Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2017 09:05 Muž powery [250] Re: Eliss
Lze koupit druhou rampu a poskládat rybicky.net/vyrobky/2945-jbl-outset-spray-pro-cp-e700e900-a-e701e901

Taky to mám rampu na zadní straně napůl akvárka. V druhé části je klidová zóna pro plovoučky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2017 08:53 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Eliss
Na košíku mám nasazený molitan. Ten je potřeba 1x za měsíc čistit, ale díky tomu byl i po půl roce vnitřek filtru čistý.
Jak je velké to akvárium? U mě jbl901 trošku hýbe vodou po celém 325 l akváriu. Rampu mám na boku. Budu dávat ryby co mají rády proud vody. Tak přidám asi čerpací hlavu s kostkou molitanu. Pro tebe bude asi lepší proudové čerpadlo, to má menší spotřebu elektřiny, ale nepomáhá s filtrací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2017 08:43 Žena Eliss [105] – jbl e901
Zdravím, včera jsem zapojila filtr a mám dva dotazy. Dává se něco na nebo místo toho nasávacího košíčku, aby se do filtru nedostaly třeba větší odpadlé listy? A druhá otázka je ohledně rozstřikovací rampy, vychází mi jen do půlky aq a v druhé půlce se voda nehne. Dokoupila bych klidně ještě dvě trubky, ale nikde jsem nenašla. Jak to řešíte vy? Díky :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2017 11:54 Muž Jarry [1442] Re: Xpe
Ano přesně o tom uvažuju a proto jsem se i ptal na to pomocné čerpadlo :-) Na Profiplants to mají s čerpadlem AQUAEL MK 800 jako doporučenou kombinaci, rád bych zachoval alespoň současný průtok e1501 i po případném nasazení předfiltru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2017 11:36 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: Jarry
A náhodou nepřemýšlel jsi na tomhle? Podle mně jeto dobrá věc když člověk má málo místa. Odkaz: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2017 10:24 Muž Jarry [1442] Re: NHKG
Mě popravdě trápí hlavně ta mechanická filtrace. Nad nasazením hlavy s molitanem už jsem taky uvažoval, ale nechce se mi do akvária nic takového dávat, raději bych to řešil externě :-) Druhý externí filtr beru také jako možnost, ale musel bych to nějak vymyslet s místem. No uvidím, jestli se to zlepší po nasazení filtační vaty, pak budu vymýšlet dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 21:59 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Honza
Neznám tvoje akvárium. Takže možná budou stačit originální náplně. Já jsem u mojí JBL901 doplnil z molitanu předfiltr na sání, aby se nezanášely ty 2 malé molitanky na vstupu uvnitř filtru. A většinu molitanu jsem nahradil Eheim Substrat Pro. Pokud nebudeš dávat předfiltr, nebo máš ryby co nadělají hodně svinčíku spodní koš vyhraď na mechanickou filtraci (plastoví ježci/molitan/Eheim mech/...).

@Jarry: Nebylo by lepší přikoupit proudové čerpadlo? Udělá ti proud v akváriu dle potřeby a filtrem bude procházet jen to co má dle výrobce a nehrozí zbytečné problémy. A pokud potřebuješ posílit i mechanickou filtraci, tak místo proudového čerpadla kup čerpací hlavu a molitan. Dřív jsem to u mojí JBL901 takto měl, ale teď mám v tom akváriu mnohem méně ryb, tak už to mám jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 21:31 Muž Peacemen [11] Re: Jarry
Zrovna předevčírem jsem ho dával k mojí 901 a můžu říct že žádná hitparáda. Pořídil jsem i škrťáky abych ho ukočíroval, ale jede naplno. Odhadem, podle toho jak stříká rampa, se průtok zvednuk tak o polovičku. S tvojí 1501 se podle mě jen poveze. Jak jsem koukal na tvoje akvárium, tak osobně bych na tu litráž uvažoval spíš o ještě jednom filtru ( klidně ještě jednu 1501 ), už jenom kvůli oběmu filtrační hmoty. Průtok se dá vždycky snížit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 16:11 Muž Jarry [1442] Re: powery
Konkrétně "AQUA NOVA Filtrační vata bílá" a "ZOLUX Filtrační vata 100 g", byly to desetikorunové položky, přihodil jsem to k jiné objednávce na vyzkoušení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 15:30 Muž powery [250] Re: Jarry
Jarry napsal: obyčejnou filtarční vatu
Jakou konkrétně?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 15:18 Muž Jarry [1442] Re: dudl007
Taky mi přijdou hrubé, už nějakou dobu řeším "bordel" ve vodě. Zkusil jsem použít JBL Symec Micro, ale to je moc jemné, za pár dní byl průtok skoro na nule. Teď jsem objednal obyčejnou filtarční vatu, tak jsem zvědavej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 15:08 Muž dudl007 [15] Re: Honza
Hoj mám taky 901 a dole jsi měl kuličky né? Ty jsou v pohodě, jen ty molitany jsou strašně hrubé na filtrování jemných časteček. Dal jsem si do vrchního koše jemnější a ještě na to filtrovací vatu(nevím jak se to nazývá). Na průtok to nemělo nějaký extraspomalující účinek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 14:07 Muž Jarry [1442] – Přídavné čerpadlo
Máte někdo zkušenosti s přídavným čerpadlem? Chtěl bych zvýšit průtok e1501 kvůli prodloužení rozstřikovací rampy + přemýšlím nad přidáním předfiltru. Na Profiplants doporučují jako posilující čerpadlo AQUAEL MK 800 s max. průtokem 800l/h, jak se to vlastně chová zapojené s filtrem v sérii?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2017 13:54 Honza – Filtrační náplň
Zdravím, koupil jsem JBL e901. Pro mě zatím bude snad dostačující. Jen se mi moc nezdají ty molitany. Nemyslím, že jsou špatné, ale není lepší nahradit některý něčím jiným? Kroužky, apod. Díky Za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2017 14:50 GP Re: slavko
OT: nez o akci a reakci nepujde spis o Bernoulliovu rovnici?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.01.2017 22:44 Muž TRULY [164]
1.Filter proste nieje samonasavaci pretoze to neumoznuje typ rotora, tvar lopatiek ani jeho slaby vykon.
2.Vrtulka v prvom rade vodu pretláča dalej

Voda sa sice do filtra neskor nasava ale nemozeme sa bavit o plnohodnotnom pojme slova, kedze je nutne spravit niektore ukony aby k tomu vobec mohlo dojst.
Je to chytanie sa za slovička a hranie na detaily.
Dohodnime sa tak, ze rotor filtra vodu pretláča a hadica na vstupe vodu nasáva.
:) smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2017 21:16 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: cezarmilan
Ja princíp spojených nudob tohoto typu filtra poznám a nepopieram. Myslím, že sa rozchádzame vo význame pojmu nasávanie. V podstate ani jeden typ čerpadla (ako základ cirkulácie každého filtra) vodu nenasáva, ale vytláča a voda sa na vstupe dopĺňa vďaka prepadu (čo je tiaž forma spojených nádob), či podtlaku a/alebo spojeným nádobám, pretože zákon akcie a reakcie udáva, že z čerpadla (filtra) môže vytiecť len toľko vody, koľko do neho vtečie (prípadne i menej, ak niekde uniká ;-) ).

Možno sa len rozchádzame vo význame slova nasávanie. Mám pocit, že pre Teba ide o to akým spôsobom sa voda dnu dostane, ja pod nasávaním rozumiem vstup vody všeobecne, bez ohľadu na spôsob akým sa dnu dostane.

Som presvedčený, že bežnému akvaristovi sú fyzikálne sily a zákony, ktoré pôsobia vo fitri šumafuk (pokiaľ si nenavrhuje filter vlastný), a tak možno činnosť filtra zjednodušiť, že na jednej strane nasáva a na strane druhej vytláča...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.01.2017 12:12 Muž TRULY [164] Re: martinCA
sory mas pravdu. Neviem preco mam v hlave to ze su na hadiciach...
Ale tak aspon ze sa chapeme ohladom toho nasavania smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2017 11:01 Muž martinCA [33] Re: gostrider466
gostrider466 napsal: este jedna poznamka ta vrcha vlozka bola spinava na vrchu od spodu bola cista :-(

mozno by chcleo zistit aku mas verziu toho filtra, na trhu su asi tri a minimalne ta prva mala problem s tym ze od predfiltrov sa dostaval bordel na vrch toho finalnejeho jemneho molitanu, coz by mohol byt tvoj pripad, kedze tvrdis ze je spinavy len zhora
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2017 23:43 Muž O.Tom [439] Re: gostrider466
Ten horní jemný molitan je nejjemnější molitan ve filtru, všechno co projde pře filtr a nezachytí hrubé molitany se na konci zachytí právě vtom jemném a proto je nejzanesenější.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 23:41 gostrider466
este jedna poznamka ta vrcha vlozka bola spinava na vrchu od spodu bola cista :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 23:39 Muž martinCA [33] Re: TRULY
nechapem ako to chces uskrtit ci odskrtit, ked to mas von z filtra, hadicu bez vody a potrebujes do nej nasat vodu. packy ovladania prietoku/skrtitok su predsa sucastou hlavy filtra, nie toho nadstavca, ktory z filtra vytiahnes. Musis to jedine zatvorit, vytiahnut a mas to zatvorene, Tak ma pouc, lebo som sa uz na to dival a dospel k zaveru ze tam davam ventil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 23:30 gostrider466 Re: O.Tom
nie su znecistene aj ostatne media ale to vrchne by malo byt ciste ci nie. ;-)
proste si myslim ze sa dostava voda aj z vrchu nie len gez filtracne media musim to este niekde na nete najst. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 23:25 gostrider466 Re: TRULY
no tesnenie tam nemam pri ticto tipoch uz neni je tam nejaka drazka do ktorej to zasedava
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 23:03 Muž TRULY [164] Re: martinCA
tak jasne ze sa vrch da zaskrtitt. Akoby si ho cistil keby na nadatavci s hadicami neboli skrtiace klapky? Voda by tiekla po izbe.
Zatiahnes jednu, druhu a odistis nadstavec. Vyberies filter zo skrinky, odistis, odpojis hlavu a si pri molitanoch.
Ako pises staci nasat vstup, ale za predpokladu ze si zalial aj fikter. Ak by si zalial aj vystupnu hadicu tak to mas zase jednoduchsie ale nieje to potrebne tak ako vstupna hadica.
A ako pisem tak hadice sa zaskrit daju obe a obe klapky su na nadstavci. Ovlada sa na nich v podstate aj vystup cize regulacia prietoku dnu a von.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 22:40 Muž O.Tom [439] Re: gostrider466
To chceš říct, že máš špinavý jen horní molitan a to jen povrchově a zbytek náplní čistých ?

Nebude to tak, že ten horní molitan je jen na pohled víc ucpanější, protože je jemnější než ostatní ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 22:19 Muž martinCA [33] Re: TRULY
TRULY napsal
(alebo odpojit spojku kde su hadice a ustami podtlakom stiahnut vodu a ked ju budes mat pri ustach tak klapku uzavries, to iste spravis aj ori druhej hadici a potom to pichnes do hlavy a otvoris zaskrtene klapky a spustis. Tento navod berte s rezervou)
Idealna je verzia naplnit naoumpovat spustit

dve veci, prva- staci natiahnut vodu do hadice co ide smerom do filtra. druha -neviem o tom ze by sa dali klapky ovladat bez celej tej "konstrukcie" zasunutej do hlavy filtra, JBL to neumoznuje, takze mozte ako ja supnut ventil (napr ako tie od eheimu) na vstupnu hadicu. potom sa da nasat voda, zavret ventil, dat to nazad na filter a otvorit. netreba pouzivat pokazitelne pumpy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.01.2017 21:13 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: slavko
Poznám ťa osobne, škoda, že som ti pri stretnutí nevysvetlil, že ani jeden filter nenasáva vodu a ani JBL. Je to samospád, podporený princípom "spojených nádob", čerpadlo len vytláča vodu von z filtra a podtlak zabezpečuje dynamickú cirkuláciu vody.
Ak by mal filter vodu nasával, tak to by musel mať nie 8-30W, ale 200-300W i viac a to by už bola (ľudovo nazývaná) "ponorka", teda ponorné čerpadlo
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 21:00 Muž TRULY [164] Re: gostrider466
viem ze tento problem bol u starsich verzii a preto upravili stredny plast. V strede by malo byt tesnenie. Pozri ci je dobre nasadene a ci nieje popraskane alebo ohnute.
Mozno ak.mas predfilter zaneseny extremne co by asi aj hucal filter a znizeny prietok totalne tak by to mozno mohlo cez to tesnenie pretlacit. Skus mrknut tonstredne stvorcpve tesnenie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 20:44 gostrider466
caute mam filter e901 a nie som s nim spokojny po asi dvoj mesacnom pouzivani som pri cisteni zistil ze uplne vrchne filtracne medium je na vrchu zanesene s coho vypliva ze sa voda nedostava len cez predfilter ale dostava sa voda priamo z nasavania zasa von bez toho aby isla cez vsetky filtracne media mate niekto takuto skusenost. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 19:41 Muž TRULY [164]
no ved ano. Ale to ze je voda vo filtracii nedosiahnes tym ze ho iba zapnes.
Filter plne aktivujes len ak hadicu zalejes alebo filter napumpujes a tym sa tak isto naplni. Ak by bola hadica prazdna tak rotor ju nepodsaje lebo to nedokaze.
Idealne je pri spusteni filter naplnit vodou a potom napumpovat a spustit.
Ta pumpa tam nieje pre srandu.

(alebo odpojit spojku kde su hadice a ustami podtlakom stiahnut vodu a ked ju budes mat pri ustach tak klapku uzavries, to iste spravis aj ori druhej hadici a potom to pichnes do hlavy a otvoris zaskrtene klapky a spustis. Tento navod berte s rezervou)
Idealna je verzia naplnit naoumpovat spustit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 19:30 Muž martinCA [33]
podla mna to nic primarne nenasava, ak vypnem filter, hladina v hadiciach sa vyrovna s hladinou akvaria, nasledne pumpa vytlaci tych par potrebnych cm aby to natieklo nazad do akva. ak to tymto zaroven aj zrychli prietok oproti cistemu prietoku hadicami, tak to vytvara podtlak, ktory pomaha nasavaniu vody a zvysuje prietok. cerpadlo podla mna nemusi nic nasat, aby vodu zacalo tlacit, cerpadlo je zaliate vodou v okamihu ked sa zapne, kedze hladina vody je v tej dobe omnoho vyssie ako je cerpadlo (zarovno s hladinou vody v akva, skuste vypnut filter a odpojit vystup z filtra, vodicka poleti von). vid fyzika a spojene nadoby. opat, ak hovorim blbosti, prosim o korekciu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2017 12:25 Muž TRULY [164]
Filter jednoznacne vodu nasava ale ak pojdeme do detailu tak ju vlastne pretláča ale v podstate ju tym aj nasava.
Ide o to ze jeho lopatky su pre usporu robene tak ako su. Pumpa tam je ako pises koli tomu aby sa voda dostala az k lopatke. Sama o sebe nema zahnuty tvar takze je nemozne aby sama vodu nasala a odvzdusnila filter. Musel by tam byt ovela vacsi vykon a uplne iny system. Podla mna by to dokazala cista mechanika a bez magnetu.
Ked sa uz voda dostane k lopatke tak to vlastne vodu zacne v prvom rade pretlacat a tym ju vlastne nasava a vytlaca.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2017 00:53 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: cezarmilan
Filter, aspoň tieto od JBL, nasáva vodu. Samotné čerpadlo síce zdanlivo vodu z filtra vytláča, ale aby malo čo vytlačiť, musí ju najprv nasať. Takže to je filozofovanie na tému sliepky a vajca.

Pumpičku je potrebné použiť kvôli konštrukcii čerpadla, pretože je stavané na vodu. Aby nebolo nutné čerpadlo odvzdušniť, musela by jeho vrtuľka dokázať čerpať i vzduch, čo však pri tých vôľach okolo lopatiek nedokáže. Nie som si istý, či je vôbec reálne možné dosiahnuť samoodvzdušnenie s týmto typom čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2017 20:58 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: pavoukovec
Nezavzdušňuje sa? Nejdú z neho bublinky? Ináč filtre nanasávajú vodu, to je omyl. Ak by to bola pravda, tak by sme nemuseli pri prvom spustení použiť pumpičku na natiahnutie vody do filtra. Princíp je podtlak. Takže on nebude nasávať ani špinu. O tot by sa mala postarať už biologická filtrácia. Ak ešte nie sú zanesené hadice, tak biologická filtrácia nejde naplno. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2017 16:31 Muž Yirka [9247] Re: pavoukovec
Co se té hlučnosti týče, podíval bych se hlavně, zda s něčím nerezonuje. Někdy stačí i špatně vedená hadice a přenese nepříjemné vibrace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2017 15:07 pavoukovec – e1501 - hluk + sání
Zdravim ve spolek :)
Před měsícem jsme zakládali nový akvárko - rio 240 l, koupili jsme i ex.filtr e1501. Jedna z vlastností, proč právě ten, měla bejt podle recenzí i minimální hlučnost. Jenže hned po první instalaci žádná sláva - hluk celkem vysokej, takový drnčení a vibrování, nejvíc jde od rotoru, horního víka. Byl jsem s tim 2x v prodejně, kde jsme ho ještě vyzkoušeli (prodavač prý vadnej jbl ještě nikdy neviděl a moc mi nevěřil :-) a tam se jevil celkem v klidu. Jenže doma, po chvilce běhu, se hlučnost zas vystupňovala (umístění je ve skřínce, stojí na protihlukový desce a tou jsou polepeny ještě dvě stěny ze skřínky). Jsme celkem hlučná rodina, takže na zvuky nejsme přecitlivělý, ale tohle je hotový peklo, hlavně v noci. Je slyšitelnej i přes zavřený dveře, asi tak 3x hlasitější než 7 let stará lednice. Nic moc prostě :-) (Těžko soudit, ale podle toho, co sem dával na videu Truly, tu 901, tak zas tak hrozný to nemáme - nejspíš )
Další dotaz je ohledně síly nasávání filtru. Tenhle nenasaje skoro nic, jen opravdu malý mikročástečky, který plavou bezprostředně kolem. Voda cirkuluje dobře, mám i malý proudový čerpadlo. Jenže větší částečky prostě nemá sílu nasát. Tomu, že by vcucnul třeba krevetu, prostě nevěřim. I když pustim z pinzety třeba malou řasu, cca 3cm od koše, z 90% si v klidu odplave. Vnitřní filtr v našem 60 l krevetárku by to sebral v pohodě.... rostě ke křišťálově čistý vodě, jakou deklarujou v reklamě, mám strašně daleko :-)
Ještě podotýkám, že akvárko nemáme přerybněný - 15 galaxek, plus tři šneci, zarybňovat teprve budeme. Filtr v běhu teda cca ten měsíc, hadice zanesený nevypadaj, výkon plus mínus stejnej, jestli došlo k poklesu, tak jen minimálnímu. Kytky rostou celkem dobře, odkaluju a vodu měnim pravidelně jednou až dvakrát do týdne. Hluk se nemění ani když je filtr mimo skřínku, přímo na dně skříně nebo ho držim ve vzduchu. Reklamaci bych se rád vyhnul, ale přestávám doufat... Co myslíte? Děkan :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2017 17:51 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: afc1886
Filtr se nezanese, "zarostou" hadice. Filtr si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy čistil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2017 16:28 Muž fanatic [10] - Stonkové rostliny
Takže řada e-01 končí a bude nahrazena novou e-02, nebo budou vyráběny a prodávány souběžně? Jsou už někde ke zjištění nové ceny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.01.2017 15:46 R Muž afc1886 [15412] Re: Malapa
Nechci se tady dohadovat,jestli předfiltr pomůže či né,píšu jenom svojí zkušenost.Mě ale nepříjde normální,aby filtr klesl prakticky až na nulu za měsíc.Potom bych hledal problém v nedostatečné filtraci.Že záleží na počtu a druhu ryb a ostatních obyvatel akvária souhlasím. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2017 15:29 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: gostrider466
To je úplně normální, klidně se stane, že za měsíc lůesne průtok prakticky ma nulu. Musí se hadice pravidelně čistit, ale bude to stejné u jakéhokoliv filtru. Kostka molitanu na vstupu problém zásadně neřeší, zanáší se i výstupní hadice z filtru. Vše záleží na počtu a velikosti ryb v nádrži a tím pádem množství rozpuštěných živin ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2017 15:16 R Muž afc1886 [15412] Re: gostrider466
Mi pomohlo dát na nasávání kostku bioakvacitu jako předfiltr.Ty ale čistíš filtr už po měsíci a půl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2017 14:52 gostrider466
caute chcem sa spitat mamfilter e901 od jbl ide asi mesiac a pol a dnes pri cisteni som zistil ze su strasne zanesene hadice ci na pritoku tak ajna vytoku je to normalne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 19:33 Muž TRULY [164] Re: Jarry
tak potom este mensia uprava. Ale tak sim zvedavy na cenu.
Tom
Tak aj JBL nezabudlo dat v polise ultra tichy extra usporny a pritom je to to iste heheh :) uvidime aka bude reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 17:55 Muž O.Tom [439] Re: Jarry
www.jbl.de/…

No, pro nás co jsme zvyklí používat předfiltr jsou změny asi nepodstatné :)
Podle manuálu možná došlo ještě k drobným úpravám adaptéru hadic, ale jinak je to stále stejný filtr.
Možná s nepatrným zlepšením.. to se uvidí časem.

Rozhodně tyhle změny necítím jako FAIL u Eheimu a jejich nové řady Prof 4, kterou bych se styděl vydat a prohlásit za novou a inovativní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 17:36 Muž Jarry [1442] Re: TRULY
Podívej se do návodu na novou verzi filtru (je ke stažení na odkazu, co jsi sem dával) a zjistíš, že co se typu a objemu filtačních médií týká, nic se nezněnilo. Jediný rozdíl je, že poslední vrstva molitanu je pouze jednopatrová, ale zase přes celou plochu koše a stejně upravený je i předfiltr. Objemově zůstavají oba molitany stejné, rozdíl je pouze v jejich rozložení. Alespoň jsem tak tedy celou úpravu filtru pochopil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.01.2017 17:01 Muž TRULY [164]
a este jednu vec som zabudol. Vela sa tu riesilo ci tuningovat naplne. Vela ludi rozumne argumentovalo ze ak to tak vyrobili tak je to takto dobre a ze vedia co robia. A tu je zjavne dokaz ze asi az tak celkom nevedeli co robia inac by nevydali tento update filtrov. Takze kto argumentoval nutnostou vymeny alebo upravy predfiltra a samotnych naplni tak mal z casti urcite pravdu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 15:27 Muž powery [250] Re: TRULY
I to je možné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 15:10 Muž TRULY [164] Re: powery
ja som to dneska riešil s rostlinnyakvaria.cz že čo to vymyslaju za zdraženie, tak udajne dvihli ceny v JBL a tak budu zvyšovať aj oni.
Na SR stranke je cena stale 127e tak CZ strnka argumentovala udajne že asi SR maju naskladnene viac tak davaju staru cenu. Podla mna to je len marketing zase. Ide nova generacia tak ceny by mali ist dole nie hore... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 14:59 Muž powery [250]
Dnes mi došel email od jednoho prodejce, že se budou v brzké době zdražovat před vánocemi dočasně zlevněné filtry JBL. Tak kdybyste někdo chtěl kupovat, je nespíš dobré neotálet.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53437x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=333