Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký je to druh krevetky?

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Jaký je to druh krevetky?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 17:59 - Re: Chem
S glaze som sa ja ako som písal stretol u inej(takže tu asi bola skôr chyba).Inak u nás som zaregistroval len mnou spomenuté(kohaku a rili)Že sa v čechách predáva častejšie pod označením glaze počujem teraz od Vás poprvé.(resp.že sa vôbec takto predáva)Takže je to často ako napísal seic.Je možné,že aj čína má pre túto krevetku iné označenie ako japonci.To som už nezisťoval.Nehádam sa,keď sa náhodou aj u nás stretnem s označením glaze tak budem vedieť o čo ide.Prípadne ak sa niekto bude mýľne domnievať,že to takto nemôže byť(ako ja) budem ho vedieť opraviť. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 16:41 Muž peter1459 [79] - Amerika
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahojte neviete mi prosím Vás poradiť aký druh krevetky to presne mám pretože si niesom istý.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 10:39 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: Chem
- jak uz tu nekdo zminil, v nazvoslovi krevetek :-) je neskutecny bordel, nejen u nas, je to globalni :-)
- na ShrimpNow uz byly pokusy nazvoslovi sjednotit, tykalo se to hlavne ale Caridin (stejna kreveta se jmenovala uplne jinak skoro v kazdem statu/svetadilu sveta) a k tomu to slo jeste "do kříže" smich
- clovek se porad uci, ja jmeno Glaze pro Rili vidim poprve, diky za info ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 10:10 Muž Chem [837] Re: prasan
Nebudu se dále přít, pokud chcete zaslat nabídky importérů, kde figurují rili krevetky, jako N. heteropoda var. glaze shrimp, mohu poslat. V zadnem pripade nejde o nejaky ojedinely import techto jedincu pod timto nazvem. Mohu pouzit Vase slova - pokud uz chcete neco doporucovat, mel byste mit alespon trochu prehled, pod jakymi nazvy se sem krevety vozi.

Proc heteropoda var. Glaze - protoze je cerveno pruhledna ;-) V zadnem pripade netvrdim, ze je toto pojmenovani spravne ci nikoli. Nicmene (a za tim si stale stojim) pod nazvem N. heteropoda var. glaze se sem nevozi zadne blize neurcene sklovite krevetky (jak pisete Vy), ale cerveno pruhledne rili.

Prvnim oznacenim teto krevety bylo Rili, nikoli Kohaku. Tento nazev ji dali az prave Japonci (v souvislosti s jejich tradici a oznacovanim podobne barevnych ryb..) Souvislost s neprodejnosti a nazvem Kohaku prilis nechapu - kapri kohaku se tady prodavaji docela dobre ;-) Oznaceni Rili vzniklo u slechtitelu v Singapuru.. Podobnym nazvem pro tuto krevetku je prave Two Colored Sakura, ktery se take neuchytil tak, jako prvni nazev - Rili.

Je videt, ze i u nas uz ten nazev byl pouzit: www.mk-zoo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 21:42 - Re: Chem
Tieto pomenovania to je len totálna fraška pre predaj.
Ghost-duch
Glaze-glazura,sklo a pod.
Je to kríženec heteropody a o to mi išlo.Nie je to konkrétna forma len obchodný názov.Rovnaká blbosť ako Procambarus clarkii Malboro (normálne var.orange)
Už som to videl v predajni použité a nie pri Rili krevetkách. :-(
Edit: Neocaridina heteropoda var.Kohaku
Originál v Japonsku je známa ako var.Kohaku.U nás by sa asi moc pod označením Kohaku nepredávala tak sa používa Rili.Glaze?To na tej aquarame asi niekto zaspal pri písaní ceduliek.
Onedlho môžme očakávať formu Kanoko(červeno čiernu).
Nabudúce odporúčam prečítať viac ako len jednu stránku na nete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 18:37 Muž Chem [837] Re: Semtex
Jasne, v zari jsem je na burze mel taky, v prosinci je Brne mel i Zdenek Malat, ktery je po burzach vozi uz od leta.. Ma je nekolik obchodu u nas v nabidce, myslim, ze neni problem je sehnat i mimo burzy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 18:30 Muž Chem [837] Re: prasan
prasan napsal:
Glaze alebo ghost sa v eshopoch často používa pre priezračné bližšie neurčené duhy.

Jak jsem jiz psal - pod nazvem N. heteropoda var. glaze apod. se do republiky vozi pouze rili. Nikoli blize neurcene pruhledne krevetky. O rili jako glaze shrimp se pise v souvislosti s mezinarodni soutezi Aquarama napriklad zde: borneosucker.blogspot.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:32 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: bali
Rili a jiné novinky měl na Brněnské burze Milan Líbal.
Na tý příští jestli budou nevím, ale pokud by je někdo chtěl, měl by mu napsat nebo zavolat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 16:46 - Re: bali
Mne to príde ako šanghajka.(blue pearl)
Glaze alebo ghost sa v eshopoch často používa pre priezračné bližšie neurčené duhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 15:10 Muž Chem [837] Re: bali
bali napsal:
lazurite rili slysim poprve a ani se mi toho moc nepodarilo dohledat...

no a co by to mohla mit ta mishala v akva? modre perly?


Ad. lazurite rili - no treba obycejne rili se sem vozi pod nazvem Glaze shrimp. To taky neni moc dobre dohledatelne. Resp. vyhodi to v googlu pomerne dobre pripravene pokrmy z krevet ;-) Jde i o to, ze nazev Rili se tady uchytil a zacal pouzivat. Nicmene v zahranici se pouziva celkem bezne nazve Two Colored Sakura a nekde take to Glaze shrimp.

Ad. co ma v akvarku - s nejvetsi pravdepodobnosti to ta modra perla bude.. Spis by mne zajimalo na jakem zaklade kdo zalozil kartu v atlase s nazvem N. heteropoda var. Blue a zaradil tam fotku z jejiho akvarka...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 13:10 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: Chem
tak to je zas otazka na admina, nejlip by bylo kdyby tam ceske nazvy nebyly asi vubec.
lazurite rili slysim poprve a ani se mi toho moc nepodarilo dohledat...

no a co by to mohla mit ta mishala v akva? modre perly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 12:44 Muž Chem [837] Re: bali
Ve zdejsim atlase je spousta zajimavych veci, nad kterymi oko nejednoho zasne. Napriklad krasne ceske nazvoslovi u krevet ;-)

Ad. modra heteropoda - firmy, ktere sem vozi krevetule vozi jedinou modrou varietu heteropody, ktera ma ustalenejsi modre potomstvo pod nazvem Lazurite rili shrimp. Cena je pro ceske zajmove chovatele nezajimava (asi podobne, jako kazda kreveta, ktera se nedela u nas ve vetsim, nebo je to novinka apod.)

Modre heteropody z fotky Michaela Nadala jsou klasicky modry krevetule, v jejichz potomstvu jiz modra neni. Z 90% se tato modra objevuje u importu. Vyjimecne i v akvariich u nas, ale potom maji heteropody spise fialovejsi, nez modrou barvu.

Edit: Jen jeste musim dodat, ze taxonomicke rozdily mezi zhangjiajiensis a heteropodou a leckdy i dalsimi krevetami jsou tak malicke, ze prit se o to, co je za krevetku na nejake fotce je bezpredmetne. Tudiz pokud nejaky redaktor vlozi zde do atlasu nejakou fotku, rekne, ze je to druh Neocaridina heteropoda var. blabla, je velmi obtizne ukazat, ze N. heteropoda var. blabla neexistuje, protoze zadny ustaleny list variet chovatelsky ustaleny neni. Platne druhy nastesti jsou zname, ale u tech zas neni barva to, co by je urcovalo (narozdil od vetsiny druhu ryb, u kterych podle zbarveni urcime rybku pomerne snadno). Snad tomu celemu napomuze nedavny vznik Evropske krevetkarske asociace, ktera by do ruznych variet mohla vnest svetlo. Bohuzel se zatim tato asociace zabyva predevsim varietami C. cantonensis, kterych je nepomerne vice, nez variet heteropod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 12:14 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: seic
no jako aura nebo modra rili to neni to je asi jasny (za 20 korun :) to sem si ani nemyslel... :))

btw heteropoda blue fire: farm5.static.flickr.com/…
a jeste se da najit treba toto: www.wirbelloseandmore.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 06:09 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: bali
- nejspise ma Bali pravdu, uz jen z toho duvodu, ze Aura/Blue Rilli snad ani v CR nejsou
- mozna ani v Evrope ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 02:28 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Neocaridina heteropoda var. Blue ?
koukam ze mame v atlase novou modrou heteropodu,
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_neocaridina_heteropoda_var_blue…

otazka zni: neni to obycejna blue pearl (zhangjiajiensis)?? me to tak totiz pride... ja jen aby nebyl v atlase bordelhmm
nadrz kde je vice fotek tech modraku rybicky.net/nadrze/14214


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2012 12:48 Muž Filip980 [398] - RostlinyRe: ola
Takový mám i já. Jsou to kříženci mezi dvěma druhy. Mě se udělali křížením palmaty a red cherry. Kříženci se totiž do takových barev vracejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2012 17:30 Žena ola [31] – Kterápak je tahle?
Fotka k příspěvku Poradí mi někdo, co je tohle za krevetku?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:11 JagerMaister Re: ola
nie máš pravdu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2012 20:06 Žena ola [31] – Krevetka japonská ???
Fotka k příspěvku Nemýlím se, když si myslím, že je tohle krevetka japonská, že ne?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2012 23:03 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: ola
rekl bych ze to je urcite propinqa
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 21:59 Žena ola [31] Re: bali
Teď jsem našla v zápiscích původního majitele akva, že měl krevetky Neocardina denticulata. Mohly by to být tedy ony? Nebo mu možná prodali jiný druh?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 21:45 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: ola
druha fotka asi samice, je videt sedlo. tyhle ne-e, je potreba brakicka voda (podobne jako u c.japonica)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 21:01 Žena ola [31] Re: katterinecka a bali
Moc díky za odpověď. ;-) Jsem z těch krevetek úplně unešená. potlesk A nepoznáte z fotek pohlaví? Jestli mám naději na miminka? Nebo u tohohle druhu ne-e?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 20:56 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: bali
Je to možné, že jsou ve stresu - v autě byly půl hodiny a pak ještě hodinu a půl v sáčku, než jsem je přivezl domů.. Jinak to odkud jsou tajné není ;-). Od chovatele - známý od mého učitele tělovciku (tělocvikář je taky akvarista) :). Tyto už ale byly poslední, proto mám jenom 3..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 20:26 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: D@n!€L
patrne jsou ve stresu po transportu.
odkud jsou? (neni-li to tajne:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 20:22 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: ola
ta slupka bude jenom svlečka, po svečení obvykle krevetka někam zaleze (je zranitelnější), svlečky tam nechávej, ony je sežerou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 19:50 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: ola
jo je to C. propinqa
btw: spravny nazev je Caridina thambipillai
www.shrimpnow.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:56 Žena petulinakk [2016] Re: Semtex
Fotka k příspěvku Mám taky propinqua, když jsem je kupovala cca před 4-5 měsíci tak byly poloviční než jsou ted, takže mladé krevetky, a byly všechny stejně barevné. Ted jich část ztmavla, část zůstala jasně oranžová jako ve zdejším atlase :-)
Měla jsem za to že je to nejspíš požíráním řasy, je to tedy u propinqua věkem, ač mám poměrně mladé krevety? proč tedy některé barvu nezměnily?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:50 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: Semtex
Tvoje krevetky mají pruhy výraznější.. Na těch co jsem koupil dneska jsou taky, ale né tak výrazné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:48 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: D@n!€L
nevím nevím, mají výrazné pruhy jako na mojí fotce?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:47 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: ola
rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_mandarinkova

tohle jsou mladé krevetky, ale jak zestárli, byli podobně hnědo-oranžové až hnědé.

řekl bych že 2. a 3. je stejný druh jako jsem psal....

starší myslím věk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:47 Žena ola [31] Re: Semtex
Ta první je spíš skoro černá, velice mírně do oranžova. Druhá je oranžová s tmavými tečkami a třetí spíš červená. Co myslíš tím starší? Jako věk? A co ta šlupička - svlečka nebo mrtvouš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:46 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: seic
Stály 149kč.. Doufám, že jsou to teda ony hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:45 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: ola
vypadá to na starší C. propinqa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:43 Žena petulinakk [2016] Re: ola
Jsou ty krevetky červené nebo oranžové nebo ty první dvě oranžové a ta třetí červená, aspo se mi to tak zdá? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:41 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: D@n!€L
- fotky nic moc, vidim sacek, rekni cenu a hned budeme rozumenjsi
- Blue Tiger ti nikdo za par kacek neproda :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.01.2012 18:36 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: katterinecka
Fotka k příspěvku ta fotka je fakt oničem, a myslím že to tygr není, ale modrá palmáta.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:32 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetkyRe: D@n!€L
Křížení blue tigerů se sakurami možné není, Caridiny a Neocaridiny se nekříží. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:30 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: katterinecka
Myslel jsem si to, ale nebyl jsem si jistý.. Děkuji za rychlou reakci.
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli je možné aby se skřížily se Sakurami Super red..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 18:15 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj
Potřeboval bych od vás poradit, co je to za krevetky.. Děkuji.

1. fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2012 17:12 Žena ola [31] – Co je to za krevetku?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, Koupila jsem zajeté akva a v něm byly čtyři krevetky. Nemám tuchu o jaký druh jde. Můžete mi prosím poradit? A kdyby bylo poznat, zda je to kluk nebo holka, budu moc ráda.
Tak první :
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2012 00:03 - Re: bali
Tip je podľa mňa ok.(latinský názov)Nesúhlasím s použitím názvu glass resp.ghost shrimp.Toto označenie sa používa na akúkoľvek krevetku priesvitného vzhľadu ktorá ešte nemá vedecký popis.(často používané v eshopoch ak nepoznajú druh)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 19:01 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetkyRe: petrmed
tipujes asi dobre, glass shrimp
www.akvakrevetky.wz.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:56 petrmed – Co je to za krevetku?
Fotka k příspěvku Tipuji to na Macrobrachium lanchesteri. Teď mají 2+ cm. Stáří neznám, koupil jsem včera 4 ks, víc už nebylo:( Prodávali je pod názvem Caridina Crystal shrimp
Děkuji za odpovědi.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 23:41 - Re: larix
Pravá resp.ucelená selektovaná sakura by nemala mať svetlý pruh cez vrch tela.Samček môže byť svetlejší ale taktiež by nemal mať na chrbáte pruh.Celočervené sfarbenie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2011 10:37 Muž larix [1420] Re: prasan
Ano, to viem. Len ma pri pohlade na moje krevetky napadlo, ze kolko tych predavanych "Sakur" je v skutocnosti "Red Cherry". Prakticky vyznam to samozrejme nema ale pre "zberatelov" to moze byt dolezite.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 23:19 - Re: larix
Sakura rovná sa selektované najčervenšie red cherry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 22:51 Žena Grecninka [0] Re: jeník
Jsou z JK Animalsu v Třinci. Kupoval si je taťka, tak jsme se snažili přesně zjistit, co to je zač :-) Pazourky s klepítkama má. Jde to krásně vidět, když do nich bere krmení a utíká se s ním někam schovat smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2011 16:26 Muž larix [1420] – Re: Filip980
Fotka k příspěvku Filip980 napsal: Ahoj, mám v akva red cherry a už hodněkrát jsem si všiml, že jou některé velmi červené, tak jsem se podíval do atlasu a shodují se více s fotkami sakury než red cherry. Co myslíte vy?


Ja som toto tiez kupil ako "Red Cherry" (foto). Je celoplosne cervena, skvrny ma iba na nohach.
 
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] 10 11

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15973x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11503-jaky-je-to-druh-krevetky?od=351