Lov živého krmení
S dovolením bych si dovolil tvé přání přesměrovat na bichirra.
Spis sem hod fotky nebo video tech tvojich lochnesek jak zerou kapry . To tu lidi bude zajimat vice ..
"...jak žereou grundle, ty maj bežně od 5cm až 8cm. Na první pohled nepoznáte od kapra( ve stejné velikosti)."
Tak si nejsem jist, jestli víš o čem vlastně mluvíš. Grundle, dříve u nás hlavně mřenka mramorovaná, dnes různé drobné štíhlé rybičky např. ančovičky.
Kapr ve velikosti 6-7cm je označován jako násada K1 a je nesrovnatelně nepodobný už na ten první pohled.
bichirr napsal: Teda pánové, budu muset asi nafotit jak žereou grundle, ty maj bežně od 5cm až 8cm. Na první pohled nepoznáte od kapra( ve stejné velikosti). Abych ukázal co ty moje rybičky dokážou. Docela by mě zajimalo co máte doma za ryby vy. Nechápu, co je na tom nepředstavitelného. Nebo mám doma mutanty.?
No mne by ty fotky fakt dost zajímaly. Ale zdůrazňuji, 5cm je něco jiného než 8 cm. Pochybuji totiž o tom, že máte ty livingstony tak obrovské, aby zvládali tu horní mez. To dokáží kančíci o délce minimálně 40 cm, a ti mají hubu skoro vyklápěcí. To u livingstonů není. No a protože zjevně máte nějaké rybářské geny, tak mi prostě připadá, že to trochu ženete nahoru.
Já už jsem dravců choval poměrně dost druhů, a nejen cichlid, takže o té spotřebě, a velikosti konzumovaných rybek, i konzumentů, mám docela reálnou představu...V současné době chovám třeba gudeu psí. Rybky jsou výhradními dravci, mají kolem 15 cm, a více než čtyřcentimetrové mečovky nezvládají. To už musí mít velký hlad...
0 10.07.2013 22:48 bichirr Ptám se, protože tam nemám stálý přísun malých ryb. Jelikož je pstruzi vychytaj dřív. A proč se ptám, protože se toto vlákno jmenuje LOV ŽIVÉHO KRMENÍ. To se nemůžu zeptát? Je to tu od toho aby se hovořilo. Připadá mi, že Vám vadí když se ptám na něco jiného než lov larev komárů.
8cm nemají ani boilies granule na chytání kaprů
0 10.07.2013 19:03 bichirr Teda pánové, budu muset asi nafotit jak žereou grundle, ty maj bežně od 5cm až 8cm. Na první pohled nepoznáte od kapra( ve stejné velikosti). Abych ukázal co ty moje rybičky dokážou. Docela by mě zajimalo co máte doma za ryby vy. Nechápu, co je na tom nepředstavitelného. Nebo mám doma mutanty.?
Jo 7cm není reálný
A taky nemluvě o tom jak to musí zatěžovat vodu takový krmení ...
Jo, dost narostlý livingston by rybku zvládnout mohl bez problémů...ale s těmi 7cm...nebuďte za rybáře, teda za kecala...
0 10.07.2013 18:33 bichirr To by se mi moc nevyplatilo, dostat pokutu a za plevelnej potěr. Mám v plánu udělat prezentaci. Jen vybrat fotky a donutit se.
No jestli nemáš papíry tak si sebou neber moc věcí aby se ti pak lépe utíkalo až potkáš porybnýho
... a celkem by mě zajímalo to tvoje akvárko s tlamovcema, nechceš si tu udělat prezentaci?
0 10.07.2013 18:22 bichirr Mě by asi nejvíc vyhovoval čeřínek. U nás je jen Labe a Orlice. Asi zkusit slepé rameno. Tady asi nemá níkdo zkušenost kam v Hradci?
No nejlépe na nějakou řeku. Na mělké místo, kde se tento (stále) "potěr" - malé rybky - vyskytují. Na mělkém místě se vyhřívají.
Nástrahu i náčiní k lovu je však zapotřebí upravit velikosti lovených ryb. Chcete lovit malinké ryby, potřebujete miniaturní háček odpovídající velikosti rybích úst. V rybářských potřebách vám jistě poradí. Jo a stačí i malá udička, nepotřebujete tří metrovej klacek ;) Návnada nesmí být také nijak velká. Jen něco, co zakryje špičku háčku a drobný proti háček, pokud na háčku je. Vhodnou návnadou je miniaturní kulička z rohlíku - vytvoříte v ústech.
Dále se ryby loví na žízaly, moučné červy, kukuřici, mušky atd. Vše je však zapotřebí upravit na potřebnou velikost, resp. maličkost, aby návnadu i s háčkem byla malá ryba schopna nasát do úst.
A nebo druhá varianta je čeřeň, jak píše
Ganjamir
Petrův zdar
Kdybys měl povolenku tak jak říkám plotic a havěti je všude dost a na čeřeň si zachvilku nachytáš plnej kýbl ... ale když máš ten soukromý rybník tak není co řešit a povolenku ani nepotřebuješ, i když krmit tlamovce kaprama se mi nějak nezdá
0 10.07.2013 16:58 bichirr Vyvážet ven je asi nebudu. Když tak jen do mého akvárka. Kdybych měl povolenku, nevím kam bych chodil na takové malé rybky.
Stačí mít povolenku a můžeš skoro všude
nevím jak to je jinde ale u nás v přehradách je dost málo ryb, samé mrchy plotice a cejni, lidi sou hlupáci a berou každýho kapra co má trochu míru, tak můžeš potěr kaprů vysázet do okolních přehrad rybáři budou rádi
0 10.07.2013 16:38 bichirr Pokud si je nenachytám já, tak je sežerou pstruzi. Podaří se mi jich nachytat jen zlomek toho co tam je. Taky bych šel na plotice a podobné rybky. Jen nevím kam. Jsem z Hradce Králové
Když jsem měl piraně (cca 20cm) tak sem jim dával 5cm plotice a museli je roztrhat aby je do sebe dostali, ale s Nimbochromis livingstonii zkušenost vůbec nemám, a taky bych řekl že kapříků je velká škoda když je všude tolik plotic a jiné havěti
7cm kapr už většinou bejvá pěkně tlusťoučkej, to máš nějaký tlamopiraně ne? Jinak na rybník sem chodil lovit 1-2cm pulce a pro velký ryby jsou ideální, když ještě žijou tak maj ryby aspoň nějakou zábavu při lovení, můžu jen doporučit
0 10.07.2013 10:58 bichirr Tlamovců co zvládnou tak velkou rybu je poměrně dost. Jestli jsi viděl někdy potěr kapra 7cm (nic velkého to není, úzký a dlouhý). Jinak pro mé Nimbochromis livingstonii je to hračka.
romant napsal: Neseďte doma a vyražte k rybníkům, jsou plný suprovýho živýho krmení, ....
Nesedim doma, ale v praci
ale samozrejme ze i lovim
Mas pravdu, ze ted to stoji za to. Cekal jsem, ze budou spis houby po desti a ony jsou blechy a dalsi havet. Na komarech je poznat, ze toho je letos hodne. Ilustracni foto - kyblik s perloockama, detail (perloocka na perloocce) a detail po vpusteni jedne lzicky do nadrze.
Mne by spíš zajímalo, jací tlamovci jsou krmení sedmicentimetrovými kapry...
Ty bláho tohle nikde hlavně neříkej a vzpamatuj se
. Jaký plevelný potěr? A ještě kapr? Přečti si něco co můžeš lovit a co né
. Mazec.
0 09.07.2013 21:32 bichirr Ahoj, nechodí někdo na plevelný potěr ryb? Karas, plotice ...... Velikost 3cm 7cm. Nějaké zkušenosti. Mám to pro zpestření tlamovcům a bichirům. Každý rok si nachytám spostu malých kaprů.
Já byl na "blechách" o víkendu prvně a moc jsem toho užitečného nepřivezl. Buď to vybral chovatel, který mě tam poslal, nebo jsem střevo a nejde mi to. Měl jsem na dvě krmení a spoustu šneků.
Patentek v sudech na zahradě je dost, ale přes den už jsem měl ve sklenici čtyry komáry.
Starší reakce
Já se nepřehaduju.Na to se krásně hodí jedno české přísloví,TAK DLOUHO SE CHODÍ SE DŽBÁNEM PRO VODU....
edit:PŘEHADUJU-DOHADUJU
To bohužel vím a závist mne nepřechází...
LiborSprysl napsal: No jo zase ti od Plzně...ti frajeří permanentně...
Většina nekrmí jinak...ale to je asi dané místem...my od Řáholce jsme se na to již vyprdli...
Je fakt že tady jezdí na živé skoro každý, ať koníčkář s jedním akváriem nebo chovatel s 40 kubíky
jamajcan napsal: S rybami je to takřka jistota
Pokud by tohle byla pravda tak bych musel léčit pořád
Ještě jsem nenašel loviště které by bylo 100% bez ryb, a polovinu roku krmím živým pořád a žádné nemoci ani parazity jsem řešit nemusel
Já jsem klidný
Rozhodně je riziko o mnoho menší bez ryb.S rybami je to takřka jistota
jamajcan napsal: Tam,kde jsou ryby,bych lov planktonu stejně nedoporučoval.Riziko přenosu rybích parazitů a nemocí je víc než velké.Nejvhodnější lokality jsou:požární nádrže,cukrovarské nádrže,poslední stupně biologických čističek vody,apod.
Ani vás kolego neuklidním...přenašeči velkého množství rybích chorob a parazitů jsou rovněž objživelníci a vodní ptáci, a těm ani do nádrží bez ryb vstup nezakážete...
Grizzly napsal: S tím musím souhlasit, vždycky v létě sem lovíval plankton ny rybníku a nic. Pak sem si přitáhl parazita, který se rybám přisál na žábry a nic se s ním nedalo dělat. Takže od teď ten plankton budu zamrazovat
Abych vás správně zneklidnil...mráz kopřivu nespálí, nespálí ani kapřivce, pokud správně usuzuji na toho parazita, kterého jste si přitáhl...takže mrazení není lékem...
Máme na zahradě soukromý rybník a soused si koupil od města slepé rameno moravy, takže mám dvě obrovské vodní plochy za barákem
A nějací rabyří mi mužou byt ukradení, a rybařský lístek má bracha, a pujcil bych si ho a nějak to ukecal
S tím musím souhlasit, vždycky v létě sem lovíval plankton ny rybníku a nic. Pak sem si přitáhl parazita, který se rybám přisál na žábry a nic se s ním nedalo dělat. Takže od teď ten plankton budu zamrazovat
Tam,kde jsou ryby,bych lov planktonu stejně nedoporučoval.Riziko přenosu rybích parazitů a nemocí je víc než velké.Nejvhodnější lokality jsou:požární nádrže,cukrovarské nádrže,poslední stupně biologických čističek vody,apod.
No tak to trochu vyjednotíme...pokud nemáš rybářský lístek a kolem sebe naopak máš protivné rybáře, tak na jejich vodách stejně chytat nesmíš...
Nejhorší však je, že nemužu najít ani zmínku o lovu planktonu, pouze nějaka fora, rybyrský svaz, tady na rybickach, akvarista.cz, a další. Avšak užitečný článek nikde není :/
Alespoň to bylo k něčemu užitečné
Ryby budou spokojené.Lovu zdar!
Zatímco breberky se dají lovit...v bahně se podle mne teda spíš těží...nechci podceňovat...ale opravdu neznám mnoho lokalit u nás, kde by byla přemíra nítěnek tak velká, že by mne to donutilo k hrabání ve ......o patentkách už vůbec mluvit nebudu....takže opět zbývá ta síť...
Teď si dovolím být trochu více kritický já, ale ne na tazatele. Téma "lov živého krmeníí" je poměrně obecné a obsáhlé. Nebylo by možno toto téma rozdělit na podtémata týkající se jednotlivých druhů krmení. Zatím je zde asi pět stránek, ale i jenom je pročíst, zabere poměrně dost času. Proto jsem tazateli doporučoval knihu. Tam to najde na nějakých 20-30 řádcích a bude to mít rozděleno na lov planktonu, nítěnek, patentek, koreter a bůhvíčehoještě. Takže je docela možné, že ty informace tady jsou, ale možná taky ne a dotyčný se bude probírat vatou, která mu nic nedá, zatímco v té knize to v patřičném odstavci najde. Neberte to že se nějak vytahuju, ale čím více tohle fórum bude přehlednější, tím více pomůže zájemcům o informace a nebudou neustále psát dotazy na věci, které tady mohou najít.
Tak když budeme lehce více kritičtí k tazatelově dotazu, tak se o tom všem, jak popisuješ, právě i zde v tomto vlákně píše.
To není jenom o pohybu síťky. To je i o tom, aby věděl, že na vodách s rybí obsádkou může dotáhnout lecjakou chorobu, že na rybnících s plůdkem je zakázáno chytat, že se plankton pohybuje s větrem, takže v některých místech rybníka mohu nachytat spoustu krmení a jinde jenom minimum. A vzhledem k tomu, že tazatel chtěl vědět i o chytání dalších breberek, mezi které patří třeba nítěnky nebo patentky, tak se v knížkách dočte, že tyto žijí ve dně a sebelépe vycizelovaný pohyb síťky mu na chytání těchto živočichů nebude nic platný.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 10
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 22324x