Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2017 14:46 Muž Densi [40] - Amerika
Ty předfilry z akvacitu jsem používal 2 roky. Teď jsem na 1501 dal předfiltr od Eheimu za tři stovky a vřele doporučuji, hlavně při jeho čištění se neuvolní většina bordelu do akvária... Do menšího akva jsem dal místo Helen okružáky a po svou měsících není předfiltr nutný....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2017 14:35 Muž Xpe [132] - Loricariidae
Tak taky přidám poznámku k filru JBL e901. Já k snadnějšímu rozběhu filtru napustím před spuštěním filtru přívodovou hadici vodou a tu nainstaluji do akva a připevním v filtru a hned jede, jen pár bublinek vyženu pumpou. Samozřejmě že filtr mám předem napuštění vodou až po okraj. Druhá hadice co jde do akva mám nastavenou dešťovku tu na konci mám otevřenou a když už jen frčí voda tak ji uzavřu.
Taky používám molitanovou kostku na vstupní hadici do filtru. :-)
Už ho mám druhým rokem a jsem spokojený je tichý a krotit proud taky musím na 250l akva tak zvažuji že dám ještě navíc zafiltr s filtrační náplní Matrix. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2017 11:15 Muž MaraG [8]
Přidám poznatek s filtry od JBL .Mám dvě 901 ,problém se zavzdušněním v mém případě vždy řeší vyčištění hadic /nechápu .Druhý poznatek je pumpa ,pokud ji delší dobu nepoužíváte zatuhne. Řešení je jednoduché - pod víčkem je šroubek pumpy ,stačí celou hlavu rozebrat což je mám pocit asi 8 šroubů .Vyndat pumpu a promazat vazelínou to těsnění .Nic složitého v tom nehledejte jde to snadno rozebrat. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2017 10:15 MarloCZ
Také mám již třetím rokem e901 na 200 litru a také ho musím hodně přiškrcovat aby tam ryby nebyli jak v pračce. Na nasávacím koši mám kostku hrubého biovakcitu kterou čistím cca každých 14 - 20 dní. Náplně ve filtru jsem poprvé čistil až po roce a ted se snažím každý pul rok.
Vyčistím filtr zaleju vodou až po okraj, zapumpuji (to první zmáčknutí jde ale neskutečně těžce a musím se do toho opřít celou vahou) a voda pak začne hned téct. První hodinku pak občas ještě vyprskne nějaká ta bublina.
U tohoto filtru je nutné, aby byl dostatečně nízko pod akváriem (já ho mám cca 120 cm pod úrovní hladiny) jinak moc netáhne !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2017 19:36 Muž Densi [40] - Amerika
Mám 901e (200l) a 1501e (300 l akvárko) a škrtím je, co je možné..... nemám s výkonem problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:50 Muž Jifi [675] Re: afc1886
Já vidím problém v tom, že už nový filtr má žalostně slabý výkon. Mluvím o filtru, ve kterém není žádný sliz a hadice jsou čisté. I tento můj filtr měl (přes ujištění výrobce o kontrole) žalostný výkon, i když byl nově puštěný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:43 Muž ondralomnice [81] Re: afc1886
ten problémek mám už asi 3 roky , vrtuli čistím vždy když do něj lezu + mazání těsnění
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:41 R Muž afc1886 [15412] Re: ondralomnice
Jestli máš problém potom filtr spustit, tak zkus pořádně pročistit vrtulku od slizu a zkontroluj uložení magnetu. Měl jsem stejný problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:40 Muž Vladik [16] Re: ondralomnice
Tyto problémy se spuštěním po čištění má více typů externích filtrů. Problém je v tom, že do dlouhé výstupní hadice se dostane vzduchová bublina a čerpadlo není schopno tuto bublinu vytlačit. Pomůže bublinu odstranit buď odpuštěním vody ventilem do kýblu (zpětným tokem vody z nasávací rampy) a nebo naopak odstranit veškerou vodu z výtlačné hadice (např. vyfouknutím).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:38 Muž ondralomnice [81] Re: NHKG
dělám to skoro stejně,ale nějak se mu nechce , pumpa je jaksi zadřená :-D , ale vzduch z něj dostanu tak do hodiny ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:34 Muž Jifi [675] Re: NHKG
Mně se taky zavzdušňoval a pak jsem zjistil, že jak byl zavzdušněný, tak vůbec nešla voda do akvárka. Pumpoval jsem tím nasávacím bazmekem furt dokola, vyhnal jsem vzduch a za pár dní byl zase zavzdušněný a voda netekla.
Nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu.
Mně osobně jen nas*ali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:29 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: ondralomnice
Jaký je problém s rozjetím toho JBL? Z mého JBL901 před složením vyliju vodu, pak jak ho složím, odmontuju rozstřikovací rampu a trochu potáhnu. Samospádem se naplní a pak stačí jen zapnout. Pumpa je u mého kusu od novoty vadná. Vzduch z něj dostávám několik dní.
A výkon má na první pohled tragický. Ale zkoušel jsem to měřit a reálně dává přes 400/h s čistými náplněmi, což odpovídá specifikacím.
EDIT: Jifi, zkus to změřit. Ale počítej s tím, že ten Atman dává necelých 500l/h, JBL701 necelých 300l/h a to pouze pokud nemáš předfiltr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:26 Muž Jifi [675] Re: ondralomnice
To už mně toto čerpadlo i s nasazeným bioakvacitem připadá cca 5-10x silnějsí než ten JBL e701: www.rataj-spk.cz/…
Lituju vyhozených peněz za ten vnější filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:23 Muž ondralomnice [81] Re: Jifi
joo takovej žlutej papír tak ten mám taky ;-) a to mám na nasávání eště válec biomolitanu jako předfiltr , jedinej " problém" mám vždy po čištění filtru ho znovu rozjet cca. 10 min.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 18:17 Muž Jifi [675] Re: ondralomnice
Tak z toho jsem zmatený. Mně ten můj nový jel hodně slabě i jen zapojený na okruh v kýblu, když byl úplně nový. A to jsem u něho měl papír, že zrovna můj kus testovali. U mě tím JBL úplně ztratilo důvěru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 16:50 Muž ondralomnice [81] Re: Jifi
já mám 701 už skoro 5.let v 84L a staženej na půlku jinak by rybky byly jak v mixéru je o 80cm níže než akvo a jede v pohodě palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 14:28 Muž Jifi [675] Re: Lada50
Mě by dost zajímalo, jakým způsobem snížili tu spotřebu. Mám JBL CristalProfi e701 a už když jsem ho zkusil zapojit s oběhem v kýblu, tak byl výkon hodně slabý. A to byl filtr úplně nový. Mě osobně výkon těchto filtrů hodně zklamal. Když jsem se podíval, jaká miniaturní pidivrtulka má celý filtr utáhnout, tak jsem to opravdu nepochopil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.12.2017 13:15 Muž Lada50 [177] - Rostliny
Ty filtry 900 a 901 jsou naprosto identické,rozdíl mezi nima je jen ve spotřebě. 900 má spotřebu 15W a 901 11W,takže filtrační koš tam musí zcela určitě pasovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 13:07 Muž Surdo [35] – e900
tiež si myslím že by to malo ist ale všade uvádzajú že je to na e901 a nikde nieje spomenutý starší model e900
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 12:00 Muž Lada50 [177] - Rostliny
Ahoj,teď jsem ho měnil u své 901.Podle mě to půjde i u 900.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 10:51 Muž Surdo [35] – e900
zdravím som vlastníkom jedného rezervného filtra JBL e900 ktorý chcem spustiť do prevádzky
otázka: bude mi doňho pasovať JBL Combi filtrační kôš II
viem že sa tam menil distribútor vody ako náhrada za tesnenie na koši čo by mi asi stačilo ale prečo to nepreskočiť rovno na ten koš

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2017 14:49 Muž SorykCZ [1] – jbl cristalprofi e900
Zdravím potřeboval bych k filtru držák který drží koš s hlavou nevíte někdo kde se dá pořídit

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 12:31 Muž MaraG [8] Re: Jarry
Ahoj ,vyhodil jsem ten molitan co je jako předfiltr a místo něj vkládám vatu ,teď mám docela čistou vodu a veškerý bordel mi nejde dál ke keramice ,všechno zůstane pěkně na té vatě.Neříkám ,že je to bůhví jaký vynález ,ale mě to uspokojilo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 12:05 Muž Jarry [1442] Re: MaraG
Mě na těch nových koších nic světoborného nepřijde, trochu nerozumím té vatě - to jí dáváš na předfiltr? Vata se přece obvykle dává (když už tam teda z nějakého důvodu musí být) na poslední místu ve filtru a to mi zase přišlo, že s tím starým košem bylo lepší, dá se místo toho obdélníkového biomolitanu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 11:11 Muž MaraG [8] Re: Densi
Upgradoval jsem e901 na tyto koše z toho důvodu ,že jsem předtím dával vatu až dolů takže při každé výměně jsem rozebíral celý filtr - pakárna . Teď měním vatu co 14 dní sundám hlavu a místo hrubého molitanu mám vatu vyhodím vyměním zaklapnu jedu dál cca 2 minuty . Za mě z tohoto důvodu dobrý. palec
Edit : na vatě je znát kudy voda táhne / bordýlek na vstupech,takže si myslím ,že cirkulace filtrem probíhá v pořádku. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2017 10:26 Muž Densi [40] - Amerika
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s novými horními koši na vnější filtry JBL 901e, 1501e....atd ??? Nové koše mají umožnit lepší cirkulaci vody filtrem a nemísení přívodní a výstupní vody. .... Dík za zkušenost, také si myslím, že cirkulace v těch starších "jedničkových" typech není ideální.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2017 11:14 Muž Eledian [2]
Ahoj nesetkal se nekdo s netesnosti u kohoutu jbl greenline 701 (mozna je to i pumpa tesneni pod ni) , filtr mi lehce proteka a to primo mezi horni a dolni cast krytu (jakoby dovnitr), nejde videt kde protoze to musi byt smontovane. Zkousel jsem vymenit tesneni ventilu, ale nepomohlo to. Tak asi jedine cele ventili. Pokud to teda neni tou pumpou, ale to uz by se oprava nevyplatila. Setkal se s tim nekdo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2017 22:11 Muž O.Tom [439]
Neměl by někdo tip na obchod s náhradními díly pro JBL? (hledám páčky pro ovládání ventilů)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2017 21:57 Muž O.Tom [439] Re: Bin
Já teda mažu silikonovou potravinářskou a ani po 4... 5 letech nepozoruji žádné problémy.
U EHEIMu je většina těsnění oboustranná, při problému se vytáhnou, otočí a jede se dál.
Není na tom JBL podobně ?

EDIT
Pustil jsem se teď do opravy jedné e900 co tu mám, měla zatuhlou pumpu a to těsnění pod hlavou vypadá, že je oboustranné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2017 20:59 Muž Bin [144] - AmerikaRe: O.Tom
už to budú dva roky, síce som ho mazal lekárskou vazelinou, ale neviem či mu to moc predlžilo život
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2017 20:48 Muž O.Tom [439] Re: Bin
Jak staré je to těsnění ? Nejde ho třeba jen otočit ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2017 19:33 Muž Bin [144] - Amerika – tesnenie
ahojte, potreboval by som kúpiť nové tesnenie pod hlavu na e901, ale na svk som našiel iba jednu stránku. Chcel by som ešte jednu aspoň na porovnanie cien, že či to riešiť cez čínu alebo priamo tu v krajine.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2017 10:42 Muž Jarry [1442] Re: Lada
Jemné mechanické nečistoty jsou zajímavý problém. Já jsem je řešil snad půl roku, zkoušel jsem různé vaty, superjemné tkaniny, dokonce i přidat do akvária čerpací hlavu s velkým biomolitanem a výsledek nic moc, spíš nic tedy:-). Pak najednou zmizely - a nejsou v akváriu ani po vyndání všech vat a podobných věcí z filtrů. Takže předpokládám, že se ve filtrech, nebo v akváriu namnožily ty "správné" bakterie, které si s tím poradí. Během tohoto "boje" jsem tedy přidal druhý filtr a v obou filtrech jsem postupně nahrazoval biomolitany porézními médii (různá keramika, Siporax, Matrix atd.). Možná, že zaběhnutí trvá déle, zlepšení jsem pozoroval asi tak po 2 měsících, teď je voda na pohled absolutně čistá i po týdnu před výměnou vody. Takže odpověď na otázku - pokud je filtr dostatečně dimenzovaný na objem akvária, kde je dobré brát vždy ten nejnižší udávaný objem, což je pro e902 90l, mělo by se to zlepšit, případně je možné zkusit doplnit "lepší" média místo biomolitanů - bohužel nedokážu jednoznačně posoudit, jestli toto pomohlo mě, možná, kdybych počkal, tak by se to časem zlepšilo i s molitany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2017 10:01 Lada Re: Lapierre
Tak jsem ho byl reklamovat tam ke jsem ho koupil a prodejce prej nic neslyší, že je vse ok. Jenze v prodejne bylo takovýho hluku, že byl problem slyset svuj hlas. Tak asi pockam 3 tydny a když se to nezlepsí tak ho pošlu na reklamaci k výrobci a budu muset bejt mesic bez filtru. A jeste pozoruju, že filtr nefiltruje jemne mechanicke necistoty. je to normalni protože jeste neni zajety? diky za odpovedi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 15:37 Lapierre Re: Lada
Přesně jak píšou.Zkrátit hadice na minimum,které je možné.Zkusit párkrát za sebou vypnout a zapnout,možná s ním jemně párkrát zatřást,ale nenahýbat ho moc,aby nezačal téct.On se ten rotor taky musí trochu obalit slizíkem a pak se ztiší. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 14:10 Muž Jarry [1442] Re: Lada
Ten zvuk je ale opravdu jako ze zavzdušněného filtru, ty oka na hadicích se mi také moc nezdají, dal bych tomu šanci - ještě bych prověřil, jestli to někde nemůže vzduch přisávat. Co když do filtru trochu praštíš, vydá to nějaký jiný zvuk? Kdyby byl zavadušněný, tak je ten hluk chvilku o něco intenzivnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 13:42 Lada Re: FrantisekP
Diky za radu...ale filtr je jiz odvzdusnen xkrat a spravne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.08.2017 12:44 Muž FrantisekP [54] Re: Lada
Fotka k příspěvku Já si troufnu tvrdit, že ten filtr je pořád zavzdušněný a ne málo.
Tohle mi udělala i moje e701 po prvním nastartování. Stačilo párkrát zmáčknout pumpu a byl klid. Tobě se to pumpou nemuselo podařit díky těm stočeným hadicím. Vzduch tak nemá přímou cestu nahoru a prostě se z filtru ven nedostane!

Takže bych zkrátil hadice tak, aby cesta z akva do filtru a zpět byla co nejkratší (a hlavně nejpřímější) a bez těch smyček na hadicích. Pak spustit filtr a pořádně zapumpovat dokud tenhle zvuk nezmizí. Mělo by vyletět spousta bublin a pak už být ticho...
Dávám tomu 99,9% pravděpodobnost na odstranění problému ;-)

Hadice by měly vést ideálně viz. příloha...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 11:47 Lada Re: Lapierre
ale kdyby mel bejt hlucnej prvni 2 tydny tak to pisou v manualu. asi to nema delat ani když je novej ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 11:22 Lada Re: Lapierre
zavzdusnen uz neni vubec. Ten hluk me stve. tak pockam teda tyden nebo 2 a když se to nezlepsí tak ho budu teda reklamovat. Ale nechci byt mesic bez filtru....Cetl jsem vsude že je krasne tichý a takhle to dopadlo. Rotor jsem vyndaval a kontroloval vse ok. Hadice se se nedotykaj a když zdrzim filtr ve vzduchu tak hluk je stejny zadne rezonance se neprenaseji do skrinky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 09:10 Lapierre Re: Lada
Já bych,jak psal MonterMonty.Počkal tak týden,možná i dva a pokud by se to nezlepšilo,tak bych to začal řešit.Já jsem např.o 701 vůbec nevěděl,že ji mám.V podstatě,má kontrola chodu filtru spočívala v tom,že jsem kontroloval pohyb hladiny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2017 07:54 Muž powery [250] Re: Lada
Mám 701. Když se hadice (hlavně výstupní) dotýkají skříňky, rezonuje celá skříňka a dělá to docela kravál. Není to podobný problém? Vyřešil jsem to docela masivním obalením hadic vatou v místě dotyku se skříňkou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 22:13 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Lada
Tohle určitě není zavzdušněním , věnoval bych pozornost komoře rotoru - gumičky hřídele - správné nasazení atd , většinou se takto hlučné filtry do týdne ustálí a je klid , mám e901 green. už snad pátým rokem a nedám na něj dopustit, to ryby nadělaj větší kravál než von :) - e902 vypadá že jen změnili barvu zavíracích klipsů a vyměnili standartní modrý akvacit za jinak barevný smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 22:05 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Lada
Tyhle filtry vrní jako koťata, někde budeš mít zádrhel. Neni pořád zavzdušněný? Zkus s ním zatrepat a vyhnat tak všechen vzduch ven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 21:45 R Muž ctibum [7219] Re: Lada
S hlučností ti neporadím, ale tu zásuvku bych dal na stěnu skříňky nad filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 21:28 Lada – JBL e902
Mam nový filtr JBL e902, ale je strasne hlučný. mam ho 2 dny a nevim jestli je to na reklamaci.Slysim ho až do vedlejsi mistnosti viz video.

www.youtube.com/…

Diky za reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2017 17:46 Muž spooky [11] - AsieRe: spooky
Tak mi to dnes prislo.
Ale namiesto celeho kosu som omylom objednal len ten combi block, co su len molitany :-D
Takze pokus cislo 2. :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2017 07:38 Muž spooky [11] - AsieRe: Bin
Aj s postovnym za 26.20 eur. Je to na 1901.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2017 19:40 Muž Bin [144] - AmerikaRe: spooky
za koľko? ja som to našiel za 23€

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53437x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=233