Ploštěnka
Taky nevěřím, že ploštěnky jsou závislé na okružácích, ale co asi Helenka papá, když dojdou oblíbení okružáci?
Starší reakce
Že by ploštěnky byly závislé na okružácích? To se mi nějak nezdá
Používala jsem past na ploštěnky i No planaria - to mi rozhodilo celé akvárium.... A ploštěnky se brzo objevily znova. Ted´ mám rok pokoj. Co pomohlo? Šneci Helenky. Zlikvidovaly všechny okružáky, a ploštěnky zmizely. Ze šneků mám ted´ v akváriu Helenky, piskořky a neritine.
No právě
. Nechápu
Po sedmi dnech nové oči
. Úplný vetřelec
Cože?? Ty jsou snad nesmrtelný
OT
Tak u mě to nakonec po skle nelezou ploštěnky, ale asi hlístice (díky Tamarčině postřehu)
. Takže proto se pávčata s nimi ládujou.
Omlouvám se za mylné info
Ty ploštěnky u Tebe jsou fakt vošklivý
0 22.05.2019 21:26 R Guppy [2296] - Rostliny, paví očka, malé cichlidy Přidávám druhé video, zachycuje přesně to, co popisuje v jiné diskuzi uživatel Joko.
www.akva.sk/…
Na videu sice samotná ploštěnka není vidět, ale nikdy jsem neviděl piskořku kývat se takhle sem a tam:
youtu.be/…
Zároveň je na videu vidět, jak jsou ty mrchy rychlé.
Jj, viděla. Hned jak jsem tam pávčata dala, tak je sbíraly ze skel a ládovaly se s nima jako diví
. Kdybych měla po ruce mobil, tak to natočím, ale byl to takovej fofr, že jsem to nestihla
Já je před necelým rokem vyhubila komplet s no planaria, ale pak se tam zase po její aplikaci dlouhodobě nedařilo šnekům, tak už ji znovu dávat nechci.
A opravdu jsi je viděla ty ploštěnky jíst?
Moje zkušenost (s mexickými živorodkami) je taková, že zmizí jen opticky. V momentě kdy ryby vyndám, a je jedno jestli po půl roce nebo roce, ploštěnky do pár hodin vylezou ze všech koutů a začnou šmejdit po akváriu. Jen asi jednou jsem pozorovala, že ryba ploštěnku snědla. Nevyhubila jsem je ani fenbendazolem, když jsem likvidovala nezmary.
1 22.05.2019 17:55 Anďaska – Info
Zkusila jsem dát do nádrže s ploštěnkami paví očka a během chvilky zbaštily všechny ploštěnky, které lezly po sklech
Rájovci
Pokud je tohle stvoření ploštěnka, tak ho endlerky sežraly s chutí, ale bylo to ještě malé. (záběr z mikroskopu)
edit: ale jak tu někdo psal, není to 100% likvidace, ta stvoření žijí i ve dně, takže se jen redukuje stav
To fakt ne. Ploštěnku od chobotantky rozliším spolehlivě.
Já jsem to zkoušel s živorodkami duhovými a také je nesežrali.
Mně se zdá nereálné, že by endlerky sezobaly všechny ploštěnky, protože dost ploštěnek se ukrývá v substrátu.
No mě jako nejpravděpodobnější přijdou některé druhy sekavek. Možná i Rájovci, ale vyzkoušeno to nemám.
A které ryby budou žrát ploštěnky, když v akvu nebudou krevetky?
Ono asi jsou ryby které ploštěnky sežerou. Ale pokud se budou živit ploštěnkami tak určitě s radostí zobnou i krevetku a pravděpodobně nejdříve vyhladí krevetky a pak až začnou řešit ploštěnky.
No právě, tak jsem se radši zeptala. Kdyby to tak bylo, tak by se neprodávali různé pasti nebo chemie a nasazovaly ryby.
Ten příspěvek sem dříve taky četl a dost mě zmátl. Chvíli jsem i uvažoval o tom že endlerky zkusím. Když jsem si to přečetl znovu pochopil jsem že se dotyční baví o buchankách. Je to dost zavádějící v tomhle vlákně a docela by mě zajímalo kolik lidí už se od té doby snažilo likvidovat ploštěnky pomocí endlerek.
Tak to na ně asi zkusím ještě nastražit kousek špeku, jestli se na to chytí. Taky to tu bylo psáno jako možnost. Jak dlouho tam ty ploštěnky máš?
Sice nemám endlerky ale pávčata a mám jich hodně a těch ploštěnek neubývá.
0 19.05.2019 22:42 Anďaska – Ploštěnky a endlerky
Ahoj, co tady čtu, tak endlerky jsou schopné zbaštit ploštěnky? Právě se mi totiž ploštěnky objevily v zajížděném miníčku
. Nechci dávat no planarii, tak, že bych tam pustila pár endlerek?
Máte ještě někdo zkušenosti s tím, že je jsou ty rybky schopné zlikvidovat?
Děkuji
Starší reakce
No to by mě asi trefilo, kdybych tam po tom všem viděla ploštěnky znovu
. U mě tedy přežili všechny ryby i krevetky bez újmy. Šneci, ale měli problém přežít i několik měsíců po aplikaci.
Jasně, a to přitom ryba (betta) i krevetky se šnekama byly v době léčby mimo, v náhradním akvu. Dodržela jsem dávkování i technologické přestávky a stejně, všechno to do dvou týdnů po navrácení zpátky chcíplo. Tak jsem všechno vyndala, dno (pisek) zapekla v troubě, náplň z filtru vyhodila a vyměnila za novou, rostliny šly všechny na kompost a byly nahrazeny novými. Po znovuzaložení se mi během měsíce v akvu objevily...ploštěnky
. Podotýkám, že v ostatních 13 mých akváriích nemám ani jednu
. Takže za mě - Noplanarii už nikdy
Mě se rozhodně už nehodí a nikdy hodit nebude. Odebral jsem jednu kůru
Tobě to zamávalo i s rybami jo?
Anďaska napsala: Hlavně ti No planaria vyhubí i šneky, pokud je tam máš. A může se stát ...
že ti vyhubí úplně všechno, včetně ryb, a akvo už nikdy nebude to, co bylo
. Ani po kompletní výměně písku, filtru a rostlin. Mluvím z vlastní zkušenosti
Hlavně ti No planaria vyhubí i šneky, pokud je tam máš. A může se stát, že se jim tam po jejím přidání nebude dařit ještě hodně dlouhou dobu.
0 10.05.2019 10:23 stanedav Zdravím, v akvariu mám ploštěnky, a sháním no planaria - na eshopech nikde není k dostání? Neměl by někdo na prodej, komu se už nehodí?
Starší reakce
Mohli by ji vzít zpátky v akvaristice, kde jsi ji kupovala.
A čo s ňou potom? Nepoznám v okolí nikoho a ja mam len malé betarka, nezmestia sa jej kamošky nikde.
Na tu dobu, než zlikviduje nechtěné nájemníky, určitě.
Už je tam, už je to jedno
ale do budúcna, môžem tam dat endlerku jednu?
No planaria Ti pěkně rozhodí biorovnováhu v akváriu. Ta Endlerka by byla daleko šetrnější a jednodušší řešení.
Fujky Fujky
dala som tú planariu nakoniec. Endlerky sa mi tam už nezmestia a nechcem tam dat len jednu aby sa netrápila
Skúsila som tam dat bettu, ale tá naháňala všetko ostatné, rybky aj krevety. Ale ona je šibnutá, zjedla aj slimáka celého. Možno tam skúsim dať inú raz za čas, nech popapá čo má.
Tady máš detailní video
youtu.be/…
Já nasadil jednu endlerku, ta všechny ty bestie velmi ráda žere
. Už první den téměř zmizely. Nyní je akvárium "čisté".
Prostě potřebuješ většího predátora
. Pancéřníčci si toho asi všímat nebudou.
Já tou genocidou myslel požer krevetek ploštěnkami
Noplanarii jsem nepoužil, nějak se mi to nechtělo riskovat...
Vyhubilo ti to i ty Ploštěnky...?
Z mne aplikaci přežili plži a krevetky bez problémů, ale odnesla to větší část razborek. Myslela jsem, že jsem něco udělala blbě, ale druhá aplikace (opět dle návodu) zlikvidovala zbylé přeživší razborky.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 16
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22126x