Jaký je to druh krevetky?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Starší reakce
- Cardinia mariae Red Tiger
Nemyslím si. Já bych řekl že to bude "Palaemonetes paludosus"
0 02.12.2019 19:56 Silviebaris –
Re: vlka Hezký večer. Určí prosím z fotky někdo o jaký druh Krevetky jde?
Starší reakce
Sice se nebudou křížit ale téměř na 100% jeden druh nepřežije osobně tipuji ty Sulawesi.
Díky myslela jsem si to. Můžu je tedy dát do společné nádrže se Sulaweskama aniž by hrozilo, že se zkříží?
0 16.04.2019 12:39 janulle
Starší reakce
Není to žádná Caridina, ale Neocaridina denticulata v nějaké barevné formě.
Starší reakce
To je ono! Ďakujem! Ako si vedel?
Je to tohle Limnomysis benedeni.
Starší reakce
0 03.01.2019 15:36 Andaska – Co je to za krevetku?
Ahoj, jaká je to krevetka? Z fotky to není nic moc vidět, ale hlava a ocasek jsou červené a střed těla a konec ocásku průsvitný.
Starší reakce
Krevetka kantonská asi varianta Bee
Ale je možné že se pletu
0 25.12.2018 17:54 Krotel – Krevetka
Dobrý den, neví někdo co to je přesně za druh krevetky. Předem děkuji.
Starší reakce
Moze byt ze bola uplne tmavomodra mam aj take ale aj cokoladove tato je na pol na pol..ked boli male som ich dala do 400lakva tak som ich videla len obcas..
A původně byla modrá ? Starší jedinci neocaridiny Blue Dream a ještě tmavší barvy až do čokoládova věkem dostávají na zádech takové zbarvení.
0 22.05.2018 02:50 Byby – Krevetka
Prosim aky je druh tato tehula .. takto sa zafarbila ako som ju premiestnila do krevetarka zo spolocenskeho akva
Starší reakce
No jsem z toho docela jelen, protože mně taky přijdou stejné, ale na krevetky.cz je prodávají jako 2 různé varianty a každou za jinou cenu.
Zdravím, neví někdo, co se skrývá pod označením neocaridina blue mary? Viděl jsem pár českých stránek kde je nabízejí, nicméně bez fotky a že se jedná o jinou variantu než je blue dream atd.. nicméně na zahraničních stránkách nebo videích jsem nenašel ani ťuk pod tímto označením. Nevíte někdo, co se pod tím tedy skrývá?
Starší reakce
Red cherry, Sakura, Sakura Super Red, Bloody Mary a další... v rámci červené barvy, a obdobně i v rámci barev jiných - to všechno jsou jenom obchodní názvy jednoho druhu, ze které se šlechtí barevné variety. Žádná není samostaný druh
A v rámci každé barevné variety se můžou vyskytovat i jiné - např. i když si nakoupíš populaci aktuálně nejčervenějších možných vyšlechtěných krevetek (ani nevím jaký název to má teď, pořád je jako "nej" označovaná nějaká nová), tak z jejich potomstva bude jen urité procento stejně skvěle (nebo i lépe) zbarvených krevetek, a zbytek bude v méně inzenzivních barvách - tzn. v populaci takové Bloody Mary můžeš mít i krevetky zbarvením odpovídající Sakura, nebo Red cherry... a ty hranice jsou taky někdy hodně tenké
Sakura je jen další stupeň red cherry, která vznikla vytříděním červenějších krevetek právě z red cherry. Sakura je hezčejc červená
0 16.11.2017 00:08 Jaara – Palmata?
Dobrý večer, nevíte někdo, co je tohle zač?
Starší reakce
0 03.11.2017 20:22 NHKG [3900] - Hadohlavci Nepoznal by někdo z těchto mizerných fotek o jaké se jedná krevetky? Krevetky jsou buď zalezlé a nebo plavou dokola akvária, takže se nedají pořádně vyfotit. Před rokem jsem kupoval 2 druhy, takže by to měl být jeden z nich. Druhý druh byl hnědý s bílým pruhem na zádech a o dost větší (těch jsem se zbavil).
Caridina babaulti green
Neocaridina Palmata green
Starší reakce
Povedal by som Neocaridina davidi 'Black & Blue'.
černou, ne červenou...
Myslíte tu vaší? Našel jsem jen krevetku na řaso kouli a ta mi přijde úplně modrá.
Díky sytosti modré bych ještě řekl že máte "blue dream"
Ale červenou opravdu nevidím
Opravdu? Krevetka je z půlky úplně černá.
Dovedl by mi někdo poradit jaký je to druh krevetky. Koupila jsem ji na burze a zapomněla název.
Starší reakce
Starší reakce
Samci bývají méně barevní, než samice.
Jedna a ta samá krevetka se může vybarvit různě podle podmínek.
může to být i barvou dna, na světlém se mi tak dobře nevybarvují- nejbarevnější byly na tmavém dně a bez osvětlení (jen občasné sluncem). Jinak názvy mi přijdou dost matoucí a nejednotné - třeba to osvětlí někdo povolanější. Kříženci (měl jsem blue pearl s red cherry) byli hnědí.
Dobrý den, je možné že mé cherrynky které jsem na burze kupovala pod názvem neocardinia davidi var. RED nejsou až tak rudé jak by měly být? Samičky jsou opravdu nádherně červené ale samečci jsou skoro průhlední, normálně se rozmnožují atd. Někde jsem četla že když se u neocardinií zkříží dvě barevné formy narodí se bezbarví jedinci v přírodní formě...Moje mláďátka jsou zatím některá do červena a jiná zas průhledná jako samečci ale žádné není jako matka. Vybarví se ještě? A je to stejná barevná varianta? Na fotkách je samička (normálně je rudější) a na druhé samečci + mláďata. Děkuji
Barvy krevetek jsou jako barvy u pavích oček - všechno je to jeden druh.
Mě připadnou modré, ale je to jedno - zbarvené budou podle toho, jak se o ně budeš starat a jsou schopné barvy zvýrazňovat nebonaopak zmatňovat, podle aktuální kondice.
P.S. Máš
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervenaStarší reakce
Starší reakce
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15975x