Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lov živého krmení

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Lov živého krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2019 17:37 Muž Planorbella [643] Re: hunti
Naber si bahno s patentkami do sítka a konví to prolívej. Bahno by se mělo vyplavit a zůstnou patentky s věcmi, které se také scedily. To pak snadno vybereš.
Edit: Teď čtu, že se ti bahno neproseje, tak to se mění situace. Zkus silnější proud. Přejíždění ve vodě není moc silné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2019 15:10 Muž hunti [4] – Jak lovit patentky
Můžete někdo poradit nějaký fígl jak nejlépe nalovit patentky. Našel jsem dobré místo kde jsou, ale když zajedu do dna se síťkou co mám k akvárku na ryby a vytáhnu síťku plnou bláta a patentek nevím si rady s tím jak to odfiltrovat. Když projíždím síťku vodou tak se bláto neproseje. Síťku s většími oky jsou nezkoušel ale hádám, že s tou bych zase odfiltroval i patentky :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2019 13:01 Anďaska Re: jamajcan
No, to by se mi zrovna hodilo pro mrňata akarek. Akorát nevím, kam na lov tady u nás hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2019 12:39 jamajcan Re: Anďaska
Klasika. Nejvíc je tam dafnií. Parádní velikost pro potěr. Nějaké černé komáři larvy, pár patentek. Ryby z toho rostou jak z vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.05.2019 10:48 Anďaska Re: jamajcan
Co to tam lovíte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2019 09:58 jamajcan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dneska s Olinem úspěšný lov :)
A ryby jsou happy ahoj
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.04.2019 15:55 R Muž afc1886 [14700] Re: Jana
Fotka k příspěvku Jestli znáš Dětmarovice, tak víš o cyklostezce kolem olše. Projdi se kolem ní a v těch velkých loužích stačí síťka do ruky. ;-) ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 13:20 Muž Smetany [1226] Re: vaclav
Určitě ale ryby jsou skoro v každé větší louži. Jen málo kdo má možnost lovit v ideálních podmínkách lesní tůně nebo městské nádrže která je zrovna plná planktonu. Já jsem většinou cedil a používal jen ten jemnější plankton tam je riziko kaprivce minimální. Větší sem zamrazil a krmil s ním gupky přes zimu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.04.2019 13:13 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Jana
Pozor pokud jsou tam ryby je možnost si něco s planktonem dotáhnout nejčastěji kapřivce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 12:49 Muž Smetany [1226] Re: Jana
Zkusil bych pískovnu v Hlučíně ale už je to pár let co jsem tam něco lovil.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 10:20 Jana – Zive krmeni Ostrava-Karvina
Dobry den, kam jezdite lovit zive krmeni? Zkousime rybniky od Bohumina po Karvinou a zatim jsme chytli akorat rymu ne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2019 16:14 Žena lucie.aqua [511] Re: vaclav
Moc vám děkuji za odpověď, Václave :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2019 09:26 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lucie.aqua
Pokud v té louži nejsou ryby je to ideální krmení pro rybky. Pořídit si síťku a malířskou nastavitelnou tyč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2019 21:20 Žena lucie.aqua [511] – Ano či ne...?
Dobrý večer, mám dotaz ohledně lovu živého krmení. Za barákem v lese je hlubší louže, která má zřejmě slabý přítok, protože nevysychá ani když delší dobu neprší. Chodím kolem ní často, zrovna se v ní líhnou pulci. A všimla jsem si, že se to tam docela hemží nějakou tou vodní drobotinou, tipuji to na dafnie. Dotaz zní, zda by představovaly nějaké zásadní riziko pro akvarijní rybky, kdybych jim chtěla přilepšit čerstvým živým krmením?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2018 21:20 Muž ivo1339 [161] - AmerikaRe: strappy
Lovím teď denně nauplie cyklopu do velikosti 1 mm a vířníky na požární nádrži bez intenzivního chovu ryb. Voda v ní je vyhnojována splachy z kukuřičného pole, které je nad ní. Při stávající teplotě vody je to celkem nezvyklé - na 10 "osmiček" mám cca 1 dl nasucho. Do 10 litrového kbelíku beru s sebou asi 5 litrů studené vodovodní vody o teplotě asi 15°C, lovím asi 15 minut okolo 1 litru planktonu (část na přímé zkrmení, zbytek mrazím na zimu s ohledem na vlastní lenivost), doprava domů trvá asi 5 minut a zpracovávám - bez úhynu. Malou část asi 0,05 litru nasucho nechávám s původní vodou ve dvou zčásti naplněných 4 litrových lahvích umístěných na okně situovaném na severní straně do druhého dne jako případnou nouzovku a ani zde žádný velký úhyn nepozoruji. Přitom buchanky jsou na obsah kyslíku choulostivější než perloočky. Perloočky jsou dost choulostivé na mechanické poškození, mačkání při dlouhém lovu jim nedělá dobře. Pár "osmiček" a vypláchnout do nádoby je určitě lepší než "padesát osmiček" a jde se domů. Pro případné místní zájemce přidávám i lokalitu: Požární nádrž obce Zubčice mezi Zubčicemi a Zubčickou Lhotou v okrese Český Krumlov. O návštěvách a cílech vlastní činnosti je slušnost předem informovat a domluvit se s provozovatelem - SDH Zubčice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.07.2018 17:49 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostliny
Fotka k příspěvku Je to malé že ani nevím co to je a za více jak týden to neporostlo. :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 09:52 - Re: strappy
Od toho niekdajšieho rašeliniska som to mal domov necelých 15min.Záleží na tom z akého zdroja tie dafnie sú.Smomenuté rašelinisko malo možnosť okysličenia iba hladinou.Viď.hemoglobín v préspevku od RoFr na druhej strane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 09:36 Muž strappy [39] Re: Prašan
Moc hezká fotografie. Trochu Ot ale jak to děláte s transportem dafnii z lokality do domova? Dafnie jsou choulostivé na sníženou hladinu kysliku,totéž jepice a cestou domu jich 3/4 jich mrtvých. U koreter no problem,ty to u mě dávají ve studene vodě v kyblíku v pohodě i 3 týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.04.2018 09:26 - Re: RoFr
Fotka k příspěvku Mali sme tu rašeliniská, kde by som Vám za 10min nachytal dafnií pre 5 akva obchodov.Onoho času som tam chodieval s bratom loviť.No to je už minulosť.(celé je to dnes zastavané firmamy)Nemám žiadne schopné lovisko ako u Vás - 20min cesty.O pár viem ale to by som musel mať auto,pretože ním by mi tam cesta trvala pol dňa.A na rybníkoch sa niečo málo nachytať dá i keď sú tam ryby.Napr.na miestach ako je to na fotografii.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2018 22:02 RoFr Re: strappy
Chtěl jsem naznačit, že zdejší aktivní přispěvovatelé do tohoto webu nedokáží ohodnotit vaše úsilí spojené s lovem krmiva. Souvisí to s tím, že do tohoto webu přispívá jen určitá skupina akvaristů a že jiná skupina se tomuto webu vyhýbá.
Nesouhlasím se zde vyjmenovanými argumenty a výmluvami, že něco z nějakých důvodů nejde a nemá smysl o tom se zastánci podobných tvrzení polemizovat („dáku tôňku“ je totiž potřeba umět najít, nehledě na to, že v rybníce s rybami který je zmíněn se koretry nevyskytují a půjde je tedy těžko nachytat i s rybářským povolením).
Pro úspěšný odchov některých druhů ryb je nepostradatelná stimulace právě to živé krmivo.
Dovedu pochopit, že zaměstnaný člověk těžko stíhá obstarávání živého krmiva.
Je jistě nutné mít určité zkušenosti s vytipováním lokality a mít i vhodné nářadí. Že není příliš vhodné se pokoušet lovit v rybnících s rybami nemusím připomínat (v přerybněných rybnících hrozí zavlečení nemocí a v současné době jsou neskutečně rozšíření kapřivci…). Lokality, kde se vyskytují koretry a jepice bývají bezpečné, protože v nich ryby nebývají (požární nádrže, koupaliště, jezírka v polích…). Když si nalovíte koretry a dáte je zmrazit, tak je to kvalitou o něčem jiném než je to co si můžete zmražené koupit. Existuje i řešení, že se přímo od velkododavatele (ne na burze) koupí (levně) větší množství čerstvého kvalitního živého krmiva (třeba právě těch koreter) a následně se zmrazí… Je jistě pravdou, že je zapotřebí i mít zkušenosti jak postupovat při mražení krmiva, aby byla jeho vysoká kvalita, ale to je nad rámec a pochybuji, že to na tomto webu někoho zajímá a bude mít zájem se obtěžovat.
Všimněte si, kdo vám dal palce. Pan „dudák“ je jeden z mála, jehož příspěvky na tomto webu má smysl číst.
V rozsahu dojezdu pražské MHD lze lovit (podle roční doby na několika lokalitách) kvalitní dafnie, koretry a prach (vířník, nauplie buchanky). Téměř přímo na stanici metra, 15-20 min. metrem od centra, lze lovit v létě až do zimy bez problémů bezpečné dafnie v obrovském množství a nikdy jsem se tam s nikým ze zdejšího webu nepotkal…
(Po předešlých reakcích nebudu a nemám čas na případné dotazy reagovat a tedy ani nebudu nikoho vodit za ruku, kde má co lovit…)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.04.2018 21:11 Muž strappy [39] Re: RoFr
Jedná se o koretry a jepice. O jaký jde příspěvek? Asi mi unikla pointa. Ano,síťka mi stačí malá. Raději si jednou týdne dojedu pro čerstvé. Neberu na kila,nemám chovnu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2018 12:59 -
Fotka k příspěvku A ak má niekto dáku tôňku po ruke kde neúraduje rybársky spolok,tak ten správny materiál na lov je monofil,uhelon.
+ foto moiny u mňa v lete na okne.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.04.2018 12:55 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: RoFr
Ty doby, kdy si člověk udělal z punčochy síťku, zašel na nejbližší rybník a nachytal si, kolik krmení potřeboval, jsou pryč. Dneska je většina rybníků majetkem nebo ve správě nějakého rybářského spolku a ti si spravovaný majetek žárlivě hlídají. Jak mi vysvětloval před pár roky jeden známý, oficiální způsob lovu planktonu znamená, že si člověk pořídí na dotyčném revíru povolenku(což není levná záležitost) a pak může jít chytat plankton pro své svěřence. Samozřejmě existují místa, kde členové spolku nad lovem planktonu přivřou oči, ale jak psal Prašan, většinou je s nelegálním lovem spojeno velké riziko průseru. Když to vezmu z opačného pohledu - byl jsem dneska v Ostravě na burze. Byl tam velký výběr živého i mraženého krmení. Byl bych blázen abych riskoval průser s nějakým rybářem, když mám možnost si krmení pohodlně nakoupit na burze a ještě si pokecat se známými v bufetu u kafe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.04.2018 12:47 - Re: RoFr
A nebude to skôr tým,že máme obmedzené možnosti(nie sme vo Vietname,že pridem a chytam si i na elektriku ryby).Ja mám v mieste bydliska 4 rybníky no vzhľadom na naše väčšie mesto tu úraduje rybársky spolok a viem si živo predstaviť ako by to dopadlo keby som si šiel chytať planktón.Minimálne by som mal pokutu ak nie žalobu na krku.
A nebývam v dome aby som si tak na dvore choval moinu,cyklópa či larvy komára v sude. :-) ahoj
Maximálne si niekedy cez leto chovám niečo vo flaške na okne.

Apropo nemá niekto na predaj násadu moiny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   15.04.2018 11:56 RoFr Re: strappy
S úsměvem si čtu váš příspěvek.
Zdejší rádoby akvaristé a samozvaní odborníci, aktivní na tomto webu, nevědí o čem je řeč a jsou nad věcí. Naprostá většina jich nedovede plankton pojmenovat, nemá potuchy, kam jít co a kdy lovit, jak a z čeho si síťku zhotovit, neznají a nezajímají je praktiky spojené s lovem planktonu...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.04.2018 20:25 Muž strappy [39]
Fotka k příspěvku To je materiál
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2017 12:26 misa Re: lacewings
Fotka k příspěvku Máš pravdu našla jsem tam i buchanky palec
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2017 12:10 misa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Koukla jsem se znova a vypadá to spíše na hrotnatky.. posuďte sami :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2017 10:48 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: misa
-jak již bylo uvedeno ,buchanky (Cyclopoida) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2017 03:20 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: DavFM
DavFM napsal: Vždycky v tom planktonu je něco, co může vypadat podezřele. Ty opravdu nebezpečné věci ale vidět nejsou. Mnohem důležitější než nějaké breberky je otázka lokality lovu.

Podle mě jsou třeba nezmaři a kapřivci viditelní dost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 22:52 misa
Jičín-Šibeňák hrábla jsem do "špinavějšího" místa mezi rákosím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 22:21 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: misa
Vždycky v tom planktonu je něco, co může vypadat podezřele. Ty opravdu nebezpečné věci ale vidět nejsou. Mnohem důležitější než nějaké breberky je otázka lokality lovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 22:14 misa
Mám vločky, granule, artemie ostýchat si můžu zatím dovolit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.07.2017 21:44 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: misa
Kdybych se měl pokaždé takhle ostýchat, než rybám něco dám, tak by už dávno zdechly hladem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 21:30 misa
Nevim jestli chci riskovat, nechtěla bych rybičkám uškodit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 21:00 Muž motýlek [275] Re: misa
no něco z cyclops? - tedy snad jako potrava použitelné ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.07.2017 20:51 misa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pod mikroskopem potlesk
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 20:21 Muž motýlek [275] Re: RAP
nevidím tam nic rozpoznatelného, ale letos jsem buchanky lovil ještě před měsícem ... zvláštní rok ;-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 19:01 RAP Re: 0
Z čeho usuzujete na vodule? Sice je to mizerně vidět, ale např. na druhé fotce to vypadá spíše na buchanky, ikdyž ty jsou vidět spíše za chladnějšího počasí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 18:41 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: misa
Takto to není dobře vidět, ale pokud to jsou kulaté vodule, tak pryč s tím a do akvárka nedávat. search.seznam.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2017 18:23 misa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes jsem párkrát hrábla síťkou do rybníka a vylovila tyhle potvůrky, nevíte co by to mohlo být ? Plavou rychle spíše ve spodní části nádoby a jsou ve velkém množství.. hmm
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2017 20:08 Muž motýlek [275] Re: strappy
asi to nevyřešíme ;-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2017 08:20 Muž strappy [39]
Jo tak to ti neřeknu zda-li jsou tam ,kde ryby. Ja je chytam na lokalite kde je dafnie na kila a sem tam koretra. Voda bez ryb ale tisice pulcu aktualne a semtam i nejaky colek ci mlok ci co jsem to zahledl takze si myslim ze ti koretrou nepohrdnou stejne jako ryby mensi je urcite lovi....to by je nezraly ani nase ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2017 08:01 Muž motýlek [275] Re: strappy
já mám teď asi měsíc staré rybníčkové karásky (40 kousků) - a tak jsem si na zahradě do sudu nasadil drobné buchanky - a kupodivu je jich pořád plný sud - tak mám jednodušší "lov" ... ale teď se už v jiných sudech nalíhly i černé komáří larvy - tak to prostřídávám ...
asi logika těch bílých larev je v tom, že je nemá co sežrat - tedy jsou tam, kde nejsou ryby (?) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2017 18:37 Muž strappy [39]
Jojo,netvrdím,ze je tomu tak vsude. Psal jsem o své lokalite ktera je bez ryb a kterou jezdim monitorovat co 14 dni nekdy i vicekrat. Asi obednam koretry z netu a bude neco hodim do sudu ven neco dolednicky a neco si zamrazim a mam vystarano. Ale neni nad to kdyz si je clovek nachyta a vycisti a pripravi vse sam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2017 17:53 Muž motýlek [275] Re: strappy
když jsem naposledy dělal neonky (2016), tak tření v lednu, čili někdy v březnu už koretry ve vodě byly v množství větším než malém ;-) ... ale je možné, že letos je to jinak ... byly tam, kde se vyskytovaly perločky, s buchankami nebyly - ale je možné, že s buchankami byly sežrané dospělými rybami - tam, kde jsem chodil na perločky ryby nebyly ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2017 14:50 Muž strappy [39]
Nikde jsem nepsal ze je mam jako hlavni potravu. Jde mi o ne velmi ze zive krmeni je nejlepsi krmim taky dafniemy artemii a sem tam susene. Ja mam skalary a do tech prece nebudu ladovat jen suseny. Samozrejme obcas nejake spirulina flskes,terra rubkn,tetra granulat atd atd asi 10 dalsich krmim velmi rozmsnite ale prevladal v lete ziva a v zime mrazena. Zpet k tematu. Me prave na me lokalite je v chladnu prd a ted jak se oteplilo tak mezi mraky blech uz se zacina par koreter a tak jsem myslel jestli v noci za tmy nezacinaj chodit pod hladinu. Nekde jsem cetl ze ano. Pomohla by rada ze tomu skutecne tak je a usetrilo cestu ale jelikoz jsem celkem vasnivy akvarista nebude mi jiste delat o vikendu problem v 11 vecer sednout na auto a jet vyzkouset ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2017 08:29 Muž motýlek [275] Re: strappy
co si matně pamatuji, tak tyhle průhledné komáří larvy se vyskytovaly hlavně v chladné vodě - zejména na podzim a na jaře ... a protože jsem chodil většinou tak okolo deváté ráno - tak se daly chytit ve dne ;-) ... ale jako hlavní potravu? - to asi není produktivní? ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2017 16:41 Muž strappy [39]
Ahojda dnes jsem byl na blechach ( dafniich) a pochytal jsem i nekolik koreter a o ty mi jde velmi. Ma nekdo prosim zkusenost s lovem koreter? Jsou spise u dna pod hladinou nebo po celem sloupci vody? Nekde jsem cetl ze na koretry se chodi ve tme? A za jdou za svetlem? Poradil by nekdo prosím???

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 17:58 Maq Re: Pepan
No to dá rozum, přece ses při tom nepotápěl!

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 10

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 22207x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11207-lov-ziveho-krmeni?od=51