Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kedlubna Re: Lada50
Dobře, děkuji Vám, tohle jsem chtěl vědět.
Dékuji i všem ostatním za pomoc a za trpělivost.
Přeji Vám všem hezký den
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada50 Re: Kedlubna
Neuděláš chybu se žádným filtrem jbl.Na velikost tvého akvária by stačila ta 402,uváděný průtok 200-250l je naprosto dostačující,není nutné z toho dělat vířivku.Důležitější je obsah filtrační hmoty.Pokud by jsi časem ale plánoval větší akvárko tak bych vzal tu 702,cenový rozdíl proti 402 není zas tak velký.Jinak vnější filtry JBL jsou spolehlivé,mám JBL 901 někde z roku 2011 a pořád běží bez problému,akorát jsem před dvěma lety kupoval nový adapter připojení hadic,což je položka asi za 350 Kč.Za ty peníze tam máš všechno co potřebuješ k zprovoznění.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kedlubna Re: Jozef
V podstatě jsem chtěl jen vědět, jestli mi bude stačit filtr JBL Cristal Profi e402 ( Eheim eXperience 150) nebo raději výkonnější JBL Cristal Profi e702. :-) S externím filtrem nemám žádné zkušenosti a nevím co je tedy podstatné vědět a jak určit vhodný filtr.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jozef Re: Kedlubna
A čo vlastne riešiš. Ty budeš mať asi 100cm (z prvého príspevku) a u každého je tento údaj väčší. Ide pravdepodobne skôr o bezpečnosť (ako som písal nižšie), nie o ovplyvnenie prietoku (aj keď dĺžka/odpor hadíc hrá tiež malú rolu - ale to aj na rovine). Ty možno ani plný prietok, čo filter dá, ani nebudeš potrebovať.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kedlubna Re: Shimi
Fotka k příspěvku Tady ro je uvedeno. Proto jsem myslel že to asi má nějaký význam. Toto je manual filtru JBL Cristal Profi e702.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jozef Re: Shimi
V princípe máš stopercentnú pravdu.
Ale až tak úplne jedno to nemusí byť, ak zoberieme extrém - umiestnenie jedno, dve poschodia nižšie (ak by niekoho napadlo, že mu bude robiť "rámus" v pivnici a nie v obývačke :)). Na taký hydrostatický tlak už nemusí byť stavaný a tesnenia by mohli pretekať.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Shimi Re: Kedlubna
"Proto se na to ptám, protože tento údaj udávají jako podstatný pro filtry jak max. hluboko pod hladinou vody mohou být umístěny." - Nic takového výrobce neuvádí, máš v tom hokej. Výrobce uvádí maximální průtok (l/h) čerpadla na prázdno a maximální výtlak čerpadla z nulové výšky hladiny vůči čerpadlu. Jednoduše řečeno, je úplně jedno jak hluboko bude filtr pod akváriem, na funkci to nebude mít žádný vliv. Takže můžeš v klidu vybírat a tento konkrétní údaj můžeš pustit z hlavy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kedlubna Re: ploutev
Ten instalační set je taky zelený?
Původně jsem byl rozhodnutý pro JBL Cristal Profi e402. Bál jsem se jen parametrů. Myslím si že je v podstatě podobný jako ten Eheim a očekával jsem zde víc příznivců JBL kteří mne utvrdí v mém rozhodnutí... :-) . Navíc je k tomu větší příslušenství...
Jestli tedy dokoupím set 2 za 500,- a filtr za 2,600 je to už o dost více než 2.200 za JCB. Opravdu to za to bude stát?? :-) :-)
Vyzkoušejte
Máte pravdu... :-)
Proto se na to ptám, protože tento údaj udávají jako podstatný pro filtry jak max.hluboko pod hladinou vody mohou být umístěny.
Ale děkuji za Vaši pomoc. Nicméně, můj dotaz byl na něco uplně jiného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Shimi Re: ploutev
Žádných 99 cm překonávat nemusí. Musí překonat pouze rozdíl mezi vodní hladinou a horní hranou akvária, což je nejčastěji 1 - 2 cm. O všechny ostatní cm se postará hydrostatický tlak. Flákali jste školu chlapci a potom to takhle dopadá.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ploutev
Jo a ještě POUŽÍVEJ při čištění filtru = akvarijní vazelínu nebo akvarijní olej ve spreji od Eheimu na všechna těsnění ve filtru (na hlavě,na koších atd.),nebo páčky na tom adaptéru hadic a další páčky tím prodloužíš jejich životnost a budeš je tím chránit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ploutev Re: Kedlubna
Regulovat průtok jde páčkama jak na koš (přítok) tak i odtok (rampa). Já to nijak neškrtím jedu na max. :-)
Já mám nainstalovanou rampu - ta ti krásně rozloží proud. Nebo si ji tam dávat nemusíš. A budeš tam mít ten (výfuk),nebo se dá na výtok dokoupit různé věci třeba na instalační set od Ehaimu.
Dobře...děkuji Vám.
Jestli se mohu ještě zeptat...Dá se regulovat průtok dole na kanystru pomocí těch páček?
Manual uvádí že ano, ale na fórech se diskutuje o škodlivosti přiškrcení odtoku z filtru pro čerpadlo.
Tuším...je to vyrovnání hladiny...ale co okraj akvaria?
Já mám ten eXperience 150 na zemi a musí překonat 99cm na výšku (horní hrana akvária.)Pochopitelně když je filtr nově vyčištěn (propraná po 1 roce všechny média ve filtru) tak je průtok větší a když už budu za rok znovu čistit tak je průtok pochopitelně snížen (zanesená média ve filtru) toto je přeci pochopitelné.
Hlavně jak budeš nasazovat hadice na trubky,tak si ty konce hadit ponoř do horké,teplé vody hadice se ti změkčí a krásně se ti to nasadí na trubku.Já navíc mám jestě pro JISTOTU to pojištěné ve spojích stahovacíma páskama na kabely (ty se vroubkama).
Na koš si nasaď předfiltr (molitanová bio houbička = stejný průměr jako je koš).Tím si ušetříš čištění hlavního filtru médií.Pro mě nutnost = aby nebyl únik krevetek do hlavního filtru.
Hadice od filtru nečistím vůbec není potřeba (Krevetky Caridina,Neocaridina se množí jako o závod).Používám nejlepší bakterie na světě = české Bacti AK (vždy když čistím hlavní filtr,nebo předfiltr na koši.)
Ještě super (pro tebe to není nutnost) jsem si dokoupil na vtok a výtok univerzální sety od Eheimu (je to taková skládačka vše si poskládáš jak chceš).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Shimi Re: Kedlubna
Filtr nebude tlačit metr vysoko. Zapátrej v paměti a vzpomeň si na školní učivo a to konkrétně na hydrostatický tlak a spojené nádoby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skypi Re: Kedlubna
"Výkon slabý"... Ach jo... Pokud jde o "výkon",tak jak ho uvažuji já, tak jde o účinnost biologické filtrace, resp. dekompozice. A u maloobjemových filtrů (což je i ten Eheim) je ten vysoký výkon - ve smyslu průtoku filtrem - zcela kontraproduktivní. A ten předfiltr, jak zmínil kolega, je věc nanejvýš funkční a vhodná.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - skypi Re: Kedlubna
Tak to, že filtr má být něco jako "odpadní jímka" je velmi rozšířená, bohužel zcela pomýlená představa :-), i když vlastně, velmi často realita. Odpověď by byla obsažná a poněkud mimo dotaz - takže to zkrátím. Ano, s filtry této řady (2224 - dnes tedy eXperience ) mám v provozu nějakých 18 let (?) - bez poruchy. 1x jsem měnil těsnění pod hlavou. 2222-to je dnes eXperience 150, jsem měl v provozu cca rok, je to v podstatě to samo jako 2224, jen s menším objemem filtru. Po uzamčení hadic - pokud je překlápěcí spona-zámek zajištěný a v pořádku - se hadice jen tak samy určitě neuvolní. Video klidně pošli.
Dobře, děkuji Vám.
Já taky původně uvažoval o tomto Eheimu, pouze mám starost, jestli když naplním ta filtrační media a filtr bude tlačit metr vysoko, jestli jeho výkon nebude potom slabý...Proto jsem přidal možnost i filtr JBL Profi Cristal e702, Který je silnější.
Moc se v těchto věcech nevyznám protože nemám zkušenosti a nerad bych si pořídil něco moc silného, nebo naopak slabého, když to stojí tolik peněz. :-)
Já mám Eheim eXperience 150 v krevetárku 47 litrovém. A super spokojenost.
Čistím externí filtr 1x ročně.Na sacím koši mám molitanovou houbičku (tu čistím 1x za měsíc).Pravidelně odkaluji zlehka jemně povrchově dno.
Ve filtru na vtoku mám 1x modrý molitan Eheim pak biosubstrát od Profiplants pak u výtoku bílou vatu Eheim.
Na výtoku mám nainstalovanou rampu.
Média uvnitř filtru ti sníží průtok,krevetky se množí,voda čistá.
míchačka,pračka to slovo s tímto filtrem neznám.
Běž do tohoto filtru můžu doporučit

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kedlubna Re: skypi
No asi nezbytně nutné to není, ale můj současný vnitřní filtr Eheim PicUp 160 má pouze objem filtrační hmoty 0,3 l a tak je potřeba častěji ho čistit a častěji šahat do akvaria...Tak jsem si myslel že větší objem těch filtračních hmot bude lepší.
Ještě ohlednětoho filtru Eheim eXperience 150...máte s ním prosím vyloženě zkušenosti? Na Youtube jsem totiž viděl video, kdy i po uzamčení hadic do kanystru, šli normálně vyndat...je to tak opravdu?
Děkuji Vám.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - skypi Re: Kedlubna
Pokud je ten externí filtr opravdu "nezbytně nutný", tak se budu trapně opakovat - ten Eheim Experience. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kedlubna – Filtr JBL Cristal Profi
Dobrý den.Jsem nováček a potřeboval bych prosím poradit.

Mám doma čtvercové akvarium Dannerle Nano Cube 60 l. Po zaplnění dna ,přidání dekorací a rostlin, mi zbývá asi 42 l čistého objemu vody. Rostliny a dekorace dosahují asi do poloviny vodního sloupce.
Po pul roce jsem se rozhodl, že bych chtěl přejít na externí filr a tak začal můj problém ????
Nemohu se rozhodnout mezi těmito modely externích filtrů, abych neměl místo akvaria mixer: Eheim experience 150, JBL Cristal Profi e402 a JBL Cristal Profi e702. ???? Který by jste mi doporučily?

Například JBL Cristal Profi e402 má sice uváděný průtok 450 l, ale v manualu se píše, že po naplnění medii klesne průtok na 200/250 l, a tak je to podobně i u ostatních filtrů.
Také bude fitr umístněn asi 100 cm pod hladinou vody...Informace které jsem zatím vyhledal se ale většinou týkají klasicky podlouhlých akvarií a myslím si že v proudění vody je rozdíl..

Moc Vám děkuji za případné odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Bphot0 Re: ErikMaxik
Ano, naplnene to je spravne. Akorat popis mirne nesedi, ten jemny molitan dole v hornim kosi je posledni v rade pred vytokem zpet do akva, naproti tomu ten horni vyfrezovany je prvni a je to takovy vnitrni predfiltr.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ErikMaxik – Jbl
Ahojte filter jbl e902 crystal profi. Úplne prvé keď nasaje vodu je jemný molitan 2×, potom ide voda úplne dole, z dola je tam hrubý molitan a potom biele guličky a nakoniec metrix. Je to správne?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cz192235 Re: EjPee
Ahoj, jestli to jsou černé kousky, tak to bude z hadice odtoku filtru. Vyčisti ji, bude v ní takový černý sajrajt. Který se může uvolňovat. Jinak filtr sam o sobĕ je v pohodě. Mám ho cca stejně dlouho jako ty, ale po zlomení vrtulky jsem koupil nový. Má trochu jiné uspořádání desky. Se starým ale žádné problémy nebyl, a funkčně je stejný jako nový. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP Re: EjPee
Podle mě mohly špatně dosednou drážky na desce na vrchní koš a část vody neprocházela přes filtr, ale rovnou k čerpadlu.
Jinak nevíme, jak jsou stará filtrační média. Časem degradují a na funkci to má vliv.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EjPeeRe: Tomiket
V podstatě uvažujeme stejným směrem ;-) A asi nezbyde než vyzkoušet.
add jab63: filtr se takto chová po vyčištění...projedu ještě hadice, ať vyloučím i toto, ale pořád mě to svádělo k tomu, že se promíchá právě nasátá voda s již profiltrovanou...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiket Re: EjPee
Tohle je starý typ předfiltru. Nový typ má předfiltr přes celou plochu kromě středového kulatého průtoku na výtok (vrtulku).

Mechanické nečistoty lze z této pozice těžko identifikovat. Třeba je prostudovat, třeba pod lupou, aby jsi zjistil, co je to za materiál. Pač toho co to může být je mnoho. ;)

V každém případě pomůže filtrační vata v koncovém stupni filtrace. ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jab63 Re: EjPee
Mě to připadá jako zanedbaná údržba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EjPee – Mechanické nečistoty z filtru
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dokáže mi někdo poradit ohledně desky filtrace e 1501 ? Je to filtr z data koupě 8.2016,z filtru vychází viditelné mechanické nečistoty, o úpravách rozvodných desek pod hlavu filtru jsem slyšel, ale nejsem si nijak jistý, kterou variantu já mám. Ale je to už varianta se zářezy pro poslední patro koše, přiložím foto, tak si myslím, že je to jedna z těch pozdějších. Když se podívám na obrázky různých shopů, kde je deska vyfocená, tak jsem nijak nenašel rozdíl...Co způsobuje ty uvolněné nečistoty? Popřípadě je řešení pořídit nový combi koš : www.jbl.de/…
Díky za případné postřehy ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - trouba
Tak mám filtr JBL CristalProfi e402 greenline a po 14 dnech běhu z něj přes rozstrikovaci rampu občas vylitne takový bílý povlak který zaneřádí akvarium. Trochu se i průtok snížil, když porovnám jak se hladina čeří. Co s tim povlakem co odtud litá? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - jab63 Re: Filip10
Mě trošku dělalo problémy sestavení košů. Když neseděly přesně a těsně na sobě tak filtr přisával vzduch.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10 Re: RAP
Zdravím akvaristé. Kouzlo s výměnou těsnění se nepovedlo. Koupil jsem těsnící kroužky do adaptéru (nejsou to origo, ale jsou naprosto totožné), vše pečlivě usadil, překontroloval všechny části - jestli není někde prasklina (šnek či jiný nepořádek),promazal vazelínou a spustil filtr. Přijdu domů z procházky a kolem filtru voda. Napadá někoho z Vás, kde by mohla být chyba nebo problém. Dík za rady a případné nápady. Nechce se mi házet flintu do žita, ale filtr, který protéká fakt nechci. Nevím, na co ještě se podívat, vyměnit (možná celej filtr), upravit apod. Dík moc a mějte poho večer. F.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - RAP Re: Filip10
Hlavně si zkontroluj tlouštku těch kroužků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10 Re: romant
Filtr přenáším minimálně a vždy ze úchytky a ne za adaptér. Dík všem za rady a typy. Ozvu se, jak jsem dopad.
Dík za typ. Jdu objednat kroužky a uvidím, jestli se kouzlo podaří. Jestli ne, filtr jde z domu. Dostane poslední šanci.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: RAP
RAP napsal: .... Až náhodou jsem zjistil, že to protéká přes adaptér do hlavy. Nejčastější příčinou je přenášení filtru právě za adaptér....
Velmi dobrá připomínka, platí obecně u všech značek. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAP Re: Filip10
To mi taky dělalo a vždy byla plná vody hlava filtru. Několikrát jsem hlavu kontroloval a nikde nic. Až náhodou jsem zjistil, že to protéká přes adaptér do hlavy. Nejčastější příčinou je přenášení filtru právě za adaptér.
Zkus vyměnit okroužky na adaptéru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Filip10
Já bych vše poskládal, dotáhnul, celý takto připravený filtr ponořil do vody a pustil do něj třeba ze vzduchovacího motorku vzduch. Místo úniku by se ukázalo...
U klipsu to teče, ale přijde mi, že to teče, kde chce. Podle toho, na kterou stranu nakloním filtr, tak tam co teče.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10 Re: romant
Když filtr nakloním, tak voda teče viditelným (dle mého názoru moc velkým) pramínkem. Můžu to ještě překontrolovat, ale prasklina to asi nebude. Dík
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAP Re: Filip10
A neteče to u klipsu?
U mne byl většinou problém propouštěcí hadicový adaptér.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Filip10
Mohla by tam být nějaká mini prasklinka, už jsem to řešil u jiné značky. Pumpa může být katréž možnou příčinou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip10
Zdraví vážení, mám již delší dobu problémy s protékáním filtru (e401).Zkoušel jsem snad již vše a stále protéká. Koupil jsem nové těsnění pod hlavu (dokonce dva kusy), namazal vazelínou všechny spoje, poskládal filtr bez košů i s nimi-pořád protéká. Když ho nakloním nebo spustím, teče voda v místě spojení hlavy a nádoby. Neměnil jsem těsnění pod pumpou, to jsem jen namazal vazelínou. Je možné, že to protéká tudy nebo je zádrhel někde jinde? Dík moc za nápady a typy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: RAP
Mně se akvacit taky líbí,ale nedosáhnul jsem tím čisté vody. PPI 30 je moc hrubý. Jinak ve filtru mám všechno smíchané,Eheim substrat,matrix a deNitrat zakončený purigenem. Uvidíme jak dlouho to poběží. smich
 Reagovat na tento příspěvek 2  - RAP Re: Brodys
Co je to porézní materiál na biologickou filtraci?
Měl jsem ve filtrech siporax, eheim pro a nakonec jsem je nahradil nahradil aquacitem hrubosti 30. Za mne ideální filtrační medium. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Brodys
Jak toho dosáhnout? Těžko říct... Asi hlavně díky lenosti. :-D "Nemám jaksi čas" do těch filtrů rýpat. A proč taky, když systém funguje?! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: Sid
Nezpochybňuji to,jen mě zajímá,jak toho dosáhnout. Vydržel bych tak měsíc,pak by byl akvacit plný a průtok nula stydim Leda ten nejhrubší, ale to mi zase po akváriu poletuje drobný nepořádek. Třeba k tomu jednou dospěju, ale nyní mám akvacit jako mechanickou předfiltraci a externí filtr s porézním materiálem jako biologickou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: vlka
U mé domácí a jedné "dohledové".
Mám těch nádrží kolem sebe povícero, ale kanystry filtruji jen tyto dvě. Zato už hezkých pár desítek let. :)

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=1