Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nosnost podlahy

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Nosnost podlahy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 20:58 Muž mori79 [6] – Re: kubEc
podla mna ma nejaka tvoja stara suseda plnu skrynu od spodu az po vrch plnu knih a ta ma urcite viac ako 300kg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 20:48 kubEc – komoušsky dum
zdarec, bydlim u Brna v Žabovřeskách v starym komouskym dome, ani nevim kolik len je stary ale vim ze chci aquarko cca 220L :-D. Problem ale je,ze jsou tady moc tenky zdi, podlahy taky,, napriklad kdyz nekdo mluvi pod nama tak ho slisim i kdyz neco mele normalnim hlasem. Nad nama zas slysim a nekdy i citim jak lide dupou nebo houpou na stolicce :(. Tak nevim uz jsem premyslel ze zavolam statika, ale 3000kaček zato davat nebudu. Co se tyce prasklyn na stropu nejsou v celym byte a dokonce nemaj ani sousedi. No jak sem rikal je to moc stary dum..

Jesli mate nekdo podobny zkusenosti budu povdecnej za kazdou radu. Diky mockrat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 14:17 Muž j0hny [86]
bukas - drevotrieska
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 12:55 JardaII – Re: j0hny
Jo a pokud jde o odvod tepla z chladice, ten zatim nemam => nevim jak bude vypadat, ale mezi nosnyma deskama zadni steny bude tak 25cm mezera, pokud chladic pujde rozebrat, rad bych chlazeni dal skrz tuhle diru ven, pri nejhorsim vetracek.. uvidime
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 12:53 JardaII – Re: j0hny
Bukas? Nerozumim :-)
@barva: To co bude lazurou bude sundavatelny, tj pri udrzbe by to nemelo prijit do styku s vodou, konstrukce ude emailem protoze to bude slozeny i ze sajrajtu typu drevotriska, se kterou by si imregnacni lak podle mne neporadil.
@prepad: Bude externi, pocitam s tim ze do zadnich sten po stranach vyriznu diry pro trubky, zadni stena akvarka takhle bude 12cm od zdi, snad to bude stacit i na montaz trubek a prepadu bez nutnosti presunu skrinky..
@chlazeni: Akvarka se prehrivaj kvuli osvetleni, tj hodlam vyrobit kryt kterej bude obsahovat co mozna nejlepsi vetrani pomoci nekolika PC vetracku, jinak diky moc! To samy jsem totiz chtel udelat ve skrince ale nejak jsem na to zapomnel, v levy noze asi ve dvou tretinach vysky holt musim vyriznout par otvoru na vetracky (tak 2x12cm. Na pravy noze zvenku bude elektroinstalace, takze vystup vzduchu bude zadni stenou kolem trubky od prepadu.
Dalsi, doufam ze nouzovej, typ chlazeni bude ten, ze mezi zadni stenu a stredovej sloupek hodlam dat policku na ktery bude mala prenosna ledncka, skrz tu se bude hnat vona kdyz nepomuze vetrani..
Je to nakresleny holt dost neumele, ve skutecnosti bude skrinka metr vysoka, aby se tam veslo to chlazeni, hlava skimmeru a suplik na veci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 08:29 Muž j0hny [86]
Este nejaky ten dotaz... Ten prepad bude externy ? alebo bude vrtane dno ? Ja len aby tym trubkam nic nevadilo. A kde bude odvod tepla z chladica ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 07:58 Muž j0hny [86]
Zvaz ten bukas :-D Skusil by som poklabosit s nejakym stolarom, ake maju skusenosti. Ten nater by bol mozno dobry nejakou impregnacnou farbou.
Nakres vyzera zaujimavo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2011 00:45 JardaII – Re: j0hny
Fotka k příspěvku OK, jsem rad i za tvoje rady ;-)
Tak abych to shrnul: Set akvarko + filtr o celkovym objemu 570l (+kameny,skrinka,sklo = asi 1100Kg) na tu podlahu hodlam posadit, prej to proste vydrzi!
Tady je zhruba popis jak to bude vypadat, kdyby se to nekomu v budoucnu hodilo, pokud by na tom nekdo nasel cokoliv co by se dalo zlepsit, budu moc rad za navrhy!
Bocni "nohy" budou kazda z dvou (asi) drevotriskovejch desek o celkovy tloustce 42mm, nahore v nich budou zapusteny dva 10x10mm tramy, zespoda budou zapusteny 4 tramy o asi polovicnim pruzrezu pro rozlozeni vahy. Akvarko ma delku 150cm, spodni tramy hodlam pouzit delky 180 cm, cimz se vysledna plocha podstavy bude vic blizit metru ctverecnimu. Vzadu budou jeste dve desky na vysku aby to drzelo ve vsech smerech.
Protoze jde o stare krive parkety, a kdo vi jak se mi povede spodek skrinky prizpusobit vsem nerovnostem, pod skrinku hodlam dat jeste 1cm tlusty klasicky polystyrem.
Diky J0hnymu se mi nakonec povedlo vymyslet snad uplne bezchybny polo-zakotveni do zdi, navic bez pouziti zelezny konstrukce:
-obe "nohy" se zadni casti budou opirat primo o zed
-na zdi bude napevno prisroubovan jeden tram, na ktery bude v nohach zarez, skrinka se na tram nasadi (tim se zamezi prilisnemu tlaku na podlahu u steny)
-tram pod akvarkem ktery je u celniho skla se prisroubuje dlouhym sroubem (tyci?) skrz celou skrinku az do zdi, a tim se prenese i cast vahy z predni strany skrinky na zed!
No..a na horni desku koupim asi nejakou levnou drevotrisku..
Jeste pak bude potreba (buhvi jak) ke stropu skrinky udelat policku na chladici box a suplik na veci, konstrukci nalakuju cernym emailem a cely to prekrytuju nakym tenkym drevem natrenym lazurou :-)
Tak, takhle uz by to snad podlaha mela unest!?!
hmm
@J0hny: PS: diky za nabidku s CADem, posilam aspon obrazek jak jsem to nakreslil ja.. bez pouziti scanneru :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 19:33 Muž j0hny [86]
Drevotrieska je ale blato, to radsi HDF. Z mdf sa robia aj samonosne schody, hoci najlepsi je masiv buk/dub, ale to vyjde na dvojnasobnu cenu.
2 bocne nosne steny su neekonomicke, ale v pri velkosti filtra ktory chces pouzit je to skoro nutne (leda upravit rozmery filtru do kocky, alebo rozdelit na 2 casti)
Dobre by bolo este 1 nosnu do stredu, idealne v strede 3 nosne v tvare H
Vychadzal som z konstrukcie komercnych skryniek, ale ak to chces nosne len na bokoch a v zadu, tak urcite cele z 30-32mm MDF, pod hlavnu dosku este dva 10cm kanty a v strede v predu nohu.
Tym poistenim o stenu som to myslel skor tak ze pri sadani bude sadat hlavne zadna cast kolmo na dol, a skrynka glejena v pero-drazke ti proste nepovoli ani keby si ju hodil zo strechy.
Na zistenie tramov sa pouziva "stud detektor", alebo iny detektor ci rengen, to mavaju vodari, elektrikari, obcas sadrokartonisti, monteri tazkych nabytkov...
Ak by si chcel celoplosnu podstavu z nejakej hrubej dosky, mozes to pod celou plochou podlozit XPS doskami (tvrdeny polystyren)
Keby si chcel tak ti to skusim namodelovat v 3D cade.
Mohol by este niekto prispiet, viac hlav viac rozumu, drzim palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 12:24 JardaII – Re: j0hny
No a jinak ohledne toho ukotveni do zdi dreveny skrinky bych se taky pomerne bal toho ze si casem (nebo po naplneni akvarek) podlaha troch sedne, skrinka - privrtana na jedny strane - se tim trochu skrivi a akvarko by mohlo rovnou prasknout.. Tj jestli nebude lepsi to vubec ke zdi nepridelavat a udelat opravdu jen klasickou drevenou skrinku..

A to i prezto ze pocitam s notne predimenzovanou konstrukci, ktera bude mit na kazdy strane nohu z 60mm drevotrisky (3*20mm desky) + 20 mm desky na zadni strane..
Hlavni deska pod akvarko bude z jedny, mozna dvou 20mm desek (na sobe) podeprena dvema drevenejma tramama, stejne tak spodni deska.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 12:15 JardaII – Re: j0hny
( @J0hny:U slanyho se prave doporucuje min. tretina, jinak zprava s vypravenim o filtraci odeslana ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 12:12 JardaII – Re: j0hny
Diky za radu, jeste to zvazim:-)
Jinak presne, mas pravdu v tom ze stena bude kriva, a co vic, pekne krivy jsou po nekolikerym brouseni i parkety na kterejch to bude stat, a to hlavne u zdi, takze vyroba stolku tak, aby na vsech mistech stal rovnomerne bude taky zabava sama o sobe.
Jeste nekdo by mi mohl poradit? (napriklad jak zjistit kde jsou v podlaze tramy, jestli hmotnost neni uz opravdu moc, jestli se bezne nevyhazujou min stary akvarka a nemel bych radsi poridit jiny apod.. )
Dik ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 05:57 Muž j0hny [86]
K tomu filtru, ja myslel ze na more staci tak desatina objemu, mozes(te) mi poslat spravu co vsetko by mal ten filter obsahovat ? Ď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 04:48 Muž j0hny [86]
Pridavat dalsich 100kg zeleza tomu moc nepomoze. Zvary na tak mohutnych profiloch dlho pracuju, aj samotne profily sa krutia.
Dal by som zrucnemu a spolahlivemu stolarovi spravit skrynku z MDF 20-22mm, a zadnu stenu na celu vysku (nech ide aspon 10-15cm nad nosnu dosku na ktorej bude akvarko) z MDF 28-30mm, takisto podstavu na zemi z hrubsieho materialu. Vsetky spoje na pero-drazku, alebo aspon skolikovat. Tu zadnu stenu mozes kludne na "strategickych" miestach prevrtat a poistit na stenu 10 hmozdinkami (do tehly lepsie z tvrdeho plastu nez rurkove kotvy), ale budes musiet vela podkladat, steny su krasne krive.
Ked to bude v rohu medzi nosnymi stenami tak sa nemas coho bat :-)
100 rocne kniznice v tehlovych domoch vazia tiez tony a stoja.
Mne drzi 160 kg akva na panelovej priecke 4 Lka zvarene z T profilu a na 8 hmozdinkach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 02:11 JardaII – Re: iPeto
No dobra, i odjinud jsem slysel ze zaveseni na zed neni treba a ze tramy u nosny zdi udrzej cokoliv, takze mam v planu prodlouzit podstavu skrinky na 2x0.5m tj plocha 1 m2.
Hrubym odhadem nekde odsud z fora by to bylo (akvarium 400l+250l filtr)*1.75 = 1137 Kg/m2.
Skrinka z drevotrisky o zhruba dvojnasobne nosnosti tehle (ponese jen 400l akva) : macenauer.eu/…
Skrinku planuju podpurne uchytit na zed, nicmene vetsinou vahy bdue stat na zemi. Myslite ze by tohle mohli jit, nebo se do toho radsi nepoustet?
A vubec, mam tohle stary akvarium (zhruba 2 roky v provozu, zhruba 2 roky na pude), myslite ze by mohlo byt riziko ho napustet vodou, nebo se to bezne dela?
Jeste jednou diky za odpovedi. palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:21 Muž iPeto [0]
Moja osobná skúsenosť. Mám akvárium 840 litrov, samotné akvárium váži 140 kg, strk do neho 80 kg, skrinka pod akva 90 kg, dva filtre v objeme 25 litrov, to je spolu: 1,2 tony. Byvam v murovanej bytovke na prvom poschodi a nic sa nedeje... akvarium ma na dlzku 2 m a na sirku 0,6 metra...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 09:55 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: JardaII
Reálné to je, již jsem to u jednoho uživatele viděl, měl v cihlové zdi myslím 300L akva, měl to však způsobem, že to akva jakoby leželo na podlaze, kdy to souběžné i podopíraly kanty ze zdi, čili váhá se tak nějak rozkládala jak na podlahu tak i zeď.
Spíš si říkám, jestli toto stojí za takovouto námahu, nebylo by jednodužší nechat si tam raději je to sladkovodní, přeci jenom pokud na to nemám prostory či prostředky, tak bych se do toho ani nepouštěl, než riskovat problémy, případně se k tomu složitě dopracovávat. Taky bych chtěl akva 2700L ale jelikož bydlím prozatím v paneláku, tak si to taky musím odpustit a doufat, že jednou...šak to známe všichni. ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 02:15 JardaII
Ahoj, cely jsem to tu procet a chtel bych se zeptat na vas nazor na tohle:
Situace se ma takhle: bydlim ve tretim patre zhruba 100let staryho cihlovyho domu - tramova podlaha.
Mam 400l akvarko (150*50*60) ale chtel bych do nej slanou vodu, z cehoz plyne jeste akva 250l do skrinky pod to.
Celkovou vahu tim padem odhaduju zhruba na 1100Kg. To mame pokud dobre pocitam 825Kg/m2, coz je torchu vic nez tady uvadenejch na tuhle podlahu 150..
Proto pocitam s tim ze bych hlavni akvako pridelal tak aby pokud mozno celou vahou drzelo na zdi (nosna,cihly,60cm tloustka). Chtel bych to pridelat na ocelovy nosniky ve tvaru T (T by bylo horni hranou na zdi pridelany hmozdinkama, na noze vycnivajici od zdi by byla polozena drevena deska a na tom ta ctyrstovka), takovy T-cka bych tam dal treba ctyry vedle sebe, pod tim (spis jako doplnek) skrinka ktera by mela plny dno, a prez vetsinu plochy by byla ta 250-ka).
Tak a ted co si myslite? Je to spatnej napad? Mam se na to radsi uplne vybodnout, akvarko dat pryc a koupit si treba casem radsi jen 250l? Nebo myslite ze to zed udrzi?
Predpokladam ze oboje to na zem postavit nemuzu, ale taky bych nerad ze zdi pri naplnovani akvarka vytahal cihly nebo tak neco..
Takze diky za rady X-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2010 15:35 Jespe
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o nějakou radu či zkušenost s větším AQ v bytě... :-)

Potřeboval bych zjistit (zatím bez statika), jak cca velkou nádrží je možné zatížit bytový prostor v klasické (trojpatrové) cihlové budově.?. Tzn. abych s náporem obav zbytečně nepřemýšlel o malém akva nebo opačně - abych nosnost nepodcenil. Zkrátka jakou max. nosnost na m2 by mohl tento prostor ustát? Jaké akvárium by bylo zbytečně malé a o jakém si můžu nechat jen zdát? :)

Rád bych si naplánoval nové bydlení, a jelikož pracuji přes noc, měl bych alespoň o čem přemýšlet. palec Nicméně vím, že záleží také na postavení AQ kolmo k trámům či je vhodná např. dřevěná prkenní podložka pod AQ na rozprostření nosnosti... Všemu se hodlám přizpůsobit a bez statika nic neobjednám... ;-) Ovšem nyní je promě zatím prvotní alespoň představa...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2009 20:23 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Nedory
Ak nevies, ktorym smerom ti idu tramy, tak sa prejdi po miestnosti a vsimaj si, kde podlaha vrzga najviac. Malo by to byt v strede miestnosti. Potom sa prejdi po obvode miestnosti a tiez pozoruj vrzganie. Pri 2 stenach by to nemalo vrzgat (zaciatok/koniec tramov), a pri zvysnych 2 by to malo vrzgat (stred tramov). Podla toho si uz budes vediet urcit smer. Ja som to tak spravil predtym, nez som otvoril podlahu (parkety), a bolo to presne tak :) Inak pri tej 550ke by nemal byt problem dat to akva aj do stredu miestnosti (ak vazi do 1 tony a miestnost nie je vacsia ako 6x7 metrov) - tramy to udrzia, len susedom pod Vami opada omietka :-) Sam mam take akva, a toto mi povedal statik, ked mi robil obhliadku na akva :)

Takto to vyzera, ze si dal akva na to zle miesto (do stredu tramov), a dosky v podlahe su kolmo na tramy. Zataz prehla tramy, a kedze jeden koniec dosky isiel s tramom dole, tak druhy musel ist hore (ten, co je polozeny cez dalsi tram).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2009 13:04 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Nedory
Yirka má pravdu dej pod akva desku a mělo by to být v pořádku, váha se roznese na větší plochu X-) Největší zkušenosti s tím bude mít Horác, také řešil něco takového ;-) www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2009 10:24 Muž Yirka [9118] – Re: Nedory
Což není ta dobrá varianta. Pokud chceš mít jistotu, umísti pod nohy na rozložení hmotnosti celoplošnou desku. Také můžeš porovnat co podobně těžkého v místnosti máš a dle toho se rozhodnout. (1 knížka je cca 0,5 kg)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2009 10:20 Muž Nedory [15] - Sumci – Re: Yirka
Nevím jak zjistit stav trámů. Ale akva je kolmo na prkna, takže akva je rovnoběžné s trámy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2009 10:01 Muž Yirka [9118] – Re: Nedory
Ta prkna musí být na něčem přibita. Takže hodně záleží na stavu a směru nosných trámů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.12.2009 09:39 Muž Nedory [15] - Sumci
Já včera napustil novou 550ku a pod linem vystouply prkna. Jenom se tak trochu vyrýsovaly. Má drahá polovička mi vytvořila takovou paranou, že jsem hodinu lezl po čtyrech po podlaze a hlídal prkna. Nakonec po dotazu jestli chci zabít vlastní dítě propadlou podlahou, jsem akvárko vypustil. Bydlím v staré zástavbě, dům je ze 40tých let a podlaha je trámová. A ještě bydlím nad sklepem. Je normální to vystoupnutí prken nebo to znamená že se můžou prkna utrhnout?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 15:57 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: Market
ja jsem si vezla akvarium(560l) 500 km v aute, nastehovala ho do bytu a riskla napusteni :-) bylo pet let stare. uznavam, ze napad kolegu s napustenim venku je super, ale uplne to chapu, ja v byte taky nemela moznost akva nekde "zkusebne" napustit, sklep ani nemam. takze jestli nebude prosakovat nekolik kyblu vody, sla bych do toho, stejne mi prijde, ze jinou moznost nemas. uzavri si pojistku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 17:50 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Market
Spíš počítej s váhou cca 800kg, moje 720L prázdné váží 220kg, takže to tvé bude určitě přes 100kg X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 17:42 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Market
Uz sa to rozoberalo tuto: rybicky.net/forum/11068… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 13:06 Muž Yirka [9118] Re: Market
Se vším celkem bezproblémový souhlas mimo zadní stěny. Pokud tam nebude, musíte ty boky alespoň nějak "zavětrovat", aby se vám nádrž při nějakém nárazu nesesunula do boku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2009 11:17 Market
Ahoj, jen jestli me jeste muzete ujistit o tomto: Nemusim se obavat, ze by mi akva o tomto objemu (540l) propadlo do nizsich pater, ze ne? Nekteri me strasili s nosnosti podlahy 150kg na m2,(coz by akva nesplnovalo), sice to neni panelak, ale ja doufam, ze nosnost podlahy v cihlovem dobe je dostatecna. Jinak je to klasicky cihlak,5p., tak z 50 let. Navic akva postavime do haly(byla vydlazdena stejnymi kachlemi jako na chodbe domu), tak verim, ze neco vydrzi. Sice nadrz nebudeme stavet tou nejdelsi stranou k nosne zdi, ale to snad nevadi. Pocitam, ze akva by mohlo vazit - 460l cisty objem vody-460kg, plus sterk 80kg?, akva ma pry pres 100kg?(mi se nezda, ale ja ho nenesla:-)), skrin snad 50kg, pozadi bude z polystyrenu, takze to je ok. Tak pocitam tak se 700kg. Jinak planujeme pro nej srinku z borovice, 8 sloupku-cca 10*10cm, na nich 4cmm deska z borovice 180*50, plus samozrejme bocni steny a 3 dvirka vepredu, zadni stena nebude. Dole pod akva ram, na kterem bude akva cele stat. Zadne zelezne vyztuhy. diky :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2009 13:43 Muž letfudo [30]
...samozřejmě panel unese vice, a byly navrovány na hotnoty několikanásobně vyšší..
A kolikrát myslíte, že je tato hodnota vyšší a proč? (máte na mysli univerzálnost využití, nebo něco jiného?

...budovy s kancelářskými prostory se staví stejně jako bytové...
S tím nemohu souhlasit, resp. staví se stejně, ale při výpočtech statiky se přece bere různá hodnota užitného zatížení (jak jste zmínil), tudíž výpočtem vyjdou menší/větší průřezy nosných prvků (dřevo, ocel, žb, kombinace..), tzn. i výsledná únosnost realizované konstrukce bude jiná - nebo ne? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2009 12:58 Muž Yirka [9118] – Re: protein007
1/ Nevěděl jsem že tu sousedku tak dobře znáš. Já se stále držím přísloví: "Lež má krátké nohy". ;-)
2/ Šance na rozbití či poškození kavária je opravdu malá,ale řekl bych že je skoro větší než šance na rozlepení. Stačí trochu nešikovnosti a upadnutý předmět.... A dále já se vytopení sousedů opravdu nebojím, bydlím ve svém domě, takže poškodit mohu jen sebe.Takže díky za radu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2009 12:19 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Yirka
No prave podstatou prispevku bolo, ze ta jeho suseda patri medzi tych ludi, co si to nechcu nechat vysvetlit. Hlavne ked ma "dokaz" a sudiac podla jej reakcii, prevazil strach nad logickym myslenim. Nie je to sice uplne eticke, ale ked si zoberies do uvahy, ako bude "zlobit" v buducnosti, tak sa taka mala loz oplati. Ved ludia su uz na to zvyknuti, denne toho pocuvaju kopec od politikov :) Aj ked je pravda, ze nikto sa nema starat o to, co mam v dome alebo nie, ale tymto smerom sa problemy neriesia...

Inak sanca, ze sa rozbije akvarium, je uplne minimalna. Sklo byva zvycajne dostatocne silne aj na slabsie narazy, takze skor povoli lepeny spoj (alebo tmel v ramovom akva), ako by sa malo rozbit. A ked sa naozaj bojis, ze tym vytopis susedov, tak si daj spravit akva z bezpecnostneho skla ako ja - je sice 4x drahsie ako z obycajneho skla, ale mozes donho aj strielat 9-nou a nevytecie :) Aj ked sa popraska, ale folia v nom udrzi vsetko pekne pokope - ziadna voda, ziadne crepiny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 15:22 Dan – Reakce na Vladislava
To je statická hodnota, návrhová, vypočty se dělají na nejnepříznivější hodnotu, samozřejmě zatížená může být větší, chtěl jsem tím říci, že nepřesáhl zdaleka ani nejnepříznivější hodnotu návrhovou, samozřejmě panel unese vice, a byly navrovány na hotnoty několikanásobně vyšší, existuje spousta koeficientu,které skutečnou únosnost zvětšují, resp, návrhovou zmenšují. ..stran toho akvária, budovy s kancelářskými prostory se staví stejně jako bytové, unosnost 250 kg/m2, je to zase minimum, když se vedle něho postaví 3x100kg chlapi, taky se nepropadne. akvárium, které mělo 4X3 m je tedy 12m2, což znamená návrhově 12x250=3000 kg v pohodě:-)
pokud se ještě neco nezdá, mohu odpovědět:-)ale to nebylo podstatou mé zprávy, chtěl jsem jen říci, že sousedka nemá v žádném případě právo někoho osočovat.
Dan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2009 12:57 Muž vladislav [106] - Cichlidy – Re: Dan
Viděl jsem ve druhem patře paneláku 3500 litrů v nádržich jen po obvodě mistnosti tak 4x3 metry..Tak to bude asi trochu více než 150kg/m2..........Nejsem v žádném případě stavař.Ale ta hodnota se mi zdá nějak malá... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2009 12:06 Dan – Statika
Ahoj, musím přiložit i svou troškou do mlýna, jelikož jsem stavařského zaměření, a absolvoval jsem hodiny statiky stavebních konstrukcí, pokusím se osvětlit tento problém. Bytové domy jsou navrhovány na určité zatížení, kromě stálého zatížení, což tvoří vlastní stavební konstrukce, existuje i zatížení užitné, které má hodnotu 1,5 kN/m2 u občanských staveb a 2,5 kN/m2 u kancelářských. To znamená, že můžeme konstrukci zatížit jakýmkoliv užitným zatížením (skříňe, akvárko, atd)které nepřesahuje 150 kg/m2.Pokud přesáhnenme toto zatížení, neznamená to že se strop zřítí, ale třeba mírně deformuje.Určitě tvé akva toto nepřesahuje, tak možná se vším všudy 130 kg. Vzniklé praskliny nemusí být Tvou vinou,příčin může být mnoho, rozhodně si myslím, že Ti to nikdo nemůže dávat za vinu. Sousedka ať vezme pružný tmel, a pošle malíře, třeba v rámci jarního úklidu.:-)
takže bych to nijak neřešil..
Dan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 11:32 Vaclav4
ale vsak jo a verim ze to nic neni babe to nejak vysvetim a o¨konec vsak ja bych to uz ani neresil jenze pak pride pani Vondrackova reseni je na svete
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2009 10:40 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Vaclav4
Věř že ty tvoje dvě stolitrovky jsou legrace oproti tomu co mají doma jiní :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 09:51 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Vaclav4
Tedy ty jsi,,nevěřící Tomáš".Prohoha,vždyť je to železobeton,na starých podlahách v činžácích stály litinové vany,kachlová kamna,dubové knihovny plné knih...a vše vydrželo i se slámou.I dnes prodávané Americké lednice mají váhu přes 120 kg a teď počítej,když jí naplníš...
Nejhorší smrt je z vyplašení...protože se u toho pos...š ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 09:51 Vaclav4
koukam ze to name hrnete:-) no jinak ja doufa ze akvarka ze sklorexu jsou kvalitni a ze hned tak neprasknou jinak pani asi resit vzane nebudu nejak ji to vysvetlim ze naproti nam maji take akva a vse v poradku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 09:45 Muž Yirka [9118] – Re: protein007
Tvoje myšlenky jsou zajímavé, ale dovolím si nesouhlasit. Lež zůstane lží a nevím proč by měl před sousedkou hrát divadlo.
To ji raději opravdu pozvat na návštěvu, vysvětlit, argumentovat příklady třeba zde z netu ohledně nejen akvárií ale i nábytku, knihoven, návštěvami více lidí a pod., a dál neřešit. (Když jsem bydlel v bytě, taky mi vadilo že měl soused v 1+1 3 velké psy, ale to tak asi bylo vše co jsem mohl dělat). Kecat že nádrž nemám a za pár dní ji třeba nešťastnou náhodou vytopit, to pak je opravdu spíš na odstěhování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 09:28 Žena zelvik58 [22] - Sumci – Re: Vaclav4
Mám v obýváku v paneláku,který se stavěl před 30ti lety 1000l. 200l 3 kusy,100l 2 kusy u nosné stěny,malá akva tak různě jak se to hodí a obrovskou knihovnu,kterou pomalu likviduji.Za 30 let žádný problém.Sousedy nařeším,paní která bydlela pod námi trpěla těžkou doševní poruchou takže jsem naprosto splachovací.Co mám doma, pokud tím nikoho neobtěžuji je čistě moje věc.Dotyčnou paní neřešte,asi se nudí a otravuje s naprostými nesmysly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 07:26 Muž NASREDDIN [1383] – Re: Mrakoplash
Není tomu dlouho co jsem dětem převáděl parakotoul, 60 let stará prkenná podlaha vs. 120kg vážící drobeček, sousedka pod námi sice v šoku, leč beze škod :-).
Doporučuji pozvat paní na kávu a dát jí přečíst toto téma. Jistě bude ráda, že nad ní žije člověk s tak klidným koníčkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 06:28 Mrakoplash – Re: Vaclav4
Čistě pro zajímavost. Když vezmeš váhu dospělého člověka řekněme v průměru 80 kg (mám víc), tak by se dva takový lidi nemohli v bytě potkávat, objímat a nedejbože vyskočit, aby se dole pod nima náhodou něco nestalo se stropem. :-D Osobně jsem si zařídil jen připojištění a nic jiného. Sousedům není nic do toho codoma máš, dokud je tím neohrožuješ(neomezuješ). Na vypadané spáry ať si paní stěžuje u správy domu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2009 01:20 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod – Re: Vaclav4
Najvacsia chyba bola, ze si jej o tom vobec hovoril...najlepsie by bolo, keby si to akvarko odstahoval niekam prec a povedal jej, ze ti to neslo a tak si ho dal odpratat...a dolezite je, nech sa aj pride pozriet, ze tam uz naozaj nie je. Lebo dokym bude mat strach, ze sa jej to prepadne do izby, tak su na nu vsetky logicke argumenty zbytocne (to je vzdy tak, ked ma clovek z niecoho strach - logika nanho neplati, treba vediet pracovat s jeho emociami, pretoze strach je 2. najsilnejsia emocia - totizto ked clovek podlahne emociam, tak logicka cast mozgu vypina svoje funkcie :)). Potom, ked sa presvedci, ze tam uz nie je a ze jej nic nehrozi, tak bude kludna. Mozno jej este budes musiet opravit tu drobnost v jej izbe. Potom mozes to akvarko doniest naspat (nikto iny okrem teba a rodiny to vsak nesmie vediet, a treba im vysvetlit, aby o tom ani nikomu nehovorili), a vsetko bude v poriadku. Suseda sa ukludni a uz nebude otravovat :)

Okrem toho mozes zvolit cestu logickeho presviedcania, ale ako som uz pisal vyssie, sanca na uspech je urcite nulova. Suseda dokonca casom najde aj trhliny v stenach, popraskany strop, "neznamy flak v pravom hornom rohu" a ine somariny, ktore tam boli aj bez toho a nevsimla si to, pretoze teraz zo strachu bude chodit s lupou po stenach 10x denne. Ona je v tomto proste tupa jak bota a chce to akvarko prec, toz ty jej musis vytvorit iluziu, ze je uz naozaj prec. Inak ti zacne robit zle aj v inych oblastiach, napriklad pojde proti tebe na domovych schodzach, bude ta ohovarat pred ostatnymi, mozno casom aj robit skrabance na aute...a to vsetko len preto, ze si jej v minulosti nespravil po jej voli. Presne takych susedov som uz mal, a som rad, ze som sa uz odstahoval prec (aj ked dovod stahovania bol u mna uplne iny). A kedze ty sa stahovat nechces, tak s nou musis vyje*at a zaistit si, ze na to nikdy nepride :) Mozno je aj ine riesenie, mna napadlo zatial iba toto.... Hold bojazlivi susedia su zvycajne vacsie peklo ako sprosti susedia...a niekedy sa to zvykne bohuzial skombinovat do jedneho suseda naraz...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2009 22:13 Muž Feferonek ® [14] - Amerika – Re: Vaclav4
Tak to na světě chodí.Já bych to neřešil(pojistka na byt to vyřeší) ahoj spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2009 22:00 Vaclav4 – Re: sollik
no co mam v planu to nevim pravda je ja rikas ze bdue chodit po byte a kontrolovat kde jako dirku ci prasklinku asi ji bude muset vysvetlit ze po staticke strance je 160kg na m2 v pohode ikdyz jsou tam dve a zda to nepriklada k nerovnostem panelu....vedla nas jsou sousedi do maji myslim 250l a v akvarku jim zbylo 15cm vody a nikdo nic neresil ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2009 21:48 Muž sollik [257] - Cichlidy – Re: Vaclav4
Blbý je, že jí to nevysvětlíš. Ta teď bude chodit po bytě a pozorovat stropy a vše co se jí nebude zdát bude přikládat tvému akvárku. Já měl odfouknutý spoj mezi panely když jsem koupil byt v každém pokoji krom obyváku. Jako první jsem opravoval ložnici a to jsem ještě jak na to, takže seškrábnout, přesádrovat a bylo. Teď po 5-ti letech to mám jako na začátku - a to sousedi nad námi akvárko nemají...
V dalším pokoji už jsem jel podle rady - seškrábnout, napenetrovat panel, zatáhnout (já použil lepidlo na obklady) perlinku a přeštuknout. A je klid....

Co máš dál v plánu? Znám jednoho co by tě toho problému zbavil. Ani není drahej hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2009 21:46 Muž Bob66 [2103] - Cichlidy – Re: Vaclav4
Tohle bych v paneláku neřešil do 1000L pokud by stálo u nosné zdi X-) Kdyby prasklo tak to zase řeší pojištění domácnosti ;-) Taky jsem měl ze začátku obavy, ale po náštěvách několika odchoven v panelácích o objemech od 3500-6500L jsem naprosto v klidu, říkám si jsou větší blázni než já :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2009 21:26 Vaclav4 – Re: sollik
no to si pis ze prisla....jelikoz jednou jsems e bavil se sousedkou taky maj akvarko a plavali ..no nejak jsem se bavili a ona to slysela a rika no ja doufam ze nebudem plavat mi mame nove udelany byt to by se nam moc nelibilo....no a co cert nechtel kdyz jsem nesl akva domu videla me a rika smarja pano to az praskne to abysme se na stary kolena stehovali....takze jeji nasveta ve me vzbudila pocit ze se budem asi stehovat i my:-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [20] ...... 23 24

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 33304x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11068-nosnost-podlahy?od=951