Jaký je to druh krevetky?
Možná neocaridina palmata sp. green. Přišla mě tam výrazná skvrna u hlavy. Chce to, ale projít atlas. Můžou se tam zapnout, také fotky a podle nich poznávat.
Prosím kto viete pozrite si moju prezentáciu, je tam aj video aj fotky (lepšie bohužiaľ nebudú, telefón mi lepšie neodfotí

) krevetiek. Pýtala som sa ešte skorej či neviete čo to môže byť za druh ale boli ešte krpci, trošku vyrástli a možno by niekto už teraz mohol vedieť

Edit:
rybicky.net/nadrze/32239Starší reakce
Je to stejný druh. Nepřijde mi, že by byla hnědá. Podle mě je to sameček od cherryny. Ti bývají světlejší než samičky.

Zdravim, kupoval som do akva iba redcherry krevetky a objavila sa mi tam takáto hneda pasikava. Je to uny druh, alebo neocaridina?
Bude mi kazit farbu dalsich generacii?
Starší reakce
Tisíce druhů. A od některých druhů jsou spousty variet. Proč?

Edit:
www.biolib.cz/…Starší reakce
Ani na jedné fotce nemáš samce. Ty žluté fleky jsou sedla a znamená to, že se chystá mít pod plovacími nožkami vajíčka. To pak uvidíš samce. Budou lítat po celém akva a shánět samici na oplodnění těch vajec. Samci jsou o polovinu menší a nemají tak výrazný lem přes ocásek.
Starší reakce
Je to neocaridina

Dekuji
A to si zasloužilo negativní palec. Dík. Otázka byla na caridinu, reakce byla neocaridina a ty napíšeš kříženec. Což je blbost. Kdo má vědět, že myslíš palmatu.

Toto je můj kříženec White Pearl a red cherry.
To ne. Nemá rypák ani hrb na zádech. Spíš je to jen starší neocaridina.
Může to být nějaký kříženec.
A jaky druh to prosim je ?
Není.

0 19.05.2020 09:43 Marketi – ???
Starší reakce
Mohla by to být myslím spíš Yellow Neon.
a barevných variant jsou mraky

Děkuji já jsem viděl jenom 4 druhy a koukám v atlasu taky je děkuji.

Starší reakce
Taky bych řekla, že to bude tím. Mám kromě cherryn i žluté krevetky, a u těch se to objevuje taky.
Je to Neocaridina davidi jestli vznikla křížením v tvém akva nebo je to ustálená hnědá forma netuším. Jinak ten pruh viz ctibum.
Na ten pruh bych asi moc nekoukal. Viz např. malyLibor napsal: Pruh se objevuje spíše u starších krevetek, především u samic. Starší samice mívají méně vajíček, ale na kvalitu mladých to nemá vliv. Později samice obvykle ještě více tmavnou a někdy dokonce i zčernají.
Psalo se tu o tom někde několikrát, pravda, často u Red Cherry...
Starší reakce
- Cardinia mariae Red Tiger

Nemyslím si. Já bych řekl že to bude "Palaemonetes paludosus"

Hezký večer. Určí prosím z fotky někdo o jaký druh Krevetky jde?
Starší reakce
Pokud chcete něco do modra a nenáročného na vodu doporučuju krevety raci, jenom je nutný nějaký ten proud a velikost akvaria. Navíc je nepřehlédnete ani z dálky.

Díky ušetřil jsi mi peníze i nervy, pokud by se chov nedařil.Vodu přes RO sice dělám pro jinou nádrž s L-sumcama, ale kvůli krevetám to řešit rozhodně nebudu.Zkusím zapátrat mezi nabídkou caridin. Třeba mi něco padne do oka. Jana
Mají dost rozdílné nároky. A ty Sulawesi jsou velmi náchylné na změnu parametrů. To znamená voda z RO a vodu připravit přesně podle jejich představ. Neocaridiny jsou výrazně méně náročné přesto si nemyslím že by ve vodě upravené pro Sulawesi dlouhodobě prospívaly. Pokud trváš na červených a moudrých chtělo by to opačně. Modré neocaridiny a k nim třeba havajskou krevetku (halocaridina rubra) sice se nebude množit ale je nenáročná a dlouhověká.
Osobně bych doporučil k těm stávajícím přikoupit caridina babaulti green. (Existují i v modré ale ještě se mi je nepodařilo sehnat) a budeš mít červené a zelené a křížit se určitě nebudou.
Králíku těch modrých neocaridin je moc a pěkných, ale právě ta možnost, že se pokříží navzájem.To nechci
Ježiš, to jako proč? Ty red sherky jsou dravé????

A co bys doporučil? Chtěla jsem něco domodra, nebo tak něco. Dík Jana
Sice se nebudou křížit ale téměř na 100% jeden druh nepřežije osobně tipuji ty Sulawesi.
Díky myslela jsem si to. Můžu je tedy dát do společné nádrže se Sulaweskama aniž by hrozilo, že se zkříží?
0 16.04.2019 12:39 janulle
Starší reakce
Není to žádná Caridina, ale Neocaridina denticulata v nějaké barevné formě.
Starší reakce
Hodně štěstí!

Načítať som si že znesie teploty do 31°C

Takže by mohla vedieť žiť v akváriu. Dúfam že sa jej bude dariť
To je ono! Ďakujem! Ako si vedel?
Přidat reakci
[1] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14655x