Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konopnik36 Re: matlala
tak to jsme na to stejně,ja ji tam dal také :) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: konopnik36
e700 a 900 maj jen jiný počet košů. e1500 je má větší, tak s těsněním to je stejné. Taky by se mi hodilo, už moc netěsní, ale dal jsem tam hadičku, jak tady někdo zmiňoval, a drží.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konopnik36 Re: matlala
jj,dekuji,je tu odkaz na e-shop Miga,jen nevím zda jsou všechny těsnění stejná (700,900,1500),jak už tu bylo zminováno ja ho také v manuálu nemám,jsem s filtrem velice spokojen jen toto je jeho veliká slabost,těsněni mohlo být robusnější,
btw,šlo mi hlavně o to zda už to někdo obědnával samostatně přímo na e700,přesto ti moc děkuju za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: konopnik36
projdi si předchozí stranu-resp asi 100 příspěvků zpět maximálně, řešilo se to tam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - konopnik36 – JBL e 700 TĚSNĚNÍ
Fotka k příspěvku prosím prosím,kde seženu toto těsněni?????? Jako samostatný díl.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: GP
až ho budeš mít, prozkoumej rotor a hledej co jsem psal včera. Jestli bude tak bych objednal zrovna. Na tom zooplus a rotor u nás tě to stejně vyjde levněji než celý filtr u nás.
Bereš ho teda z toho zooplus.com, jak ses ptal vzkazem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GP – Re: Haimdol
diky, tak ty starsi by snad uz mohly byt pric, nebo ta akce v ktery jsem to koupil byla prave na doprodani zasob. no asi se necham prekvapit
diky....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: GP
Tam jsou jen čínské rotory. Motorická část je italská. Ovšem od kdy se dávají i italské rotory přesně nevím, ale mám pocit, že výroba s datem 07/2010 už byla s novými rotory.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GP – Re: Haimdol
vite nekdo, jak dlouho se jiz ty cinske hlavy nedodavaji? mam prave jeden objednanej a byl bych celkem nerad kdyby na mne vysel posledni kousek s cinanem.. tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: Haimdol
aha. Díky. Kvalitě EU to dle mě odpovídá a s novým rotorem by nemély být problémy, aspoň co čtu všude na netu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: matlala
Je to z naprosté většiny italský výrobek. Jen rotory se vozily z Číny ale to se už taky změnilo. Jestli si dobře pamatuji tak se vyrábí ve firmě Askoll která dělá i Fluvaly pro Hagen.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: Haimdol
aha, tak kvalita souhlasí a je to snad i líp vyvážené. Jinak ty jbl se dělaj taky v číně? Myslim komletní filtr. Kvalitou to čínu nepřipomíná.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: matlala
Tvůj postřeh je správný. Nové rotory dělají v jiné fabrice. Ty původní byli z Číny a ty nové jsou italské.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
Tak musím se podělit o zkušenost.
Kolem vánoc začal drnčet, nový rotor došel až dnes.
Ten nový jede super a oproti původnímu je hezky udělaný. Hezké výlitky plastu bez mezer mezi plastem a magnemem, bez ostřin a je tak celkově z lepšího plastu.
Přijde mi, že na náhradní rotory snad maj lepší formy nebo to dělaj v jiné fabrice.
Každopádně, divím se, ale filtr jede potišej než, když byl nový, přes skříňku to neslyším vubec. Rotor snad už bude bezchybný.
Cenově mě to vyšlo díky zooplus.com na stejnou cenu jako v ČR a to 1600 + rotor za 400 na českém shopu, zooplus zrouna nemělo rotory.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Ronin
ja som mal tiez problem s vrtulkou a reklamoval som to a bez reci za 4dni som dostal novy asi uz maju skusenosti

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - smoldo – Re: matlala
dik aj ja si to budem musieť zohnať palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: smoldo
tohle už řeším v jiném tématu, komerční hnojiva nechci ani vidět, strašně drahé a neznám složení, raději mám PMDD
čim hnojíš ak sa možem spýtať ja železo a brutus ale minimálne tak pól deci každých 7 dní 30ml brutus 20ml železo
vidím, u mě rostla hezky, ale už jí něco chybí, nejspíš N nebo P, které je už v pohodě
ja ju mám tiež mne to spravila ked som ju presadil a skrátil korene ale poviem ti len len že sa zmohla neviem či nie aj pól roka jej trvalo kým sa rozbehla
já do toho elzu tak za 14 dní, předfiltry jsou ucpaný listama, opadává mi hygrophylla siamensis, něco jí chybí a ještě jsem nedošel na to co, snad už jsem na dobré cestě, nové listy jsou ok, ale staré ještě opadnou. No hold ta tou hygroškou je nasávání filtru, tak to hned bere.
Dovtedy ti to vydrži keď pišeš že už to tak neklepe a keď dáš novú tak to bude frčat ako hrom ale jedna rada nahoď nuvú a už to nerozoberaj iba v nutnom prípade takže nikdy ja sa už do toho nerípem max tak vyčistim predfilter aj to som robil až po 4mes. prvý krát palec
taky ju mám objednanou, ale řešit se to bude až 8.1, teď kompletují pouze ze skladu a tohle se musí objednat u dodavatele, ale to je do 2 dnů, už mi psali palec
No vidíš aj mne to pomohlo ale aj tak som dal tú vrtulku na výmenu pre istotu tak nech ti to funguje potlesk palec
pomohlo X-) palec
jen jsem to udělal trošku jinak, u mě stačilo nedotáhnout tu uzávěru do drážek, nechal jsem to tak, aby byli vidět ty 2 výstupky, co jsou tam na to, aby to lépe drželo. Mám pocit, že snad ani nebude potřeba nová vrtulka, ale raději jo.
No ja len tak moja skúsenosť mne to pomohlo do výmeny vrtulky keď my prišla nová vrtulka tak tú som už nahodil normalne ako má byť, musíš skúšat skús ju nahodiť skríža do tej druhej strany a pritlač nie tak ako je teraz ale opačne palec
no jsem zvědavý, tohle mě nenapadlo. Ale zdá se mi že to o to drhne.
Vyzkoušejte
ok mne to pomohlo tak dúfam že aj tebe X-)
oki, zítra, je to na chodbě, tak to nejde skoro slyšet
ano tu co pritlača vrtulku a uvidiš že to prestane skús a daj vedieť
jakou pojistku, nevím o jaké mluvíš? jsou tam 2 gumové uložení osičky apak horní jakoby záklopka vrtulky a ta drží na 2 místech. Tu myslíš? Dát zkřiva?
vieš čo skús ja kým som čakal na novú vrtulku tak som nahodil tú poistku čo drží vrtulku trochu skríža chytil som ju len do jednej drážky nie do dvoch ako má byt a mal som ticho
skús a budeš vidieť palec
navíc ještě si to nemůžu dovolit vypnout a poslat na reklamaci, nemám náhradní filtr pro tak velké akvárium, to už těžko něco zbastlím abych tam napral hmoty z tohoto. Reklamace může trvat 30 dní, tak dlouho nemůžu čekat.
vím, to mě k tomu navedlo, no reklamace by byla dražší než vrtulka za 418,-, poněvadž filtr je z Německa. Stejně potřebuju ještě nějaký věci co vyjdou taky na ty 400, takže 50 za poštovný mě nezabije.
inak strana fora 1 , 2 X-)
nazdar ja som mal ten istý problém písal som o ňom na tomto fóre pomohlo mi jedine vyreklamovať vrtulku po výmene ani o ňom neviem , takže moja rada vyreklamuj vrtulku palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: TomasOxx
uvidíme, stejně tu vrtulku musí objednat a nejspíš bude objednávky řešit až po novým roce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom – Re: matlala
To jsem ze zacatku delal nervozne taky a az kdyz jsem to vzdal a dal tomu vlastne cas, tak se to ztisilo. Asi to trosku potrebuje olezt "slizem" :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – Re: TomasOxx
no uvidíme, nejspíš mám vadnou sérii vrtulek, objednal jsem novou, snad to bude ok, zatím se neutišil a to jsem zkoušel pořádně to vyčistit i savem a vatovými tampóny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom – Re: matlala
Mi to drnci pri kazdem cisteni, zasahu do filtru, nekdy se utisi az po dvou dnech.
Taky uz se mi stalo ze se rozdrncel kdyz mi tam vlezl sebevrazedny snek :) a kdyz byl zaneseny a hodne se snizil prutok.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
nikdo nic? Je to pořád stejné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala – drční
Ahoj, po 2 měsících mám s tímto filtrem malý problém, který jsem si možná způsobil sám špatným usazením osičky. Dnes ráno se probudím a filtr mírně víc drnčí, což už jednou udělal, po měsíci bez čistění, tenkrát pomohlo vyčistění vrtulky a prostoru rotoru. Dnes jsme to už čistil 2x a pořád nic, odvzdušněné to je dobře, poněvadž jsme nevyléval vodu a nevytahoval média, takže vzduch byl jen pod hlavou a ten vyběhne během pár desítek sekund když s ním zatřepu, zapumpuji vestavěnou pumpou. Dnes sem to udělal už 2x a hluk je pořád stejný.

Akva není v pokoji, ale dole na chodbě a drnčení ještě utlumuje skříňka, ale musím nad tím uvažovat, jestli jsem nějak blbě uložil osičku a ta se vychodila (když ji protáhnu mezi prsty, nerovnosti ale necítím) nebo by pomohlo pořádně to vyčistit třeba savem-myslím osičku a vrtulku od nánosů usazenin a řas? Ještě možná hraje roli to, že jsem ještě nevytahoval gumové uložení osičky ani nijak nečistil.

Nedej bože jako poslední vidím koupi nové vrtulky a osičky, stojí to skoro 500,- (filtr mě stál 1600,-), takže je to dost velká cena v poměru k filtru.

Co na to odborníci? já mám uzavřený ext filtr jen 2 měsíce, předtím jsem měl homemade přepadový.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - králas
Michal1987 napsal: ... ešte by ma zaujímalo, či si to tesnenie môžem zadovážiť aj na ten starší model (teda ak tam nič iné nemenili...), teda ak sa to dá zohnať aj samostatne? Vďaka. ;-)
O kus níže jsem psal odkaz, kde se dá těsnění pořídit.Stačí číst.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georg – Re: Haimdol
Takto jsou ve firmě véélmi pečliví :) :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: georg
Obávám se, že tyto listy jsou vloženy do všech filtrů. Prošlo mi jich rukama sedm a všechny byli "náhodně" vybrané. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georg – Re: Haimdol
Asi by to problém nebyl, protože já jsem tam měl přiložen několikajazyčný list, že filtr byl náhodně vybrán a podroben tlakové zkoušce, a že se mohou ve filtru nacházet zbytky vlhkosti. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Michal1987
Tak to budu muset zjistit. Ale myslím, že je tam přidané jen to těsnění. Samostatně to půjde určitě sehnat jako náhradní díl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal1987 – Re: Haimdol
... ešte by ma zaujímalo, či si to tesnenie môžem zadovážiť aj na ten starší model (teda ak tam nič iné nemenili...), teda ak sa to dá zohnať aj samostatne? Vďaka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: georg
Když jsem se asi před třičtvrtě rokem přímo u JBL dotazoval na problém onoho zpětného proudu tak mi říkali, že o tom ví a že s tím inženýři něco udělají. Tak to bude patrně ono. :) Nejspíše dojíždí staré návody tak to tam není uvedeno. I když si myslím, že by nebyl problém vložit volný několikajazyčný list s popisem změny u filtru.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=1851