Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lepení akvária

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Lepení akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2025 16:41 Muž Vlasy [0] Re: Jarry
Tak otestovat se to v praxi dá, třeba rýpáním do skla s různou tvrdostí předmětu a pak porovnat výsledky. To samé s pružností, změřit průhyb akvárií z různých skel a porovnat též výsledky, ale kolik lidí by reálně testovalo na svém akváriu odolnost skla (možná když by bylo už na vyhození). Horší spíše je to, že se na tuto problematiku vyjadřují jedinci, kteří o tom zas tolik nevědí a šíří mylné informace, které pak můžou nezkušené ovlivňovat v rozhodování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2025 15:27 Muž Jarry [1442] Re: Vlasy
To by mě zajímalo, jak tu rozdílnou tvrdost kdo měřil:-) Ono se toho napovídá dost, každopádně dle chatbota (lepší zdroj nemám) se rozdíl odhaduje na max. 5–10 % ve prospěch float skla. Což podle mě není nic, co by někdo dokázal jakkoliv prokázat v praxi při čistění akvária:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2025 11:32 Muž Vlasy [0] Re: Jarry
To co popisujete, jsem pravě četl na zahraničních webech a myslím si, že jste to popsal správně, i když tady ve skupině jsou i názory,že to sklo je měkčí s náchylností na poškrábání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2025 11:26 Muž Vlasy [0] Re: Toho - jako offtopic označil ctibum
Offtopic
To se asi nepropadne, ani jsem nic takového nepsal, ale 600kg dlouhodobé zátěže na 0,72 m2 a chlápka co má 260 kg proměnlivé zátěže, bych řekl, že v tom trošku rozdílu je. Já dám pro jistotu do zdi 2 konzole, aby to případně jistilo stabilitu a bylo to určitě v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2025 14:53 Muž Jarry [1442] Re: Vlasy
Nedokážu to moc posoudit, používám Tunze magnetické škrabky a jestě jsem to s nimi nepoškrábal:-) Float sklo se mi jinými škrabkami poškrábat povedlo, určitě bych nepreferoval obyč float oproti optiwhite kvůli odolnosti, rozdíl asi bude minimální, jestli vůbec nějaký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 13:34 Muž Toho [0] Re: Vlasy - jako offtopic označil ctibum
Offtopic
Takže když si ten borec z hubnoucí soutěže na Nově co měl 260 kilo sedne na křeslo tak se propadne, jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 12:54 Muž Vlasy [0] Re: Jarry
A podle vaší zkušenosti je optiwhite sklo náchylnější na poškrábání nebo je to odolné podobně. Četl jsem na to různé názory, které jsou v rozporu. Já bych čelní a levý bok volil optiwhite, tak že by mě to docela zajímalo, jak se toto sklo chová v praxi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 11:44 Muž Jarry [1442] Re: Vlasy
Je možné to s nimi konzultovat, paní, co to tam řeší, určitě řekne, co je a co není možné, nebo bezpečné. Vždy je potřeba jim poslat alespoň základní návrh, ale oni to stejně potom ještě překreslí a posílají ke schválení. Tmelení rohů bude standard, ale tyto detaily už je lepší řešit s nimi. Občas to chce trochu trpělivost, reakce na maily nebývají zrovna rychlé, ale vždy jsme to nějak nakonec domluvili :-)
Jinak bych dno klidně nechal 10mm, u sebe jsem to volil kvůli poměrně velké ploše a také že tam jsou na holém dně kameny, tak spíše pro dobrý pocit. Tahle nádrž byla za 28000, ale jsou to 12mm optiwhite skla, externí přepad a další věci, 400l akvárium standardní konstrukce nebude drahé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 09:48 Muž Vlasy [0] Re: Jarry
Jarry díky za zprávu, toto mi fakt pomohlo se posunout v představě, jak si navrhnout akvárium. Také si myslím, že Brilant patří mezi TOP výrobce akvárií a k tomu za dobrou cenu. Ještě bych se vás zeptal, jestli si myslíte, že by bylo raději lepší zvolit dno 12 mm u akvária 139x52x55 a ostatní skleněné tabule z 10 mm i přesto, že by tam byly podélné i příčné výztuhy? A je u Brilantu standardem vytmelení rohů silikonem (fabion)? Nebo jestli je možné s nimi konzultovat návrh a případné změny na základě jejich zkušeností, pokud bych si nebyl jistý, než bych jim předal konečný návrh i s dokumentací? A kolik byla cena za to vaše velké akvárium?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2025 08:34 Muž Jarry [1442] Re: Vlasy
Fotka k příspěvku HD No mám doma 2 nádrže od Brilantu, jednu bez výztuh, ale to je 180l, poslední je 190x85x55 jen s cca 6cm výztuhami dokola (ale nádrž je z 12mm skla, dno 15mm a výztuhy 19mm). Jinak Brilant je určitě dobrá volba, neznám nikoho, kdo by u nás lepil akvária se srovnatelnou kvalitou za jejich ceny.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 04:34 R Muž ctibum [7187] Re: Vlasy
rybicky.net/forum/5036-vyztuha-u-akvaria rybicky.net/forum/11068-nosnost-podlahy
Na výztuhy i nosnost podlahy tu náme samostatná témata... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 22:05 Muž Vlasy [0] Re: RAP - jako offtopic označil ctibum
Offtopic
Je mi jasné, že mi to statik oficiálně neuzná, jelikož v cihlové bytovce je udávaná nosnost tak 250kg/m2 nebo možná až 350kg/m2 a akvárium by mělo mít zhruba zatížení 750-800kg/m2. Když jsem tady ve skupině nebo na zahraničních webech pročítal názory, tak by to podlaha měla unést, jelikož to bude u nosné zdi. Ale když by se někdo ozval, kdo má hurdiskové stropy v cihlové bytovce ze 70-80 let a přitom má zhruba 600kg nebo více těžké akvárium, tak bych byl za to rád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 21:48 Muž RAP [1684] Re: Vlasy - jako offtopic označil ctibum
Offtopic
Vlasy napsal:.... Pro mě je důležitá bezpečnost, jelikož to bude do 3 patra v cihlové bytovce. Doufám, že tu zátěž (580kg) podlaha z hurdisek unese.
Spíš než velikost akva, bych nejprve řešil nosnost stropu se statikem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 21:35 Muž Vlasy [0] Re: MartinH
S tím kořenem jsem si to říkal taky, jelikož se dvěma příčnými výztuhami by tam byli 3 otvory velké lehce přes 36 cm. Ale když by to akvárium bylo z 12 mm skla, tak nevím, jak by se to zvládlo vytáhnout ve dvojici do bytu, když by to mělo přes 100kg. Každopádně výztuhy na dně po obvodu pro zesílení spojů zvolím určitě, nezávisle na tom jestli to bude z 10mm nebo 12 mm skla. Raději bych to měl předimenzované, než mít pochybnosti, jestli to není dostatečně zpevněné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 21:17 Muž Vlasy [0] Re: Jarry
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku A to jsem chtěl dát dvě příčné výztuhy (2x10 cm) plus podélné po celém obvodu od kraje ke kraji bez mezer a na ty příčné položit skleněný kryt (4mm). Ale ještě jsem návrh nekonzultoval s potenciálním výrobcem. Rozhodl jsem se pro firmu Jablonec Brilant a když jsem se koukal na Facebooku na jejich realizace, tak některé akvária na míru mají podélné výztuhy po celé délce obvodu (i krátká strana) a k tomu i jednu nebo více příčných. Pro inspiraci posílám foto z jejich výroby.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 21:06 Muž MartinH [165] - L144 závojRe: Vlasy
Vlasy napsal: ...tak já bych určitě preferoval pevnost akvária, jelikož v bytovce nebydlím sám a nerad bych vytopil nižší patra.Jak už někdo psal přede mnou, dá se to řešit i jinak, třeba použít silnější sklo, nebo jednu příčnou uprostřed nahradit dvěma na krajích. Oni ani ty podélné výztuhy není zrovna něco co by bylo pohodlné, zúží vstup do akvária a třeba tam pak nedostanete ani opravdu velký kořen atd... Kamarád když si nechával lepit velké akvárko, tak koukal na cenu a má tam výztuhy jak podélné tak příčné. O pár let později říkal: "Kdyby to mohl změnit, tak bych si radši připlatil za silnější sklo a měl to bez výztuh které pořád překáží."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 20:16 Muž Jarry [1442] Re: Vlasy
Podélné tam jistě budou, takže sklo se neprohne. Ta příčná pomáhá přenést část zátěže ze spojů v rozích, já mám u poslední nádrže příčnou podél krátké stěny, aby nemusela být někde uprostřed. A vše se dá nějak kompenzovat tloušťkou skla. Firmy, co mají zkušenosti, jistě dokážou navrhnout bezpečné řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 19:37 Muž Vlasy [0] Re: doda
Jaký máte průhyb čelního skla a jak ho máte dlouho? Akvárium v bytě 150x50x60 v plném napuštění a síle skla 10 mm je už docela odvaha. Každopádně díky za informaci, že to drží i bez výztuhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 18:29 Muž doda [340] Re: Vlasy
Přiznávám že sem si té příčné výztuhy na stránkách Sklorexu nevšiml . Já mám tento rozměr (150 cm x 50 cm x 60 cm ) přímo do nich a žádnou výztuhu tam nemám . Asi dělají zase nějaký nový model .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 17:44 Muž Vlasy [0] Re: MartinH
Tak jsou i lidé, kterým to vadí vizuálně a i když příčná výztuha není až tak praktická pro manipulaci v akváriu nebo není pro někoho estetická, tak já bych určitě preferoval pevnost akvária, jelikož v bytovce nebydlím sám a nerad bych vytopil nižší patra.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.04.2025 13:07 Muž MartinH [165] - L144 závojRe: Vlasy
Vlasy napsal: Tak mě příčné výztuhy nevadí, jelikož budou zakryté krytem akvária. Pro mě je důležitá bezpečnost, jelikož to bude do 3 patra v cihlové bytovce. Doufám, že tu zátěž (580kg) podlaha z hurdisek unese.
Tady nejde o estetiku, ale o praktičnost. Ta příčná výztuha uprostřed prostě překáží údržbě a chcete-li odlovit nějakou rybu a ruku se síťkou dáte na jednu stranu akva, tak se Vám ryba schová na té druhé straně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 08:43 Muž Vlasy [0] Re: Jarry
Tak mě příčné výztuhy nevadí, jelikož budou zakryté krytem akvária. Pro mě je důležitá bezpečnost, jelikož to bude do 3 patra v cihlové bytovce. Doufám, že tu zátěž (580kg) podlaha z hurdisek unese.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 08:22 Muž Jarry [1442] Re: Vlasy
Nebál bych se toho, i když osobně už bych nechtěl nádrž s příčnými výztuhami:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2025 20:32 Muž Vlasy [0] Re: doda
Díky za informace a odkaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2025 20:25 Muž doda [340] Re: Vlasy
www.sklorex.cz/… toto má 10mm . Silikon v rohu (fabion ) zlepšuje pevnost .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2025 19:49 Muž Vlasy [0] Re: Lada50
Díky za odpověď a ještě bych se vás zeptal, jeslí byste doporučoval vytmelení vnitřních rohů silikonem (fabionem) nebo to nemá až takový vliv na pevnost a ochranu spojů. Je mi jasné, že bez fabionu je estetika akvária hezčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2025 19:40 Muž Vlasy [0] Re: vlka
Mě jde spíše o pevnost spojů z dlouhodobého hlediska a aby to mělo ještě nějakou rezervu. Podle kalkulátoru, který počítá sílu skla s bezpečnostním faktorem 4, by při velikosti, kterou jsem zmiňoval, je už nad 51 cm výšky doporučováno 12 mm sklo. Ale myslím si, že není počítáno s výztuhami. Já bych rád výšku akvária 56 cm s tím, že by se napouštělo do výšky 53 cm. Nerad bych, aby těch 10 mm bylo na maximální hranici, ale spíše okolo optima. Což by teoreticky se správně zvolenými výztuhami mohlo i být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.04.2025 19:32 Muž Lada50 [177] - RostlinyRe: Vlasy
Výška 60cm bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2025 19:03 Muž vlka [3521] Re: Vlasy
No rozhodně taková, aby jsi dostal rukama na dno. Jinak to bude horší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2025 18:50 Muž Vlasy [0] – Výška akvária
Dobrý den, rád bych se zeptal, jaká by mohla být maximální bezpečná výška akvária s výztuhami podélnými i příčnými jak u hladiny tak na dně akvária při síle skla 10 mm, šířce 139 cm, délce 52cm?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 18   25.08.2024 19:28 Muž Jason [219] Re: Danča84
Je to brutalni prasarna, neveril bych ze to bude fungovat dele. Jinak kdyby byl zajem tak doma urcite budu mit nejake akvarko podobnych rozmeru, do HD to mam kousek tak ho muzu dovezt. Nic za to nechci, me neubyde a nekomu to pomuze. Plus muzu pridat kybl kytek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.08.2024 17:40 Muž Shimi [692] Re: Tomig
To se sice stát může, ale v tomto případě tomu jde přímo naproti. To je úplně jiná situace. Za mě koupit nové a nevymýšlet bejkárny s kachličkama. Vždyť je to naprosto absurdní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.08.2024 17:37 Žena Starka [289] Re: Tomig
Jen podlaha? Zvláštní přístup, když se tu řeší každá koruna. Co když akvarko praskne ráno a až večer to zjistí. To ty ryby, které tam do budoucna budou, moc šancí na přežití nemají...

Samozřejmě, že se to může stát komukoliv, ovšem pokud už teď vím, že akvarko má jednu stěnu oslabenou a je mnohem vyšší pravděpodobnost, že praskne, tak tomu budu chtít předejít, obzvlášť, když Danča řeší i to, aby nezabila mini šnečky při odsávání dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2024 16:06 Muž Tomig [22] Re: Yirka
Obkládačka namísto zadního skla je opravdu netradiční řešení, ale to neznamená, že to nebude fungovat. Chce to jen zpevnit. Jestli to nebude držet, je to jen její podlaha... Nehoda se může stát nám všem i s celoskleněným akváriem. Nehody se dějí dnes a denně. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.08.2024 14:49 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: Yirka
Máte pravdu. Ale i zde na rybičkách jsou prosperující akva provozovaná s nízkými náklady,bez filtrace a drahého vybavení. Někomu to tak prostě vyhovuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 12:16 Muž Tomig [22] Re: Danča84
Jde jen o vypuštění a napuštění vody. Nic dramatického. Jak to bude fungovat nevím, rozhodně bych měl klidnější spaní. O pevnost spojů bych se nebál, jestli jsou lepené plochy dobře odmaštěné, tak by to mělo držet. I když lepit dva různé materiály k sobě je vždy problém, ale když už to je takhle...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.08.2024 12:11 Muž Yirka [9245] Nádrž je základ
Já budu asi dost příkrý, ale i tak klidně řeknu že kdo nemá pětistovku na akvárium, neměl by snad s akvaristikou ani začínat......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.08.2024 12:03 R Muž ctibum [7187] Re: skypi, Danča84
Když se ťukne "klasická" obkladačka, tak se často oddělí glazovaná vrstva od podkladu. Z toho bych měl obavu já co se lepeného spoje týče. Slepené to může být sebelíp, stejně bude vždycky záležet na nejslabším místě spoje. Imo to nezachrání ani podlepení / oblepení. Ale je to můj pocit / názor, vědecky to obhájit neumím :)
Navíc dlaždička na tohle není dělaná. Počítá se, že bude celou plochou nalepená na podkladu. Akvárko je sice malé, ale tlak vody tam bude. Já bych si to domu nedal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 12:00 Muž skypi [306] Re: Danča84
Sklo vyměnit profesionálním sklenářem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 11:43 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: skypi
Slinutá není, je to ta klasická obkladačka z glazované keramiky. Spoje jsem všechny zevnitř ještě premázla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 11:38 Muž skypi [306] Re: Tomig
To není tak úplně pravda-resp. záleží,jakou technologií je ta kachle vyrobená. Pokud technologií "slinutého střepu", tak bych z toho, že rupne, obavu tedy neměl a to ani při nárazu - pokud by to vydrželo sklo, tak ta slinutá kachle také. Z čeho bych ovšem větší obavy měl, tak z kvality spoje sklo - kachle - "odmaštění" okenou - raději dále bez komentáře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 11:15 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Tomig
Jo tak! Takže rám kolem dokola nahoře i dole, a zezadu zvenku ještě takové x a bude to fungovat dobře? (Ale vyprázdnit to na takovou úpravu budu muset stejně co... sad no za blbost se platí, hlavně aby pak nebyla škoda na životech (rybích a následně na mém až se zničí podlaha)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 10:55 Muž Tomig [22] Re: Danča84
Teď nevím, jestli jsme se pochopili. Ten pásek jsem samozřejmě myslel nalepit z venku. Upustit vodu, aby se snížil tlak. Ono kachlička je z té pálené strany tvrdá dost, ale z té rubové, nalepovací strany je měkká a křehká. Tu je potřeba zpevnit, neboť pálené vrstvy na lícové straně je jen pár desetin milimetru. Do rámečku se to dá dát také, ale ten ochrání jen hrany. Je potřeba hlavně rozkouskovat tlak působící na plochu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 10:22 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Tomig
Ještě jsem (z estetického hlediska tedy) uvažovala původně udělat zvenku z něčeho rám jako byli dřív rámovky. Kachlička je jen jedna vcelku 60x30. Ale nějaké uhelníčky nalepit zvenku bych mohla, a nějak zastajlovat do té původně zamýšlené rámovky...? Jestli to tedy bude fungovat hmm

images.app.goo.gl/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.08.2024 09:30 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: Danča84
Je to na zváženou.
Osobně bych to jako akva neprovozoval.
Nechal bych říznout u sklenáře nové sklo a vyměnil to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 09:29 Muž Tomig [22] Re: Danča84
Dobré ráno. Když je to už takhle, tak bych osobně odpustil většinu vody, třeba do dětské vaničky a aspoň bych kachličky z druhé strany něčím podlepil (třeba kovový pásek) z horního rohu úhlopříčkou k spodnímu rohu. Tak se tlak rozloží. Kompozit už má větší pevnost. Nynější stav bych označil za časovanou bombu. Stačí ťuknout. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 08:47 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Kawasaki
Je to ta Hranatá radost, v prezentaci jsou i fotky původního stavu.

Edit: www.akvapotreby.com/… lepidlo. Odmaštěno lihem (okena), ne jenom jarem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 08:31 Muž Kawasaki [2998] - AmerikaRe: Danča84
Chtělo by to nějakou fotku. A jakým lepidlem je to lepeno.
Osobně bych to použil jako terarko.
Vždyť jiné akva z druhé ruky se dá sehnat za pár stokorun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2024 08:25 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádo – Oprava akvária z druhé ruky
Ahoj, koupili jsme akvárium s jednou hranou odštíplou, sklo jsem odřízla a místo něj nalepila kachličku. Akvárko drží (dva týdny), ale nyní mi v jiné diskuzi řekli že raději vypustit a použít klasické celoskleněné akvárko. Tak jsem se chtěla zeptat, má s tím někdo vlastní zkušenosti? Je to opravdu tak nebezpečné? Akvárko má 60x30x30 takže žádná mega nádrž,i když ty 4 kýble vody mezi knížkama a na plovoucí podlaze by mi na zkažení nálady bohatě stačili. Díky

Prosím jen o odpovědi na technické řešení nádrže, nikoliv o estetice případně pro mě nereálných řešeních. Vlastnoručnímu slepení 100% věřím, dělala jsem to pro sebe ne pro cizího ;-) Díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2023 20:49 Muž MVano [58] Re: zlatovlaska
Nevím jak v jiných městech, ale tady stačí zajít do sklenářství. Dělají to opravdu spolehlivě a perfektně. A rychle.

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 28

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 34156x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1119-lepeni-akvaria