Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 22 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko Re: romant
Keď si mi napísal, napadlo mi, či by som ho nevyskúšal bez filtračných hmôt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: mko
Ono si to sedne, ty molitny jsou ještě zavzdušněný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko Re: romant
ano, molitan a na spodku v jednom koši guličky... urobil som to vsak už aj tak, že som spodok naplnil vodou a postulne vytlačil bublinky. Hoci vzduch je aj v trubiciach, ale lepšie ako nič.
Jaký tam máš náplně? Molitany?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko Re: Gamo1
Ahoj, po prvom dni ešte o údržbe ani nesnívaš :-D Ja som preinštaloval hadice a rovnaké ako včera. Dokonca som zapojil vedľa Aquanovu, nech zistím, či neblúznim. Vrčí skoro ako ona, žiadny rozdiel. Počkám do pondelka, prejdú sviatky a odošlem ho späť. To som si mohol kúpit tesnenie za štyri eurá a fungovať ďalej s ňou. Poviem, nech si ho v predajni vyskúšajú, keď usúdia, že je to tak normálne, tak kupujem namiesto neho "EHEIM professionel 3 2075" bohužial o 50€ drahší :-| Tento som si vybral najmä kvoli jeho cene. Keď je s ním niečo v neporiadku, nech mi pošlú druhý rovnaký. Spotrebiteľ sa môže do 14 dní rozhodnúť, či je spokojný, alebo nie... Je mi ale trápne robiť niekomu náklady, keď už rozbalený a použitý filter tak ľahko nepredá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gamo1
Včera sprevadzkovaný nový JBL Cristal Profi e401 . Tichý filter , rychle sprevadzkovanie a dobra udržba filtra. V mojom mini akvarku je to balada ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - garggi Re: mko
Je to divný, že ti jede víc jak den a je hlučný.
Musí ti to přisávat vzduch nebo ho máš špatně poskládaný(zkus znovu). Filtr mám taky 1501 gree. a odvzdušnění při výměnách vody je během pár minut(max pul hod). Při čištění filtru je to otázka pár hodin(max 2-3).
 Reagovat na tento příspěvek 1  - O.Tom Re: mko
Co se hluku týče, tak když se po pár týdnech zajede a vše je dobře pospojováno a nenasává vzduch, tak je opravdu tichy a na úrovni slyšitelnosti.
Vrtulka potřebuje na zajetí pár dní případně i týdnů, při čištění filtru a zásahu do vrtulky se situace opakuje.

Vzduch ve filtru může být z počátku z filtračních náplní, jinak se mi často stává, že byl vzduch přisáván nedokonalým nasazením hadice na armatury/trubky.
To řeší jednak správné dotažení těch plastových matek a pak taky čas, kdy se ta měká hadice vytvaruje a dokonale dosedne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Surdo
musí ti prisávať niekde vzduch skus ho rozobrať a znovu zložiť
alebo ho nemáš dostatočne pod hladinou akva
sú to tiche filtre tiež ich mam par doma
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko Re: MrUnknown
Ach, už aby to bolo. Je to zlé. Zatriasol som ním a je tam vzduch, to robím každú hodinu a nemení sa to.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrUnknownRe: mko
Počkej až se zajede a pořádně odvzdušní, nebudeš o něm vědět ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko Re: mko
ahoj, no nakoniec som sa rozhodol pre greenline 1501... ide už viac ako deň a je veľmi hlučný... zajtra skúsim napraviť hadice, keď to nepomôže, putuje do obchodu nazad. Veľké sklamanie, možno som mal veľké oči, keď som si myslel, že TICHÝ znamená Tichý. Je ešte horší, ako stará Aquanova. Nakláňal som ho, triasol a on stále vibruje, hučí...má niekto podobné skúsenosti? Napravilo sa to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sputnik Re: mko
Já mám 1501 na 750l vody a stačí,sice jede na hraně,ale akva funguje bez problémů. Dřív jsem mel EX2400 a to byl strasnej hucak.ted o JBL nevím.
X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wranko Re: mko
Mám 1501, tichá, spolehlivá, neměnil bych www.aqua-obchod.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rakvista Re: mko
Zkus se podivat u Zoohit,koupil jsem tam e700 za necele 2tis normalne stoji pres 2tis.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlk9 Re: mko
Ja jenom poznamku k hlucnosti 1500ky. Spal jsem asi mesic asi metr od nej a neslysel jsem ho a to me nejen muj maly synek vycvicil reagovat na sebemensi zvuky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko
Zdravím vás všetkých, rozhodol som sa pre JBL filter, ale riešim takú menšiu dilemu. Mám 300l akvárium a neviem sa rozhodnúť, či zoberiem e1501, alebo menšiu verziu e901. V súčasnosnoti fungujem pri 160l akváriu s filtrom Aquanova 1200 a mám pri nej problémy zaspať, navyše preteká. Ako je to s hlučnosťou týchto filtrov? Je verzia 1501 hlučnejšia ako 901? Je veľkosť 901ky dostatočná pre 300l nádrž, alebo mám ísť do 1501? Rozdiel v cene je 50€, tak nechcem investovať do zbytočností. Pôjde o rastlinné, zarastené akvárium, ale s dosť vysokým počtom malých rýb. Horná hrana akvária je asi 1-1.3 m od vrchu filtra.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - M4ChRRe: romant
Díky za názory chlapi :) Ok, zkusím častější výměnu vody a uvidíme, jak se filtr zaběhne. Pořád k němu běží ten původní, takže by to mělo bejt snad fpoho. Jinak ten Micromec jsem jako jedno ze tří médií měl u toho filtru, takže to by ty dusičnany mohlo taky odbourat. A napravím to těma rostlinama, ale zas abych tam ty rybky viděl :) Ještě jsem snížil osvětlení z 10ti hod na 8hod a rozfázoval ho do dvou dob. Tak uvidím, co to udělá :) Mám tam dost druhů řas a jedna z nich je "jelení paroh", který se opravdu daří jak na rostlinách přímo pod zářivkami, tak na umělé dekoraci :/
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: M4ChR
Více méně souhlasím s Romanem. Ten JBL NitratEx je sice dobré médium, ale není samospasitelné a podle mně ani vhodné pro dlouhodobou filtraci. Nadměrný růst řas není jen ve vyšších dusičnanech, ale je to daleko komplexnější problém a proto bych se zařídil jak radí Roman. Častější výměny vody, kvalitní biohmoty do filtru a zazelenit akvo jak to jen půjde :) .
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R romant Re: M4ChR
Přitlač a to významně s rostlinama a nebudeš muset používat žádný doplňky ve filtru, místo toho dej do filtru nějaké kvalitní médium k osídlení nitrifikačníma bakteriema, třeba ten Micromec když jsme u toho JBL, což budeš mít ve filtru na stálo. To, že teď máš dusičnanů více, neznamená, že za měsíc jich nebudeš mít naopak nedostatek, jde o to, jak to akvo začne pořádně fungovat. Takže za mě, měnit častěji vodu a akvo více ozelenit, společně s tím použitím toho filtračního média pro kvalitní nitrifikaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - M4ChR – JBL náplně - NitraEx
Zdravím :) Před týdnem jsem si pořídil nový filtr od JBL e701 a chtěl jsem se optat, jestli někdo z vás má zkušenosti s náplní NitratEx, vzhledem k tomu, že se mi rozrůstá řasa, v aqua mám živorodky, takže znečištění je velké a i přes časté výměny vody se mi nedaří úplně NO3 snížit na hodnotu, jakou bych si představoval :( Jde mi o to, jestli mi ta náplň pomůže, jjak případně dlouho vydrží a tak, a nebo jaká je nejlepší kombinace náplní do filtru na tento problém?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan
Nie ste vy platení konkurenciou? :-) O tých Tetratecoch nemáte určite pravdu, je to len také bu!bu!bu! strašenie, alebo ako sa vraví "jedna babka povedala......"
Zaujímavé, že ich mám viac kusov a už zopár rokov a nič sa nestalo. Dokonca dva kusy mi tlačia cez CO2 reaktory. Okrem iného sú to najtichšie filtre.
Ja nie som platený Tetratecom :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Humbal89 Re: Legioix
Diky, tak sem si říkal ze budu taky dělat:)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Legioix Re: Humbal89
Humbal89 napsal: Nějaký doporučení jak často přemáznout?
Mažu při každém čištění filtru lékařskou vazelinou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: grunda
Taktak, kde jsem je viděl, do roka tekli nebo prostě někde netěsnili a to i po takovéhle údržbě a i nové série co údajně téct neměli.
Tetratec jedině jako nouzovka s pojistkou na vytopení domácnosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: Jirka
na 400 litrů vody budou všechny vyjmenované slabé a kor pro terče , sáhnul bych do 1500 a výš , nejen kvůli průtoku ale i objemu filtračních médií ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlk9 Re: Tim
Tetratec mi nesmi do baraku no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: Tim
Tetratec už nikdy víc, buď JBL - kvalita za rozumnou cenu, nebo Eheim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tim Re: Jirka
Mam Tetratec ex 800, jsem spokojen, 1200 je jen vetsi bracha. Zpracovani je kvalitni, mohu jen doporucit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Humbal89 Re: Hansel
Nějaký doporučení jak často přemáznout? Ja bý dnes po první externí filtr s těsnění sou pekne namaštěný takže je jasny ze prvních par měsíců by mel byt klid ale potom dál? Třeba půl ročně? Ona by v podstatě prevence neměla v tomhle případě uškodit ne?:)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Hansel Re: Tomiino
Těsnění je "zahloubené" po okrajích deklu (čerpadla) .... na samotné hraně kanystru nic není, hrana se jen natiskne na zmiňované obvodové na čerpadle.

Pokud se s filtrem zachází jak má, tedy manipuluje co nejméně, kontrolují se spoje, dává se pozor na čistotu spojů při sestavování (i vlas může udělat neplechu), těsnění sem tam přelíznou lékařskou vazelínou, riziko netěsnění je minimální, kor u JBL. Je to dobrá značka. U levnějších filtru je riziko malinko větší ale i tak nepatrné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino
Mam dotaz, muze se stat ze po nejake by mohl fitr v nekterych mistech tect?treba u ventilu? je mozne ze po case odejte nejaka tesnici vlozka? mam doma JBL greenline e 1501 a mezi hlavou a nadobou zadne tesneni nebylo po rozbaleni jen je tam tato vecicka : www.levnaakvaristika.cz/… ??
 Reagovat na tento příspěvek 1  - brumlaRe: Strojek
tak zdá se, že to bylo tím sacím košem. byl na něm zachycený bordel, čehož jsem si nějak nevšiml a ppopravdě by mě to ani nenapadlo... stydim
každopádně jsem změnil i umístění filtru, teď je pod úrovní akvária, ale ne přímo pod ním, cca metr vedle, tak doufám, že taková poloha už je v cajku.
díky za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka – Jaký filtr
Zdravím Vás přátelé,

mohu požádat o radu či názor na vhodný vnější filtr.Bude točit cca 400L pro terčovce.
Jelikož nevím co vybrat, budu za každý názor rád.
Výběr mám mezi: Fluval 406
Tetra tec ex 1200 plus
Atman cf 1200
Pokud má někdo lepší typ s poměrem výkon-cena-spotřeba tak sem s ním : hop

Díky za rady Jirka...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - odikcz Re: brumla
U většiny externích filtrů by měli být aspoň 5-10cm pod úrovní hladiny (takže bys musel mít výšku akvária aspoň 50cm) a ideální umístění je pod akváriem. Nedělá jim to dlouhodobě dobře, když jsou vedle (snaží se přisávat kolem těsnění vzduch). Zkušenost přímo nemám, ale dlouho jsem to tu na fóru řešil se zkušenějšíma, protože jsem měl volno vedle akvária, ale né pod ... nakonec jsem musel předělat prostory pod akváriem, abych mohl pořídit normální filtr.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: brumla
ja mam 1501 pod akvariem ..ale myslim si ze se ti pricpalo sani ..nemas plnej saci kos?? nebo hodne bordelu v hadicich? a co ve vnitr, ten prvni biomolitan co pres nej tece vstupni voda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - brumla – e901 - přestane nasávat vodu
Zdravím,
před časem (cca prosinec) jsem pořídil e901, nainstaloval, zapnul a všechno jelo parádně. Jen občas filtr jakoby "pšouknul", z výstupní trubky zřejmě vyšla trocha vzduchu, ale jinak vše bez problémů.
V poslední době se už ale 2x stalo, že přijdu domů, filtr nefiltruje a dělá kravál jako prase - jede "nasucho".
Filtr je umístěn ve stejné rovině, jako akvárium, což doteď nedělalo žádné problémy. Když ho sundám na zem, zase se vodou naplní a šlape. Radši bych ho ale měl vedle toho akvária.
Může v tom být nějaký problém, který by se dal odstranit?
Díky
honza

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Tomiino
Já v naprosté většině nádrží používám dodatečný předfiltr na sacím koši. Stačí i menší kousek molitanu. Konkrétně na JBL mi pěkně pásne náhradní molitan z Eheim Aquaballu www.akva-tera.cz/…# na předfiltraci na hrubší nečistoty to bohatě stačí.
Tak premyslim co bude lepsi a bez vetsich starosti :-)
V tom combikoši jsou po stranách dva tvarované kousky velmi hrubého molitanu které fungují jako předfiltry a jsou první ve směru proudění vody. Uprostřed tohoto koše jsou na sobě dva molitany, vespod hrubší a na něm jemnější a ty jsou ve směru proudění vody už jako poslední, tudíž těmi protéká vody již vyčištěná celým filtrem a míří čerpadlem rovnou do akvária. Pokud ti vadí, že molitan nasazený na koši bude zadržovat nečistoty už v nádrži tak ho tam nedávej. Nutný samozřejmě díky konstrukci JBL filtrů není. Tedy pokud ti nevadí častěji otevírat filtr kvůli vyčištění předfiltrů. Nevím jak "zasviněnou" vodu v nádrži máš. ;-) Třeba to není nutné dělat nijak často.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino Re: Heimdall
jeste mam v tom combi kosi pridany jeden kousek hrubeho molitanu aby byla predfiltrace vetsi...kdyz dam nejakou kosku do akva,na sani bude se mi ale drzet bordel jako jsou drobne casti rostlin v akvariu ne.se musi zase hrabat ale do akva :-) kdz dam kosku na sani zvedne se tim i plocha predfiltru...takze je to lepsi?
Ta předfiltrace která je integrovaná ve vnějších JBL filtrech je relativně dostačující. Samozřejmě pokud použiješ ještě dodatečný molitan na sací koš tak nebudeš muset do filtru zasahovat výrazně delší dobu, protože stačí občas propláchnout molitan na sacím koši.
Urcite chci pouzit tyto media,myslim si ze jsou vic nez dobra. Kvalitni predfitr mysli hned na na sani,nebo to co je v hornim kosi po stranach?diky za rady
Pokud chceš používat kvalitní biomédia tak taky nezapomeň na kvalitní předfiltraci, protože jinak jsou to vyhozené peníze.
ja vam kluci dekuji...tak a ted co udelam koupim substrat pro a narvu ho do spodniho kose a zbytek filtru necham beze zmeny.Neboo koupim biomech do spodni casti misto tech valecku,ty uz tam mam pres 2 roky a po delsi dobe az se zajede biomech prikoupim substrat pro ?? :-)
Já osobně raději používám substartPro. Přece jen je co do biologické filtrace účinnější. Biomech používám v Eheimu jako první médium ve spodním koši vlastně místo běžné keramiky nebo těch jejich nepovedených černých nasekaných husích krcích, tedy hned za předfiltrem, a zbytek filtru je plný substratPro.
a jaky nazory jsou na ten biomech ?? shopakva.cz/…

eheim substrat pro shopakva.cz/… je lepsi?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino Re: Legioix
to jsem se prepsal...eheim substrat pro
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: Tomiino
Jbl Substrat pro neznám.

Udělal bych to ale následovně:

Odspodu
1 koš JBL Mircomec + ty levné válečky (to máš)
koš 2a 3 Eheim Substrat Pro
4 koš molitan (možnost dodat i vatu, ale bude se to muset často čistit).

I ty levné válečky mají dobrou porovitost (nasákavost)

Koše zaplnit až povrch.

Všechny tyto média jsou lepší než biomolitan.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [22] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=1051