Jaký je to druh krevetky?
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Tak to jsem nevěděl
Sakury jsou podle mě,jedny z nejkrásněji vybarvených krevetek.
To vím, mám taky sakury a dost jsem se nadřel při vybírání méně zbarvených samců.
I u Sakur,pokud chceš zachovat intenzivní zabarvení,vzniklé selektivním šlechtěním,musíš z chovu odstranovat méně intenzivně zbarvené jedince.
Některé moje red cherry mají i namodralé oči. Myslím, že u ostatních druhů jsou tmavé, ale u palmat je to nejspíš různé (jako i s jejich zbarvením).
Takže teoreticky je určitá barva oka pro určitý druh specifická. Nevíš, jestli to někdo někdy sledoval?
0 06.06.2012 19:33 jamajcan –
Re: ola Cherry nechovám,ale chovám Sakury a všechny mají oči tmavé.Sakury jsou vyšlechtěné z Red cherry.
Takže barva očí vůbec není vázaná k určitému druhu? Ale třeba Cherryna nemůže mít světlé oči nebo jo?
0 06.06.2012 19:17 jamajcan –
Re: ola Jak píše Filip.Mám to stejně.
No, myslím, že ne, já mám palmaty i s černýma očima.
Ano, asi to bude palmata, ale co moje původní otázka, která se týká očí? Hraje v určení druhu nějakou úlohu barva očí? A nemyslím teď tuto kokrétní krevetku.
0 06.06.2012 19:10 jamajcan –
Re: ola Palmaty chovám a mám je dost nakoukáné,takže můj názor je taky Palmata.
Babaulti=pilovité rostrum
Palmata=hladké rostrum
Ja sa tiež prikláňam k Palmate
Já myslím, že to je palmata.
0 06.06.2012 17:59 JagerMaister –
Re: ola myslím že babaulti green, mohlo by pomôcť aj to že babaulti majú pílovité rostrum ..
Nechci zakládat nové fórum, tak dávám dotaz sem. Je pro identifikaci druhu krevetky rozhodující případně nápomocná barva očí?
Asi jako všude jsou lidé poctiví a vykukové i u krevetek. Já se snažím nakupovat u ověřených zdrojů, ale někdy holt taky naběhnu. Jako teď s těmi babaulti X palmaty. No, ale tohle mi moc nevadí. Palmaty jsou v třístovce, k samečkům babaulti, které měly potěšit, už jsou objednány další babaulti od pana Maláta a s nimi i další palmaty do třístovky. Tam mne ani tak netrápí, budou-li či nebudou zelené. Budu rád za množení jakýchkoliv krevetek vedle čichavců medových a dánií pruhovaných
To máš pravdu.Palmata green je celá populácia zelená.Objavujú sa tmavšie a svetlejšie jedince.Ak sú však takmer čierne či hnedé,je to bežné sfarbenie.Chovatelia to krížia ako im príde a tak v populáciách čo by mali byť green sa objavujú hnedé i čierne a naopak.Je nezodpovedné od chovateľa ak krevetu predáva ako green a pritom je to len selekcia so zmiešanej populácie.Ja osobne mám Neocaridinu palmatu a postrehol som,že sa občas v mojej populácii objavujú nazelenalé jedince.Ale tieto jedince v žiadnom prípade neponúkam ako green.Ak je ustálená populácia tak sfarbenie musí byť jednotné.Ako sa zistilo aj niekdajšia zhangjianijensis-N.palmata var.Blue Pearl je selekcia s bežnej,ale populácia sa selektovala a všetky sú namodralé.Alebo pri White Pearl biele.(ustálená populácia)
Bohu žiaľ takéto zmiešané populácie sú realita.Obchodníci či chovatelia(nie všetci) v snahe zarobiť a čo najviac ich namnožiť, to mrskajú do spoločných nádrží.Potom ak chcete green tak vám jednoducho vylovia nazelenalé jedince.No tieto jedince už nedávajú čisté potomstvo.Už som sa s takouto situáciou stretol neraz.
To je zvláštní. O zelených palamatách se píše, že jejich barva je velmi ustálená a zelená je celá populace.
Já palmaty nechtěl, objednal jsem si Caridina babaulti, ale někteří prodejci jsou na tom s poznáváním krevetek asi hůř než já
Já si pořídil palmaty sp. green a dnes některé vypadají skoro jako neocaridina zhangjiajiensis var. Snow ball, akorát, že jsou bez té bílé tečky.
Moje Palmaty GREEN,jsou zbarveny od skoro tmavě hnědé,až po jasně světle zelenou.Takže ta barva ,může být opravdu hodně variabilní.
Sfarbenie je fakt variabilné a ako určovací znak sa nedá použiť.
Tak to už nikdo nikdy nezjistí. Už jsou v třístovce a odsud už je nikdy nikdo nevyloví. Leda by se někdy přišla podívat dopředu ke sklu, kde bych ji vyfotil, ale obávám se, že to je malá pravděpodobnost
Ale co jsem se na ně koukal hodně silnou lupou, tak měly všechny hladké rostrum. Tak nevím. Myslím, že podle barvy se krevetky posuzovat nedají. I tyhle měnily barvu podle toho, jak dlouho ležel pytlík v klidu nebo když jsem s ním hýbal.
Osobne som tak zelenú palmatu nevidel ako máš tú veľkú na fotke.Nemáš to pomiešané aj aj?
Tak to jsou ony - neocaridina palmata. Snad je na té fotce aspoň něco vidět.
Ano ano, taky jsem na to přišel. Ale problém je, že ty krevetky jsou malé a není to vidět. To by chtělo alespoň pořádnou lupu... jenže já nemám žádnou lupu. Zkusím někde půjčit
Ha. prozkoumal jsem obrázky a přišel jsem na to, že Caridina babaulti má výrazně pilovité rostrum, zatímco Neocaridina palmata ho má hladké. Tak teď nějak prozkoumat ty krevetky, co mám v pytlíku, jaké mají rostrum a jsem za vodou
Dobrý den všem. Dnes jsem si na akvatrzích koupil zelené krevetky. Prodejce mi říkal, že jsou to C. babaulti green, já se však spíše obávám, že to bude N. palmata green. Poradíte mi někdo, jak by se tyto dva druhy daly od sebe rozeznat?
Starší reakce
Ano, právě, těžko říct, žádná nevypadá úplně stejně, a asi deset podobně
Každopádně díky všem
Tak to má bali pravdu, ta palmata to asi nebude. Teď z boku jsou vidět ta záda. Na té stránce co napsal bali je dost druhů, které jsou podobné této.
foto "z profilu".
Vyfoceno v Nové Kaledonii v řece.
A co třeba opálená red cherry?
No ty skvrny mě totiž tu red cherry dost připomínají. Ona má totiž takové oranžové skvrny na červeném těle. Tipnul bych si asi, že by to mohl být i nějaký kříženec, i když docela pěkný.
Podľa mňa palmata.Niektoré moje majú hnedé bodkaté aj nôžky.Sú strašne variabilné,takže tiež len hádam.
Já fakt netuším, ještě doplním že jsou čokoládově hnědé, na foto to bohužel není moc vidět, není dobré kvality protože je to výřez. Mne zaujaly i ty skvrny, pokud mohou být palmaty sytě hnědé a skvrnité, třeba je to ona.
Nebude to palmata? Ty jsou takoví všelijaký. Jen hádám, neber mě za slovo.
Starší reakce
Palmaty se s cherynama nekřížej!
- stejna zkusenost, Cherry a Palmaty zacinali uplne na stejnem poctu ve stejny cas ve stejnem AQ
- po urcitem case jsem pozoroval jasnou prevahu Palmat, ted pri prelovani je jasne, ze Cherry "urodily" v pomeru 1:4-5x
- v AQ se mi sice objevily zajimave zbarveni samecci, ale to mohla byt jen varianta Cherryn, krizeni s Palmatami tedy neni potvrzeno
Resilo se to tu uz mnohokrat. Naposledy asi v tomto vlaknu - poslednich cca 10 prispevku -
rybicky.net/forum/6920
Ty zelene palmaty se podle vseho s cherry nekrizi - alespon se neozval nikdo, kdo by to vylozene potvrdil. Jak tam nekdo docela vhodne poznamenal - je dost mozne, ze green palmaty jsou zivotaschopnejsi a lepe se mnozi, takze mohou byt ve finale v akvariu ve velke prevaze.
Je tu na rybickach pomerne nemalo nadrzi, kde chovatele chovaji oba druhy soucasne pri zachovani barev obou druhu..
Krížením stratia red cherry červené sfarbenie.Mladé sa budú vracať k prírodnej divej forme.Palmaty green sa množia naozaj rýchlo.
Nejspíš to jsou palmaty green, ty se ti však nejspíš s těmi re cherry budou křížit, což by byla škoda.
dříve jsem měl plné akva redcherry ale poté co jsem přidal druh na fotce tak jich je jak šafránu a mám převahu těch nových... - je možné že je likvidují?nebo se jen kříží a je převaha těch zelených? co je to za druh?? dostal jsem je od známýho ale nevěděl co jsou zač.
Predpokladám,že C.cantonensis var.Crystal black.
Starší reakce
Jsem taky pro palmatu...
este dodám, na bokoch na brušku majú hnedasté bodky ako maju japoniky ale iba v 1 páse
A niektoré môžu byť takmer čierne.
ja tiež len ma mätie to že niektoré su také svetlejšie a tie čo som mal v druhom boli tmavo zelené, iné sú zas skoro priesvitné
tipoval bych zelená palmata
Toto téma slouží výlučně k určení druhů krevet. Je-li krevetka správně určena, pak další otázky (např. k jejímu chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování krevet přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 10 11
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15975x