Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: koyack
Tak jednou za půl roku
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jifi Re: Burik
Já ten filtr chci čistit co nejméně. Počítám, že předfiltr zachytí hrubé nečistoty a filtr nebudu muset rozebírat a čistit moc často.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - koyack Re: Burik
A jak často filtr čistíte?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Jifi
Tak bys je při čištění vyndal, v pohodě tam žijí, dokonce se i množí, při každém čištění jich vyklepu třeba 50 do akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Jifi Re: romant
Ještě jsem zapomněl na další důvod, proč si k externímu filtru dám předfiltr: aby mně filtr nenacucával vylíhlé krevetky, ty jsou sotva 2 mm dlouhé a bez předfiltru by hodně z nich skončilo ve filtru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: Bin
tohle už je ovšem jiný kafe palec
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Bin
v akváriu mám 2 filtre a skimmer chcem kvôli povlaku na hladine, no a predfilter som si pozeram taký vonkajší (viď link nižšie) a v podstate my ide o to aby som nemusel do filtra zasahovať toto by zobralo iba ten najhrubší bordel. Páči sa my na ňom aj to že je priesvitný takže doň vidno a človek vie aké je to zašpinavené.

akvaristika24.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: Jifi
Tak samozřejmě - co člověk to názor - určité výhody předfiltr má ,stejně jako nevýhody
Romante , to sis olepovat neměl - ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Jifi
Ještě bych doplnil,že každý kus filtračního materiálu je k dobru.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jifi Re: MonterMonty
On ten předfiltr má třeba tu výhodu, že nemusíš tak často rozebírat ten vnější filtr, abys vypral zanešený molitan.
A toho bordýlku se uvolní určitě méně než při vytahování 2litrového hranolu bioakvacitu. A dá se taky na ten předfiltr navléknout sáček před jeho vytažením ven, pokud by ten rozplavaný bordýlek vadil.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - MonterMonty Re: Bin
Můj názor na různé předfiltry je spíš negativní - pořídil jsem externí filtr abych věčně při čištění vnitřního nemusel hrabat v akváriu , při čemž se spousta bordýlku v něm nalapaného stejně uvolní do vody v akva - filtr je i od toho aby sbíral ty větší nečistoty - a většina moderních filtrů má hrubý molitan na zachycení těch větších nečistot v horním koši filtru ,takže je pro mě jednoduhší vypnout- odpojit hadice a ve vaně první koš propláchnout , vrátit zpět - namísto vytahování předfiltru z akva - čímž akvo zabordelím částečně tím co nachytal - řekl bych že si to trochu odporuje s jednou s předností vnějšího filtru , ale proti gustu ....
co se týká skimru - pokud ho potřebuješ - nemáš plovoucí rostliny které ho budou ucpávat , proč ne - já mám akva zakryté - takže mastná hladina se mi netvoří , a jiné nečistoty mi na hladině neplavou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ondralomnice Re: Bin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lhajek Re: Bin
Možná teď píšu věc, kterou máš ujasněnou (pak mě ignoruj), ale jen pro jistotu: chceš tunit jen pro tuning a nebo tím chceš řešit reálné problémy? Například příliš často musím otevírat a čistit externí filtr, na hladině je spousta nečistot, kterých se musím zbavovat ručním sbíráním apod.
Pokud tím nepotřebuješ řešit reálné problémy a vše vypadá že funguje jak má tak doporučuji se v tom nehrabat :-)

Jinak si myslím (nemám to, tak jistě nevím) že skimer by nijak neměl zatížit externí filtr navíc - krom nasávání pod hladinou přibírá i vodu z hladiny. Proti tomu před filtr podle úrovně znečištění určitě exterák zatíží a bude nutné ho častěji čistit (předfiltr), aby celkový průtok moc neklesal ....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bin
ahojte potrebujem radu, rozmýšľam že by som vytunningoval jeden filter jbl e901 a to tak že by som tam dal skimmer a ešte aj predfilter. Napadá ma tam niekoľko otázok.

1. nebude to už veľa na jeden filter (myslím tým že to zníži jeho prietok/ výtlak )
2. nedať ten predfilter aj na druhý filter?
3. ten skimmer zapojiť na priame nasávanie alebo do hadice dať T-čko a zapojiť ho ako bočné
nasávane?

dík za pomoc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Bin – JBL topclean
práve som našiel toto na nete a chcel by som vedieť či to niekto používate. Tak isto ma napadá otázka výhod tohto produktu oproti štandardnému nasávaciemu košu.

Dík za odpovede a nižšie pridávam link

www.akvaobchod.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: romant
V Praze jsou asi 3 Akvaristiky,kde je půjčujou. V Kladně jedna. Myslím,že budou všude,nevím,proč z toho děláte takovou vědu-půjčit si ji. Že je u vás nepůjčujou,za to já nemohu. Já ji nikdy neměl,nevím,proč si měl bakterie zabíjet. jak jsem psal,kamarád si ji už asi rok půjčuje,takže nevím,proč by nešla půjčit i jinde,.platí 1,200Kč vratnou zálohu a 200Kč na dva dny.S těma diskotékovýma to byl vtip,kdo chce,tak to tam může naprat. Možná i v nemocnicích by byla k mání. Stejně je tohle vlákno o filtrech a ne o UV. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Jindras
Mlžeš hodit link na nějakou z těch půjčoven?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: Tony
UV lampa nemá s modelem filtru nic společného. Opravdu ji potřebuješ? A na co? coze Používá se na pár hodin,tak jednou za 14 dní. A navíc jsou i půjčovny. Jak máš velké akva?? Do velikosti tak 300l jsou 11w,pokud máš akva menší,tak 5w.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tony – uv lampa
Prosím potrebuji koupit uv lampu k tomuto filtru JOB e901 poradite mi jakou?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - DavidŽ
daji se dokupovat bionaplne ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: Burik
Nejlepe se to pozna, ze nekde tece nebo prosakuje, kdyz se vypne z elektriky a necha se v klidu. Aspon takhle jsem to poznal u externich filtru Fluval 204 a Tetra Tec 700, ten po vypnuti primo strikal ale kdyz bezel tak netekl. Radeji jsem ho zrusil a mam ted JBL 1501e a bez jakykoliv problemu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82Re: Burik
No tak vidis....dobrebto dopadne.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rakvista Re: Burik
;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Burik
Tak hlásím, že filtr zatím dobrý, ale stále je v misce, kdyby něco...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: Burik
Já ho nemazal ničím a rok bez problému. palec
Pokavad si to spravne slozil....napatlal tesneni...seskupil a zamknul tak to nemuze tect...leda ze by to byl nekde praskli plast..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Burik Re: romant
Vazelínou jsem to popatlal :-) Dám tomu pár dní šanci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: funtcz
Na koš se nenasazuje,vmačkává se do hlavy,ne na koš. no
Jak chceš,ale JBL je suprový filtr. Všechny filtry se musí bezvadně sesadit,každý má občas mouchy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Burik
Zkus tu vazelínu, ono je potřeba aby se všechno tak trochu vymačkalo jak má a prostě si to sedlo. Jinak těsnění pod hlavou je potřeba u každýho filtru udržovat, taky mě tam tudy prosakoval Eheim, byl tam rozmáčknutej šnek a jak jsem to otevřel, znovu usadil, tak to místo kde byl ten nebožák bylo prostě promáčknutý, stačilo to těsnění obrátit, ale než jsem na to přišel. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Burik
Filtr jsem otevřel, vyndal koše, nandal koše, zkontroloval jsem těsnění, nic zvláštního jsem neviděl, tak jsem ho zavřel, napustil, postavil do kýblu a zatím drží...
Někdo tu psal stejné problémy při sníženém výkonu, možná to bylo tím.
Každopádně ho asi stejně vrátím a koupím Eheim Pofessionel 4
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Jindras
tak to neni ono...Sice se v tom nevyznam,mam ho cca 2 tydny ale je to do ctvrce a primo na koš se to nasazuje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JindrasRe: funtcz
Jak psal -mejla 82, dá se najít v pohodě. Zatím nejlevněji abc-zoo.sk/… .
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Burik
To těsnění před zavřením filtru mázni vazelínou, co koupíš v lékárně, je zdravotně nezávadná a velmi dobře nahrazuje značkový výrobky.
Edit: Tím značkovým zbožím jsem měl na mysli třeba www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Mejla82Re: funtcz
Asi bych googloval.. www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Jindras
Ok. Kde ho koupím? Máte nějaký tip? Mi ale i přes to neteče nic
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82Re: funtcz
Pokavad je tesneni rozpadle tak si nasel kamen urazu.... ;-)
Těsnění pod hlavou je trochu nemoc JBL. Mám e901. Než ho dáš zpátky,otoč ho a pečlivě dovři. Zaklapávej víko do kříže. Já měl přesně to samé,jenže jsem tu četl hodně v příspěvcích,tak jsem si vymodlil u prodejce ještě náhradní těsnění. Mám ho do budoucna. Taky mi trochu tekl-otočit a fakt pečlivě dovřít. Od té doby-mám ho rok,vůbec žádný problém a o filtru nevím,neslyším ho. Jen jsem vyměnil všechny náplně a místo sacího košíka jsem dal předfiltr. Kostku 10x8x8 cm. A je skvělý,JBL. potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - funtcz Re: Mejla82
Kde přesně je to těsnění? Já mám nějaké gumičky pod hlavou, přímo na vrchním koši ale je rozpadle na 4 ks
Jsem to tak poskladal a nasadil hlavu. A taky mi napoprvé nešla, měl jsem špatně nasazené koše
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Mejla82
Odpoledne se na to kouknu, teď jsem ho jen odpojil a hodil do vany, vytřel jsem podlahu a mazal do prace. Ještě, že mám dva filtry a jeden pořád běží.
Tak to rozeber,vycisti,napln kose max cm pod okraj,ujisti se ze vse spravne sedlo do sebe a zamkni.Pak bych to dal do skopku pod akva a zkusil bych to pustit....Nezda se mi cernej petr.....Zrovna tesneni je ve filtru dulezity...Tezko bude praskli...spis se ti zkroutilo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Mejla82
To bych si všiml při zavírání a asi by to teklo dřív, běžel týden úplně v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82Re: Rakvista
Presne....sel spatne dovrit.....A to bude problem...
Tak asi vadný těsnění,jinak to vysvětlit nejde,hold jsi si vytáhnul černýho petra.Koše jsem plnil cca 1cm pod okraj jinak mi nechtěli pořádně sesednout do sebe a šel i hůř zavřít.
mam teda e1501
jednou mi taky linal pod hlavou...Problem byl v tom ze kose do sebe spravne nezaklaply.Jeden sedel spatne a jak hlavu primackl k telu a zmackl kose....tudis tesnenini netesnilo.Je to porad jen plast ktery zkroutis.. coze Mozna by si mohl mit podobny problem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik Re: Rakvista
Ne, to určitě ne.
Nepřeplnil jsi koše?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burik
Minulý týden jsem koupil 901, zapojil, zprovoznil, vše ok. Až do dnešního rána, filtr tekl pod hlavou tak, že jsem měl na podlaze louži jako prase. Nikde nebylo vidět odkud tece, tak jsem filtr lehce naklonil a najednou bylo jasno, těsnění pod hlavou a teklo to kolem zaviracich pantů.
Na filtr jsem od zapnutí nesahal. Opravdu nevím, co si o tom myslet tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rakvista – čištění
Zdravím myslím že se přiblížil čas protáhnout hadice.Má někdo radu jak protáhnout elegantně i ty záklopky na hlavě fitru?Napadlo mě sundat hadice a nasadit hlavu zpět bez hadic a otevřít naplno,poté by snad měli jít vyčistit.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53838x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=901