Filtr JBL Cristal Profi
Ďakujem.
Objednal som cez eBay.
Da sa ten novy kos kupit ?
Ano, výměnou combi koše za nový se třeba z e1501 stane e1502.
Nové řešení má zvětšit kapacitu předfiltru a do spodní části se podle mě bude dobře vkládat filtrační vata.
Pokud ale někdo funguje jako já, že u JBL nepoužívám vatu a na nasávání filtru mám v akváriu jako předfiltr kostku molitanu, tak je nová změna nepodstatná.
tak podle toho videa stačí sehnat ten novej košík a jede se dál ?

JBL vydalo novou revizi filtrů Cristal Profi s koncovým číslem 2 (např e1502), kde se oproti předchozím verzím mění jen horní "combi" koš (asi po čtvrté

).
www.youtube.com/…Starší reakce
To s tou izolacnou penou na trubky je vyborny napad, to ma nenapadlo. Myslim, ze sa to vola Mirelon. Super napad.
Ja mam filter 1901 gl postaveny na tvrdenom polystyrene a to bude asi blbost. Vyskusam tiez ten molitan.
On inak po par dnoch stichne ale uplne nepocutelny teda nie je. Treba s nim obcas zatrepat, aby sa odvzdusnil, ak sa do neho dostane trochu vzduchu.
Podlož ho nějakou vhodnou "antivibrační podložkou" - třeba 2 vrstvy z karimatky a mezi ně vlož 2cm tlustý molitan. A pak si zkontroluj, jestli někde "neprobíjí" hadice - hlavně ta výtoková - při styku s nábytkem způsobuje hučení/vibrace . To odstraníš tak, že místo styku hadice s nábytkem také obložíš třeba kouskem molitanu....Prostě si pohraj. Mám dva JBL filtry pár let a jsem spokojený. Ale jestli čekáš nulovou slyšitelnost, tak to (zřejmě) nejde....Jinak já jsem na hadice nasadil izolační "molitanovou" chráničku, co používají instalatéři k tepelné izolaci trubek...Hodně zdaru.
Mam tento filter tiez. A hlucny teda je. Sice po par dnoch to bolo lepsie ale od ticheho filtru ma teda pekne daleko.
Mam ho dva roky, prvnich par mesicu jsem spal asi metr od nej a slyset neni ani ň
Edit: mam 1501e greenline, ale slyset fakt neni
0 25.04.2017 20:39 Juraj M – Problém z hlučnosťou JBL 1901 GL
Zdravím Vás. Chcel by som sa spýtať má niekto skúsenosť s JBL 1901 greenline? kúpil som nový a strašne hučí nie je ani zavzdušnený ani rotor nie je poškodený, Je aj podložený molitanom ale aj tak veľmi hučí a nedá sa pri ňom spať nakoľko ho chcem mať v spálni. Ako je to u Vás kto tento filter vlastníte. Vďaka za odpovede
Tak do toho a pak pošli foto ;)
Když tak na to koukám, já snad rozmontuji tu svoji 401.
Ano, to je přesně místo pod pumpou

. Je pumpa (píst) pod ní(m) je to těsnění viz. první foto a pod tím těsněním tato šachta s klapkou viz. druhé foto. Okraje jsem zapatlal od silikonu já ;)
0 24.04.2017 17:06 RAP Když na to koukám, tak to někdo upravoval. Na druhé fotce je ten otvor příliš pravidelný a ty kraje napatlaný silikonem.
Edit: Když koukám na svoji 401, tak v těch místech mám ruční pumpu na zavodnění nasávací hadice a filtru.

Tak v této e901 to je

Tady je foto bez těsnění. Tak seženu těsnění, možná raději celou pumpu a snad bude klid ;)
Jestli si dobře vzpomínám, tak tam žádné těsnění není. To je regulérně proražený plast.
Jj přesně tak, to je díra v těsnění, které je umíštěné mezi tím černým plastovým základem hlavy a pumpou. Pod tímto těsněním je šachta vedoucí vodu od(k) jedné z hadic. Jj, taky jsem si toho všiml, že semtam od hadice ukápne vedle, při manipulaci s hadicovou spojkou a pak je to v těchto místech mokré. Super, takže nejspíš toto těsnění je vadné

Tady!
Taky jsem na to díru koukal, jak z jara. Jinak voda se tam může dostat, když nešikovně vyndaváš hadice, např. u Eheimu běžná věc.

JBL je na tom lépe.
Ta díra je v těsnění (to na fotce zůstalo) mezi hlavou a pumpou. Klidně do obrázku dokresli, kterou díru myslíš

Měl jsem ten filtr rozebranej už aspoň pětkrát , když se mi zasekla pumpa .
Jsem si jistej že tam voda nemá co dělat ,stejně jako ta díra vpravo od motoru

Ahojte, hledal jsem, leč odpověď jsem nenašel, tak píšu sem. Dostal se mi do ruky filtr JBL e901 za pár korun, s tím, že teče pod hlavou a je tam nové těsnění pod hlavou. Těsnění opravdu vypadalo nově. Filtr jsem vyzkoušel (cca 5 dní v provozu) a z počátku nic. Později, sem tam kapka - jako prolínání. Pak zase 2 dny sucho. Jakmile jsem filtr naklonil, tak prolínání zesílilo a cca po 1 vteřině prosakovala kapka. Provedl jsem kompletní rozborku a namazal lékařskou vazelínou všechna těsnění - úplně všechna, i na hadicovém přívodu. Následně jsem filtr složil a pustil. Nestačil jsem se divit. Vše jsem dal na původní místo a utáhl na maximum. Ovšem filtr začal nejspíše někde přisávat vzduch a "nafukovat se". Nesál tedy vůbec vodu a když jsem odpojil hadice od tělesa filtru, bylo slyšel ufouknutí vzduchu. Opět jsem filtr rozebral - ještě mokrý a vidím v komorách filtru vodu - viz. obrázek, červeně označené. Otázka zní: Jak se tam mohla dostat? (pumpa, přípojka hadic) A může tam mít ta voda přístup nebo tyto prostory mají zůstat suché? Případně, jaké může pomoci řešení? Nebo může pomoci 2 těsnění pod hlavu?
PS: mám doma ještě x let fungující e700, ale tu rozdělávat nechci, abych se podíval a aby pak třeba nasával vzduch a já byl bez filtru.
Děkuji za reakce.
Starší reakce
Díky chlapi,zítra na to kouknu.

Jak píše kolega a já doplním častým problémem je i uložení magnetů. Jakmile se utvoří onen sliz, je případný rozjezd provázen problémy které jsi mohl sledovat.
Sice nemám JBL, ale Juwel, ale taky se mi to občas stane, vyčistím vrtulku od toho hnědého bordelu a zase to frčí na první spuštění

To mi někdy dělá čerpací hlava AT-201...
Starší reakce
Chápu. Taky se mi to zdá lepší pod ten horní molitan.
No já jsem asi před rokem nakoupil v akci dost velké balení vaty přímo od JBL.resp.JBL symec.No a používám ji do toho Eheim classic v 54 l.Měl jsem ji jako poslední vrstvu(teď už je vložena před sera siporax).A právě když byla úplně nahoře,tak vlákna ten rotor tahal.A to je u classicu pod hlavou taková mřížka,která ti tu vatu přitlačí.Což tady u cristal profi není.Proto spíš uvažuji,že bych ji dal u cristalprofi pod tu profilovanou pěnovku.Nevím jakou strukturu a moc pouští vlákna vata od sery,ale řekl bych,že to bude podobné.
Mám doma nachystanou
sera.cz/… Ale ještě jsem ji do filtru nedával. Možná teď je ten správný čas

Ona je ta vata co jsem tam dal docela pevná, rotor jsem nedávno čistil a vatu jsem tam nenašel.
Díky.A když je jako poslední náplň před rotorem,nenatahuje rotor trochu ty vlákna?Z toho mám trochu obavu,aby mi pak nelítaly vlákna vaty po akváriu.
Já mám, dával jsem jí na poslední místo do e1501. AQUA NOVA Filtrační vata bílá NW-36 tam pasovala přesně bez jakýchkoliv úprav a fungovalo to bez problémů.
0 14.03.2017 11:53 Bacoun – JBL e701
Zdravím,
Mám dotaz.Máte někdo zkušenost s filtrační vatou v tomto filtru?Uvažuji,že bych nahradil v horním koši tu poslední profilovanou pěnovku za filtrační vatu a nebo tu vatu dát pod tu profilovanou pěnovku a nahradit tu neprofilovanou,aby rotor netahal vlákna z vaty moc do sebe.Díky
Starší reakce
Nemám zkušenosti s Tetrou, ale pokud je prioritou tichost, nešel bych do JBL a volil Tetru.
No super, koukam ze jsem totalne slepej

.
Jeste jeden dotaz na zdejsi zkusene, volim mezi tetrou a jbl ( oboji v nejmensi velikosti 400 a 401pro AQ 54l), priorita je testnost a tichost. Co me doporucite?
Da se u tohodle filtru (e401) nejak regulovat prutok? Nikde to nemuzu najit. Diky.
Ano, 2-3x som to omotal (trochu sa pohral) a jednoducho nasunul na seba.
jojto cize si obmotal tu trubicu a zasunul jedno do druheho?
Tak vsetko bolo ok kym to bolo nove a nehybalo sa s tym. Inac ked som sa na yo zapozeral tak je to sakra lacne riesenie.
Nejaka trapna gumicka od vyroby by potesila. Tak je to spajane riadne amatersky na to ze yo stalo 130€
Vysusil bych spoje a namazal je sanitarnim silikonem. Hodinu nechal vytuhnout a mohlo by to drzet.
Toto je asi vyrobna vada tychto filtrov. Mal som to rovnako. Pokial to iba slzi, casom sa to zanesie vodnym kamenom a prestane (pokial sa s tym nehybe). Vytecenie akva nehrozi. Osobne som dal teflonovu pasku a iba nasunul.
0 04.03.2017 21:21
TRULY [164] 

prosim surne
Menil som kryt na akva a hadice som musel poodpajat.
Samozrejme napasovat pokrutene hadice za akva je dost problem cize vytlakova hadica je jemne ale ozaj jemne pod tahom do strany.
Predtym bola tiez a problem nebol.
Teraz je tam kryt a hadica je vyssie.
Difuzor - dazd - roztrekovaciu rampu mam cez dva spojky aby nebola uplne pod hladinov a tecie mi teraz tadial voda cez oba spoje.
Bojim sa to nechat cez noc lebo mam obavu ze voda zacne striekat ponad sklo a tym vypumpujem cele akva.
Surne vas nazor co s tym spravit
edit: teraz som sa to snazil pritlacit a nastavit ale akokolvek to nastavim a zatlacim tak to stale to tecie.
Je poskodeny ten vybezok ktory zaskakuje do nadstavcov na plastovom kolienku?
Starší reakce
Super dík tam mně vola nenapadlo se podívat a to tam koukam docela často.

0 21.02.2017 16:11 George80 – Filtr
Zdravim. Přemýslím o vnějším filtru JBL CristalProfi e901 greenline nebo e 701. Který bude v poho do mého 100l akvarka. Máte je někdo? Je u nich rampa nebo vytok nevíte nikde sem to nenašel.

Klidně nemusíš dávat nic.Stačí když budeš při pravidelné údržbě odstraňovat ty odpadlé lístky.Ale počítej s tím,že budeš častěji lozit do filtru.
No taky řešení, klidová zóna

Díky za odkaz, ale ta cena za dvě plastový trubky

Mám 180 l 100x45x40, rampu jsem dala na delší stranu, na kratší se mi nevejde. Ten molitan, jak velký a jak hrubý? Nechtěla jsem žádnou houbu do aq tak jsem pořídila vnější filtr, bylo by i jiné řešení třeba toto
www.rostlinna-akvaria.cz/… ?
Přidat reakci
1 ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53437x