Lov živého krmení
Technika lovu se vycizeluje praxí...někdo tahá sem a tam, jiný krouží osmičky...
Zkus si pročíst:Ivan Petrovický-Akvaristická přiručka/SZN 1983/ ; J.Černý E.Topercer-Chováme akváriové ryby/Príroda 1989/; Karel Polák-Akvaristika/SZN 1989/.To jen namátkou.Chytrých knih je spousta a myslím,že dnes i trochu neprávem opomíjených.
Kryštof napsal: Je nějde nějaky dobrý článek o lovu z dafnii, plantkonu, a jinych breberek, abych si ho mohl přecist a kdyby tam byl nejak teoreticky navod?
A co takhle zajít do knihovny, půjčit si nějakou starší knížku o akvaristice a počíst si? On ten interfernet úplně všespásný není, zatímco u těch starších autorů se člověk leckdy dočte i o rizicích spojených s lovem živého krmení. Ono to asi není jenom o tom, vzít síťku a máchat ve vodě.
Kryštof napsal: Je nějde nějaky dobrý článek o lovu z dafnii, plantkonu, a jinych breberek, abych si ho mohl přecist a kdyby tam byl nejak teoreticky navod?
Teoretický návod???
No vezme se síť a máchá se s ní ve vodním zdroji s cílem pochytat nejvíc blech...tak asi bych řekl já...Navzdory tomu, že mám rád čtoucí bádající, tak na tohle asi návodu netřeba...
Pěkný nas....cí fotky.
Sice jsem vydržel jen cca 15 minut, ale i to stačilo
Starší reakce
Nevím jak v jiném kraji,tady v Jižních Čechách je to samý chovný rybník,jen sem tam nějaká pískovna,co patří rybářskému svazu.Rybářský lístek tedy uplatním jen na vodách spadajících pod rybářský svaz,ne na chovných.A na chovných je to problém,tedy konkrétně v mém okolí.Neříkám,že na nich nechytám,ale vždy musím počítat s problémy.Vždy záleží i na konkrétním případě,kdo přijde,s kým se dá domluvit.Např planktonku v potoku pod hrází tolerují,jen pokud voda nevtéká do dalšího rybníka.Poslední dobou už chytám pouze na zahradě v mini jezírku(35000litrů),ale to je tak pro chovné ryby.Mám zase jistotu,že si odtud nic nezavleču,jezírko mám bez ryb.
Pak jsou takové ty typické vesnické rybníky,co patří většinou obci,nebo hasičům.Tam naopak lidé zajdou pokecat a nikomu lov planktonu nevadí.
Re: LiborSprysl, Invalida, Bob66
Kluci jak jste tady diskutovali o tom jestli může po vás chtít někdo rybářský lístek, nebo né. Tak mně to zaujalo natolik, že jsem kontaktoval našeho šéfa rybářské stráže. A i mne odpověď překvapila. Opravdu, dle zákona musíte mít rybářský lístek!!!, ale jedním dechem mi zdělil, že mají v prováděcích nařízeních napsané, že pokud někdo evidentně loví plankton pro akvaristické účely tak ho mají zkontrolovat a nechat na pokoji(pozor neplatí na chovných rybnících!!!). On je tam problém už jen z toho hlediska, že by vám musel dokázat způsobenou škodu! a nikdo neumí vyčíslit finančně bandasku buchanek a komářích larev. Tak já myslím, že můžem být v klidu
Jj,přesně na tu
Ty chodíš na tu zadní nádrž co je nejblíž k Femontu?
Tam už je i teď tak živo
, to tam taky budu muset zajet.
Medůzky byly co vím ,na Štěrkovně u Hlučína/okr.Opava/Tady nevím,ale vzhledem k tomu,že je to docela klidná a izolovaná lokaklita,tak by mohly
Na jedné takové lokalitě byly i nějaké medúzky...
Výborná lokalita.Naštěstí tento cukrovar ještě funguje a doufám,že to i tak zůstane.Chodím tam už zhruba 30 let
Ano,voda plná živin z mytí a zpracování cukrové řepy a úplně bez ryb.V průběhu roku tam jde nachytat spoustu druhů krmení/černé komáří larvy,koretry,patentky,atd./
Jó cukrovary, to je lokalita...akorát že jich je nějak málo...
Já tam prd vidím, jsem už asi fakt úplně slepej. Takové loviště ti tedy fakt závidím... čistá voda, asi i bez ryb, takže minimální možnost nakazit si ryby...
7 07.03.2013 17:58 jamajcan Směs buchanky,hrotnatky,perloočky,možná nějaký viřník.Loveno na sedimentačních/biologická čistička/nádržích/poslední stupeň/ cukrovaru v Opavě -Vávrovicích.
Zákon č. 102/63 byl 1.4.2004 zrušen...V současné době platí zákon 99/2004
Taky by mne zajímalo, kde...
To jako v nějaké louži?
Dano64 napsal: Zdravím,
Nevíte někdo co je na tom pravda?
Akvaristé, kteří krmí své miláčky planktonem, byli na jaře nepříjemně překvapeni, když po nich rybáři při lovu planktonu požadovali povolenku a státní rybářský lístek. Zákon č. 102/63 Sb., "o rybářství" sice v § 11 říká: "Lovit ryby a jiné vodní živočichy v rybářských revírech mohou jen občané, kteří mají rybářský lístek a povolenku k rybolovu...", ale v § 15 definuje: "Rybami a jinými vodními živočichy podle tohoto zákona se rozumějí ryby všeho druhu, raci, perlorodka říční, škeble, velevrubi a žáby, pokud žijí v rybnících a tekoucích vodách." Protože v této definici není plankton ani bentos uveden, zákon pro jejich lov lístek ani povolenku nepožaduje a požadavky rybářů proto nemají oporu v zákoně.
Odkaz: hlas.sluknovsko.cz/…
Je plankton vodní živočich?Je.Tudíž bez diskuze.Právo na to mají.
0 07.03.2013 13:48 Dano64 – Plankton
Zdravím,
Nevíte někdo co je na tom pravda?
Akvaristé, kteří krmí své miláčky planktonem, byli na jaře nepříjemně překvapeni, když po nich rybáři při lovu planktonu požadovali povolenku a státní rybářský lístek. Zákon č. 102/63 Sb., "o rybářství" sice v § 11 říká: "Lovit ryby a jiné vodní živočichy v rybářských revírech mohou jen občané, kteří mají rybářský lístek a povolenku k rybolovu...", ale v § 15 definuje: "Rybami a jinými vodními živočichy podle tohoto zákona se rozumějí ryby všeho druhu, raci, perlorodka říční, škeble, velevrubi a žáby, pokud žijí v rybnících a tekoucích vodách." Protože v této definici není plankton ani bentos uveden, zákon pro jejich lov lístek ani povolenku nepožaduje a požadavky rybářů proto nemají oporu v zákoně.
Odkaz:
hlas.sluknovsko.cz/…Starší reakce
0 10.07.2012 00:44 Romulus Ahoj, čím desinfikujete živou volně lovenou potravu. Díky moc.
Starší reakce
To já zase rád fotim,takže mi to ani nějak nevadilo
Ano, tohle je komáří larva.
Ale stačilo hodit klíčové slovo šmírákovi Googlovi a on by ti našel obrázky.
0 21.05.2012 10:51 enzim – komár
snad už půjde nahrát foto.
0 21.05.2012 10:49 enzim – komár?
Zdravim,
včera jsem trochu zalovil v sudu a poprvé se setkal s drobotí. Nejsem si uplně jistej,ale je to komár ? Ještě mi tam plavalo něco kulatějšího a mnohem rychlejšího.Rybky po tom šli jak po flusu
Starší reakce
Já ne, mně to vždycky chcíplo. Buď na to zapomenu, nebo to dělám blbě...
a prodal byjsi nějaké množství?
Oni se ti červíčci množí sami, pomáhat jim netřeba
, ale samo nejde nic, i malé děti se musí učit chodit...
nechováte nikdo živé krmení jako gindal potřeboval by jsem ho pro skaláry odkoupil by jsem si jenom krabiču ale tech co se sami množí za nabídky předem děkuji.
Starší reakce
Zn. ideál. takový krmení. Krmíš živou, masitou, ale vlastně rostlinnou potravou. S těma zakalenejma vodama to teď na jaře je vcelku častý jev. Voda se velmi rychle mění. Neznám konkrétní lokalitu, jak uvádíš, ale když budeš hledat, ptát se, ideální jsou lidé pohybující se u rybníků(nemyslím zaměstanance), tak jistě na dobrou lovnou oblast narazíš.
Jistě, živou potravu dávat můžete. (Viz odkaz). A samozřejmě jako u všech rybek, rozmanitá potrava je více než vítána.
rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
S lovem u Vás neporadím...snad někdo jiný řekne. Nicméně věřím, že když si uděláte výlet k jednomu dvěma rybníkům či nádržím, že najdete.
Aneb "to by bylo, aby nebylo".
0 10.04.2012 16:29 lara16 – Pomoc
Můžu se zeptat?
Nevíte někdo jestli můžu dávat závojnatkám karkulka živou potravu-perloočky...
A ještě se chci zeptat jestli někdo nevíte v okolí Středočeského kraje nejlépe Benešova kde jsou nezakalené a čisté vody pro chytání perlooček a ostatního živého krmení...Prosím o odpověď
Starší reakce
Vojto to my to s Petrem máme srovnané...
on to na začátku s tím "zákazem" nemyslel tak kategoricky, jak napsal a nakonec o to vůbec opravdu nešlo. Celé to přece vzniklo nad pozastavením se pár lidí nad tím, že jsou kolem rybníků cedule se zákazem lovu planktonu a mé poznámky, že ten, kdo se o rybníky stará má právo si kolem něj natlouct takové cedule třeba na každém metru.
ad Arthur...Mají to ti Švédové ale pěknou ústavu...napřed u nás nakradli co se dalo a pak by nás tam na třešně a brambory lákali zadáčo a k tomu nabízeli k obývání své pozemky a zdroje ryb.
Ale jak už jsem zmínil někde vepřeději...přece jen se mi více líbí ten americký model...můj dům, můj hrad...
Invalida má pravdu, ve Švédsku je toto právo dokonce zakotveno v ústavě. A podobné to je i v dalších skandinávských zemích. Má to historické kořeny.
en.wikipedia.org/… Já to švédsko projel s báglem...sice sem byl za exota ale fungovalo to...náhled myslím nezměnil ani porevoluční pohled na nás. Ve švédsku je docela zima na hromadný zneužívání...ale je to přes 20 let takže dneska nevím...Mluvím o okolí Upsaly
Proč pomalé chápání?Třeba chápu víc než ty,jen nemám potřebu urážet ostatní.Je mě víceméně jedno,jestli mají vyjímku nebo ne,jen jsem psal,že se v okolí rybníky hnojí.Tečka
Taky trošilinku pomalé chápání.
Promiň.
Ty planktoní hnízda múžeš vidět a vyfotit, ale na základě výjimky níže uvedeného odkazu metodického pokynu MŽP. Pokud tato není, je to na černo a tím pádem na flastr. Rozumíme si?
Do tohoto tématu se to k dané diskusi hodí, není důvod to mazat
Ráno tady byla řeč o hnojení rybníků,tady jedno foto,že se opravdu hnojí
.Napočítal jsem 15 takovýchto kopic kolem břehu
.
Vím,že to nemá s akvaristikou nic společného,tak to Bobe66 pak smázni,díky.
Hlavně se chlapi nehádejte,vždyť akvaristika by nás měla spojovat,ne opačně.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 10
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 22324x