Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2018 05:43 Muž nekdo [355] Re: kocmim
Buďto není voda, nebo proud, nebo je špatně zacvaknutý ten držák hadic jinou “pojistku” to nemá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2018 23:05 kocmim Re: kocmim
Aha, tak po rozebrani a znovu slozeni to uz zase jde.... tam je nekde nejaka pojistka nebo neco takoveho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2018 22:45 kocmim – green line e901 - nefunguje
Ahoj,

stala se mi nemila vec... potreboval jsme na chvili vypnout filtr e901... sudnat hlavu a po 10 minutach ji zase nasadit. Filtr jsem zapnul a moturk vubec nenaskocil. Zkusil jsem i pumpovat a nic... nevite kde muze byt problem?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2018 20:43 R Muž ctibum [7219] Re: mysko74
Přesně to mám v plánu. Natvrdo zaslepit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.03.2018 17:46 mysko74 Re: ctibum
tak dnes znovu voda v kyblu....otvorené, pod tu gumu dal podlozku z peny, bez diery, zavrel.. blinda, hotovo. pre istotu si nachystán v robote kus gumy cca 2mm a nabudúce dám to,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2018 19:40 mysko74 Re: ctibum
takze spatna odozva :-D, teraz tam voda konkretne nebola, asi si to zas sadlo dobre ale bola tam stopa po vode, okolo motora cerpadla bol pas z vyzrazaneho kamena...rozobrate, vycistene, premazane, pumpa chodi jak za mlada :-) , snad bude pokoj, dik za nasmerovanie ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2018 20:40 Muž O.Tom [439] Re: mysko74
Pod pumpou by mělo být těsnění, takový ten blok s otvorem a v pumpě další, "kroužek" ale tvarovaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2018 20:30 R Muž ctibum [7219] Re: mysko74
Otvor ;-)
Až sundáš madla a horní plast z hlavy a bude tam sucho, tak nemusíš pokračovat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2018 20:27 mysko74 Re: ctibum
Aha, no to som videl jak to na videu rozobrať, takže len taká klapka...som myslel ze ma tej pumpe je dookola krúžok ešte. Tak to asi zajtra otvorím, dik zatim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2018 18:33 R Muž ctibum [7219] Re: mysko74
Tam není kroužek, ale www.google.cz/… (ten obdélník vpravo) ;-)
Já to zkusil jen znovu podmáznout vazelínou. Výrazně to pomohlo, ale ne úplně. Další pokus v nedohlednu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2018 14:13 mysko74 Re: ctibum
no sakra, že to bude ono? pouzivam pumpu, kedy ako, asi zalezi potom jak si to sadne, nekedy tece menej nekedy viac.. keby som to chvíľu držal naklonené videl by som možno že to za chvíľu přestane tak tiecť a že to drží pod hlavou...takže. vie niekto rozmer toho o krúžku? keď sa na to kuk nech už mam v ruke nový...
tak dik za napovedu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2018 21:18 R Muž ctibum [7219] Re: mysko74
Použil jsi ruční pumpu? Taky jsem dostal použitý a nějaký čas odstavený a po použití pumpy mi "povolilo" těsnění pod krytem pumpy. Neteče to ven hned, protože pod krytem hlavy je žebrování a spousta místa, kam se ta voda vejde. Ven teče až když je tam plno. Tomu by odpovídalo i to, že ti to teče po naklonění. Zkus odšroubovat vrchní plast. Nejdřív boční madla, pod nimi jsou šrouby. Když pod krytem bude mokro, mohlo by to být ono ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2018 20:23 mysko74 – JBL e900 netesní
Zdar majstri.
Som vlastníkom tohto filtru z druhej ruky, mozno aj pol roka bol odstavený kym som ho kupil spolu s akva a mam s nim len trapenie.
Najprv som menil O kruzky na pripojovacich ventiloch, to bolo len preventivne, spolu s nimi som kupoval novu distribucu dosku , lebo stare tesnenie uz bolo KO a ruesi sa to novym typom dosky. No keby som do toho trochu lepsie videl vtedy tak kupim ten novy typ vrchneho kosa ..ale nejde ani o to. Moj problem je s netesnostou okolo hlavy filtra. Drzi,drzi a potom napr po mesiaci zacne pretekat, nedaj boh pohnut packami, aj ked sa v navode pise ze na vystupe z filtra sa s nou da regulovat prietok vody. Aj ked ho berem von tak pri nakloneni tece jak stara pracka. Aj toto tesnenie uz mam nove...Ci som to dal na sucho alebo natrel dobre vazelinou, vsetko jedno. Je mozne ze ta deliaca rovina nie je dokonala, zeby sa ten plast deformoval rokmi alebo ze uz tak tie klipsne netlacia dobre a zislo by sa to podlozit napr 0,5 mm niecim aby poriadne tlacilo tu hlavu ku kanistru ? Ja nevim asi prejdem na vnutorny, sak byvam sam a nie som stale doma. Minule zacal tiect , nastastie som bol doma, stihol som utirat..Uz som to poriesil - filter do kyblu, vedla neho plavak ktory ovlada rele a to v pripade zatopenia vypne filter a zapne na stalo skimmer nech sa aspon voda prehana. Otazne je ci nebude tiect aj v klude, jak napr co som tu cital fluval v pripade vypadku elektriky ze niekomu tiekol.. no proste hnus velebnosti..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.03.2018 11:10 R Muž ctibum [7219] Re: ctibum
71 mm... Díky RAPe... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2018 09:30 R Muž ctibum [7219] Re: Angus68
Já ji ale nemám... :) Jinak bych si ji samozřejmě změřil :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2018 09:20 Angus68 Re: ctibum
Tak ty gumičky sundej a změř ji posuvkou ;-) Nebo sundat nejdou? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2018 07:54 R Muž ctibum [7219] – osička
Neví náhodou někdo, jak je dlouhá osička (bez gumových čepiček) na e701...? stydim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 14:38 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: fido16
Jasně to bude pro tebe nejlepší ještě silnější než jsem psal. Já mám teda e901 na své 250l akva a jsem moc spokojený s filtrem, jak tichostí, energií i jeho samotná kvalita a cena, zatím mně nezklamal a mám ho už docela dlouho. A vím že bych zas bral JBL ale to je jen můj osobní názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 11:34 Muž fido16 [631] Re: Xpe
aha no já vlastnil kdysi jbl e901 a tam jsem nebyl spokojený s průtokem a stavbou právě toho horního koše a předfiltrů na 300L akva proto se ptám zda se nový model polepšil. Teď plánuji nové akvárium o 600L tak budu volit asi silnější variantu 1902. Délka nádrže bude 160cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 11:28 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: fido16
Co vím tak 01 od 02 se má jen lišit vrchním košem co jsou v něm molitany já u svého e901 dokoupil vrchní koš a jeto o proti staré verzi lepší s průtokem. U starého jsem si nějak nestěžoval na průtok než jsem za něj dal zafiltr tak se průtok trochu zmírnil a po dodání koše na 02 je vše ok dokonce i ztlumuji průtok nemám rád když se voda moc točí v akva.
JBL CristalProfi e1502 pro akvária s obsahem: 200 - 700 l (100 - 150 cm délka akvária).
Výkon čerpadla: 1400 l/h. si myslím na nějakou tu 300 až 400 je dostačující.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 11:17 Muž fido16 [631]
Čau kluci už tu někdo má nový typ filtru myslím označení 902? Zlepšilo se něco razantně? Myslím plasty byli za mě dost měkké hlavně ty na hadicích. A všiml jsem si že těsnění vrchního koše zmizelo. Přemýšlím o koupi buď 1502 nebo 1902 do 600L akva. Vzít radši ten slabší nebo silnější smich ? Díky za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 21:21 Muž Nifty [5] Re: smarda84 Re: Eledian
Taky jsem řešil a po výměně pumpy jsem dostal tip na kohouty. Bylo to opravdu těma kohoutama. Nejspíš těsněním v nich - šly totiž dost lehce otočit jen rukou. U původního filtru e700 nejdou rukou otočit vůbec. Je potřeba vyzkoušet. Téct to může kolem kohoutů, pumpy nebo pod hlavou. Hodně štěstí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2018 21:16 Muž Nifty [5] Re: Nifty
Tak konečně vyřešeno :-) Po konzultaci s uživatelem, jehož nick si už nepamatuji a smazal se mi ze vzkazů, jsem vyměnil hlavici ventilů. Vše už těsní jak má. I při změně polohy filtru, když jsem ho položil na bok tak těsnil. Tímto nezmámému uživateli děkuji za radu :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 10:10 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: Bin
Já ho mám taky ve svém filtru e901 a jsem moc spokojený. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2018 09:36 Muž Bin [144] - Amerika
Fotka k příspěvku Tak uz su doma. Som zvedavy stydim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 13:20 Muž File1980 [53] Re: nerf
Pokud se budeme bavit o JBL,protože jsme ve vlákně o JBL.Tak já bych šel při použití ext.předfiltru raději do filtru o třídu výše tzn.e701/702.Ale 702 je už nad 2.500,- Kč.A to tuším si zmiňoval jako strop.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2018 13:11 Muž File1980 [53] Re: nerf
Jednou za 14 dní otevírat ext.filtr mi teda nepřijde moc nízkoúdržbové.Já má v provozu necelé 2 měsíce filtr a ještě jsem do něj nevlezl a rozhodně to nemám v plánu dříve jak za měsíc spíše 2 a to jen pro kontrolu,myslím si,že nebude nic potřeba čistit.;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 12:57 nerf
Hmmm, ok, díky oběma. Jaký tedy filtr a o jakém výkonu, aby utáhl dvoulitrový předfiltr s molitany a zvládal efektivně filtrovat 60l nádrž? (rovnou jedna poznámka - výška od podlahy k hladině akva je 115cm)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2018 12:16 Muž LeRi [316] Re: nerf
Věř že jsem zkoušel všechna ta řešení, akorát u mého typu filtru jsem měl ten rádoby předfiltr ve spodním koši a jelikož už je putna jestli vyndáš 1 koš nebo 3-4 když už musíš filtr kvůli čištění otevřít a vyčistíš ho celý tak věř že ten sotva 0.5l toho předfitračního bioakvacitu budeš čistit častěji právě kvůli průtoku než já ten text 2l předfiltr , mimo jiné jsem takto získal větší místo v hlavním filtru pro mnohem důležitější biologickou filtraci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2018 12:13 Waaw
Tak kazdy by to hodnotil asi jinak. Pro mne by byl opruz otvirat filtr kvuli cisteni predfiltru. Samostatny predfiltr mezi akvarkem a hlavnim filtrem muze byt lepsi. Zvlast kdyz tam pridas par ventilu a bypass, ze prehodis tok vody tak aby obesel predfiltr a sel rovnou do filtru a mezitim v pohode proplachnes predfiltr
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 11:30 nerf Re: LeRi
Díky za reakci. Já jsem zatím nic nekoupil - řeším co koupit ;-) a vážím si rad a názorů všech, kteří mají ochotu mi cokoliv k mým blbým dotazům napsat.

Předfiltr na koši - nevýhoda
Předfiltr ve filtru - výhoda
Předfiltr na cestě mezi nasáváním a filtrem - za cenu snížení výkonu filtru - nevýhoda

Věc se má tak. Pro 60l kostku chci dostatečnou (předimenzovanou?) filtraci s co největším objemem filtračních medií, s předfiltrem ideálně v těle filtru (samozřejmě ideálně, aby předfiltr byl jako první vložka od shora, abych kvůli jeho čištění nemusel vyndavat všechny koše). Ryb i kytek bude přiměřeně. Cíl - nízkoúdržbové akva, kdy jednou za 14 dní odsaju kýbl vody, v něm vymáchám předfiltrační vložku z exteráku a samotný filtr budu čistit jednou za půl roku. To vše s čistou vodou, minimem řas a do dvou a půl tisíce Kčs hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 10:49 Muž LeRi [316] Re: nerf
Ok takže , mít malý předfiltr na nasávacím koši který musíš často čistit ,výhoda či nevýhoda? Mít předfiltr zabudovaný v hlavním filtru když pominu fakt že takové řešení zvládne takřka jakýkoli filtr akorát ty média uspořádáš jinak a kvuli čištění ho musíš otvírat tak jako tak, výhoda či nevýhoda? Mít předfiltr s větším objemem na cestě mezi nasávání a hlavním fitrem který můžeš čistit jak je libo aniž by jsi musel dělat zásah v nádrži a otevírat hlavní filtr , výhoda či nevýhoda? ;-) Proč si kupovat JBL s předfiltrem a v jiném vlákně řešit jestli e401 či e402 s průtokem 450lh cca 220lh s médii a po zajetí zvládne přefiltrovat 50l akvárium když k němu pridáš ještě další předfiltr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 10:16 nerf Re: LeRi
Ale to je mi jasný, žes to srovnával s jiným externím filtrem a ne vnitřním ;-) Ono asi nebude lehké být na poli externích filtrů nějak zásadně inovativní. Já bych byl rád, když už půjdu do externího filtru, aby měl vzhledem k velikosti mojí nádrže i funkční předfiltraci, no. A tu předfiltraci bych rád udržel mimo akvárium, abych do samotné nádrže sahal co nejmín. Proto taky sonduju jak funguje ten nový koš u e402 (v porovnání s tím v e401, který se "prý" rychle zanášel). Nevím jak to mají ostatní filtry řešené - jak jsou třeba řešené intergrované předfiltry u Eheimů - je to podobné jako u té e402?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 09:52 Muž LeRi [316] Re: nerf
Jenomže já to srovnával s jiným ex filtrem ne vnitřním a když už mám otevírat ex filtr kvůli čištění tak je jedno jestli to je jbl nebo jakýkoli jiný ,takže prostě žádná výhoda, o tom byli ty ovce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 23:17 nerf Re: Densi
Ahoj, díky za názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 23:11 nerf Re: LeRi
No, pravá část fotky je (stejně jako levá část) pouhopouhý screenshot z pdf manuálu k danému filtru (e40x). Mají tam prostě fotku znázornující tok vody ve filtru k většímu filtru. Ale to nevadí, odmyslet si koš či koše s molitanem není zase až takový problém. Úplně nesouhlasím s tím, že předfiltr ve filtru není žádná výhoda. Pro mě ano. Při každém čištění kostky v nádrži se mi spousta "bordýlku" uvolní do vody. Při odpojení filtru, uzavření ventilů, vyjmutí koše a vymačkání molitanu v odsáté vodě toto nehrozí. A k těm ovcím - cirkulace vody v obou případech (401/402) je každopádně rozdílná. V prvním případě teče voda přes dva boční, relativně malé, molitany směrem dolů, pak přes kuličky a molitany zpátky nahoru. V případ druhém nejprve přes jeden celý (půllitrový?) koš (předfiltr) směrem dolů a pak to samé nahoru. Čili, za mě jako laika, opticky to vypadá, že by filtrace a cirkulace vody měla u e402 probíhat lépe a efektivněji. Nejsem schopen porovnávat systém filtrace např. s Eheimem, jelikož jsem nikdy žádný Eheim neměl. Ale cenovka e402 je stále níže, nežli např. eXperience 150.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 16:44 Muž File1980 [53] Re: LeRi
Ty fotky napravo jsou ilustrativní.Ty vlevo jsou přesné.Typ e401 má celkem 2.koše,e 701 celkem 3.koše,e901 4.koše atd...
U série 402 máš pravdu,je koš první shora rozdělen v podstatě napůl a to horní polovina jako předfiltr a spodní jako filtrace jemných nečistot. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.01.2018 16:40 Muž Densi [40] - AmerikaRe: nerf
Ahoj, na oba své filtry (901 + 1501...) jsem si nové kombi-koše dokoupil a jsem spokojený. Výrazně se zlepšila čistota vody od drobných mechanických nečistot. Že v původním "jedničkovém" provedení měly JBL filtry problémy s vnitřním prouděním vody se dočteš i jinde. Stávající úprava je podobná jako mají ostatní filtry a já jsem spokojený.... Můžeš si to objednat přímo na stránkách JBL,ale levnější je nějaký německý e-shop. Doručení domů do Česka bylo za 10 euro..... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 16:34 Muž LeRi [316] Re: LeRi
JBL zkonstruovalo něco co nemá takřka žádnou výhodu oproti jiným filtrům , ale co na tom když to ovce zaplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 16:13 Muž LeRi [316] Re: nerf
Já teda vidím na obou obrázcích koše čtyři 1xF2 + 2xF3 + 1X combi F1 , akorát je na každém z nich jiné rozložení filtračních hmot v kombi koši. Typ je to správný 401 a 402. A předfiltr ve filtru není žádná výhoda co do čištění jelikož stejně musíš vždy filtr otevřít, takže mít předfiltr
ve filtru můžeš v jakémkoliv filtru když není předfiltr mimo filtr, je to dost jasně napsáno? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 15:53 Muž File1980 [53] Re: nerf
Ty fotky napravo jsou od typu e901/e902 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 14:18 nerf Re: nerf
Akorát teda vidim, že v tý pravý části fotky je nějak moc košů. Sice je to z originálního pdf manuálu od jbl, ale odmyslete si nějaký ty koše s molitanem ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 11:55 nerf – jbl x02
Fotka k příspěvku Ahoj, můžu se jenom zeptat, má někdo z vás již filtry té x02 řady? Jak jste spokojeni se změnou toho prvního předfiltračního koše? Je to poznat na méně častém čištění předfiltru?

EDIT: Přidávám porovnání složení filtračních hmot a směru proudění u e401 a e402.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 18:06 Muž Tom384 [55] Re: O.Tom
Tak jsem dneska byl ve Sklorexu a fakt je ten dil jinej. Po vymene se snizil prutok i zvuk je jinej, takze je to asi jasny. Skoda ze jsem na to neprisel driv :-(.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 21:30 Muž O.Tom [439] Re: Tom384
Vyfoť co máš a dej sem.
Stará měla spodní stranu po okrajích jen plochou, později pod to přidali těsnění, ale stím byly zas jiné problémy a pak vydali zcela novou desku a ta má po obvodu jakoby drážku, kterou přesně sedne na kombikoš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 20:38 Muž Tom384 [55] Re: O.Tom
Dekuju, to by mohlo byt ono. Muze nekdo poradit jak se pozna stara rozvadeci deska od nove. Zda se mi podle obrazku ze nova ma vyraznejsi ranlt, ale jisty si tim nejsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.01.2018 19:38 Muž O.Tom [439] Re: Tom384
JBL mívaly netěsnost mezi horním kombinovaným košem a hlavou.
Asi 3x byla provedena úprava nebo změna, od přidání těsnění, po změnu rozvaděcího plátu mezi hlavou a horním košem.
Ten plát by měl jít dokoupit a vyměnit.
www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 18:17 Muž Tom384 [55] – e700
Ahoj, mam ve svem akvarku filter JBL e700. Je z druhe ruky a mam podezreni ze je nekde neco spatne. Je mozne ze kose netesni a voda je nasavana za druhym kosem a tim padem jde jen pres ten posledni? Jak bych mohl zjistit ze jde voda spravne pres vsechny tri kose?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 11:57 Muž Bin [144] - Amerika
Kde by som zohnal novy rotor na e901 za mensiu sumu ako 20e?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2018 21:50 smarda84 Re: Eledian
ahoj,mám stejný filtr a stejný problém jako ty.Filtr je starý 14 měsíců,těsnění vyměněné a přesto někama protéká.mám podezření že okolo těch páček na uzavírání.
Vyřešil jsi to nějak?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53437x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295?od=183