Lepení akvária
Starší reakce
To mi příjde docela málo na to aby to takhle praskalo , 250tku co mám lepenou z 8mm skla , při koupi neměla žádnou výztuhua šla o 4 mm na každé stěně(čelní ,zadní) , upustil jsem to do půlky , pač už tam byly ryby a dolepil podélné , ted to je tak ty 3mm prohlé a nic se neděje , je ale pravdou že všude kde jsem sondoval 180cm délku a 60 výšku , nikdo bez příčné nechtěl ani slyšet
O 3 mm

Měřil jste, o kolik se to sklo nahoře (bez příčných výztuh) prohnulo?
dle mě by to mělo problém vyřešit

Tak jsem to přilepil a jsem zvědavý jestli to pomůže.

Starší reakce
příčné vzpěry není potřeba
Jen na doplnění, tloušťka skla závisí především na výšce nádrže.
Myslel jsem že záleží hlavně na délce a tloušťce skla. Akvárium 80x35x35 tloušťka skla 6mm. Na nějakých o fous delších nádržích jsem příčné vzpěry už viděl.
jaký je rozměr celého akvária? 80cm 6mm není moc info
Záleží na tloušťce skla, ale s podélnou vzpěrou to cenu zřejmě nemá

Když na 180cm délku jsou ideální dvě příčné vzpěry. Má cenu to řešit u 80cm/6mm? Jednu aby se to ani nehlo nebo je to zbytečné (podélné tam jsou)?
klidně i 8mm jde jen o sponku ale hezčí by to bylo z 10-12mm
Jak silné sklo na vzpěru bude stačit.

jj přesně tak vždycky se to vyrovná
tak to je ono , upustit o 20cm a přidat vzpěru , při 200cm už by mohlo prasknout
Na šířku žádná vzpěra není jen podélná.
Chápu.Takže ten spoj tam vlastně slouží jakoby silenblok.
to je divný , už jsem nad tím přemýšlel ale nezdálo se mě to skrze to že třeba když jdu zasklívat okna a berem tabuly 3mm 225x160cm tak se nám prohne i třeba o 25cm , přeci jenom to není akrylát aby takhle praskal nebo se " drolil " a kolik máte vůbec na akváriu příčných vzpěr ? žádné jsem si nevšiml a na 180cm x 60cm by měla být minimálně jedna lépe dvě aby se to nehlo ani o mm
tak to netušim , musel by jsem si to lépe prohlédnout, takhle to vypadá jako něco ve skle , ještě mě napadlo že to mohou být mikro škrábance , když se sklo štosuje pro převoz a neproloží se tak ten prach to dokáže jako by " počmárat "
a jde to i lehce rozleštit
skrze pnutí to pak lehce praskne, dělené dno je v tomto případě nutností
Já myslím, že se to řeší normálně slepením.
Si nechej ten díl do L,uřezat vodním paprskem a máš po starostech.

To je také fakt.Jak ty skla mám ,ale napojit na sebe.
Asi bys těžko konvenčně řezal do "L" jeden kus skla.
Všemu bych rozuměl,ale nerozumím tomu dělenému dnu.Já myslel,že to bude jeden kus.
hlavně potřebuješ hodně místa na lepení , rozměry si lehko rozpočítáš na 10mm sklo , dno je dělené a ostatní jsou jen počty , dno si udělej na délu o 0,5cm kratší na šířku přesně 48 a je to v pohodě
Nějak tak.Nevím vůbec systém jak to dát dohromady.
a co potřebuješ vědět ? chceš rozepsat skla ?
0 08.02.2015 22:51 finnnp – Akvárium do L
Mám dotaz.Chci si udělat akvárium do L.Jednoduše řečeno rohové.Pár desítek akvárií už jsem slepil,ale tady nevím jak mám postupovat.Bylo by to tak 40 cm široké a na každou stranu tak metr.Výška by byla asi 50cm.
vyrovnáním stojanu si nepomůžeš,to s tím nemá nic společného , prostě je tam málo silikonu jak tu někdo psal budeš rád když tam vsuneš žiletku
tak udělat to nemusí vůbec nic jen to bude vidět ( to není tisícovka akvárium )
Co to udělá časem je předem jasné,co takhle mrknout na všechny ostatní spoje?Destrukce silikonu,která je ve slepu se neodstraní srovnáním stojanu,je jen jedno řešení,hodinka práce.
0 07.02.2015 23:05
Burik [727] - Aquascaping No je to lepeno od Aquascape a Adama Votavy..všiml jsem si,že hladina je asi o 2 mm mimo na jedné straně.Může to být pnutí.
O nějakém rozlepování nemůže být ani řeč

Zítra zkuším akva do půlky vypustit a zkusit srovnat stojan do roviny a uvidím,co to udělá
myslím si to samé , může i jít ale o jiný silikon než akvarijní a ten má jinou reakci na pnutí a může takhle bělat i při větší vrstvě
Tam máš málo lepidla a sklo moc přimáčklý a pracuje to .To nejsou klasický bubliny.Nic se tomu nestane,ale je Ti razeno rozlepit a očistit tak konej, půjde to blbě,protože tam nepůjde žiletka ,ale ty to zvládneš

to vypadá že to bylo příliž přimáčklé na drc a pnutím to bělá , pokud vodu vypustíš bublinky zase zmizej ?
Rozřezat,očistit,odmastit a slepit znovu,za další min. +3 dny máš klid a jistotu !
Já mám v silikonu sice vždy bubliny a někdy je to trošku divoké, ale tomuhle bych nevěřil..
Starší reakce
1 28.12.2014 22:48 JosefVavra –
Re: JaM mělo by to být podle rozměru z 5mm skla , pokud ano neřeš to a napusťit to můžeš až bude voda klidně i přetékat , také se to dá ze 4mm skla ale musí se tam vlepit podélné vzpěry alespoň 2,5cm a voda by měla být pro větší klid u obou variant 2cm pod
Josef
OK

snad mě to případně později nepřekvapí tím, že budu mít na zemi víc vody než vevnitř

Polož akvárium na polystyren do vany a naplň ho úplně plné. Nech ho tak přes noc, když to vydrží a nepoteče můžeš to s ním zkusit.

já kupoval právě akvarium

takže by to na vodu být mělo. Na nálepce která tam ještě je, je napsáno "Akvarium lepené" Sklenářství Svornosti Třinec
Terária se vyrábí ze slabšího skla takže se naplnit vodou většinou nemůžou. Změř si sílu skla.

0 28.12.2014 19:14
JaM [1] Hoj,
mám jen dotaz. Vypadá to, že nám brzy odejde do věčných lovišť laboratorní myš a další pořizovat nechceme. Nicméně jsem jí kupoval akvárko 60x30x30 a uvažuju, že bych si do něj pak založil něco menšího a nějak si s tim vyhrál. Otázka zní, myš tam přebývá cca rok a zevnitř je místy černý silikon poškrábaný apod. Mám ho radši nechat přelepit, nebo případně jen natáhnout zevnitř housenku? Nebo to nebude ničemu vadit? Nebo se na to vykašlat a vyplatí se spíš nový..
díky

Danila napsala: Za dobrý peníz - pokud by to lepil z 12 mm,tak je jasný, že by to byl dobrý peníz, ale akvárium by byl "dobrý" průser
Hmm, co by byl dobrý průser? Dva metry, tři metry..?
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 28
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 34189x