Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lov živého krmení

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Lov živého krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2017 17:26 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: bwater
Když jsem kdysi chodil na plankton, tak jsem taky říkal, že jdu na blechy. A otec to po návratu komentoval slovy:" Takže jsi nic nechytl, protože se nedrbeš."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 16:58 bwater
Dafnie rika se blechy....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 16:46 R Muž romant [27983] Re: LiborSprysl
No vodních blech. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 16:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: bwater
No blech... :-) dafnie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   08.03.2017 15:49 bwater
Fotka k příspěvku Dnes jsem si udelal radost plnej belik blech za dvacet minut hop Prutocna nadrz tedy spis koupaliste bez ryb kazdorocne cistene :) bez chemie
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 12:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: Maq
Opatrnost je vždycky při lovu kdekoliv venku nutná, koneckonců i z domácích nádob, aby člověk ohlídal co tam nalétá ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 11:51 R Muž romant [27983] Re: Maq
Jedny z nejbezpečnějších nádrží jsou ty průtočné, ale to musíš mít hodně velkou kliku aby jsi na takovu použitelnou nádrž narazil, ale jsou. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 11:46 Maq Re: LiborSprysl
No ale důvod k opatrnosti to je, ne?
Myslím že lepší jsou menší tůňky, třeba sezónní, ve kterých ryby nikdy nebyly. To pravda neznamená, že v nich nebyli obojživelníci, a vůbec záruka asi není nikdy nikde. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 11:09 Muž LiborSprysl [9015] Re: KatkaPtacatko
KatkaPtacatko napsala: Letos chci zkusit zajít k nám na koupaliště a zjistit, jestli se tam dá nachytat živé krmení. Ještě jsem to nikdy nezkoušela, tak uvidím, jak mi to půjde.
Dnes jsem byla obhlídnout, jak to vypadá s ledem. Je ho tam ještě dost, ale překvapilo mě, co jsem tam v tom ledu našla. Bohužel na fotce to není moc dobře vidět, ale mě to přišlo, jako mrtvá ryba, ale už nějaká dost jetá. Vím, že se loni na jaře to koupaliště čistilo, tak nevím, kde by se tam mohla vzít, byla dost velká.
Takže asi blbá otázka, je vhodné tam za pár týdnů lovit živé krmení?

Na koupališti? Po vyčištění? Klidně. Ta chcíplá ryba zase tak moc děsit nemusí a k rozhodnému odmítnutí lovu není důvod. Nikdo z těch odmítačů ten zdroj nezná, pokud se mi jeví ... Ta ryba mohlo klidně zdechnout na kyslíkový deficit, pokud byla voda neprodyšně zamrzlá... Je potřeba posoudit více na místě podle informací zatím není možné dělat závěry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2017 11:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: KatkaPtacatko
KatkaPtacatko napsala: Co vim, tak do toho rybnika byvaly svedeny splasky, jak je to ted nevim. Voda z tohoto rybnika jde do druheho. A v tom v prostred vesnice urcite ryby jsou, videla jsem je tam.
Kdyby to byly splašky biologické, tak díky za ně!!! To byla ta "živná půda" všech návesáků... tam se chodilo na dafnie, že po jednom nájezdu doma pak člověk musel hodiny mrazit... dneska díky čističkám všechno biologické je zničeno a tvrdá chemie po praní a mytí nádobí zůstává... ovšem té se akvarijní potrava nenažere... a voda v takovém rybníce podle toho vypadá ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   26.02.2017 17:58 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: Pepan
Pepan napsal: ..... je dobré chytat plankton na vodách, které nespadají do revíru a konflikt s nějakým nadrženým strážcem či rybářem tam nehrozí.
Právě, že tam hrozí ona pověstná brokovnice. Kde jsou rozumní mjitelé (a zažil jsem jich zaplaťpánbůh docela dost), stačí rozumná domluva. Jiní soukromníci mají u rybníku třeba i ceduli "LOV PLANKTONU ZAKÁZÁN", jinde zase třeba pobírají měsíční nebo roční poplatek za možnost lovení planktonu. Někde stačí přijít za hospodářem a při potřásání rukou mu vrazit lahev dobré slivovice.
Nejen na soukromých místech, ale konec konců i na svazových vodách to záleží na přístupu hospodářů. Někteří hospodáři jsou rozumní a vědí, že akvarista tam bude lovit jen tehdy, když to stojí za to a v takovém případě dělá dobrou službu, protože je tam planktonu už tolik, že hrozí vodě kyslíkový deficit. Je to různé a vyplatí se vždy najít si, kdo tomu rybníku velí a jít rovnou a bez emocí za ním.
Mnohý z rybářské stráže na svazových vodách stejně na klasický průkaz (dneska stojí vč. vrigádních hodin už snad přes 3000 na rok.... už nevím) lovení planktonu neuznají - "máte jej prý jen na LOV RYB" dle patřičných předpisů!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2017 12:03 JoKa Re: DavFM
Dělal jsem to obdobně, ale to víš jižní Čechy... ;-) Tady byl ten úkol o kilometr lehčí...

Pak jsem objevil grindal, naučil se ho krmit dle potřeb pro jednotlivé ryby a třídit pro jednotlivé velikosti ryb. Krmím s ním od dospělých placek, až po nejmenší potěr... Dokonce i takový potěr, na který je Artemia velká... ;-)

Od té doby mě nikdo nikdy na rybníku neviděl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 11:30 Muž DavFM [1371] - Corydoras&Apistogramma
Co se týče povolení k lovu blech, mužů s brokovnicemi, různých zákeřných nemocí: kdo se bojí, nesmí do lesa!!

Prošel jsem v okolí snad 30 různých rybníků a rybníčků, všude jsem máchl sítí.Dokonce si v autě pořád vozím takovou menší síťku, jak vidím zajímavou vodu, hned zastavím a provedu průzkum.Kde bylo hned od pohledu hodně ryb, většinou nebyl vůbec žáden plankton. Nakonec jsem si vybral 4 lokality, kam má význam chodit, s tím, že na každé je něco jiného. Někde prach, buchanky, jinde koretra, na jedné hnědá dafna a na další krásná červená dafna.
Bohužel na rozdíl od Čech, tady na severní Moravě se nikdy nějak moc nebudovaly požární nádrže a rybníčky na návsích, najít vodu bez ryb je těžký úkol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 11:13 JoKa Re: KatkaPtacatko
Dnes už by to tak být nemělo. Všechny splašky by měly jít do nějaké čističky. Ale záměrně píšu měly, vím o minimálně dvou vesnicích, kde tomu tak není... X-) V tom případě nic, jak tam jde humus ruce pryč od toho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 11:08 Žena KatkaPtacatko [0] Re: mlynář
Ja se docela bojim kvuli ramkam, jsou nachylne, tak to nechci zbytecne provokovat. Chci zkusit neco nalovit a "naockovat" si tim doma i nejaky sud, abych mela vetsi jistotu, ze si nedotahnu neco nechteneho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 11:04 Žena KatkaPtacatko [0] Re: JoKa
Co vim, tak do toho rybnika byvaly svedeny splasky, jak je to ted nevim. Voda z tohoto rybnika jde do druheho. A v tom v prostred vesnice urcite ryby jsou, videla jsem je tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 11:03 laKatos Re: Pepan
Minulý rok jsem posílal několikrát a na různé mailové adresy jak na celorepublikovy tak krajovy svaz rybářů o tom ze bych chtel oficiálně chytat plankton s dotazem kde toto povolení dostanu nebo zda o tom něco nevedí..... nikdy jsem nedostal odpověď. Mají to na parku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:58 JoKa Re: KatkaPtacatko
Mně se víc líbí ten rybníček uprostřed vesničky, nebo ten vlevo. Viz fotka na vašich webovkach. Jestli tam nejdou splašky z celé vesnice, tak lepší než veřejné koupaliště...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:48 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: mlynář
To není o brokovnici. Byl jsem rybářem poučen, že i na lov planktonu na revírech by měl mít člověk povolenku od místní organizace, což není zrovna levná záležitost. Ty doby, kdy všechno bylo všech a lovit se, s výjimkou rybníků s násadou, dalo všude, je už dneska pryč a dnes může rybářská stráž i za trochu planktonu udělit celkem mastnou pokutu. Proto, pokud to je možné, je dobré chytat plankton na vodách, které nespadají do revíru a konflikt s nějakým nadrženým strážcem či rybářem tam nehrozí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:35 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: KatkaPtacatko
Já bych to až tak úporně neřešil. Příroda je příroda. Ono to koupaliště takto poctivě vydrhnuté nebude na druhou stranu moc úživné, takže je otázkou, zda-li tym vůbec něco bude a navíc v takovém množství, aby to stálo za námahu.
Lovit krmení v přírodě je vždy risk, je to ale risk, který tisícinásobně převáží to špatné. Já jsem lovíval krmení na všem možném. Kolikrát se člověk štítil do té vody vůbec strčit ruku. Jen jednou jedinkrát jsem narazil na rybníček, kde jsem si s planktonem zavlekl domů "nějakou" bakterku. Pokud tvé ryby jsou v dobré kondici, tak si poradí jejich imunitní systém téměř s čímkoliv.
Je to o tom to prostě vyzkoušet. No a co se nějaké prevence týká, vždy se mi vyplatilo si do kbelíku, se kterým jsem jel na krmení naflákat roztok hypermanganu, a to v koncentraci, aby voda byla následně pěkně fialová. To z loveného krmení po cestě domů vyeliminuje většinu spor plísní a podobných sajrajtů. Doma pak důkladně propláchnout a uvidí se... ;-)
Nu a zdrojů ve tvém okolí je myslím docela požehnaně. Spíš je otázkou, aby u některého rybníčku na tebe někdo nevyběhl s brokovnicí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:27 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: KatkaPtacatko
Rozumný přístup. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:19 Žena KatkaPtacatko [0] Re: Pepan
Počkám, jestli to na jaře zase vyčistí a když tak zkusím potom. Škoda, těšila jsem se, že rybičkám přilepším. Budu hledat jiný zdroj. V obou rybnících, co máme ve vsi jsou ryby, tam se mi nechce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:15 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: KatkaPtacatko
Podle tvaru rozpadlého těla buď kapr nebo karas. Ale fakt bych tam krmení nechytal. Bůhví, co ten kapr měl v sobě a co se dostalo do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 10:01 Žena KatkaPtacatko [0] Re: Pepan
Právě, že jsem měla za to, že tady ryby nežijí, čistili ho loni na jaře. A čistí se tímto způsobem: www.malalosenice.cz/…
Ještě mě napadlo, jestli tam někdo nevypustil kapra po vánocích, ale netuším, co to bylo za rybu, takový znalec nejsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 09:29 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: KatkaPtacatko
Pokud to jde, je dobré najít vodu, kde nežijí ryby. Tak se vyhnete spoustě rizikových faktorů. Ale stoprocentně bezpečné to nebude ani tam. Třeba nezmaři žijí nezávisle na rybách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.02.2017 09:23 R Muž romant [27983] Re: KatkaPtacatko
Rozhodně ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 09:10 Žena KatkaPtacatko [0] – Co to je?
Fotka k příspěvku Letos chci zkusit zajít k nám na koupaliště a zjistit, jestli se tam dá nachytat živé krmení. Ještě jsem to nikdy nezkoušela, tak uvidím, jak mi to půjde.
Dnes jsem byla obhlídnout, jak to vypadá s ledem. Je ho tam ještě dost, ale překvapilo mě, co jsem tam v tom ledu našla. Bohužel na fotce to není moc dobře vidět, ale mě to přišlo, jako mrtvá ryba, ale už nějaká dost jetá. Vím, že se loni na jaře to koupaliště čistilo, tak nevím, kde by se tam mohla vzít, byla dost velká.
Takže asi blbá otázka, je vhodné tam za pár týdnů lovit živé krmení?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2016 13:12 Muž LiborSprysl [9015] Re: RoFr
RoFr napsal: Pane Sprysl
„Kvalita mražených dafnií“ není tématem tohoto fóra !!!
Nikde jsem netvrdil, že zmrazené dafnie jsou nějaké zvláště výživné krmivo.
Seriózní hodnocení výživné hodnoty živého a zmrazeného krmiva neexistuje. Jakékoliv diskuze na toto téma jsou tedy založeny na subjektivních dohadech a zkušení akvaristé si toho jsou vědomi.
Výživná hodnota zmrazených dafnií je asi malá a ani u živých není vysoká. Pro svoji vlastnost, napomáhající vyčistění trávicího traktu, jsou dafnie, v jakémkoliv stavu, velmi vhodnou rozmanitostní složkou potravy, určitých druhů, akva ryb.
Vámi zmíněné kategorické odmítnutí zmrazených dafnií pro naprosto nulovou výživnou hodnotu považuji jako hloupé. Zmrazené dafnie se jako krmivo akva ryb léta používá a platí o něm, co jsem asi, uvedl v odstavci výše.Širší publikace Vašeho kategorického tvrzení je škodlivá, protože uvádí nezkušeného akvaristu v omyl!

Co dále dodat …

Co dále dodat? Že máte asi trochu problém s vnímáním psaného textu... Já jsem rozhodně krmení dafniemi neodmítl... Jediná výjimka při zkrmování tohoto typu krmení, kdy lze hovořit o pozitivním vlivu, je naplnění žaludku balastními látkami a tím pádem dojde k vyčištění střev při jejich zpracování a vyměšování. Napsal jsem...Opravil bych vás v tom, že výživovými hodnotami živého( mraženého) krmiva se samozřejmě zabývalo i pár odborníků... Mimochodem pro zvýšení výživových hodnot dafnií je dobré je před zkrmováním nakrmit podobně jako artémii... :-)
No a protože mám z vašeho textu dojem, že jste špatně četl, nebo já psal, tak toho raději nechám, abyste nedostal ještě ukřivděnější pocity...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2016 12:58 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Robi
Kolego díky, máš u mě láhev.
Dafnie velké jako antiperly jsem ještě nikdy neviděl, až teď. Akorát musím prodloužit síťku, 2,5m mi taktak stačilo k dosáhnutí na hlubší vodu, je tam dost mělko.

Věnoval jsem dost času mapám, vyzkoušel cca 15 lokalit, ale bez dafnie. Teď je mi jasné, že si budu muset najít nějakou ČOVku, kde s vrátným bude řeč.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.08.2016 20:55 Muž ludvik [1082] Re: RoFr
Vzhledem k tomu, že si ten jediný správný a vhodný způsob uchovávání dafnií necháváš pro sebe, tak my sprostý lid to holt musíme dělat špatně. Nic jiného nám totiž nezbývá.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.08.2016 19:39 RoFr Re: LiborSprysl
Pane Sprysl
Velice byste mne překvapil, kdybyste neměl, k mému příspěvku ve fóru, nějakou připomínku. Když jsem, před několika lety, začal své aktivity na tomto webu, byl jsem před Vámi varován.

„Kvalita mražených dafnií“ není tématem tohoto fóra !!!
Nikde jsem netvrdil, že zmrazené dafnie jsou nějaké zvláště výživné krmivo.
Seriózní hodnocení výživné hodnoty živého a zmrazeného krmiva neexistuje. Jakékoliv diskuze na toto téma jsou tedy založeny na subjektivních dohadech a zkušení akvaristé si toho jsou vědomi.
Výživná hodnota zmrazených dafnií je asi malá a ani u živých není vysoká. Pro svoji vlastnost, napomáhající vyčistění trávicího traktu, jsou dafnie, v jakémkoliv stavu, velmi vhodnou rozmanitostní složkou potravy, určitých druhů, akva ryb.

Vámi zmíněné kategorické odmítnutí zmrazených dafnií pro naprosto nulovou výživnou hodnotu považuji jako hloupé. Zmrazené dafnie se jako krmivo akva ryb léta používá a platí o něm, co jsem asi, uvedl v odstavci výše.
Širší publikace Vašeho kategorického tvrzení je škodlivá, protože uvádí nezkušeného akvaristu v omyl!

Je nejen Váš problém, že jste můj text špatně pochopil a překroutil. To co, ve svém příspěvku, rozsáhle vysvětlujete je každému obecně známo a má s tím zkušenosti. Platí to pro NEKVALITNĚ PŘIPRAVENÉ zmrazené dafnie.
„Ani by si toho jeden nevšiml, když s těmi, nekvalitními mraženými dafniemi krmí“. Bývají to někdy, nebo jsou to pouhé krunýře korýšů a hmota, která se při promývání pod tekoucí vodou většinou odplaví a pokud ne, tak zaneřádí vodu v akváriu, výživná hodnota nulová…

Je Váš problém, že při zkušenostech, které by se daly u Vás očekávat, NEUMÍTE ZPRACOVAT nalovené dafnie tak, aby byly použitelným mraženým krmivem a ne takovým, jaké je výše popsáno a o kterém podobně též hovoříte. To, co píšete ve svém příspěvku, platí pro NEVHODNÝM POSTUPEM připravené mražené dafnie!

Páni, Deepinpeat a Romant mají radost, jak jste mi to nandal a dali Vám maximálních palců a ani si přitom nevšimli, že jste, navíc, smysl mého textu překroutil. (Rozumím tomu: pan Romant je přetažený z větrání svého akvária…) Co dále dodat …

Mám dojem, že doporučení, které jsem v příspěvku dával, jsou praktického charakteru, protože jsem kdysi sám před otázkami, na které jsem dával odpověď, stál.
Je mojí chybou, že jsem ve svém příspěvku nezdůraznil, že: „při zmrazování dafnií podomácku, jsou, PŘI POUŽITÍ VHODNÉHO POSTUPU, zmražené dafnie několikráte kvalitnější“…

Osobně mám s kvalitou kupovaných, zmrazovaných, dafnií špatné zkušenosti a s malou námahou si toto krmivo pořizuji sám v dobré kvalitě. Či jinak vyjádřeno: Několikráte kvalitnější než je to kupované.

Před některými svými přáteli se stydím za to, že občas přispívám do internetového fóra. Proto přispívám velice málo a příspěvky píši, od určité doby, jako nepřihlášený, abych pro hodnocení nebyl aktivní a někde se mi příspěvky nehromadily a nepočítaly. Je to můj marný a soukromý boj proti dětinsky hloupému palcování a hvězdičkování na tomto webu.

Z vlastní iniciativy zde nebudu popisovat, jakým postupem se podaří přijatelně kvalitně dafnie zmrazit a není to navíc ani téma vhodné pro toto fórum.

UVÁDĚNÉ SKUTEČNOSTI JSOU MOJE TVRZENÍ A PŘIPOUŠTÍM, ŽE SE MOHU MÝLIT A POPISOVANÉ ZKUŠENOSTI, TÉŽ MÚŽETE MÍT JINÉ!

Aktivitám ve zdejším fóru se asi, v budoucnu, dokáži vyhýbat, nemám to zapotřebí…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 20:20 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: DavFM
Nacházím dafnu i v periodicky vysychajících vodách , třeba i v lese v dírách co sloužily jako úkryty pro tanky , jen jí tam moc není , ale na nějaké naočkování chovné nádrže to stačí, jak už jsem se několikrát přesvědčil , to že ji okem nevidíš , neznamená že tam není , chce to tam hrábnout sítkou , ovšem stopro si sní dotáhneš i něco jiného , když budeš mít štěstí tak nějaké komáří larvy a buchanky , v opačném případě třeba lasturnatky , ty mi z nějakého mě neznámého důvodu chov dafny likvidují
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 13:23 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: LiborSprysl
Ne ne, děkuji,já doufám, že to nebude nutné, musím tu dafnii objevit i někde tady u nás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 07:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: DavFM
Tak daleko netřeba... stačí k Řáholci... :-) ... Jestli jo, můžeme se zkusit domluvit přes SZ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   22.08.2016 07:42 Muž LiborSprysl [9015] Re: RoFr
No tak když už probíhá školení, tak já si teda také dovolím doplněk, který nebude zcela korespondovat s příspěvkem na který odpovídám... :-D

...Mám zkušenost, že tu červenou mutaci dafnie žerou ryby raději. U zmražené je to jedno, asi ty jejich krunýře mražením změknou. Zmrazovat je vhodné dafnie nadávkované v malých „zip sáčcích“ (40x60mm nebo i větších, 100ks 6,-Kč), jsou několikanásobně kvalitnější, než jaké si můžete koupit.

Krunýře mrazením neměknou a mrazit cíleně dafnie pro nějaké kvalitní krmení je nesmysl. Krunýře dafnií mrazením praskají, protože korýš je plný vody a dojde ke stejnému efektu, jako když dáte třeba pivo do mrazáku. Velmi rychlý je ten proces u šokového mrazení... Takže akvaristé domnívající se, že dávají svým miláčkům něco tak báječného jako je hmota z červených dafnií, tak se dost mýlí. Krmí vlastně slupkama a pochybným obsahem hmoty. Pokud rozmrazí a propláchne, pak jen slupkami. Jediná výjimka při zkrmování tohoto typu krmení, kdy lze hovořit o pozitivním vlivu, je naplnění žaludku balastními látkami a tím pádem dojde k vyčištění střev při jejich zpracování a vyměšování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.08.2016 14:14 Muž Horác [3942] Re: RoFr
O.K. :o) ... Teď jsem za blbce :o) ... (řekl jsem si o to). Děkuju za rozšíření vědomostí :o) ... Jak jsem si právě nastudoval, těch vyjímek je (kromě okružáků) poněkud víc ... Bohužel jsem si to předtím ověřil u (až příliš) stručného a zjednodušujícího zdroje :o) ... Mea culpa. Omlouvám se všem za dezinformování zdejšího diskusního fóra :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.08.2016 13:42 RoFr Re: Nejen pro pana Horác
Fotka k příspěvku Dafnie versus hemoglobin:
www.google.cz/…
www.google.cz/…

O tom že není vhodné a nutné lovit dafnie, v prostorách, kde jsou ryby, není potřeba vést diskuzi.
Nesouhlasím s panem NHKG, v lokalitě, kde lovil dafnie, by mne je lovit nikdy nenapadlo.
Lokality, kde se dají lovit dafnie lze nalézt nejlépe pomocí internetové mapy (mapy.cz/… ) a přepínání mezi mapou základní a leteckou. Chce to mít jistě zkušenost a cit. Vodní plocha nesmí být chemicky znečistěná, neměly by tam být ryby, tedy spíše malá. Je vhodné, když jsou břehy zarostlé nějakou vegetací, ale není to nutnost, například orobincem. Je v podstatě nutností, aby měli možnost navštívit vodní plochu vodní ptáci, kteří tam ty dafnie nasadí. V úvahu připadají návesní (požární) nádrže, požární nádrže, retenční nádrže, parkové rybníčky, různé vodní nádrže v polích, sedimentační nádrže u čističek odpadních vod… Lokalit, kde se vyskytují dafnie je neúrekom.

Vhodnou tkaninou na síťku je tkanina zvaná „organza“, dá se levně koupit v obchodech „s tanečními potřebami“ (před šitím je vhodné tkaninu silně naškrobit).

Je též vhodné si nastudovat a umět pojmenovat živočichy, které je možno spolu s planktonem nalovit, protože … (V rybnících, kde jsou ryby, je v současnosti velice rozšířený kapřivec, který může být i velice malý a pro laika je lehce zaměnitelný s dafnií. Dá se nalovit v desítkách kusů. Pozná se snadno podle charakteristického plavání, ve vodě jakoby „plachtí“, neskáče jako dafnie.).

Mám zkušenost, že tu červenou mutaci dafnie žerou ryby raději. U zmražené je to jedno, asi ty jejich krunýře mražením změknou. Zmrazovat je vhodné dafnie nadávkované v malých „zip sáčcích“ (40x60mm nebo i větších, 100ks 6,-Kč), jsou několikanásobně kvalitnější, než jaké si můžete koupit.

Mnoho zdaru.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.08.2016 11:18 Muž Robi [27]
už to tady bylo - biologická čistička odpadních vod Slavkov u Opavy. Dafnie za 10min. 10kg bez vody ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 11:02 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: NHKG
Výjezd do přírody se jako ztráta času nedá brát. Člověk se čumne jak to dělá konkurence (Matka příroda) může se tam setkat se zajímavými lidmi a nadýchá se čerstvého vzduchu. Tohle u počítače leckdy chybí. Rizikem je dotažení parazitů do akvária, případně vynadání od rybářské stráže, pokud lovím plankton na rybářském revíru. Pestrý výběr živého krmení budou brát ryby mnohem raději než sebesofistikovanější umělá krmiva. A kromě toho - zážitek při lovení planktonu mi otvírání nejnádhernější piskly s krmením nenahradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 10:44 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: DavFM
Dříve jsem chodil sem a byly tam pěkně červené: mapy.cz/…
Ale už 15 roků jsem tam nebyl. Nevidím důvod krmit živým z volné přírody. Je to zbytečně riskantní (jsou tam kapři) a párkrát jsem si něco zavlekl. Ryby se dají bez problémů chovat jen na mraženém. Maximálně jim občas koupím živou koretru na burze.
A pokud to je pro ryby co máš v presentaci, tak ty by bez problémů prosperovaly i jen na sušeném a lovení živého dál od domova je ztráta času.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 10:43 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: LiborSprysl
Pro ryby jsem si byl v Nemecku,pro monofil jsem musel do Velkeho Mezirici,pro rostlinky v Praze (jeste jednou diky,Vaclave), kdyz bude nejhur,pojedu pro dafnii treba nekam pod Trosky.
Nahodou budu pristi vikend travit ve Stupne a to uz do toho Jicina neni daleko... :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 10:03 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 09:46 Muž LiborSprysl [9015] Re: DavFM
Takže za dafnií budu muset někam cestovat,ale to mi nevadí.Jenom prostě nevím kam....
Jičínsko ano, ale ne Nové :-) ... ještě mám pořád docela dost násady v barelech na zahradě... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2016 07:55 Muž DavFM [1371] - Corydoras&Apistogramma
Tak úvod do problematiky červeného zbarvení dafnie máme snad za sebou a teď už jen, kdyby někdo poradil nějakou tu lokalitu, kde se ta dafnie dá nalovit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 22:53 Muž Horác [3942] Re: DavFM
Pomalu s tím hemoglobinem :o) ... že je něco červené, to ještě neznamená ... Hemoglobin je krevní barvivo obratlovců - jedinou vyjímkou jsou (světe div se) ... okružáci :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 22:08 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DavFM
Cituji. Pri anoxii/ hypoxii jsou nektere druhy dafnii schopne vytvaret jako zasobni latky cervene oleje, kdyz se jim voda okyslici, prejdou na snazsi metabolickou cestu a vysledkem je ze zezelenaj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 21:28 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: vaaclav
ja vím, ale tak nějak si myslím, že dafnie natřískaná hemoglobinem je prostě lepší, ačkoliv to značí, že žije v horších podmínkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 20:57 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DavFM
Fotka k příspěvku Barva dafnie je určena obsahem kyslíku ve vodě. Tam kde ho je nedostatek je tudíž červená. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2016 20:49 Muž DavFM [1371] - Corydoras&Apistogramma – kam na dafnii
Prozradíte někdo lokalitu, kde se vyskytuje dafnie? Frýdecko-Místecko, Ostravsko,Opavsko,Novojičínsko ev. i Třinecko
Chodím tady na jeden rybník, před prázdninama tam bylo i trochu dafnie, teď ale nic, jenom buchanka, takové to klasické šedozelené bláto, které je v každém rybníku. Už je tam zase i dost koretry, ale dafnie, natož ta červená, vůbec. Takže za dafnií budu muset někam cestovat,ale to mi nevadí.Jenom prostě nevím kam.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2016 07:38 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce
Tak na komáry chodím do sudu na zahradě. Ale přišel jsem na to, že v jedné z nádrži mám cyklop... A je ho tam mraky potlesk potlesk

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 10

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 22206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11207-lov-ziveho-krmeni?od=101