Jaký je to druh krevetky?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
0 24.04.2017 11:01 Markéta – Jaký druh krevetky?
Dobrý den, víte jaký je to druh krevetky? Děkuji
Starší reakce
Ahoj, poznáte někdo co je to za druh krevetky?
Starší reakce
Spíš bych řekla že neocaridina
Ta první var. Red cherry
0 08.05.2016 21:59 Mirek – Jaký je to druh?
Prosím pomozte jaký je to druh neocaridie nebo caridie?
Starší reakce
I já bych tipoval palmatu
Nějaká neocaridina to je určitě, ale blíž? Palmata green? Těžko říct...
0 11.04.2016 19:41 jakub7 – co je to za druh?
Poradí někdo co je to za druh krevetky?
Starší reakce
mohla by to byt ona ale aj tibee, krizenes CRS a Tigra.
0 19.03.2016 21:18 Lili – Jaka to je krevetka?
Dobrý večer, co by mohlo toto být za druh krevetky?
čus, je tohle neocaridina ?
Starší reakce
Mně to připadá spíše jako Caridina multidentata, i když ty fotky jsou fakt děsně slabé.
Jsou ty krevetky velké tak 3-4 cm? Nebo jsou o dost menší?
Hodila by se lepší fotka, kde by bylo líp vidět zbarvení na boku.
0 05.01.2016 18:44 beeper – Co je to za druh
Prinesl jsem domu krevetky, ale vubec netusim jake. Prosim o radu, snad to z foteknekdo pozna aspon priblizne. Moc dekuji
Starší reakce
Je to nevytridena cherryna
Mozno to bude White pearl
Urcite to bude neco obyc, jsou jenom ze zverimexu, zatim zacinam
a nevite jak se pozna, jestli je to samec?
to určitě nebudou
spíše nějaký ,,nevybarvený odpad" z neocaridin
Nene mam ctyri, dve cervene a dve pruhledne, ty zkusim jeste vyfotit znova smich
Tady jde snad videt lip, cetla jsem tady v atlase ze samice ma byt cervena a samec nevybarveny, ale nevim jestli to neni neco uplne jineho nez samec k moji samici
To první vypadá na samici, druhá fotka je tak špatná, že by šlo o věštění z křišťálové koule
ale pochopila jsem správně, že máš jen dvě? Pokud ano, přimlouvám se za kamarády, rozhodně se budou cítit líp
0 18.12.2015 17:51 Siml – Krevetka cervena
Starší reakce
Zdravím, asi mi byla omylem přibalena k neoc. var. Rili jedna cherry. Nebo je to vybarvená dominantní samice?
Starší reakce
Tipoval bych Neocaridinu.Fotka je ale docela špatná.
Starší reakce
0 09.03.2015 18:29 honza
Starší reakce
První tři fotky je samice N.davidi nějaká var. a čtvrtá fotka je na beton sameček N.davidi var. Red Cherry.
Co se týče krevetek, rod si odhadnu trefit s celkem vysokou pravděpodobností na Neocaridina, druh už tak jednoznačný nebude. Je možnost, že je to vše jeden druh a jsou to různé barevné variety N.davidi, nebo je tam směska dvou druhů a kromě zmíněné N.davidi je tam ještě N.palmata. A teď si vyber
0 27.02.2015 00:26 tchorik
Starší reakce
až ji objevím, tak si ji ještě pořádně prohlídnu, ale jak je zeleno-průhledná, tak se hledá děsně blbě
Nejsem žádný odborník, ale nemohla by to být Caridina simoni?
0 14.02.2015 07:37 nowy101 Ahoj, nepoznáte někdo jaká to je krevetka? Včera jsem byl koupit 2 crystalky a doma na mě vykoukla navíc i tahle... hádal bych to na green palmatu, ale ty přeci nemají oranžový oči, nebo jo?
Starší reakce
Ty krevety by mohly být i n. patmata green nebo i klasické n. davidi, dost těžko se od sebe poznají zvlášť z takové fotky, barva vajíček více méně podobná - tmavé výjimečně světlejší do žlutohněda. Ten druhý druh je n. davidi var. red cherry s tím by se dalo souhlasit.
Tak napsala jsem dlouhosáhlý příspěvek a on se mi při ukládání smazal!
takže ve stručnosti. Je má domněnka že mám v akva Neocaridina davidi a Neocaridina davidi var red cherry správná? Červené mají bílá vajíčka světlejší černá.
Starší reakce
Neocaridiny jsou to určitě. Ale stejný problém jako já. Řeším tem druhý název. Jsou li to Davidi nebo Palmata. Já prostě ten rozdíl nepoznám...
Ahoj, v akváriu mám krevetky klasické Neocaridina davidi a medzi nimi tieto dve, ktoré sú na fotkách. Sú to jedny z najstarších, majú aj trošičku iné telo sú akoby kratšie a také "guľatejšie", ale napriek tomu vyzerajú väčšie ako ostatné. Sú to tiež Neocaridiny?
Tak OK. Já ten můj dotaz upřesním. Je mi nasné že je to Neocaridina Davidi nebo Palmata. Šlo mi právě o tohle..
No jistě že to neprodávám. Takže uvidíme co z toho bude. Třeba vyšlechtím zvláštní druh... hihihihihi
Jestli má velikost jako cherry, i tvarem hlavohrudi mi přijde jako neocaridina, tak bych ji považvala za neocaridinu. Jestli je jediná téhle barvy v nádrži, tak bych ji doporučila odlovit, protože potomci nebudou čistá linie a mohl by sis zkazit chov minimálně těch cherryn (pokud už není?). Až se jí narodí potomstvo, které z části bude červené nebudeš potom moci rozeznat původní cherry a potomky této s barevným defektem, po čase by došlo k vymizení všech barevných znaků. Ale pokud máš krevetky pro radost a nikam je neprodáváš dál, tak ji tam klidně nech. Mezidruhové křížení zdraví a životaschopnost potomků neovlivňuje, ale právě tu barevnost.
No pravě že má velikost jako běžná Cherina. A mam je společně dlouho. Ale tohle nebude potomek.. To co má v břiše, to budou nějaký kříženci.. Tak nevím teda.. Je to jediná kreveta téhle barvy..
Nemohla by to být neocaridina palmata sp. green? Jak je ta samice velká? Okolo 2,5 až 3 cm?
Edit: Jak dlouho je máš společně s těma cherrynama, tedy pokud se jedná o nádrž "Shrimps In Natural Plant City" Jakou barvu mají potomci? Protože pokud mám pravdu a nemusí to být palmata, stačí jakákoliv neocaridina tak máš v akvárku mezidruhové křížení
Ač někdo říká, že davidi a palmaty se nekříží, já si myslím (a u sebe vidím) že kříží.
Zdravím přátelé. Můžete mi někdo poradit, co je to za krevetku?? Byla mi dána jako Babaultova, ale to se mi nezdá. Fotka není nic moc, no snad to bude ztačit.. Děkuji...
Starší reakce
Děkuji, to budou ony. Většina má ty černé ocásky a jsou modré. Měl by to být vše stejný druh, tak uvidím některé menší jsou celé světle modré. Super
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15975x