OK, jsem rad i za tvoje rady
Tak abych to shrnul: Set akvarko + filtr o celkovym objemu 570l (+kameny,skrinka,sklo = asi 1100Kg) na tu podlahu hodlam posadit, prej to proste vydrzi!
Tady je zhruba popis jak to bude vypadat, kdyby se to nekomu v budoucnu hodilo, pokud by na tom nekdo nasel cokoliv co by se dalo zlepsit, budu moc rad za navrhy!
Bocni "nohy" budou kazda z dvou (asi) drevotriskovejch desek o celkovy tloustce 42mm, nahore v nich budou zapusteny dva 10x10mm tramy, zespoda budou zapusteny 4 tramy o asi polovicnim pruzrezu pro rozlozeni vahy. Akvarko ma delku 150cm, spodni tramy hodlam pouzit delky 180 cm, cimz se vysledna plocha podstavy bude vic blizit metru ctverecnimu. Vzadu budou jeste dve desky na vysku aby to drzelo ve vsech smerech.
Protoze jde o stare krive parkety, a kdo vi jak se mi povede spodek skrinky prizpusobit vsem nerovnostem, pod skrinku hodlam dat jeste 1cm tlusty klasicky polystyrem.
Diky J0hnymu se mi nakonec povedlo vymyslet snad uplne bezchybny polo-zakotveni do zdi, navic bez pouziti zelezny konstrukce:
-obe "nohy" se zadni casti budou opirat primo o zed
-na zdi bude napevno prisroubovan jeden tram, na ktery bude v nohach zarez, skrinka se na tram nasadi (tim se zamezi prilisnemu tlaku na podlahu u steny)
-tram pod akvarkem ktery je u celniho skla se prisroubuje dlouhym sroubem (tyci?) skrz celou skrinku az do zdi, a tim se prenese i cast vahy z predni strany skrinky na zed!
No..a na horni desku koupim asi nejakou levnou drevotrisku..
Jeste pak bude potreba (buhvi jak) ke stropu skrinky udelat policku na chladici box a suplik na veci, konstrukci nalakuju cernym emailem a cely to prekrytuju nakym tenkym drevem natrenym lazurou
Tak, takhle uz by to snad podlaha mela unest!?!
@J0hny: PS: diky za nabidku s CADem, posilam aspon obrazek jak jsem to nakreslil ja.. bez pouziti scanneru