jsem našel spoustu stránek co tam nasadit za ryby. To je pro mě vyloučená věc.
ploštěnky můžeš zničit Panacurem, dá se koupit i po tabletách na veterině, např. veterinární klinika Erika na Palmovce (tam jsem kupoval po tabletách), tuším že za tabletu chtěli asi 12 korun před 2 lety a máš to kousek, jedna ti bude stačit. Postup a dávkování třeba tady
www.krevetkus.cz/…
šneků ani krevetek se to nedotklo, stačí dodržet dávkování.
To jsem taky našel na netu. Jinak dík
Hele věř či ne ale já prolezl cca 10 stránek přes strejdu googla a každý píše něco jiného. A já se rád ujistím a poptám se.
Lepší hladová tetra v hrsti, nežli No-planaria na střeše...
Půl hodiny jsem vejral do akvárka a ploštice nikde. Ani v písku. Tetry mám od pondělka, v neděli tam ploštěnky ještě byly... Takže slanina nebude na hubení, ale na chleba...
Ještě to prohlídnu v noci...
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 16
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22126x