Filtr JBL Cristal Profi
Starší reakce
Jsou to většinou jen reklamní blafy, pokud do filtru nasypeš lávovou drť, nebo pemzu, udělá ti to stejnou službu, jako tyto "speciální" materiály
Já mám dobré zkušenosti s Eheim Substrat pro, mám toho plné filtry a pohoda.
0 30.12.2015 17:35 R romant [28001] Jenom připodotknu, že to kouzlení s čísly, má souvislost s možností osídlení, tedy zda-li lze osidlovat jenom venkovní a nebo i vnitřní prostor daného média a právě onen Micromec, tedy jeho výrobce deklaruje vnitřní osídlovací prostor kde by měla bez přístupu kyslíku probíhat denitrifikace, což je zajímavé třeba v Tanganice, Malawi, ale už méně nás to bude zajímat v rostlinných akváriích a jak jsem zaznamenal debaty na konkurenčních stránkách věnovaných právě africe, je ten micromec právě v tomto ohledu pozitivně hodnocen, tedy v tom, že umí i ty dusičnany odbourávat.
jak pises, dej do jednoho kose micromec a druheho substratpro a nebudes litovat.
jojo, už jsem koukal díky dřívě uvedenému příspěvku´......ale stále je těch 700 m2 "menší polovina" toto MicroMec-u (udávají 1500m2)......asi nemá cenu s čísly blbnout.
Dík za názor, v akvárku budou skaláry - nanayky, to je jistě ta čistotnější varianta. Ale zřejmě skoro 4- násobně lepší MicroMec nebude, že ??
Od Vánoc mám nový e1501, tak někam nahoru dám MicroMec, a pod něj SubstratPro.......tak uvidíme.
Osobně když si uvědomím co vlastně tyto média umí, nebo by měla umět, tak při svém rozhodování, které z nich použiju, bych si v první řadě uvědomil jejich velikost a připoměl zde samočistící schopnost těchto materiálů, která je činí takřka nesmrtelným médiem. Prostě když budu znát osádku nádrže a budu vědět, že je postavená na producentech odpadu a je zde větší riziko zanášení filtru bordelem volil bych substrat pro. V nádržích kde bude osádka z čistotnějších ryb bych klidně i použil ten micromec. Samozřejmě, že to zanášení se dá částečně eliminovat vhodným předfiltrem, ale faktor času je zde nutno bráti do úvahy, ono i filt s předfiltrem je za 2 roky slušně zaneřáděnej ať se člověk snaží sebevíc.
Ahoj,
máte někdo z PRAXE jasno, jestli je reálný rozdíl mezi náplní MicroMec a SubstratPro ??
Podle údajů o účinné "ploše" by to mělo být znát - čísla 1500 m2 (Micromec) a 450 m2 (SubstratPro) už jsou opravdu rozdílná, ale není to jen na "papíře". ????
Jinak - všem veselého Silvestra a pohodový nový rok.
D.
Starší reakce
Taky jsem musel svůj rozebrat, ano opravdu 4. A s tím uhlím může být pravda, mám ho doma a čistí mi vodu v pitku pro kočky a taky mám i do akvarijniho filtru
Ano, máš pravdu, zmotal jsem to, e901 má skutečně koše 4.
Tak teď jsem si fakt na chvíli myslel že jsem blázen , než jsem se šel přesvědčit - můj e901 Greenline má 4 koše
Leda by to byl e901.
Já mam jen tři koše celkové.tak dva spodní a molitan. Díky ☺
Když keramiku, tak keramiku.
Edit: Jako tedy že to lze všechno naplnit tou keramikou, když bude tačit.
Ne. Jen do těch třech spodních. 3x1.3=3.9l
I místo toho horního biomolitanu?
Počítej tak 1,3l na koš, takže když do třech koupíš 4l, tak to bude tak akorát. Nikdy se to nedává úplně vrchovatý.
Taky mám v plánu vyměnit původní keramiku na eheim substrat pro do spodního a prostredniho koše a poslední horní nechám biomolitan.. Nevíte náhodou kolik toho obsahuje jeden koš v e1501? Mám celkem tři koše. Ať vím kolik toho mám koupit
Ten micromec bude asi obdoba sumbstrat pro takže je uplně jedno jestli dáš první to nebo to
jinak myslím že to bude fungovat..první mechanika pak biologická filtrace a nahoru třeba ješte do posledního koše můžeš dát plátek vaty
ten ti zachytí poslední zbytky, teda aspon tak já to mám v eheimech
Já ten filtr chci čistit co nejméně. Počítám, že předfiltr zachytí hrubé nečistoty a filtr nebudu muset rozebírat a čistit moc často.
A jak často filtr čistíte?
Tak bys je při čištění vyndal, v pohodě tam žijí, dokonce se i množí, při každém čištění jich vyklepu třeba 50 do akva
Ještě jsem zapomněl na další důvod, proč si k externímu filtru dám předfiltr: aby mně filtr nenacucával vylíhlé krevetky, ty jsou sotva 2 mm dlouhé a bez předfiltru by hodně z nich skončilo ve filtru.
tohle už je ovšem jiný kafe
Tak samozřejmě - co člověk to názor - určité výhody předfiltr má ,stejně jako nevýhody
Romante , to sis olepovat neměl -
Ještě bych doplnil,že každý kus filtračního materiálu je k dobru.
On ten předfiltr má třeba tu výhodu, že nemusíš tak často rozebírat ten vnější filtr, abys vypral zanešený molitan.
A toho bordýlku se uvolní určitě méně než při vytahování 2litrového hranolu bioakvacitu. A dá se taky na ten předfiltr navléknout sáček před jeho vytažením ven, pokud by ten rozplavaný bordýlek vadil.
Můj názor na různé předfiltry je spíš negativní - pořídil jsem externí filtr abych věčně při čištění vnitřního nemusel hrabat v akváriu , při čemž se spousta bordýlku v něm nalapaného stejně uvolní do vody v akva - filtr je i od toho aby sbíral ty větší nečistoty - a většina moderních filtrů má hrubý molitan na zachycení těch větších nečistot v horním koši filtru ,takže je pro mě jednoduhší vypnout- odpojit hadice a ve vaně první koš propláchnout , vrátit zpět - namísto vytahování předfiltru z akva - čímž akvo zabordelím částečně tím co nachytal - řekl bych že si to trochu odporuje s jednou s předností vnějšího filtru , ale proti gustu ....
co se týká skimru - pokud ho potřebuješ - nemáš plovoucí rostliny které ho budou ucpávat , proč ne - já mám akva zakryté - takže mastná hladina se mi netvoří , a jiné nečistoty mi na hladině neplavou
Možná teď píšu věc, kterou máš ujasněnou (pak mě ignoruj), ale jen pro jistotu: chceš tunit jen pro tuning a nebo tím chceš řešit reálné problémy? Například příliš často musím otevírat a čistit externí filtr, na hladině je spousta nečistot, kterých se musím zbavovat ručním sbíráním apod.
Pokud tím nepotřebuješ řešit reálné problémy a vše vypadá že funguje jak má tak doporučuji se v tom nehrabat
Jinak si myslím (nemám to, tak jistě nevím) že skimer by nijak neměl zatížit externí filtr navíc - krom nasávání pod hladinou přibírá i vodu z hladiny. Proti tomu před filtr podle úrovně znečištění určitě exterák zatíží a bude nutné ho častěji čistit (předfiltr), aby celkový průtok moc neklesal ....
Starší reakce
práve som našiel toto na nete a chcel by som vedieť či to niekto používate. Tak isto ma napadá otázka výhod tohto produktu oproti štandardnému nasávaciemu košu.
Dík za odpovede a nižšie pridávam link
www.akvaobchod.sk/… V Praze jsou asi 3 Akvaristiky,kde je půjčujou. V Kladně jedna. Myslím,že budou všude,nevím,proč z toho děláte takovou vědu-půjčit si ji. Že je u vás nepůjčujou,za to já nemohu. Já ji nikdy neměl,nevím,proč si měl bakterie zabíjet. jak jsem psal,kamarád si ji už asi rok půjčuje,takže nevím,proč by nešla půjčit i jinde,.platí 1,200Kč vratnou zálohu a 200Kč na dva dny.S těma diskotékovýma to byl vtip,kdo chce,tak to tam může naprat. Možná i v nemocnicích by byla k mání. Stejně je tohle vlákno o filtrech a ne o UV.
Mlžeš hodit link na nějakou z těch půjčoven?
UV lampa nemá s modelem filtru nic společného. Opravdu ji potřebuješ? A na co?
Používá se na pár hodin,tak jednou za 14 dní. A navíc jsou i půjčovny. Jak máš velké akva?? Do velikosti tak 300l jsou 11w,pokud máš akva menší,tak 5w.
0 14.12.2015 14:13 Tony – uv lampa
Prosím potrebuji koupit uv lampu k tomuto filtru JOB e901 poradite mi jakou?
Starší reakce
Nejlepe se to pozna, ze nekde tece nebo prosakuje, kdyz se vypne z elektriky a necha se v klidu. Aspon takhle jsem to poznal u externich filtru Fluval 204 a Tetra Tec 700, ten po vypnuti primo strikal ale kdyz bezel tak netekl. Radeji jsem ho zrusil a mam ted JBL 1501e a bez jakykoliv problemu.
No tak vidis....dobrebto dopadne.
Já ho nemazal ničím a rok bez problému.
Pokavad si to spravne slozil....napatlal tesneni...seskupil a zamknul tak to nemuze tect...leda ze by to byl nekde praskli plast..
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53378x